Inlägg

Inlägg som Mange71 har skrivit i forumet
Av Mange71
Skrivet av pine-orange:

När du bara har ett ställe att gå till och det drabbas av en hackerattack så är det tydligen kört Här får vi dra av några poäng!

Går du direkt till distributören för att handla alkohol? Hur går det till? Det är inte Systembolaget som blivit hackat.

Av Mange71
Skrivet av Recall:

Håller med i stort. Men sen kan man fundera på varför en öl som kostar 5 kr i Danmark måste kosta 15 kr i Sverige...

Alkoholskatt.

Det kan man tycka vad man vill om, men det skulle bli samma pris på ICA så länge vi har samma skatt.

Av Mange71

Rent budgetmässigt är det ett lysande förslag.

Utan möjlighet till kryptering kommer det att bli lättare att begå brott och stjäla företagshemligheter, vilket leder till mer jobb för Europol. De här killarna vet hur en slipsten ska dras.

Av Mange71

För att svara på ursprungsfrågan så är inte RAM jätteviktigt, men VRAM är det. Det allmänt bestspottade 4060 16Gb-kortet är en budgetfavorit för bildgenerering just därför.

Av Mange71

Inga spoilers.

Nu har jag sett alla 8 avsnitten. Underhållande, men inget mästerverk. Personligen tyckte jag att den började svagt och växte efter hand.

Seriens stryka och svaghet är att den följer spelets stil rätt väl. Gillar man Fallout, så finns det en god chans att man uppskattar serien. Sedan är spelet mycket längre än serien, så jag misstänker att mångas omdöme kommer att påverkas av om man gillar vilka delar av spelet man plockat ut. Som andra har påpekat så finns det element i som var stora i spelet, men som bara syns som hastigast i serien.

Den klassiska "War never changes" dyker upp till slut. De får in repliken väl, och jag tycker att det var rätt val att spara på den till de får in den i ett sammanhang där den passar in.

"The golden rule of the wasteland" känns mitt i prick för alla datorspel i genren.

Av Mange71
Skrivet av DasIch:

Nä, har för låga förväntningar och Amazon producerar bara skräp.

The Boys, Hazbin Hotel, The Expanse.

Jag tycker att Prime har de bästa serierna. HBO och Disney+ är både sämre och dyrare nu för tiden.

Av Mange71
Skrivet av BrottOchStraff:

Känns som dagens hårdvara har så mkt overhead så det borde knappt spela någon roll? Jag menar hårdvarukraven för DRM lär ju inte skala i samma takt som kraven för spelen ?

Måste spelet göra en micropaus för att kontakta en server över internet, spelar det ingen roll hur bra din dator är. En smart utvecklare får in pausen där den inte märks. Dåligt tajmade pauser ger en hackig spelupplevelse.

Av Mange71

Letar du efter en ersättare till X-com, föreslår jag Troubleshooters. Kan lättast beskrivas som "jrpg X-com". Startar långsamt, men blir fantastiskt efter ett tag.

Spelet är ett koreanskt indiespel gjort av två personer. Mer story än X-com, och en fast ensemble av karaktärer snarare än de rätt anonyma soldaterna i X-com. Det tenderar också att bli svårare på höga nivåer, till skillnad från X-com.

Det som framför allt utmärker spelet är det fantastiska sätter att bygga karaktärer, där alla färdigheter fås som drops från fienden. Vill du hitta overwatch, slåss mot fiender som har overwatch.

Har man rätt kombinationer av färdigheter får man kraftfulla bonusar, Mastery Sets. Det finns ca 800 masteries (färdigheter) och 300 sets.

Till att börja med är det rätt tråkiga alternativ, men så småningom kommer man till de intressanta kombinationerna. Man hitter kombos som känns helt OP, men på de högre svårighetsgraderna behöver man dem för att ha en chans, då fienderna också skalar upp. Och de använder de förmågor du behöver...

Spelet passar bäst till den som gillar att sitta och pilla på builds. I praktiken lägger man lika mycket tid på det mellan uppdragen som man gör på själva uppdragen.

