Inlägg

Inlägg som olog-hai har skrivit i forumet
Av olog-hai

Jag gick från en i7 920 @ 4 GHz till en 3770k @ 4.8 GHz.
En jävla skillnad i upplevd prestanda...Första generationen har gjort sitt, byt ut snarast!

Skickades från m.sweclockers.com

Av olog-hai
Skrivet av Potatis123:

Som rubriken säger så undrar jag om det är möjligt att köra två st 780 reference model men av 2 olika tillverkare då jag nu har ett asus och det är rea på zotacs reference på komplett idag?

Ja, det är inga problem.

Skickades från m.sweclockers.com

Av olog-hai

Ordningen är väl inte helt kronologisk, minns inte exakt hur det var

Matrox Millennium
S3 Trio64
ATI Xpert@Work
2x Canopus Pure 3D II (Voodoo 2) i SLI
GF 8800 Ultra
Radeon 9800 Pro
Radeon 4970 CF
Radeon 6970 CF
GTX Titan SLI

Skickades från m.sweclockers.com

Av olog-hai
Skrivet av Mackansson:

Men Zalmanfläkten har väl 1800 RPM medan Noctuan har max 1500 RPM. Om du kör med PWM-styrning kanske det ligger betydligt lägre än så?

Du får nog jämföra vid samma varvtal eller ännu bättre, vid samma ljudnivå, för att avgöra vilken fläkt som är bäst.

Men Zalmanfläkten är nog absolut ingen skitfäkt, även om den är "billig". Jag vill snarare påstå att Noctua är väldigt dyra. Noctua är helt OK fläktar, men det finns bättre, och framför allt väldigt mycket mer prisvärda fläktar. I detta test hade Zalman mkt bra resultat i luftflöde vid en viss ljudnivå (vilket jag tycker är det intressanta måttet):
http://www.xbitlabs.com/images/coolers/120mm-fan-roundup-2/18...

Notera att dessa tester är gjorda utan motstånd, men ändå ett bra test:
http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/120mm-fan-ro...

Ett test utan motstånd säger ingenting om hur en fläkt presterar på en kylare.
Skulle man gå på högst luftflöde istället för statiskt tryck så är ju en chassifläkt bäst att flänga på sin kylare, och så är inte fallet.

Sen, beträffande Noctuas fläktar, så visst finns det billigare fläktar som presterar likvärdigt...men det är få som håller lika hög kvalitet.
Så att säga att de inte är prisvärda stämmer inte riktigt.
Och ärligt talat, vad spelar priset för roll när det gäller såna struntsummor? Gör ju varken till eller från om man betalar 200:- eller 300:- för ett par fläktar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av olog-hai
Skrivet av Noreg:

Kritik mot fel företag trots företaget suger kan ge livstids bann... Inte ens mördare får livstid i detta landet

Är väl inte särskilt svårt att skapa ett nytt konto i så fall.
Inte direkt så att kontot i sig har nåt värde.
Skickades från m.sweclockers.com

Av olog-hai
Skrivet av Periskop62:

Jag undrar om det är fler som har haft konstiga bildstörningar, typ små lokala flimmer i bilden i webbläsaren Chrome med Windows 8.1? Först trodde jag att det kanske var något fel med grafitkortet, men det har jag lagt åt sidan i och med att det inte förekommer några som helst bildstörningar i Internet Explorer 11.
Varför är det såhär? Vill Microsoft att man inte ska kunna använda någon annan webbläsare än deras egen? Jag har läst att det även lär vara problem med Firefox i Windows 8.1.

Opera funkar då precis som det ska. Använder även Chrome till vissa sidor, och jag har då inga problem.

Skickades från m.sweclockers.com

Av olog-hai
Skrivet av Patrickpolly:

Jag har en i7 950 som i princip är samma processor som den 920 du har. Jag kör min i 4.32Ghz tillsammans med ett överklockat GTX780 och en 1440p skärm och har fortfarande inte fått några problem med att processorn flaskar. Skall du gå upp i värre system med flera kort/skärmar så är det kanske annorlunda, men jag själv tycker att det är en onödig investering då en ny generation processorer väntar runt hörnet (Skylake = 2015/2016).

