Inlägg

Inlägg som Bengt_C har skrivit i forumet
Av Bengt_C
Skrivet av fillemessi:

@Bengt_C: inte vad jag kunde se iallafall https://gyazo.com/bddec1c29b3f44f6806a19c80c27e4ae
skulle det isåfall vara en orsak till vrf det inte startar? och om det skulle va så vågar jag inte direkt röra något då dem har byggt den osv.

Ok, helt klart jag som inte klarar av att processa den andra bilden i skallen bara.
Skrev min edit lite i hast där, tror inte det skulle påverka med en skyddplast, var mer det första om det legat nåt annat i burken som jag reagerade på vilket det ju inte gör så.

Vad gäller felsökning i övrigt så vet jag inte riktigt, eventuellt att 24-pins kontakten har börjat glappa efter transporten, har själv haft problem med det då jag dragit den allt för snävt. Men det är väl som du säger bäst att kolla med Inet först innan man börjar pilla inne i burken, vet inte hur garanti och sånt funkar där.

Av Bengt_C

Ser jag helt fel eller sitter det en plastpåse/nån sorts papper mellan i/o-delen och cpu-kylaren?

Edit: Var nog bara en synvilla med I/O-kylaren eventuellt att det sitter en skyddsplast kvar på?

Av Bengt_C
Skrivet av PWR-RST:

Köpte PlayerUnknownsBattleground till min lillebror.

Till mig själv blir det väl 1-200 spel med tradingcards så man kan börja idla igen :).
Uppe i sådär 7000 kort just nu. Måste ju trimma min steam wallet på 1780e lite.

Har du lyckats hitta Battlegrounds på rea och i så fall var?

Av Bengt_C
Skrivet av Saddl3r:

Bredband2 i Lund, LWLcom GmbH Hamburg fungerade för mig!

Ok, då är ju frågan om det är Ip-Only eller Bredbandsbolaget som har strulat till det.

Edit:

Skrivet av LemonIllusion:

Jag når inte LWLcom GmbH Hamburg och har IP-Onlys nät och Ownit som ISP. Om problemet dök upp nyligen kan du nog räkna med att det försvinner snart också.

Och där fick jag svar på det iaf antar jag. Tyvärr har jag haft det här problemet sen klockan 12 så blir intressant att se hur lång tid det kommer ta.

Av Bengt_C
Skrivet av Kent:

Har Bredbandsbolaget fiber och testade mot LWLcom GmbH och Highspeed-Check.de Berlin, fungerade utmärkt.

Mycket märkligt, fungerar med Berlin för mig med men inte med tex LWLcom GmbH Hamburg, fungerar den för dig?

Av Bengt_C

Kan inte koppla upp mot Tyskland

Vet inte om det här är rätt ställe riktigt men jag kan som titeln lyder inte koppla upp mig mot Tyskland.
Har provat att pinga/testa en massa olika servrar på speedtest.net och det funkar för alla länder förutom just Tyskland.
Är det fler som har samma problem?

Edit: Kan lägga till Österrike och Tjeckien också, för jag lyckas in få kontakt där heller. Är IpOnly som äger nätet, har BBB som ISP.

Av Bengt_C

Va fan hände med Torment: Tides of Numenera Collector's Edition releasen egentligen?
Får ett mail där det står att den är "slut hos leverantören", försökte ni seriöst beställa in alla ordrar på releasedagen eller hur tänkte ni där?
Är det någon som fått sin Torment CE från Cdon och isf när beställde ni den?

Av Bengt_C
Skrivet av Broken-arrow:

Kan ju annars ladda ner MS eget ISOtool och uppdatera den vägen eller som jag rekommenderar köra ren installation och använder nycken från förgående windows.

Ja det får bli så ändå, för det här funkar iaf inte. Det är bara att ladda ner till en USB och boota från den som vid en vanlig installation antar jag? Funderat på att köra om datorn ett tag så kanske ska passa på och köra ren installation som du säger, ska bara lyckas hitta min win7 nyckel.

