Inlägg

Inlägg som ToJen82 har skrivit i forumet
Av ToJen82
Skrivet av Swe.Stars:

Sååå.. är det som på PS4 att man måste ha kvar originalköparens konto för att man ska kunna ta del av dennes digitalt köpta spel?

Kan man inte bara ändra profilen och uppgifterna på kontot och göra det till "sitt" konto?

Av ToJen82
Skrivet av Tomatsalad:

Funderar på att byta upp mig från 360 och undrar, vad är det för skillnad på dessa två?
http://cdon.se/spel/xbox_one_500gb_%28eu%29-25815302
och
http://cdon.se/spel/xbox_one_500gb-28139708

EU varianten är import och har därför en strömadapter, så det är ända skillnaden

Av ToJen82
Skrivet av Marinlik:

På PS4 så uppdateras spel och appar eftersom att uppdateringar kommer när man har konsolen igång, även om man inte startar spelet/appen. Går det att ställa in så xbox gör det? Lite trist att starta ett spel och ha en stor patch att tanka ner.

Min X1 brukar uppdatera allt när den är i Stand by mode, så behöver aldrig tänka på det sen det fixar allt själv när jag inte grejar med den. Önskar jag kunde säga det samma om 360 ;P

Av ToJen82
Skrivet av Jallle:

Plex verkar intressant men det är väl inte gratis antar jag? Tänkte testa det förut men skippade pga att det kostar nån summa.

Mjo det kostar tyvärr om man ska ha det till Xbox eller Ps4, men är bara en 35-40kr i månaden. Tycker det ät riktigt snyggt presenterat med all metadata och bilder etc, som mitt egna Netflix Enkelt att dela upp i kategorier som Filmer, Serier och MusikVideos tex. Plus att det funkar på alla dina enheter och att man kan dela sitt Plex bibliotek med familj och vänner om man skulle känna för att va så snällig

Tycker du ska prova det iaf, är ju bara att säga upp om du inte gillar det sen man betalar månadsvis (dras automatiskt om man inte säger upp)

Av ToJen82
Skrivet av Chrester:

Via DNLA funkar det rätt så ok faktist. MP3, bilder och diverse filmer funkar. MKV kan strula lite. Finns säkert en guide över vilka codecs som stöds.

Tyvärr kan man inte streama sin egen musik än när man spelar.

Jag använder Plex och kan verkligen rekommendera det för streaming av MKV, MP4, XviD etc. Stöd för musik och bilder skulle komma framöver enligt Plex.

Ang att spela egen musik när man spelar i X1 så är det med på ingång i en framtida uppdatering enligt Phil, han nämnde dock inte i vilken den skulle komma

Av ToJen82
Skrivet av MclarenII:

Köpte en Xbox One idag, kopplade in den vid 11 tiden och gick in och köpte Forza 5 på marketplace direkt. Nu när jag kom hem från jobbet 10 timmar senare ligger den på 95% och tickar sakta uppåt. Är det normalt att det tar så lång tid? Sitter på 100Mbit fiber och när jag går in på detaljerad nätverksstatistik visar den runt 90 Mbit nedladdningshastighet. Under bandbreddsanvändning kan man ju se hur mycket den har tankat per timme. Detta varierar mellan 2 och knappt 10 GB. Väldigt ojämn hastighet alltså.

Hur upplever ni andra det?

Har 500 fiber och köpte Lara Croft ikväll, tog över 4 timmar att få ner 2,7 gig eller vad den låg på (via kabel tom). Så problemet ligger nog inte på våran sida om man säger så ..
Såg att Live tjänsterna hade massiva problem igårkväll så är väl förmodligen det som hänger kvar idag

Och ja, det är normalt sett mycket snabbare

Av ToJen82
Skrivet av vikke92:

Sverige kort och gott.

Det finns hur mycket info som helst om detta om du kikar bakåt lite i tråden, runt och efter jul spec

Av ToJen82
Skrivet av oscar9:

Har en fundering kring köp av spel osv, nu efter uppdateringen av regioner (att man inte kan köpa spel via amerikanska xbox store). Hur fungerar det att köpa ett game-card? ex - Assassin creed

Om du menar att köpa en kod med spelet så funkade det för mig iaf, köpte Assassins Creed 4 och 5 från en Amerikan som fick det i sin Bundle, gick att knappa in och ladda ner från den Svenska butiken tom

Av ToJen82
Skrivet av dimmalea:

Jag har precis köpt ett kinect och alla rörelser fungerar men inte röstkommandot, konsolen är köpt i sverige men kinectet är köpt i USA.
Läste att man ska sätta det i Instant on läge men på mitt finns endast energisparläge och stand-by läge.