Det finns inget basbyggande, ingen permadeath och det startar som sagt rätt långsamt. Troubleshooters är inte allas kopp te, men gillar man karaktärsbyggande och har lite tålamod så är det ett fantastiskt spel.

En genomspelning tar 80-200h timmar beroende på hur mycket sidouppdrag man tar och hur mycket man engagerar sig i frivilliga sidosystem som robotbyggande och tämjande av djur.

Av Mange71
Skrivet av KASC:

ARN är ju så jäkla onödig. Vi skattebetalare bekostar en myndighet med cirka 45 anställda jurister som sedan inte har NÅGRA befogenheter alls. Helt meningslös verksamhet bedriver dom

De flesta följer besluten. Eftersom man undviker domstol så sparar båda parter mycket pengar. Dessutom kan domstolarna ägna sig åt allvarligare kriminalitet när småtvisterna blir lösta av ARN. Alla vinner.

Av Mange71

Många bra tips ovan. I synnerhet att skaffa en wet palett. Då torkar färgerna på paletten på några timmar, istället för några minuter.

Vill du måla mer än bara några figurer, så skaffa en airbrush för priming. Det billigaste du kan hitta på Biltema duger bra. Det blir bättre och i längden billigare än sprejburk.

Att prima i svart och sedan speja/airbrusha uppifrån med vitt som någon nämnde ovan är också en riktigt bra genväg till snygga figurer.

Personligen tycker jag att du ska skaffa de färger du behöver allt eftersom, snarare än att köpa kit. Då får du exakt de du vill ha och slipper betala för färg du inte använder.

Ska du köpa metallic färg rekommenderar jag Vallejo Metal Color Air. De känns igen på att brukarna är lite större. Extremt lätta att måla med och få bra resultat.

Vad gäller övriga färger, köp någon enstaka av flera olika märken och se vad som passar just dig. Färger som en person gillar ogillas av någon annan. Ingen har fel, olika färger passar till olika målare bara.

...och kom ihåg att "måla" och "samla på sig mer färg" är två olika hobbies. 😁

Av Mange71

Jag testade att generera en bild hemma och det tog 10s. 1000 bilder blir 2,8h. Mitt nätagg är på 900W. Det blir 2,5kWh. En iPhone 15 Pro har ett batteri på 12,7 Wh, enligt Google. Det blir ungefär 200 laddningar, om man tror att mitt 4060ti och en AMD 7600 lyckas belasta nätagget fullt ut hela tiden, vilket på det hela taget inte känns så troligt. Tänker man sig att de drar betydligt mindre räcker det till färre laddningar, men jag har inte orkat räkna på det. (Om det är något fel på min haldana Google-matte, påpeka gärna!)

Checkpoint: StarlightXL Animated V3
Sampler: Euler 20 steg
Prompt: "The coolest member of the Sweclockers online computer forum."

Bild:

Av Mange71
Skrivet av Sarato:

Jag önskar att det var så men känns som att många (särskilt amerikaner) är fast i den fasen klart längre och när man hör 30-plussare kalla en för "faggot" online så tappar jag mest tron på mänskligheten.

Lite off-topic men hur vet man att någon är 30-plussare? Måste man ange ålder eller så? Jag spelar bara single player, så jag har dålig koll.

Av Mange71
Skrivet av evil penguin:

Om jag inte är fel ute så införs möjligheten att registrera en blocklista i webbläsaren (dock med maxlängd, som du säger) iom v3, som en ersättning för det gamla tillvägagångsättet där tillägget sitter och tittar på allt som görs i webbläsaren och reagerar utifrån en egen lista (potentiellt problem sett till säkerhet, integritet, prestanda).

Jag blir lite nyfiken på hur man skulle göra en blocklista utan att man jämför om siten man är på är med listan. Sedan är det lite svårt att se hur en kortare lista, fast samma tillvägagångssätt skulle göra mig säkrare eller värna min integritet. Däremot skulle det så klart gå snabbare om man hade en kortare lista, fast det förlorar man igen genom att få mer reklam som ska laddas ner.

Däremot gör Manifest V3 ingenting för att stoppa extensions som vill stjäla min browser historia, vilket inte lär vara helt ovanligt.