Av Bengt_C

Har ett problem som jag inte lyckats hitta några svar på provar att fråga här.
Uppgraderingen vägrar starta men jag har lyckats ladda ner win10 installationen, även om det tog ett halvt dygn.
Schemalade själva uppgraderingen till idag kl 17 och Skaffa windows 10 programmet kom upp en timme innan med valet att "Starta om och uppgradera nu" vilket passade bra så jag tyckte på knappen.
Detta ledde mig bara vidare till ett nytt fönster med mer eller mindre samma text och med samma knapp så jag tryckte på den igen och får då upp "Startar nedladdning" även fast jag redan har tankat ner allt. Stängde ner Skaffa win10 och öppnade det igen men får fram samma sak så jag lät den stå ett tag och får då upp samma uppgradera nu fönster igen, vilket leder tillbaks till Startar nedladdning.

Så skiten sitter helt enkelt fast i en jävla loop och jag undrar om någon vet hur man kommer ur den så att installationen kan börja?
Blev ett väldigt rörigt inlägg känner jag men jag är så jäkla less på det här sketna programmet, måste vara bland de sämsta program jag använt.

Edit: Startade om datorn innan inlägget och har nu en timer på Skaffa win10 igen, är det helt enkelt så jäkla drygt att jag måste sitta och vänta tills den har räknat ner?

Av Bengt_C
Skrivet av babgjyshi:

Det den jag menar. Det är ju ett skämt och de hypade skiten så mycket också.
Du betalar 3000 för en mobil, och du ska lämna tillbaks den efter 6, 12 eller 24 månader. Väljer du att behålla mobilen, så ska du betala mellanskillnaden på 3000 till. Gissa vart felet är?

Dags att dra upp den här igen, Tele2 briljerar och tydligen så behöver man inte betala tillbaks hela summan utan de har ett extra kampanjavdrag just nu. Enligt Tele2Byt vilkoren så betalar man inte tillbaks det extra avdraget så i slutändan så blev det bara en återbetalning på 700 kr för en Z5a. Vilket ger ett slutpris på 4195 kr, vilket jag måste säga att riktigt schysst, är man student utöver det så blir slutpriset 3795 kr, vilket är vad en Z3 går för.

Tele2 har helt enkelt en ytterst komplicerad rea på 2800 kr, varför det här inte står i klartext är bortom mitt förstånd iaf.

Edit: Missade att citaten i citatet inte kom med, men det gäller den här kampanjen: http://www.tele2.se/upptack/erbjudanden/black-friday/

Av Bengt_C
Skrivet av capolano:

Tele2 har 50% på alla Sonys nya telefoner, alltså Z5 etc.

Nej det har de inte alls, du får inbytesvärde på 50% på telefonen nu och måste lämna tillbaks den om 6/12/24 mån eller betala de 50% du fick i inbyte innan får att behålla telefonen.
Mecenat/Tele2 gjorde det fina att skicka ut det här som "50% studenrabatt" för en halvtimme sen också, riktigt fult måste jag säga.

Av Bengt_C
Skrivet av stimpen:

Där står "...290/290x går för 1000-1500kr billigare än 970.".
Kanske otydligt men jag menar att 290/290x är 1000-1500kr billigare än 970 baserat på att 290/290x kan man få för 2500kr medan 970 kostar 3500-4000kr.

970 priserna tog jag dels från att jag sett folk senast i förra veckan här på forumet köpa 970 för 3990kr dels från tidigare post i denna tråd som sa att 970 nu kostar som lägst 3500kr pga denna kampanj. Kollade priserna nu o verkar som du kan få ett msi 970 för 3400kr så skillnaden blir 900-1400kr beroende på vilket 970 man köper.

Som sagt där står "1000-1500kr billigare", där står inte att korten kostar så mycket.
Ok priserna har gått upp nu. Var lägre när jag skrev. Då är skillnaden 400-900kr nu för 290x för 3000kr och skillnaden är 600-1100kr för ett 290.

