Inlägg

Inlägg som banjo har skrivit i forumet
Av banjo

Kanon, tack för info! Har nu shoppat o gick smidigt här med!

Av banjo

StartSelect.com - nån som har handlat där?

Nu när Nintendo blockerat möjligheten att köpa spel till Wii U med kreditkort eller PayPal så letar jag efter vettiga alternativ.
Någon som har erfarenhet av StartSelect.com som säljer eShop Gift Cards utan prispåslag? Hittar nästan inget när jag söker utom deras egna sidor, ingen som har skrivit om dem här på SweC heller vad jag kan se.

Länk till eShop Gift Cards:
https://startselect.com/se-en/nintendo

Av banjo

Håller med, följer tråden för att se vad som dyker upp. Letar själv efter något som helst ska se ut som en MBP/Surface Book 2, med nordiskt tgb, minst 1060-kort och TB3. Dessa är inte lika snygga men har iaf 1070/Quadro P4000 och TB3 och går att köpa i Sverige, HP-varianten är förstås rätt klumpig och dyr även om den åtminstone inte är självlysande:
https://pc-konsulten.se/produkt/gigabyte-aero-15x-ne025tb/
http://store.hp.com/SwedenStore/Merch/Product.aspx?id=1RR15EA...

Av banjo

ActiveSync-krångel med Office 2003

Som en blixt från klar himmel kom felmeddelandet:
"Calendar, Contacts, Tasks: attention required".

Har en Ipaq 2210 och en rätt standard Wintel-XP, ActiveSync 3.7.1.
Har bytt från Office 2002 till 2003 för ca en vecka sedan, det fungerade bra i början men idag kom felmeddelandet och jag hittar inte något sätt att få bort det.

Har provat att:

* Uppdatera Ipaq-ROM
* Ta bort ActiveSync-profilen och skapa en ny
* Lägga till COM-funktionalitet för Outlook 2003 via kontrollpanelen
* Reparera Outlook.pst-filen
* Reparera Outlook-installationen
* Kopiera oleaut32.dll från en ren installation av Windows XP utan office.

Har även letat efter misstänkta poster i min outlook och raderat dem men inte lyckats få igång synkningen av outlook och handdator. Synkningen av filer fungerar (lika dåligt) som vanligt.

Av banjo

Hansol H950, inga döda pixlar.
Spelar rätt lite spel men har testat bl a ut2k3, MP2, ETM och även om det finns en antydan till ghosting är det absolut inget som stör mig!!!

Av banjo

tft *blir* mörkare...

Jepp, så är det. Det är backlighten som blir gradvis svagare efter en tids användning, det gäller alla platta skärmar och de går i regel inte att byta/är snordyra. Ett knep är att inte använda skärmen på max ljusstyrka när den är ny och gradvis höja den + att INTE använda skärmsläckare utan låta skärmen gå i strömsparläge när datorn står på och surrar...

Av banjo

Helt fantastiskt! Det verkar ha löst problemet, förut gick det inte att starta från suspend heller efter att jag bytt skärm, det verkar också fungera nu!

Tack! (Men hur i hela friden kom du på det????

EDIT: Nä, det hjälpte inte. Tror att det funkar bättre nu dock, det strular inte varje gång jag startar. Om jag sätter datorn i suspend och väntar mer än ca 1 minut, så vägrar den starta igen ändå... fler förslag?

Av banjo

Win2k fryser slumpartat

Hej!

Har sökt igenom forumet men inte hittat något på följande problem:

Har installerat Win2K på två burkar, en IBM PIII 700 MHz (tror den hette 5630) stationär och en Acer 512DX PII Celeron 366 bärbar med ett standard PC-card-nätverkskort. Bägge datorerna kraschar då och då "utan anledning", t ex när jag tankar hem en fil från nätet. Eftersom bägge datorerna beter sig identiskt tror jag inte att det är hårdvarufel (minne, processor, hårddisk, värme etc) utan snarare någon drivrutin.

