Inlägg

Inlägg som willeykk har skrivit i forumet
Av willeykk
Skrivet av robin_nerf:

Det märkliga sådana fall är att min nybyggda dator (1 dag gammal) har en idle på 3400MHz av max 3500Mhz, i7 4770K, vad beror det på ?
(Moderkort MSI Z87-GD65)

Din processor ska i stock gå i 3,5ghz med en turbo på 3,9ghz, inte 3,4ghz. Detta beror antagligen på dina bios-inställningar, eller snarare vilka inställningar ditt bios vill att du ska köra. Gå in i bios och klicka på reset defaults - det bör lösa din låga klock.

intel 4770k
Mvh

Av willeykk

Dina alternativ är relativt få. Men det finns en del. Kan själv inte svara för några av de individuella alternativen, men att ha dem lagda framför sig är alltid en början!

Lycka till i letandet!

Av willeykk

Sata-kablarna har en tendens att åka ur lite om man kommer åt dom. Kolla ifall det är någon kabel som har åkt ur.
Se till att stänga av datorn först och jorda dig (håll ena handen på chassit) när du rör komponenterna, så du inte kortsluter något. Hoppas det hjälper!

Mvh

Av willeykk

Han har turbomode aktiverat i bios, du har det deaktiverat/saknar funktionen. Min 3770k går på 1.6ghz i idle och 4.2ghz under belastning. Drar du igång prime95 eller liknande så ska du se att processorn (och därmed temperaturerna) åker i taket.

Av willeykk

Finns två andra möjligheter (utöver felaktig installation samt bios inställningar)
Det ena är moderkortets kompatibilitet med grafikkortet, vore bra om du orkade skaka fram moderkortets namn.
Andra alternativet är underdimensionerat nätagg. 300 watts låter väldigt lågt, datorn borde dock kunna starta ändå.

Som tidigare nämnt, kolla så att de kontakter på grafikkortet är fyllda med strömsladdar (typ 2x 6-pinnars kontakter).

Börja med att kolla kompatibilitet mellan moderkort/grafikkort innan du stänger av nånting i bios som tidigare har föreslagit. Om du inte är så kunnig så är det bara skriva här vad det är för moderkort så kan vi försöka luska ut problemet tillsammans. Moderkortsnamnet har en tendens att stå på moderkortet.

Mvh.

Av willeykk

Måste säga att jag röstar för mekaniskt. Var själv jävligt skeptisk när brorsan predikade om att det var 'bäst', med antighosting samt att det går snabbare att skriva pga. Bättre taktil känsla osv..

Har varit aktiv tangentbordskrigare i 10 år och har aldrig haft problem med membran, har haft det mesta mellan biltemas 5-pack tangentbord till gamla razer till g105.

När jag fick ett överskott av pengar i vintras så passade jag på och köpa ett mekaniskt razer blackwidow. Till en början var det stavfel och riktigt obekvämt, men som sägs, när man vänjer sig så är det underbart. Har aldrig varit någon riktig fanboy till något, men jag måste säga att jag blivit det vad gäller mekaniska tangentbord.

Bör tilläggas att jag är 23 och knappast influerad av sponsrade streamers som bror min var/är.
Mvh WIlley

Skickades från m.sweclockers.com