Inlägg

Inlägg som danime har skrivit i forumet
Av danime
Skrivet av Hund:

Du kan ju köpa t.ex ett Filco och byta ut switcharna till MOD-L/H eller någon av Zealios, typ 65g eller 67g.

Utbudet av 100% känns väldigt litet i övrigt, om du inte vill ha plast och RGB. Och apropå plast, hattarna på Filcos brädor är väldigt billiga. Är du minsta kräsen får du räkna med att köpa nya. Men tangentbordet i övrigt är väldigt rejält.

Skickades från m.sweclockers.com

Just eftersom man får byta ut capsen på Filco brädorna känns det som ett onödigt köp. Känns som att man likaväl kan köpa ett Ducky eller Varmilo direkt istället.

Har tyvärr inte lyckats hitta något Model M på jobbet, bara IBM rubberdomes och ett Keytronic. Så jag är lite sugen på en Unicomp bräda, men Keyboardco verkar enbart ha UK layout, så då blir det väl Pckeyboard man får importera ifrån? Annars blir det nog bara ett begagnat Ducky, så jag kommer billigt undan men får mina PBT + Dye Sub. Dock lite trist med exakt samma som jag redan har, bara annan färg.

Av danime
Skrivet av anon257891:

@petterf:
Insåg att jag läst din fråga lite slarvigt: såg inte att du hade angett "linjär" som krav.

Med det i åtanke: jag tror nog att du kan bli nöjd med både Cherry Blacks och Gateron Black/Gula: skillnaden är inte jättestor (och gateron är "smoother", vilket jag tycker är trevligt).

Tror även att du kan gilla topre! (även om den är taktil, så är den det på ett "annat" sätt än cherrys varianter av taktila brytare.)

Personligen ångrar jag lite att jag inte la tillräckligt med pengar på min första bräda så att den blev en Realforce: hade jag gjort det hade jag nog bara haft ett(1) mekaniskt(ish) tangentbord nu och inte...vågar knappt räkna efter... 30(ish)?

Får man fråga vad det är som gör Realforce värt ca 1k mer än de Ducky & Varmilo bord som ligger runt 1,5k? För närvarande har jag ett gammalt Ducky dyesub vitt/grått (bruna switchar) och ett Poker 2 (blå switchar). Mitt Poker ställer till med lite besvär på jobbet ifall någon behöver låna, så tänkte skaffa ett nytt full size. Är lite sugen på att testa någon annan switch, då t.ex. Topre. Men 2,6k känns rejält saftigt.

Kan likväl slänga in förfrågan om rekommendation här också då.
Vill ha:
ISO - 100%
Gärna någon form av Dye Sub, men inget krav.
Så lite krims-krams i form av LED som möjligt.
Har som sagt MX Brown och MX Blue på tidigare bord. Egentligen inget emot något utav dem, men testar gärna något nytt. Gillade inte att spela på mitt Poker, sen om det var pga Blåa brytare eller att det är 60% vet jag inte. Annars gillar jag att skriva på Blåa.
Röda brytare gillar jag inte, men funderade ett tag på ifall svarta kunde vara intressanta att prova.

Tror dock att jag helst vill ha ett par taktila, gärna med ett mer klassiskt "thock" ljud, mot MX Blues "click".
Finns det något enligt ovan krav som håller ner prislappen någorlunda hade det varit trevligt.

Av danime

Skummade igenom tråden och vill tacka för att ni fick in mig på RX 480 igen. Satt och grämde mig för att jag missade ett RX 470 för 1900 från NetOnNet, då erbjudandet försvann natten 30/12 - 31/12.

Tänkte precis bita i det sura äpplet och köpa ett billigt 1050 för att hålla nere priset lite, då det är till mitt nya HTPC + NAS projekt. Gick från XFX 480 till att kolla på andra kort och såg att NetOnNet nu har ett Asus RX 480 för 1990kr! Så en ännu bättre deal än den jag turligt nog missade. (Hett tipps ifall någon annan letar!)

Sjukt pepp! Nu har min "budget" HTPC i princip samma prestanda som min stationära dator, som förvisso är rätt gammal.

Av danime
Skrivet av NdL:

Tack för ett väldigt bra svar!
Jag ska nog ändå ha kvar min NAS ett tag till. Men försöka fasa ut alla extragrejer som den gör.

Jag har nu faktiskt beställt lite delar.
Och det blev följande;
Fractal design Node 304
Be quiet power 8 400w
Intel i3 6100
Msi H110i PRO
Intel 600p M.2 ssd
8gb Ddr4 ram
4tb WD red disk för lite mer lagring.

Vad tycker ni man ska köra för OS?
Och hur ska jag styra datorn på bästa sätt?

Gillar plex då jag kör det i mobilen.
Men ogillar att den inte kan spela upp rar, vilket nästan all min media består av.

Skickades från m.sweclockers.com

Beställde mitt tidigare i veckan. Hämtat ut och byggt idag.

Du gjorde bättre val av PSU än mig. En sak jag inte hade en tanke på, eller såg nämnt någon stans var att Node 304 enbart är förberett för ATX PSU. Det följde inte heller med någon bracket till be quiet PSU'n, så jag har för tillfället ingenstans att skruva fast den i mer än en skruv.

Jag visste att det fanns plats för ATX PSU i chassit, men trodde mer att det var en feature än det enda alternativet. Antog att ett mITX chassi skulle vara förberett för ett litet PSU, eller vise versa, att ett SFX PSU skulle vara förberett för andra chassin...

Ska jag köpa till en bracket för en 100-150kr + frakt kan jag likaväl köpa ett 140mm, modulärt och högre W. T.ex. Fractal Design Integra M 550W, så har jag så det räcker när jag stoppar in en GPU.

