Inlägg

Inlägg som mrwu har skrivit i forumet
Av mrwu

Undrar om de fixar buggarna, som tex hur Frankrike hade -10% armor på alla deras enheter som faction bonus på red alert (eller så är det kanske inte en bugg?)

Av mrwu

Om jag köper ett spel, tex Heroes: of Might and Magic 5, installerar det, märker att multiplayer inte fungerar pga ubisoft har lagt ned server support. Kan jag då stämma ubisoft för falsk marknadsföring pga add spelkartongen säger har online men själva spelet inte har online?

Av mrwu
Skrivet av freddyfresh:

Har sedan uppdateringen upplevt mer disconnects och kraschar än tidigare.

https://www.ccn.com/blame-blizzards-screw-up-for-warcraft-3-p...

Inte bara du.... inte bara du nej

Av mrwu

Enkelt sätt att ta reda om det är legit quantum utrustning eller inte:

Har den en auto flytande kväve injector? Alt kommer den i thermoisolerande kammare? För att det superledande materialet som används till dagens quanntum tech är endast superledande vid en viss super låg temperatur. Ingen av ovan? Troligen bullshit.

Av mrwu

Ooh dat HBM, the eldkastare is back.

Undrar ifall de tar förra failen i bakläxa och jämnar ut höjd mellan HBM och GPU die så att man faktiskt kan få bra kontakt med kylaren. Att endast ha en fet cooling pad för att jämna ut skillnaden var idiotiskt.

Av mrwu

Det beror på vilket objektiv du får med, men i allafall kan jag starkt rekommendera kameran. Se bara till att köpa snabbt minne till den också. Vissa billiga minnen får den att överhetta när man spelar in högupplöst video med den.

Av mrwu

Sony A5100 på tradera. Mycket bra bildkvalitet - samma sensor som A6000. Kan få en med lins för 3000.

Av mrwu

Personen som haft en ej semipassiv bli semipassiv kan troligen haft en vanlig fläkt på första kylaren och sedan pwm på den han bytte till.

Själv kör jag varken grafikkort eller processor på semipassiv. Vad som ofta händer att systemet låter som em patient som dör av lungcancer då temp blir vid gränsen där fläktarna drar igång och omedelbart slutar igen.

Av mrwu
Av mrwu

Känns som att de bara har tagit kylaren de använd för nvidia kort och slängt på utan att göra några vidarejusteringar. Inget fel med kylningen, men bristande anpassning till AMD korten = bristande kontakt mellan kylare och komponenter och bristande värmeledningsförmåga.

Av mrwu

Tycker inte att någon att Noctuas 140mm fläktar har fungerar bra. Rekommenderar noctua a12x25 alternativt BeQuiet Silent Wings 3 om det måsta vara 140mm

Av mrwu
Skrivet av davvarn:

Någon här som har erfarenhet från någon av de senaste Xiaomi-mobilerna och har erfarenhet av både MIUI och kameran?
Är MIUI skräp eller något att ha? Är det fritt från bloat? Ogillar fyrkantiga ikoner, men går väl att ändra med Launcher antar jag.
Också fungerar alla funktioner såsom Google Assistant utan problem?
Som jag förstått det, så ska det vara lite renare från bloat än Huaweis EMUI.

Sen när det kommer till kameran, får man räkna med mycket shutterlag/delay när de blir lite mörkare?
Som med min Oneplus 5 t.ex, där kameran generellt sätt är skit, men blir ännu mer skit så fort de blir mörkt/man är inomhus.
Hur är det att ta bild på saker som rör på sig, blir det helt ur fokus/blurrigt osv?

MIUI är ok, finns en del bloat men det kör inte av sig själv och går att ignorera. Jag rekommenderar att man låser upp telefonen och flashar om till Xiaomi EU ROM istället som tar bort en del bloat, lägger till funktioner on optimeringar. Det lägger också till en theme store där man kan tanka ned en vad man vill med ikoner osv (ironiskt nog brukar iOS themes vara mest populär)

Kameramässigt brukar de köra samma sony lins och sensor som andra flagship mobiler. Mi10 rankar #1 hos DXOMark och är #2 bäst i mörka förhållanden.
"shutter lag" är så som kamerateknik fungerar. Det är så oavsätt ifall du kör riktig digitalkamera eller mobilkamera. Sensorn behöver ljus. Om det är mörkt så behöver den aktiveras under längre till för att ta in tillräkligt med ljus vilket betyder att shutter time går upp från 1/160s till kanske 1/20s, antingen det eller höjd ljuskänslighet vilket leder till "grain" sandig RGB mönster. Det går att manuellt tvinga shutter time till lågt och ställa in ljuskänslighet till lågt, resultatet blir att du får en svart bild bara.

