Inlägg

Inlägg som T4IM har skrivit i forumet
Av T4IM

Intel lika omogna i sitt beteende som alltid..

Av T4IM
Skrivet av Kotan:

Sant, och utöver det så kan nog inte ens 65% av arbetande svenskar jobba på 100% distans. Känns som att mer än 35% har jobb där man behöver vara på plats, men kan ju ha fel.

Visst är det så. Jobbar själv i livsmedelsbranschen och där börjar arbetspasset 07 vilket betyder att jag får gå upp vid 05 så jag hunner duscha och äta frukost sen iväg, Finns inte en chans att ett sådant jobb skulle funka hemifrån.
Tror att artikeln handlar om dom som jobbar i kontorslandskap och dylikt men rubriken är fel oavsett.

Av T4IM

Så 2000 personer tillfrågade i norden (4 länder) vilket borde då förmodligen bli runt 500 svenskar, däromkring.
Hur kan dessa människor representera den svenska arbetskåren (även om det bara gäller jobb där det inte finns några hinder för att utföras på distans) när inte ens 1% blev tillfrågade.
Eran rubrik på denna artikel är rena påhitten. "Majoriteten av svenskarna" Nog för att Sverige har en liten befolkning men så liten är den inte att ungefär 500-1000 pers kan representera arbetskåren.

En mindre missvisande rubrik tordes vara "Majoriteten av dem tillfrågade vill kunna jobba hemifrån"
Skärpning SC, ni liknar kvällsblaskan mer och mer med era clickbait rubriker...

Av T4IM

Ja detta är inga konstigheter.
Intel själva har sagt det att 14000 serien håller fokus på det bärbara segmentet medans 15000 serien kommer hålla fokus på det stationära segmentet.
Har avrått vänner som har pratat om en eventuell sidogradering att vänta tills i slutet av detta år alternativt början av nästa år då AMD släpper Ryzen 9000-serien (vilket kommer att bli intressant då AMD gjort chiplet större från 8 till 16 kärnor, vilket förhoppningsvis innebär 3d v cache på 32 trådar) alternativt vänta tills nästa år då Intels 15000 serie släpps..

Av T4IM

Man kan använda sig utav reaktorer som enbart går på avfallet från "huvudreaktorerna" och på så sätt förkorta lagringstiden från flera tusen år till 80-100 år samt att mängden avfall minskar avsevärt.
Biprodukten av ett sådant användande är dock plutonium som man kan använda till kärnvapen efter särskild behandling eller till energitillverkning, vilket man gjorde vid månlandningen då man använde sig utav plutoniumbatterier..

År 2012 skickade Vattenfall in en formell
ansökan till Strålsäkerhetsmyndigheten om att bygga reaktor 5 och 6, inom ramen för projekt
Svea. Men planerna stoppades av den S/MP-regeringen när den tillträdde 2014.
Stamnätet är redan utbyggt till Ringhals, med kapacitet för fler reaktorer än dagens två. I
egenskap av storskalig elproducent ansluter kärnkraftverk direkt till stamnätet. Att bygga ut
stamnätet tar vanligtvis 10–15 år.
Stamnätsanslutningen vid Ringhals har kapacitet att ansluta ca 2GW ny elproduktion. Det
bör vara en rimlig målbild för ny kärnkraft vid Ringhals. Vattenfall bör själva avgöra om man
finner kärnkraft av konventionell storlek eller SMR bäst lämpad samt genomföra en förstudie
snarast möjligt. 2GW ny kärnkraft skulle årligen generera mer elenergi än hela Skånes
elförbrukning och ca 6 gånger högre årlig elproduktion än havsvindparken Kriegers flak som
regeringen nyligen beviljat tillstånd för Vattenfall att bygga.

https://moderaterna.se/app/uploads/2022/06/Ny-karnkraft-vid-R...