Du har helt rätt, jag missade helt att meningen fortsatte efter parantesen. Då håller jag helt med dig, skulle ju hellre se ett lägre pris på 970 korten än att få med två spel när skillnaden blir runt 900-1000 kr om man jämför Asus-kort mot Asus-kort.

Av Bengt_C
Skrivet av Jonathanknet:

Tror han tänkte på att det gick att få tag i asus 290x för 1999kr på cdon, dom tog slut väldigt fort dock.
Det finns samma kort på netonnet för 2490kr

Att det där är bra priser håller jag med om, men att säga att det går att få tag på 1000-1500kr är riktigt överdrivet. Sen verkar både cdon och netonnet nu ökat sitt pris till 2999kr (tyvärr) och köper man då ett GTX970 på webhallen där man även får med GTA V så vet jag inte direkt om det lägre priset väger upp det.
Men annars så är det verkligen på gränsen, skulle ju hellre betala 1k mindre som dom hävdar att värdet är på spelen och köpa dom separat istället då det skulle bli billigare.

Av Bengt_C
Skrivet av stimpen:

Nog den sämsta tiden att byta på när 290/290x går för 1000-1500kr (sådan prisskillnad för samma/sämre prestanda kallar jag påslag, de har goda marginaler att kasta in lite spel där då korten redan är så dyra) billigare än 970. Om ngt byter man från nvidia till AMD med de priserna.
Men jaja smaken är som baken, delad

Du får gärna länka till några av dessa 290/290x kort för 1000-1500kr, låter som ett sjujävla kap måste jag säga...

Av Bengt_C
Skrivet av JBE:

Måndagsex, (eller så har jag fått ett guld-ex), min är en av de mest uniforma LCD-monitors jag någonsin sett. Skicka tillbaks, imo.

Nedan är en bild jag tog i totalt mörker. (contrast 50, brightness 50, strobemode on, gamma 2.2, 6500k temp).
Har ställt Foris FG2421 bredvid macbook pro retina 2012 - samsung-panel (som faktiskt är den LCD med bäst uniformitet jag någonsin sett).
Nästan hela bakgrunden är en Panasonic VT60 plasma (smälter helt in i mörkret), och i hörnet mellan macbook och eizon står det en 7.7" OLED (smälter också in helt).
Alla visar en svart bild i fullscreen.

Som man kan se är macbook-skärmen väldigt jämn, men trots att den har faktiskt har väldigt bra kontrast för en IPS-laptop (ca 836:1), så ser även de sämsta delarna på eizon bättre ut.
http://i.imgur.com/mSVFg1Ul.jpg

Jo det blir nog till att skicka tillbaks den, ska höra med Webhallen imorgon, eller om man eventuellt ska vända sig direkt till Eizo?

Just nu kör jag på brightness på 75, vilket egentligen är en aning för högt men har inte orkat fibbla runt så mycket mer med det, kör däremot med en gamma på 2,4. Kör jag en helt svart bild så märker jag ingen större skillnad från bleeding, däremot så märks det väl i spel och film/serier då det finns någon annan färg bakom. Är extra tydligt på orange och röd bild.

Skrivet av Laxpudding:

Låter faktiskt som att du har fått hem en riktig citron. 80 cm till skärmen är ett långt avstånd och vid det avståndet upplevde jag inte ”ovalen” på testexemplaret som ett problem annat än att de allra sista centimetrarna i hörnen blev ljusare.

Det måste nog vara så med tanke på hur alla andra upplever skärmen.
Tror jag lyckats lista ur var den ljusa "ramen" runt skärmen kommer ifrån iaf, det verkar som att skärmen inte är riktigt rätt konstruerad i kanterna, för kollar man in mellan ram och skärmen så lyser det ut en hel del därifrån, är en glipa på kanske runt 1 mm mellan skärm och ram. Ni två skulle gärna få kolla om ni kan se samma "fenomen" på era skärmar.

