Inlägg

Inlägg som Jonte94 har skrivit i forumet
Av Jonte94

@mrqaffe: jaha det jag menade där är att innan vi fick fiber i lägenheten så installerade några en vit dosa uppe i taket sen går dem kablarna igenom väggen till stora rummet där 2 uttag finns , 1 för tv och 1 för Bredband.

Är la lite dålig kanske på formulera mig eller använda rätt ord så ursäkta för missförstånd. hoppas du förstår vad jag menade nu

Av Jonte94

Razer Lancehead Wireless , bästa jag haft , kör med laddning ( kabel ) hela tiden när man spelar och utan när man har netflix stund eller annat

Av Jonte94

ifall någon annan har liknande problem eller kommer få så vill jag bara meddela att jag var i kontakt med BBB ( bredbandbolaget) och dem ville att jag skulle installera ett program som heter PingPlotter och förbereda mig med info när dem kontakter igen ,

Men kollade även för eget intresse här och ser en viss sak , när man kontaktar en viss hemsida så går mitt nätverk igenom 7st enheter innan man kommer till själva internet eller vad man nu skall kalla det .

början från datorn till min egna router fort 0,3MS , Router till lägenhets dosan som dem satte upp på väggen 1MS . därefter är det 1 comhem + 4 st telenor enheter innan man kommer ut och dem 5 sista där ökat från 1-2ms till 20-30MS styck.

Jag är ingen expert på detta område men skall bli intressant och se vad dem säger

Av Jonte94

tack för många svar och har testat diverse allt men inget har hjälpt , hittade ingen på mitt nätverk samt att jag kör med kabel , resterade i lägenheten kör med wifi . ingen laddar ner något , funderar på om det är så att alla i samma Hus/Område går på en och samma huvud router eller vad det nu kallas och att det är någon som äter upp alla linor för oss alla.

Skall även ta ett snack med Bredbandsbolaget igen få se vad dom säger om det

Av Jonte94

@Haptic: kuslig lik fråga men är i göteborg så inte samma ställe

Av Jonte94

Långsamt internet

hejsan mitt internet blir otroligt långsamt. har 100/10 enligt bredbandsbolaget och får ut mellan 30/10 till 10/10 beroende på tid. jag har ringt support och dem hittade inget men startade om hela nätverket i sin databas.

Men på senare tid nu har jag lagt märke i en sak. cirka 20:00 blir nätet långsamt och senare , när jag kommer hem från jobbet cirka 15-17 tiden så får jag 88/10. så jag TROR någon jävel sitter på wifi och stjäl nät.

jag kör med Tråd till routern och jag har X antal trådlösa enheter här hemma så har lite problem med se vem som är vad.

Finns det något program jag kan installera på själva datorn och se varje individuell enhet använder? jag har bara hittat program som själva routern kan ha vilket verkar vara lite struligt att fixa men ett till själva datorn hade varit perfa!

Och om nån annan haft liknande problem fast annan lösning tipsa gärna!

Routern är ( TP-Link Archer C7 )

Av Jonte94

https://techworld.idg.se/2.2524/1.691400/bad-rabbit-virus är en dag nyare än sweclockers + det står i deras artikel detta/// Men till skillnad från Petya använde Bad Rabbit inga sårbarheter för att infektera datorerna, utan förlitade sig på att lura användarna att självmant installera viruset.

Av Jonte94

gillar det som AxF länka men vill man lägga sig på budget så är i7 kanske lite för högt , räcker troligtvis med i5 ganska länge med , samma gäller Gpu , funkar gott med 1060 också. så länge kraven inte är ultra settings samt 4k eller 120/144hz .
gällande HDD så en SSD 120gb för windows och 1TB mekanisk HDD så blir det cirka 500kr billigare än 500gb SSD

Bara en tanke för få ner priset med en intel cpu bygg

Av Jonte94
Skrivet av theo0019:

En 420 + 240 räcker

Skrivet av Nephitis:

@Jonte94: Prova med 420 och 240mm först. Visar det sig inte räcka så kan du alltid uppgradera framöver. Men till en början så kan du spara den kostnaden.

Skrivet av rytterstedt:

@Jonte94: Tumregeln är använda en radiator som är 120mm per ej överklockad komponent eller 240mm per överklockad enhet. Du bör således ha minst totalt 360 mm för dina tre framtida komponenter om de inte ska överklockas. Du kan självklart ha mer radiatoryta men det ger inte automatiskt lägre temperaturer.

okey tack skall ni alla ha för snabba enkla svar , skall bli roligt att testa och bygga lite igen

Av Jonte94

@gylldevik: 6700k

Av Jonte94

Kylsystem uppgradera

hejsan var ett bra tag sen jag var på detta forum och tappat lite förmåga . för stunden har jag en intel 6770k oc 4.6ghz och kyler den med xspc 240mm custom loop från coolerkit https://www.coolerkit.se/shop/xspc-raystorm-750-1815p.html . så ni vet exakt vilken det är.

tänkte inskaffa mig ett 1080 ti med färdig kylhuvud från affären direkt och funderat på att lägga till en 420MM radiator på det hela , tanken i framtiden är att köra SLI med 1080 ti men pga kostnaden får man börja med 1 . tror ni det kommer räcka för att kyla ner 6770k samt 1/2 1080 ti?