Vet inte om Google assistant, kör inte det.

Av mrwu
Skrivet av Dem8n:

det gick alldeles utmärkt att spela det

Ahh, the classic "works for me, argument ignored" reply.

https://www.fz.se/nyhet/150927-diablo-iii-krisen-fortsatter-e...

Fantastiskt spel där man inte ens kunde spela single player i fred utan att få YOUR CLIENT HAS BEEN DISCONNECTED FROM THE SERVER när man lyckades att undervika allar inlogg/start relaterade errors

Av mrwu
Skrivet av Campaigner:

Gillar inte kamerafokus. Vill se en sajt som rankar mobiler där man kan sätta krav o så. Hade ignorerat kameran.

Meningen med "flaggskepp modeller" är att ha inte så jättemeningsfulla men som folk med mycket pengar är villiga att slösa pengar i, so t.ex kamera, skärm och lagring. Böjda kanter på skärmen brukar typiskt vara ett trick att få upp screen to body ratio.

Vill du ha bara prestanda och inte så mycket flum så är det att vänta på redmi KX alt xiaomi AX modellen som gäller

Av mrwu
Skrivet av rewoX:

På vilket sätt då? Priset?

Vad många inte vet är att Samsung kör Snapdragon i de Galaxys som säljs i USA/Asien medans de kör Enyxos i de Galaxys som säljs i EU.

Det är inget fel med Enyxos, men Samsung är historiskt sett kassa på att optimera för Enyxos (vilket ironiskt nog är deras egna SoC!!), see recensioner/jämnförelse på S8, S9, S10. Typiskt sett har telefonerna med Enyxos SoC inte kommit ikapp när det gäller perstanda först CFW som fixar det släpps i XDA devs.

Jag köper hellre en Xiaomi is såfall.

Av mrwu

Sorry hoppar av denna. Var i snabb behov av mobil och köpte från annanstans.

Av mrwu

Försöker de ge en faktiskt anledning till Microsofts idiotiska "you must have internet connection to play" när de presenterade XBOX One förut?

Av mrwu

Jag tror att en del missar meningen med s.k. review bombningen.

En utgivare har nyligen släppt ett icke-färdigutvecklad spel- fullt med buggar, som saknar saker utgivaren sålt som features för titeln, och till och med sabbat sin föregångare.
Om mer folk köper dessa och om folk som känner sig lurade inte får sina pengar tillbaka så kan andra företag spelutgivande företag få för sig att det är helt normalt och OK är praktisera sig på detta sätt inom spelindustrin.

Hur man än vrider och vänder på saken så tror jag nog att vem som helst (som inte är shill) kan hålla med om att detta inte är något som skulle gynna oss som konsumenter.

I dagens läge så finns en "tyst majoritet" som skulle köpa spelet kanske inte vara nöje med spelet, men ändå inte har ork för gå igenom processen att utföra en refund. Som sagt, om man inte är nöjd bör man rösta med sin plånbok. Steget utöver detta är att övertyga andra att också rösta med deras plånböcker. Vilket är vad som sker just nu.

Som nämnt tidigare: Diablo 3 släpptes med defekter. (fel, det släpptes ospelbart) Är du ok med att mer spel i framöver släpps med "defekter"? Skulle du finna det acceptabelt att bli såld en produkt där man medvetet har tagit genvägar till kostnad av kvaliteten men ändå marknadsförs som en hel produkt? Tycker du att det är ok spel lanseras med uppenbarliga defekter med ursäkten "men de kan patcha det senare"?

Av mrwu

Rekommenderar att du väntar, då nv troligen hinner lansera nästa generationen kort när CP släpps vilket betyder prisreducering på rtx2xxx korten

Av mrwu

Fråga 1: är den operatörslåst?

Om inte kan jag börja med att buda 2000 för mobilen, (satt efter hur mycket de säljer för på ebay lol)

Jag kan hämta upp den.