Inlägg

Inlägg som Drowen har skrivit i forumet
Av Drowen
Skrivet av Keffmode:

Det kan vara värt att kolla upp garanti om du inte gjort det. Mitt 290X dog för ett par månader sen och jag fick tillbaka pengarna på garanti. 290X är ett äldre kort än 390 så du kanske har garanti kvar.

Som sagt kan vara lönt att kolla

Om du ska köpa ett nytt kort så spelar det inte så stor roll. Gigabyte är lite mer "bang for the buck" när det kommer till pris/prestanda. Det är deras nisch känns det som.

ASUS är mer premiumkänsla.

Jag tycker att gigabyte ser snyggare ut, men är det någon skillnad på prestandan mellan dem korten? Alltså en märkbar skillnad.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Drowen
Skrivet av jOnÄTÄn:

Har du kollat på garanti 390 är ju inte så gammalt så beroende på modell kan det ju finnas garanti kvar.

Jag kollade upp och Ja har kvar garanti om det är två år på 390 serien, för på netonnet så står det att 400 och 500 serien har 3år på sig.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Drowen

Sapphire Radeon R9 390 Nitro alternativ. . .

Hej

Jo det är så att mitt kort som rubriken säger har börjat ge upp tyvärr och jag har kollat runt lite på olika grafikkort som ja kan tänka mig ifall om jag skulle köpa ett nytt i detta fall så det är dessa som ja har kollat mest på: Gigabite 580 eller Asus 580 Jag är inte ute efter ett Nvidia kort i detta fall.

Vilka av dessa är det bästa alternativ för pengarna?

Av Drowen

tjena
Är func:en fortfarande ledig om jag får fråga?

Av Drowen

Värt att Byta från R9 390 till R9 580? (AMD)

Hejsan!

Jag har funderat om man ska byta sig mot ett 580-Kort, visst det är 480 ungefär men frågan är ju värt om man skulle kunna köpa ett 580 och få bättre prestanda och så, eller ska man vänta istället?

Jag såg att det fanns kort för typ 3200kr ungefär men är det som att slänga i sjön när man har redan ett R9 390 i datorn.

Så min fråga är då:

Är det värt i dagsläget att byta sig mot ett 580 eller ska jag vänta till ett senare tillfälle?

Av Drowen

AMD ReLive Drivrutin problem!

Hejsan!

Det är så att jag har installerat in den senaste drivrutinen från AMD vilket är 17.3.3 i detta fall och jag skulle installera in igen MSI Afterburner för jag använder den för fläkt kurvan skull bl.a. och när jag hade gjort det så blev allt blankt svart och kunde inte ens göra ett skit. . . Det enda jag kunde göra var att tvinga att starta om den men så fort jag kom in i windows så ladda den inte in MSI afterburner i uppstarten (Vilket var bara tur) men min fråga är:

Finns det någon Lösning på detta problem och är det någon annan som har stött på detta problem också eller är det bara jag?

Jag använder mig av en Sapphire Radeon R9 390 Nitro 8GB (Utan Bak plåt) GDDR5.

Snälla hjälp mig någon!

PS. Jag använde mig av tidigare 16.11.5 Drivrutinen.

Av Drowen

Jag har läst Manualen och jag har kontaktat butiken som jag köpte den och jag har kollat på Be-Quiets Hemsida om det följer med någon och tyvärr så var ingen till hjälp med att kunna skicka en bracket till mig så ja fick skicka tillbaka den tyvärr nog.....

Av Drowen

Be Quiet gav inte så mycket till hjälp tyvärr...

Av Drowen

Köpt en ny kylare fast har ingen bracket till den.

Hej Sweclockers!

Det är så att jag har nyligen köpt en Be-Quiet Pure Rock till mitt AMD system och tyvärr så har jag ingen Bracket till den kylaren så att jag kan sätta fast denna så jag undrar vars kan jag få tag på Brackets till AM3+ i detta fall.

Hälsningar
// André

Av Drowen

Värt att uppgradera i dags läget?

Tjena!