Av Bengt_C
Skrivet av Laxpudding:

Eftersom känslan går emot all rimlighet (att reflektera ljus från ett kolsvart rum) så har du i alla fall, satt fingret på orsaken.

Testexemplaret av FG2421 visade inte på någon bleeding eller andra uniformitetsproblem. Däremot ger betraktningsvinkeln upphov till något som kan misstolkas som bleeding. Som beskrivet i testet får du en ovalformad yta av bra bild i mitten som gradvis blir blaskigare ju längre ut mot kanten du kommer. Mätningen vid 25 graders vinkling visar att gamma är ner på 1,4 och kontrastförhållandet nere på 1/4-del av det ursprungliga, kring 1000:1 där det mesta orsakas av uppljusad svärta.

Storleken på ovalen minskar med avståndet och är det som du upplever, endast 5% av ytan är svart, måste du sitta med skärmen någonstans runt 10 cm ifrån ögonen. På det avståndet kommer FG2421 tyvärr vara rätt usel.

Kantblödning och effekter från betraktningsvinklar blandas ofta ihop, men det är lätt att se skillnad. Jämför bilden på olika avstånd. Ifall ljusläckaget minskar eller ökar med avståndet till skärmen är det betraktningsvinkeln. Ifall ljusläckaget är lika tydlig oavsett avstånd är det en kantblödning.

Har inte varit hemma idag men det från det lilla jag använt skärmen idag så har jag kommit fram till att det stora problemet med just det här är exemplaret är just bleeding, förutom att skärmen har en ljus ram runt om så finns det även en hel del riktiga bleeding bloffor. Blandar man samman dessa bloffor, som redan är bra mycket ljusare, med den ganska kassa betraktningsvinkeln så får man något som är väldigt tråkigt att titta på.

Jag sitter på ungefär 80 cm avstånd från skärmen, har även provat att sitta längre bort, mellan 1,5-2m och även om ovalen blir större så är den fortfarande ganska påtaglig enligt mig.

Har testat att ställa mig på andra sidan rummet, 4-4,5m, och det blir skillnad i hur urvattnad färgen är men den större delen av problemet finns kvar. Nu kan det ju självklart vara så att jag fått ett måndags exemplar, men det här exemplaret har helt klart kantblödning och faktiskt mer än vad min förra skärm från 2005 hade.
Kan även tillägga att det inte märks av speciellt mycket i ljusa spel som tex BF3, men spelar man mörkare spel som Metro Last Light eller liknande så känner man av det rätt mycket i början men samtidigt så vänjer man sig ganska fort. Däremot så är det väldigt jobbigt att se på film och serier och det är inget som går att vänja sig vid då färgerna blir så extremt urvattnade i kanterna.

Av Bengt_C

Köpte en sån här skärm idag, är helt klart bland de sämsta köp jag någonsin gjort! Skärmen har sån sinnessjuk bleeding i kanterna så allt som inte är svartaste svart blir grådassigt och mycket ljusare än resten av bilden. Är nästintill omöjligt att se på film och serier tack vare detta då det känns som att man tittar på skärmen genom en halvtransparent strut.

Även gjort en del försök att spela Metro Last Light men det är bara att glömma då betraktningsvinkel tyvärr verkar ligga på 1 grad detta gör att ögonen ser helt olika saker vilket ger en jävligt obehaglig känsla. Tittar man på ett svart område så är endast den absoluta mitten, kanske 5-10% av skärmens yta, svart resten ser nästintill ut som om det vore dag.
Känns även som att ytan reflekterar ljus även om man sitter i ett kolsvart rum, det beror nog även det på betraktningsvinkeln.
Sen har den yttersta centimetern runt om hela skärmen en mycket högre brightness, är också nog skum sorts bleeding, men är spikrakt längst med sidorna så är inga difusa blaffor som resten av bleedingen.
Till det positiva så är det svarta verkligen svart, men känns inte motiverat att köpa en sån här skärm för att få bra svärta när man surfar, för det är ungefär det enda som skärmen faktiskt funkar till, att surfa på.