Av Jonte94

vill tacka alla som gav mig mycket feedback började med kali sen blev det tails därefter Mint och sen ubunte och måste nog säga att kali samt tails startade inte , mint och ubunte startade men program som wine funkade inte som det skulle så tänkte även på mångas svar att dumt att köra linux som Huvud OS så jag tog in helt ny W10 och rensade allt på alla HDDs och kommer försöka lära mig mer om Mint men kommer nog bli vitruelt från min W10 eller duelboot så jag iallafall har en dator att betala räkningar med så länge

Stort tack iallafall för all hjälp

Av Jonte94

Tänkte köra virtuell Windows 10 på den sen så mina Windows program samt spel går att spela på och orsak till en total rensning på alla mina hårddiskar och nytt huvud OS är alla virus och keyloggers som hittat mig som jag blir tokig på. Sen är även en tanke med anonymitet för PB osv så läste jag att Linux os kali / whonix eller talis är både bra för anonymitet samt väldigt säkra OS mot virus och keyloggers.

För alla mina konton på väldigt många spel blev hackade och har både haft anti virus samt anti malware men ingen hjälp. Så istället för bara installera om w10 tänkte jag att jag kör Linux som huvud OS

Skickades från m.sweclockers.com

Redit: om det jag säger verkar idiotiskt på något sätt så ge mig en lätt kommentar på det 😊 är inte grym på mjukvara , bara lite bättre en än genom Svensson

Av Jonte94
Skrivet av Bjrk:

@Jonte94: Vad är det för hårdvara?
Jag har haft problem med äldre grafikkort (gtx580) på Ubuntu

Min dator specs är . Gtx970 sli 2st . 6770k Intel. 32gb ram 3000mhz . 1000w psu. Och resterande av saker. Men skall testa det som han första skrev när jag kommer hem men ju mer info om vad det kan vara desto mer att testa sig fram med så all info är bra info för mig.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jonte94

Linux kali ny installation

Hejsan Linux entusiaster. Har en liten fråga . Tänkte ha kali som OS på datorn och har laddat ner senaste versionen av kali. Fixade den i USB och började boota. Installerade den på min 250gb ssd och den är helt ny formaterad. Efter installerat allt och den skall starta från ssd så hänger den sig precis innan login screen.

Har ingen aning om varför och har testat att bara köra live vilket var likadant men live failsafe så funkade det. Någon som har en idé om det hela? Är relativt ny inom Linux världen.

Av Jonte94

970 SLI problem

hejsan nu var det så att jag har äntligen byggt en custom loop för cpu kylare och då kom mitt problem när allt är klart , jag hittar bara 1 av mina 2 st gtx 970 . så sli meny finns inte i nvidias kontroll panel så går in på bios och kollar , finns bara ett gpu på pci-e 8x och ingen på 16x , såg då på nätat att man kunde lösa det genom att switcha pci-e plats på korten och ja inget funka där heller så testade att använda en helt oanvänd sli brygga och nä inte det heller.

är mitt moderkort kasst nu eller vad har hänt?

Mina ända gissningar är pci-e 16x platsen är sönder eller att nätagget på något sätt inte ger tillräckligt med ström ( ifall pumpen på vattenkylningen tog sista krämen? )

Edit: stått på övernatten och när jag vaknar så är det fel på 3st sata portar nu med

Av Jonte94

tack så mycket , fy fan va simpelt det blev , hade en steam mapp som är tom i hårdisken men windirstat såg att det var 360gb i den XD

Av Jonte94

HDD Full men inget i

Hej fick medelande av datorn att min Disk E: är överfull så kollade , 128kb kvar av 422gb . så jag flyttade över 44gb till min andra hårdisk och så började ja kolla igenom lite och allt som finns på min E disk är 60gb så nånting annat tar upp 360gb på denna disk.

Undrar vad det kan vara , kolalt hidden files/folders , defragmenterat osv så om nån har några bra tips på vad det kan vara så är det väldigt uppskattat.

P.S funderat på om den är påväg att ge sig helt också då den är 5år+

Av Jonte94

Mobil hörlurar ljudkvalitet?

kom inte på den bästa rubriken men iallfall , har 2 st hörlurar att jämnföra med , mobilens är Senheisers Urbanit XL med Bluetooth , samt datorn har Sennheiser Game ZERO med ASUS Xonar Essence STX som ljudkort men iallfall.

Hörlurarna som är till datorn har sjukt mycket bättre ljud , väldigt stor skillnad , och jag testat både Blåtand samt sladd med mobilen och ljudet blir inte så bra och funderade på olika faktorer om första slog mej då var ljudkortet. så har letat lite men inte hittat nånting som kan förbättre ljudet genom Blåtand , finns detta än eller är det helt enkelt jag som missat?

samt är det här äns varför det är sämre ljud? frågar då jag inte är någon expert på ljud område

Av Jonte94

som dom andra sa vad är din fps? för enlight sweclockers tester så skall en fx 8350 på 4.7ghz ligga på 81 fps genomsnitt och kan inte tro att din cpu kommer vara under 40 fps iallfall men samtidigt så skall du veta att just GTA V är extremt buggigt med hårdvaran för tillfället då många av mina kompisar som kör det har otrolig dålig fps och det är på grund av GTA servrarna inte deras dator så tänk efter innan du handlar nått är ett tips så du inte bara köper och märker ingen skillnad i nu läget men däremot kan jag recommendera en i7 för bra framtida uppgradering som kommer hålla ett bra tag , är lite skeptisk ifall en i5 kommer hålla prestanda mässigt i 5 år till men finns många som kan rekommendera CPU eller så väntar du på nya generationers CPU