Följ artikeln nedan så får du lätt upp din processor till minst 3,8Ghz.
http://www.sweclockers.com/artikel/6161-overklocka-core-i7

2015/16 är runt hörnet? Du är väl för rolig du

Av olog-hai
Skrivet av Trudgelmer:

Det finns en del man kan göra för att förbättra prestandan i Rift. Jag rekommenderar alla att följa denna guide: http://forums.riftgame.com/general-discussions/newcomers/3338...

Skrivet av eccentrïc:

Som Trudge visar finns det en del tweaks man kan göra men att raida i RiFT, eller endgame över huvudtaget i RiFT, är det klart bästa spelet har att erbjuda. Sen får man som alltid i Online spelande försöka få svarstiderna att bli så korta och stabila som möjligt mellan klient och server för att kunna uppskatta raidandet. Man kan köpa proxytjänst externt eller prata med sin isp.

Skickades från m.sweclockers.com

Att stänga av shadows helt gör mer för frameraten än alla tweaks på den där sidan, men ändå är det oacceptabelt dåligt på sina ställen med tanke på hur spelet ser ut. Trist, för spelet är rätt kul.

Av olog-hai
Skrivet av eccentrïc:

Team Sweden har klarat 10man Totdq och söker spelare som vill köra 20manna raid i RiFT. Ni kan kontakta oss ingame eller via hemsidan. @$$

Hur är det att raida i rift, med tanke på hur sjukt dålig FPS man får i spelet rent allmänt?

Skickades från m.sweclockers.com

Av olog-hai
Skrivet av Arazand:

ASUS skickar med en 2 A laddare till Nexus 7'an. Det finns så högt som 5 A. Men som sagt Amperen är inte lika känslig. En apparat drar inte fler ampere än den behöver så där ska man bara vara försiktig med att inte ha för LITE ampere när man laddar. Givetvis innebär det inte att man ska maxa och använda en 20 Ampere laddare för att ladda telefonen med... även om det skulle funkat utmärkt så blir felchansen alldeles för hög.

Sen är det det inte irrelevant om det är en kinakopia som inte följer standarden när den säljs i svenska butik så som ICA, Kjell & co, Clasohlsson som Iphone laddare. De flesta förutsätter därför att den funkar. Det kanske den gör också, ett tag.

Det går inte att ha för låg strömstyrka. Alla USB-enheter har två laddlägen; laddning från USB-port (Charging Downstream Port) och laddning från väggladdare (Dedicated Charging Port) .Kopplar du in enheten i en USB-port drar den 0.5 A, även om den kan plocka 2 eller 5 A från väggladdaren. Kopplar du in en laddare på 1 A, trots att originalladdaren är på 5 A så kommer den bara ta lägre tid att ladda.

Har man mot förmodan en laddare på 20 A så följer den inte USB-standarden. Rent teoretiskt skulle det dock inte vara några problem, eftersom det är elektroniken i enheten som laddas som styr laddströmmen.
Skickades från m.sweclockers.com

Av olog-hai
Skrivet av Arazand:

Det är halvsant dock.
Varit med om USB laddare som laddat med 6 Volt medan standarden för USB är 5 Volt(plus/minus 0,25V). Sen ska vi inte ens snacka om de olika Ampere skillnaderna som finns på alla dessa laddarna. Dock är Amperen inte lika känslig som volten. Volten ska vara exakt det samma mellan båda laddare och produkt, annars blir det över- eller underspänning vilket betyder att antingen blir batteriet skadat eller laddaren skadad. Så även där var noga med laddaren särskilt om man köper sådana no-name laddare på ICA osv.