Av T4IM

Ett absolut intressant test men saknar en jämförelse mellan olika kylare då detta test ligger inom ramen för felmarginal.
Hade testet inkluderat flera kylare så hade det också visat om trenden höll i sig eller om det bara är självaste kylaren som har nått sin maximala kylförmåga..

Av T4IM

Detta är ju att släcka bränder.
Då ska vi ha moderkort som ska kunna ta laster om kilowatten, Det lär ju bli extremt varmt och då blir det väl att vattenkylda moderkort blir en verklighet.

Detta är ju enbart i estetiskt syfte, Hade det varit i praktiskt syfte så hade man kommit fram med en ny standard om en kraftigare kabel och kontakt istället.
Samt att detta gör att du inte kan ha kortet på vertikalen längre eftersom att du då skulle behöva en förlängning till kontakten så då besegras hela syftet med detta xD

Samt att kompatibiliteten vid chassin blir knepigare och sämre eftersom att då måste tillverkare hålla sig till en viss standard av hålsättning osv. Vilket hindrar innovation och påhittighet..

Av T4IM
Skrivet av DasIch:

Finns inte så mycket att komma ikapp här då det är rätt jämnt skägg mellan dem. Intel har ny arkitektur och nodkrympningar på gång. Om Intels nya noder blir bra kommer de snart ha ett försprång där, då AMD avvaktar med TSMC's 3nm.

Alla - Intel, AMD. Nvidia med flera - står inför samma problem; de har anpassat sig efter en marknad som baserats på inflation. Nu måste de anpassa sig efter en ny verklighet.

Amd ryktas att släppa Zen 5 i slutet av detta år alternativt Q1 2024.
Ska bli spännande att se va amds nya nod har att erbjuda och om dom kommer fortsätta köra på samma processor konfiguration, eller om vi får se något annorlunda. Största nyheten är väl ändå 16 kärniga ccx chiplets istället för dagens 8 kärnig ccx

Av T4IM
Skrivet av Distordera:

Tjena! Skulle du kunna vara go och definiera begreppet sunt förnuft? Jag fattar det inte alls. Ska vi rent av kunna avskaffa lagar framöver om vi kör på sunt förnuft istället?
Geniunt intresserad.

Till OP: kundtjänst hade en viss poäng när de påpekar att du inte har tillstånd att öppna prylen. Det var ju faktiskt inte din. Du har ju inte betalt än.

Plus! För att bestrida fakturor på ett bra sätt bör du betala den först. Sjukt nog. Det är ju inte kul om du förlorar tvisten och behöver betala ev juridiska kostnader i tvistemålet plus hamna hos kronkalle för att fakturan förfallit.

Tjena!
gör en snabb sökning så får du fram definitionen av begreppet.

Hoppas att CDON rättar till sig då det annars är en ok butik/marknadsplats

Av T4IM
Skrivet av esoneson:

Ursäkta men hur exakt stöttar jag bluffföretaget? Jag tog betalning med faktura och har startat den här tråden, jag kommer att göra en anmälan till både polis och arn och har dessutom informerat om Bluffföretaget. Finns inte en chans i världen att jag kommer betala fakturan, jag fick ju inte va de lovade och kan bevisa att de försökt lura mig.

👍 Det var ju en j*kla tur att du tog faktura, Hoppas att det går din väg då eftersom att utredarna har en tendens att lägga ner mindre allvarliga brott.

Av T4IM
Skrivet av RaidSoft:

Fast problemet är ju för folk som inte är speciellt insatta i kategorin av produkt de ska köpa, det är lätt att säga "använd sunt förnuft" men vet man inte vad förväntat pris ska vara för en produkt så hur ska du veta om det verkar orealistiskt? Det känns inte så bra om det ska krävas research före varje köp för att lista ut om man kan lita på det man köper eller inte.

Ansvaret ska ligga på butiken att sälja produkten de lovar, försök inte skyffla ansvaret till konsumenten då det bara låter företag komma undan med massa skit "för folk borde veta bättre" eller vad de skulle använda för argument.

