Inlägg

Inlägg som Jimmy_b har skrivit i forumet
Av Jimmy_b
Av Jimmy_b

Fattar inte varför folk glorifierar USA utan att ha någon koll, de kör också hela helgen, de har knappast "få bud men extremt starka", kolla typ target och best buys erbjudande, de har 50-sidor i sin flyer. Sen är det knappast 50% på allt, däremot kör de tillverkarens rek.pris som förrpris vilket gör att sparabudskapet blir större, tänk på att i Sverige är prispressen extremt mycket större så många förrpriser är lägre än det rekommenderade priset att starta med.

Skummade igenom de största kedjornas BF erbjudande i USA och lägger man på moms, skatter osv så är det knappast någon WOW effekt på det, känns bara som det är någon gammal skröna som ligger kvar att BF skulle vara så extremt starkt i USA medan allt i Sverige suger purjo men folk är som de alltid är, hittar de inte exakt de som det vill ha för halva priset så är det den sämsta REAn genom tiden.

Av Jimmy_b

Cyber monday är en betydligt mindre dag än black friday försäljningsmässigt, normalt sett är det en förlängning av buden som inte sålt under BF med några extra bud, förvänta dig inte att hitta bättre erbjudanden under CM rent generellt har man en riktigt bra bud så har man kört det under BF som återförsäljare, det är nog få som håller sitt bud för att köra det under CM istället.

Av Jimmy_b
Skrivet av CRHASH:

Tack för tipset, blev ett 1080TI!

Av Jimmy_b

Intressant och se hur många som inte har någon insikt och gnäller för fulla muggar. Dollarn & Euron är svindyra, komponentpriser är upp över 20% sedan förra BF, kemikalieskatt på 160-320SEK på monitorer, 320SEK på konsoler och det har drabbat samtliga datorer osv. Det är ett under att vi får se i närheten av samma priser som förra året, räkna med att samtliga återförsäljare kommer visa historiskt låg marginal under denna BF trots att "alla bud är värdelösa".

Jämför priserna med t.ex. best buys BF och lägg på alla avgifter/moms/växelkurs så inser man att det är fan sjukt att återförsäljarna pallar denna prisnivå.

Klaga på staten och inte på att återförsäljare gör de bästa de kan utan att gå i konkurs.

Av Jimmy_b
Av Jimmy_b
Av Jimmy_b
Av Jimmy_b
Av Jimmy_b
Av Jimmy_b

Skulle satsa på ett mecha-membrane tangentbord typ Corsair K55, Logitech G213. Razer är speciella switchar och låter bra mycket med ett knäppande klick-ljud, smaken är såklart olika men personligen tycker jag detta är störande när det låter så extremt mycket.

+
Helt ok brytare
Ser gaming ut
Slittåligt med membran, går även att dra ner ett glas vatten i det utan att det går sönder
RGB
Inte alltför dyrt, runt 500kr nu under BF

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3883686
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4003757

Av Jimmy_b
Av Jimmy_b
Av Jimmy_b
Av Jimmy_b
Av Jimmy_b

Vet inte om dessa är slut men MM säljer en del för sina klubbmedlemmar:

https://www.facebook.com/MediaMarktSverige/?hc_ref=PAGES_TIME...

Av Jimmy_b
Av Jimmy_b

Värdering I7-5960X, 32gb DDR4, GTX980TI etc

Har fått i uppgift att sälja av en dator men är rätt osäker på hur man ska värdera den, känns lite underligt byggd när den var tänkt till gaming men spec är enligt följande:
Asus X99-deluxe II
I7-5960X
32gb DDR4 corsair
GTX980TI asus
1200w corsair nätagg
fulltower NZXT phantom 820
H110I v2 hydro cpu kylare
Asus dvd samt blu-ray spelare
Windows 10 pro

Bygger man ihop den idag blir det en rätt löjlig prislapp, vad ungefär kan man tänkas få ut för en sådan här dator?

Av Jimmy_b
Av Jimmy_b

Mus är högst individuellt, tar du en mus för 600kr från ett A-brand (razer, logitech, corsair, steelseries etc) så sitter de liknande sensorer i dessa. Ska du ha en optisk mus (rekommenderat där du behöver högsta möjliga precision) så är det oftast en pixart sensor som sitter i alla dessa är vettiga så det handlar mer om ergonomi, vad som passar din stil hur du håller musen och framförallt hur stor hand du har.

Skulle också tipsa om att åka till MM i uppsala, de har överlägset störst utbud i regionen och allting står framme på demo så du kan testa prylarna innan ni bestämmer er för vad som passar bäst.