Inlägg

Inlägg som Joonsey har skrivit i forumet
Av Joonsey
Skrivet av Eckerlid:

Jag kör en Raspberry Pi 2 Model B som mediaspelare med openELEC som operativsystem samt trådbundet nätverk och ett trådlöst mediatangentbord. Installerar du openELEC kommer den att boota upp direkt i KODI. Går att skaffa Addons till netflix, twitch, youtube eller vad du nu vill ha. Jag är sjukt nöjd med min!

Installationen av openELEC är väldigt simpel, allt som behövs är SD-formatter (för att formatera SD-kortet) Samt win32diskimager (för att skriva operativsystemet till SD-kortet). Finns fullt med guider på internet om man googlar runt lite och tar inte mer än 30 min tills du kan starta din Raspberry Pi!

När det gäller minneskort så skulle jag gå på ett klass 10 kort 8 GB Micro-SD Med tanke på att det är från det operativsystemet faktiskt arbetar ifrån. En 2,1A laddare kan vara bra också om man vill använda alla USB-portarna.

Lycka till!

Jag använder mig av RasPlex men i tabben för "Add-ons" i det programmet så är det tomt, ingenting laddas in. Är det någon känd bugg eller liknande? För det är väl där man ska fixa apparna för exempelvis Youtube, Netflix osv. Hur gör jag annars om jag vill få in YouTube och Netflix på annat sätt?

Av Joonsey

Jag lånar tråden lite.

Har nyligen köpt en Raspberry Pi 2 också då jag huvudsakligen ska använda RasPlex (har Plex Media Server installerat på min NAS). Installerat allting och det funkar hur bra som helst! Vad jag förstår det som bygger det på OpenELEC. Jag har en Microsoft All-in-One Media Keyboard och hade hoppats kunna använda Raspberryn även till surfande och Youtube. Hur går jag i så fall tillväga, vad behövs installeras?