Windows identifierade i princip alla komponenter utan att jag behövde peta i någon drivrutin själv, därför misstänker jag att det kan vara drivrutinen till t ex ljudkortet, mus/styrplatta eller nätverkskort som ställer till det även om det fungerar långa stunder i taget.

Någon på detta forum som haft samma problem och hittat lösningen?
Vad är bästa sättet att felsöka drivrutiner?

Av banjo

Datorn startar inte med DVI-kontakten i

Har fått hem min Hansol 19-tums LCD och ett nytt Sapphire Radeon 9600P, mums!

Problemet är att när jag sätter på skärmen före datorn, så fryser datorn i POST (Har ett märkligt mobo från syntax men det har funkat bra tidigare med ett GF4MX), men bara om jag använder DVI-kontakten! Allt fungerar fint om jag har VGA-kontakten i under starten och sedan byter till DVI-kontakten när windows startat.

Det verkar som att mina hårddiskar inte spinner upp, hårddisklampan på lådan tänds när jag slår på strömmen men de går inte igång som de ska. Det hjälper inte att slå av strömmen, eller ens att dra ur kontakten utan det blir samma resultat varje gång.

Om jag låter skärmen vara avstängd under uppstart fungerar det *nästan* alltid även med DVI-kontakten i, men har datorn väl börjat strula så måste jag byta till VGA-kontakten för att få igång den igen.

Jag misstänker att det är något fel med mitt grafikkort, men jag har också hittat något på nätet om radeon och dvi-kort (tydligen skickar de en fråga till skärmen vid start om synkfrekvens som ställer till det, något strul i deras bios vad det verkar som).

Någon som haft erfarenhet av DVI-kontakter? Fungerar de likadant som vanliga eller drar de t ex en massa ström från datorn?

Kortet har en DVI-I-utgång och jag tror att skärmen har en likadan ingång, det går nämligen att se även upplösningar som skärmen inte stöder via digital ingång...

Av banjo

Min erfarenhet är att det kan bli ganska stor skillnad, men det varierar från skärm till skärm, och också på vilket grafikkort man har... mycket går att fixa om man pular med inställningarna på skärmen men klart är att det blir märkbart bättre med DVI...

EDIT: Se exempel på min hansol H950 med analog resp. digital:
http://www.banjo-anders.com/bilder/hansol-analog.jpg
http://www.banjo-anders.com/bilder/hansol-digital.jpg

Av banjo

Har ställt in BIOS på standby (S3), startar på 5-10 sek i alla fall, men den reagerar bara på tangentbordet? I så fall vill jag kunna vifta i luften med min logitech wireless... funkar bra på min powerbook G4 i alla fall (nu blir jag nog skjuten av alla snälla pc-människor! ;-P)

Av banjo

Hmm... tack för tipset, kan inte låta bli att tänka att det måste finnas ett enklare sätt? Finns det mobo:s med denna funktion inbyggd?

Av banjo

Fjärr att slå på o av PC:n med

Har sökt igenom miljarders trådar om bästa fjärren för winamp etc, men ingen om hur man får pc:n att slå på eller gå ur viloläge med fjärren?!? Mitt mobo har diverse wol/wor-funktioner så jag antar att det inte vore _för_ svårt att göra en mottagare själv, men det känns dumt att i så fall ha dubbla mottagare på burken, en för att styra apparna också...

Av banjo

Är det någon som vet ifall Radeon9600Pro-baserade kort är tystare än FX5600? De verkar ligga i ungefär samma klass prestandamässigt...

Av banjo

Billigt o tyst grafikkort med DVI

Lutar åt att skaffa mig en snygg TFT (Hansol h950) på skrivbordet, men då vill jag också använda DVI-anslutning för att få bra bild. Har inga stora krav på grafikkortet i övrigt, det får gärna vara bättre än mitt nuvarande (Xelo GF4 MX440 128) men det är väl inte så svårt...

Alltså:
- Bra pris (max 1500 om det går)
- DVI-ut
- Tyst, helst helt utan fläkt, annars en som inte går upp i dammsugarnivå av ETM mfl spel.

OBS! Är ingen gamer i ordets rätta bemärkelse men tycker det är kul att spela då och då.