Synd bara, hade varit nice med enbart 100mm PSU.

Jag ska prova att köra Windows 10 i tablet mode på min. Gick tidigare tillbaka till Win 7 från Win 10 på min stationära, men är villig att ge 10'an en chans till.

Av danime
Skrivet av Stefflo:

Har varit helt inne på en samsung 65" 7005 men då den aldrig är med på någon rea så börjar jag fundera på en LG 65" eller större. Tänker max lägga 13 000kr på tv:n.
Någon som har förslag på vilken LG som är närmast. Kräver inte OLED.

Det kanske är helt uteslutet för dig med 60", men annars så finns UE60KS7005 för 12k just nu. Köpte min igår.

Av danime

Sitter i ungefär samma sits. Skriver ner lite så kanske det ger dig några tips också.

Har för tillfället en Raspberry Pi 3 som mediaspelare, ingen NAS utan min stationära måste vara igång för att komma åt media. Min Pi fungerar bra, förrutom att den inte spelar upp 10-bit anime, så i stället för att köpa ny NUC + NAS så tänkte jag slå ihop allt till en HTPC.

Precis köpt en 4k TV, kommer dock inte att spela i 4K eller spela annat krävande på HTPCn. Mestadels för film/serier.

Min inköpslista ser ut så här för tillfället:
CPU: Intel i3 6100/6100T
GFX: Kör integrerat tills vidare.
Kylare: Osäker, Noctua NH-L9i?
Moderkort: Gigabyte GA-H110M, MSI B150m Bazooka, ASRock Z170 ? (rekommendera gärna bättre)
PSU: be quiet! SFX Power 2 300W
RAM: Corsair 8GB DDR4
Lagring: Köper en ny Samsung 850 250GB+ som jag sätter i min stationära, så får HTPC ärva min nuvarande 120GB SSD. Fick nyligen 4x4TB WD RED som blev över från jobbets backuplösning (varav två är nästan helt nya, 4 samt 64 dagars körtid!). 2-3 av dessa ska in i HTPC.
Chassi: Tar gärna emot tips här. Många sidor rekommenderar Silverstone chassin, men tycker att det känns rätt så dyrt eller så finns inte modellerna här. Max 25cm högt, om man nu inte ska lägga det på sidan.

Av danime

Jag tänkte köra in och titta på samma modeller imorgon. Då det är rea på både 55" + 60" av 7005 och 55" av 8005 är det dessa jag velar mellan. Jag sitter ca 3- 3,5m från TVn och kommer antagligen att behöva sätta upp den på väggen, beroende på om jag tar 7005 eller 8005. Nuvarande TV-bänken är för liten.

Vad är den faktiska skillnaden mellan 7005 och 8005?
55 7005 kostar 10k.
55 8005 kostar 11k.
60 7005 kostar 12k.

Kommer enbart användas via HTPC för diverse serier, filmer osv. Inget vanligt TV-tittande eller konsolspel.

Av danime

1. Musiksmak?

Väldig variation på mitt lyssnande, har dock ett par HD650 som används för det mesta. Blir mest podcasts på telefonen.

2. Vad är viktigt för dig ljudmässigt?

Klart ljud med ok bas. Blir mest för podcasts, samtal och allround lyssnande då och då.

3. Hur kommer du driva dom?

Nexus 5. Har en fiio e6 liggandes jag skulle kunna ta med mig och använda vid behov.

4. Hur kommer du använda dom?

Ute med hunden, diverse arbete hemma, kanske löpning. Inomhus hemma eller på kontor.

5. Budget?

I princip så billigt som möjligt utan att ljudet är helt kasst.

6. Önskas Mic & fjärr?

Ja. Tycker att det är behändigt att ha, när man väl behöver det.

7. Annat som är viktigt att veta?

Vill inte slösa för mycket pengar på ett par lurar till telefonen. Har som sagt redan bra lurar för när jag lyssnar på musik hemma.

Ögnat igenom lite snabbt vad som finns på diverse kedjor och hittade "Jays a-Jays One+", vilka verkar vara helt ok. Någon som har åsikter kring dessa eller som kan hitta några bättre?

Av danime

Lite halvt OT, men kanske är bättre att fråga här istället för att göra en ny tråd.

Tänkte höra om man kanske kunde få lite input gällande abonnemang. För tillfället har jag ett gammalt Telenor abonnemang med (riktig) fri surf, 1gb hastighet för 99kr + det minimala jag ringer för. Bindningstid är borta, telefonen är en gammal iPhone 3GS, som funkar helt ok utan skador, men börjar bli lite sugen på att byta. Kommer till 99% att köpa en Nexus 5 och har då funderat på om jag ska köra vidare på mitt gamla eller byta till ett nytt med 4G.

Det jag inte kan bestämma mig för är ifall det är värt att bli av med min fria surf, som jag värdesätter rätt mycket, mot att få snabbare hastighet iom 4G. De abonnemang som passar mig bäst är antingen:
Tele2 Smart med 5GB data för 199kr med tillkommande samtalskostnad, eller
Comviq Fastpris med 3GB data för 249kr med fria samtal

Jag förstår att det som spelar störst roll är hur jag använder den, men har lite svårt att säga det i dagsläget, då det antagligen kommer ändras med ny telefon och nytt OS. Använder min 3GS rätt lite eftersom jag är väldigt uttråkad med iOS. Som arbetslös blir det ju att man sitter mycket på wifi i vilket fall, men har börjat praktisera och kommer förhoppningsvis kunna börja jobba någon gång. Är jag iväg mer blir det väl mer användning, särskilt om jag ska tethra till min laptop.

TL;DR: Är det ett dumt val att välja bort gammal hederlig fri surf i 3G mot begränsat 4G?