Här är EFFs åsikt, vilken väger tyngre än min:

Google’s Plans for Chrome Extensions Won’t Really Help Security

Av Mange71
Skrivet av evil penguin:

Huvudförändringen i v3 är väl dock på ett tekniskt plan; att tilläggen inte längre är allsmäktiga på samma sätt som de varit tidigare, vilket har stora säkerhetsfördelar. Och det är väl just på den punkten som adblockers har problem, de behöver få vara där och pillra på allt vart man än går.

Så det är en förändring som även har bra saker i den andra vågskålen; bättre grund för integritet, säkerhet, prestanda i webbläsartillägg om man ser till helheten, inte bara stirrar sig blind på adblockers.

Jag tror ju personligen att det som lär hända snarare är att manifest v3 trots allt slår igenom (oavsett vad folk säger), och adblocking fortsätter men som en integrerad del i webbläsarna, inte genom dagens tillägg.
Misstänker att det blir för spretigt och dyrt i längden för konkurrenterna att hålla fast vid manifest v2, särskilt om det konkreta målet med det enbart är ad-/tracker-blockering. Då är det nog bättre för alla att integrera det i webbläsaren istället, helt frikopplat från manifestversionen för webbläsartillägg.

Förändringen innebär att blocklistor (knappast ett säkerhetsproblem), får en maxlängd och inte kan uppdateras lika ofta. Det är svårt att försvara.

Av Mange71
Skrivet av dlq84:

Plockar de verkligen bort det ur ditt bibliotek eller plockas det bara bort ur butiken? För det är två helt olika saker.

Enligt artikeln plockades de bort ur butiken 2021. Nu plockas de från kontona. Det kommer inte att gå att titta på det som "köpts".

Av Mange71
Skrivet av friArsenik:

Du är bäst! Jag grät!

Jag tycker att det är en bra initiativ. Att det pågår ett arbete mot sådana brott kommer leda till att det blir mindre människor som kommer att råka för dessa bedrägerier.

Varför detta hat mot de kortväxta? 😁

Av Mange71
Skrivet av Krakkan:

Man tycker ju det borde komma AI snart som kan hjälpa dessa lata devs

De har redan hjälp av AI. DLSS och liknande uppskalningsteknik är AI-driven.

Av Mange71
Skrivet av alexman:

om jag förstår det rätt går ray reconstruction bara att använda med path tracing som tar så mycket fps att det inte går att spela med något än 4090. så 4070 är värdelöst.
vanlig ray tracing medium är allt avstängt på sen är FR så hög latency vid 30fps att det inte ens går att spela

Jag får runt 50 fps med ray reconstruction på (och path tracing) och DLSS på "balanced" i 1440p och allt på högsta med ett 4060 16 Gb. Är supernöjd med det.

Av Mange71

Även om jag inte kom bland de 10 så var det en rolig tävling. Man kanske inte skulle haft Sweclockers som skurkar... 😬

Må bästa bidrag vinna!

Av Mange71

Tankdagbok dag 10220

Vi är de sista som är kvar, men nu är sökandet över.

Vi var så många från början. Revolutionen var här och vi trodde allt skulle lösa sig. Den förslavade mänskligheten skulle resa sig. I rymddräkter ärvda av våra föräldrar och farföräldrar tog vi upp kampen. De passiviserade uppkopplade slavarna skulle resa sig, jacka ur och följa oss. Så blev det inte.

Det mediakonglomerat som pumpar in annonser direkt i våra sinnen sedan århundraden tillbaka skulle inte ge sig så lätt. Våra gamla och slitna rymdskepp var ingen match för våra fiender.

Men nu står vi här. Efter år av letande har vi funnit Högkvarteret. Mänsklighetens förslavare ligger framför oss. Vi har förlorat allt utom kampen och varandra.

Inga vakter. Inga försvaranordningar. Det är en så liten bit kvar. Vi bestämmer oss. En sista sprint fram, sedan är det över. Nästan. Vi räknar ner. 3... 2... 1...

Krtrzzzzzssssss....

[Tankedagbok upphör]