Köper man originalladdare så följer de USB-standarden, och är således kompatibla med alla enheter som också följer USB-standarden, oavsett om de tar 0.5 eller 1A.
Att det finns Kinakopior som är skräp och inte följer standarden är irrelevant; köper man sån skit får man skylla sig själv om det händer nåt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av olog-hai

NF-F12 PWM

Skickades från m.sweclockers.com

Av olog-hai
Skrivet av Arazand:

Damm+eluttag+kontakt=smäller i eluttaget, risk för brand.
Felande elektronik i en dator=brandrisk.
Spis som glömts på=brandrisk.
Elektriska element med saker på=brandrisk.
Levandljus=brandrisk.

Det mesta om man inte är försiktig med dem innebär viss risk för brand. Vissa mer än andra. Nu laddades en ipod Nano med en iphone 4 laddare. Folk tittar inte på prylarna, tror det är samma specifikationer oavsett laddare. Använd rätt laddare till rätt sak så kommer det gå bra.

Tacka vet jag USB, då behöver man inte bry sig om annat än att laddaren passar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av olog-hai
Skrivet av cokeman 1337:

iphone laddare orsakade en lägenhetsbrand.http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17920883.ab

Vågar man inte ladda telefonen över natten nu ? Man blir ju lite orolig. :/
Undra om det kan hända med vanlig Micro usb laddare till Android med ?

Man ska inte göra sina val i livet baserat på vad som står i En Ding-ding Värld, a.k.a. Aftonbladet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av olog-hai

Skapa en sån där genväg och kör den automatiskt vid logon.

Skickades från m.sweclockers.com

Av olog-hai
Skrivet av Eisenhart73:

Jag slutade läsa vi "externt ljudkort". Varför kan inte någon släppa ett par riktiga hörlurar för gaming?

Det har funnits riktiga hörlurar som lämpar sig för gaming hur länge som helst.
Headsets däremot...

Av olog-hai

Nu är det där ju inga fotografier, men renderingarna framställer den som plastig.

Av olog-hai
Skrivet av Gender Bender:

Krävs det inte dosa för att skaffa e-kort?! Fan vad jag hade bytt bank om det var så. Nordeas säkerhet tycker jag har funkat hur bra som helst. Nästan så att det krävs dosa för andas på deras internetbank

Skönt att slippa dosan, tycker då jag.
Däremot är det märkligt att man inte kan logga in på e-kortstjänsten med BankID eller Mobilt BankID.

Av olog-hai
Skrivet av Klacke08:

Hejsan allihopa!

Som titeln lyder så undrar jag om min setup har möjlighet att lyckas trycka ut 144hz alternativt 120hz i bf4 på (helst high) men annars medium eller low?

Just nu kör jag på en 27 tums samsung med 60hz och med 1920x1080 i upplösning och det flytter på väldigt bra i high med dessa inställningar förutom om jag kör recon och ska använda ett x6 scope och uppåt, då kan fps:en droppa när jag zoomar in vilket inte gör det omöjligt men stör en del när man ska utföra snabbt prickskytte där reflexerna är allt.
Så när jag kör recon så sänker jag inställningarna till Low (vilket jag oftast lirar på just därför att det flytter så himla bekvämt på det).

Funderar nämligen på om det är värt att köpa en ny 27 tums 120 eller 144hz skärm.

Setupen är som följer:
grafikkort: Sapphire Radeon HD 3GB 7970 Ghz edition
processor: Intel I7-2600k 3.40Ghz
Ram: Crosair Vengeance DDR3 1600Mhz 16gb
Har bf4 installerat på en OCZ vertex 3 max IOPS ssd disk ifall det skulle ha någon inverkan i detta fall.

Tack så mycket för eran tid och hare bäst!

Med vänlig hälsning,
Klacke08

Det är ju bara att kolla vad du får för FPS utan vsync med de inställningarna, så ser du ju om det håller sig över 120.
Behövs ingen 120/144 Hz-skärm för att ta reda på det.

Skickades från m.sweclockers.com

Av olog-hai

Skaffa en hård musmatta, så är problemet löst. Att du inte gillar dem är en vanesak.

Skickades från m.sweclockers.com