Absolut så har du en poäng i det du skriver men samtidigt så kan man göra en snabb jämförelse för hur andra diskar är prisade och snabbt komma fram till att det är helt orealistiskt.
Det är ju riktigt dåligt av CDON att låta dessa bluffgrejer säljas genom dem.
Det behövs ingen research utan sunt förnuft och varujämförelser så är biffen avklarad sen
Kan inte stressa detta tillräckligt för hur mycket brist av sunt förnuft folk idag saknar, Det behövs verkligen.

Av T4IM

Har aldrig haft ett enda problem när jag handlar från CDON. Handlar där nästan varje månad.
Vem tror att man kan köpa en 8TB ssd för under 900kr?
Går man på dessa "erbjudanden" så får man skylla sig själv, Sunt förnuft verkar vara sällsynt idag.

Av T4IM
Skrivet av Defender:

Nej den har jag inte testat.

Jag kör dvdfab för jag har licens för den och vlc e hel cp när det är hdr material, även atmos strular med vlc "för mig".

Kör dator -> LG Oled

Vad för problem upplever du ??

Aa ok, Kör själv mpc hc för att jag hade också strul med vlc (blu ray, 4k-blu ray) men också att jag kan då köra madvr med mpc hc vilket jag kan justera hdr nivåerna och tonmappning, färgmappning osv.
Har även licens för makemkv och det är det programmet jag kan, Vad jag vet så är dom ganska lika.

Vet dock inte hur mpc hc funkar med atmos/dtsX då jag endast använder 2.1 ljud när jag ser film.
Skulle tipsa dig om att ge mpc hc med madvr och k-lite paket ett försök då jag inte stött på problem oavsett om det är 4k med hdr, bluray eller dvd.

kör dator->Philips Oled

https://madvr.com/
https://codecguide.com/download_kl.htm

Av T4IM
Skrivet av Defender:

Dvdfab när det är hdr o atmos.
VLC til det andra.
Musik. Spotify o youtube.

Har du testat makemkv isf tycker du dvdfab är bättre ?
Använder själv makemkv.

Av T4IM

MPC HC med MADVR till filmer och winamp till musik, Använder också spotify.

Av T4IM
Av T4IM
Skrivet av twit:

Att du inte hört talas om något innebär ganska exakt ingenting mer än att du inte hört talas om det.

https://en.wikipedia.org/wiki/Digiday

Att du länkar till wikipedia (där vem som helst kan gå in och ändra) innebär ingenting. Hans fråga var hur pass trovärdiga är digiday. Ganska ointressant att komma dragandes med en wikipediasida om digiday då....

Av T4IM

Här på Gotland har det kommit runt +-20cm, Fått skottat flera gånger och även hjälpt min mormor med skottning.
Hoppas på en vit jul, Vi får väl se..

Av T4IM
Skrivet av sesese:

Tycker det är bra att youtube försämras så vi kan få allternativ som kan växa.

Någon som vet något bra allternativ?

Du har odysee.com och Rumble.com, Bra alternativ till YT. En del kreatörer laddar upp sitt på någon av dom förutom YT.. Använder dom själv med och är hittills nöjd.

Av T4IM
Skrivet av kotz:

Är också inne på samma spår.
Priserna skenar alldeles för mycket och watten/värmen går åt fel håll.

Visst är det så,
Saknar tiden då utbudet var mer segmenterat. budget och mellan klass existerar ju inte längre (mest GPU sidan)..
Känns som att det hela har kommit att bli en pengakossa, Knappt nämnvärd prestanda ökning men mycket dyrare för slutanvändaren och elräkningen. Sjukt med ett kort med potential att dra upp till 1Kw
Något jag verkligen önskar är att spel utvecklarna byggde upp spelen från scratch till pc eftersom att pc är den kraftfullaste plattformen.
Så att spelet utnyttjade datorns potential och bättre optimering, därmed utveckla mer storslagna spel...