Jag har bara en fundering ifall om det skulle vara värt att uppgradera sig från ett Sapphire Radeon 390 Nitro till ett Gigabyte Radeon RX 480 eller blir det som att kasta pengarna i sjön ungefär?

Jag frågar bara för nyfikenhets skull

// André

Av Drowen
Skrivet av Naga:

I teorin kan det vara massa orsaker, men det mest troliga är nog pumpen, kan ju försök känna på den och se om den verkar göra något när du försöker starta den eller om den verkar helt död.

Annars kan du sätta den på CPU_OPT och sätta en vanlig fläkt på CPU_FAN och på så sätt lura den att starta. Sen kan du kolla lite fort i BIOS om den verkar registrera några RPM öht från pumpen på CPU_OPT. Gör den inte det så är pumpen nog död. Kör inte för länge med datorn på utan pumpen fungerande tho.

Har provat det och den gör samma sak där med att den stänger av sig tyvärr nog.

Av Drowen
Skrivet av Naga:

haha ja den va ju en halvviktig detalj att glömma, det är så det brukar stå när pumpen gått sönder.

Såå, jag har en pump som har pajat i detta fall som jag förstår?, eller kan det vara en till orsak på problemet?

Av Drowen
Skrivet av Naga:

Vattenkylningen hade inte varit min första gissning, hade pumpen gått sönder så borde datorn komma till någon sorts felmeddelande som sa att cpu-fläkten snurrade för långsamt, borde inte bara stängas av direkt (förutsatt att pumpen sitter på CPU_FAN).

Den ska vara kopplad till CPU_FAN (alltså pumpen), glömde att skriva att jag får felmeddelande där det står ''CPU_FAN ERROR''.

Av Drowen

Behöver hjälp när det angår mitt Vattenkylning.

Hej

Jag behöver hjälp och förståelse ifall om det kan vara mitt vattenkylning (fractal design T12) som har pajat eller om det kan vara något annat som har orsakat problemet mitt.

Det är så att när jag startar datorn så bootar den som vanligt men efter några sekunder så hör man mina fläktar gå på väldigt hög varv och sen pang så stängs den av helt. Jag har kollat alla kontakter och dem sitter som dem ska och har rengjort både radiatorn och satt dit ny vätska i blocket men ändå så händer det samma sak om och om igen.

Snälla hjälp mig med detta någon, jag får ju panik!!

// André

Av Drowen

Bjuder 320kr, Kan swisha över

Av Drowen

Bjuder 320kr, Kan swisha över

Av Drowen

övervaknings program för överklockning.

Hej

Jag har funderat lite grann på vad man ska använda för typ av övervaknings program och de som jag är lite fundersam över, det är HWmonitor eller HWinfo. Vilket är mest trovärdiga och är båda programmen säkra att installera? Så att jag inte får in virus eller något annat dåligt i datorn.

Den processor jag har överklockat är en Amd fx 8350.

Av Drowen
Skrivet av Jansson200:

@Mogwaii: hur höjer man och hur mycket ska man höja? samma med ner klockning, hur mycket ska man sänka? är inte speciellt insatt i dessa två kulturer

Vad du kan göra är att du gör det via CCC (Catalyst Control Center) och sen går du till Prestanda - Overdrive. Där kan du ändra volt och klockningen.

Hoppas det hjälper

// André

Av Drowen
Skrivet av chipw00t:

Helt okej pris.

Tänkte bara tipsa ifall du ville ha mer prestanda för pengarna.

Okeey
För grejen är att jag har som bara kört med Sapphire korten när det gäller AMD:s sida och varit nöjd över dom därför valde jag denna

Skickades från m.sweclockers.com

Av Drowen
Skrivet av chipw00t:

Du borde bli nöjd. 290/290X/390/390X är riktigt trevliga grafikkort.

Komplett har annars demo ex av 290X till salu rätt så billigt just nu. Såg ett Gigabyte Windforce för 3299kr.

Jag fick mitt 390 för 3299kr på NetonNet (splitter nytt dessutom)

vilket var säkert värt de hela