Skulle verkligen behöva hjälp med detta.

Du måste ha Engelska som språk för att röstkommandon ska funka och ha den i Stand by läge för att "Xbox On" ska fungera

Av ToJen82
Skrivet av H2O iBlue:

Tja
Är det bara jag som har det här problemet?
Ibland när jag startar min Xbox så kommer Xbox Boot grejen upp, sen efter en stund så blir skärmen svart och inget mer händer?
Det här händer inte varje gång som jag startar men ibland.

(Jag är med i preview programmet)

Har du kollat i Preview tråden på Xbox.com?

Av ToJen82
Skrivet av krrjon:

Aha ok, ja jag har ju inte köpt nåt från storen bara laddat ner gratisspelen

Ja då är det lugna gatan, det är när den ska kontrollera betalningen som det kan bli problem med regioner

Av ToJen82
Skrivet av Kevlarheart:

Ah okej!! bra att veta, slipper ja tänka på detta. Råkade dock ta skivan "för tidigt" och höll fast skivan när den ville mata in den igen -_- och hörde att "motorerna" började väsnas en massa, jag kan inte skadat läsaren? (allt verkar fungera som normalt för övirgt so far).

Nejdå det är lugnt, så vek är inte vårt kära X1. Den hade bara lite dragkamp med dig

Av ToJen82
Skrivet av Kevlarheart:

Händer detta er också om ni ska ta ut ett spel ur er XBOX ONE. Har spelat tex forza och stängt av xboxen med spelet i, ska senare spela halo 4 och trycker på ejet knappen direkt för att få ut skivan och sätta i ett spel, då spottar xboxen ut skivan, för att 5sek ta in skivan igen och ja måste trycka ejet igen. BARA för mig det blir så för?? Återkom gärna, vill veta om den behöver skickas in på lagning eller så...

Nej den suger in skivan igen efter en kort stund, det är så den inte ska glömmas ute el nåt. Men det ska va så

Av ToJen82
Skrivet av krrjon:

Å fan det var konstigt min Xbox är då på engelska fortfarande, vette sjutton vad jag gjort för "fel" men så länge det funkar är jag glad då funkar ju kinecten med

Köper du då dom i €, för det finns väl inga i SEK?

Alltså man kan fortfarande ha den på engelska men då hamnar du i US Store och då måste man hoppa igenom lite ringar för att köpa grejer ;p

Det finns Giftcards på alla valutor, fick 400 svenska SEK i julklapp, tror det va från CDON

Nackdelen med att ha den på svenska som jag har nu är ju att Kinect inte fungerar riktigt som man vill, alternativet om man inte orkar med giftcards (beror väl på hur mycket man köper digitalt) så kan man ju bara hoppa mellan språken när man ska köpa nåt sen ändra tillbaka. Men hoppas som sagt att MS verkligen lyssnar på oss, som dom brukar va ganska duktiga på, och ändrar så man kan ställa in språk och region för Store för sig :)Tror nån nämnde att man kan det på Ps4an, så why not isf?

Av ToJen82
Skrivet av krrjon:

När ändrar dom så att man inte kan ha på engelska längre?

Den stora uppdateringen innan jul har jag för mig.

Av ToJen82
Skrivet av Tino:

Fattar inte riktigt hur Microsoft tänker. Jag kör alltid engelskt språk på att som rör IT, detta gör att min xbox är på engelska. Utöver detta är detta den ända möjligheten att få kinect att fungera.

Tänkte nu göra ett spontan köp för det nya spelet Risk, men det var tydligen ej okej. Antagligen har detta något att göra med deras region locks på köp. Men för att vara ett spontan köp så kommer jag inte byta språk på xboxen för att köpa för att sedan byta tillbaka.

Då de inte stödjer fritt språkval så kan jag inte ha min xbox kopplat till min region och kontentan är nu att de har tappat mitt spontana köp.

Ja dom borde verkligen fixa så man kan ställa in Språk och Store/region för sig.

Av ToJen82
Skrivet av Manett:

Skönt att höra, lutar åt att göra så. Är väl kanske lite övernojig när det gäller att köpa nya produkter. Fick tillbaka Xboxet av killen på Game fullt med repor och fingeravtryck på alla de pianolackade delarna.

Tycker det är så konstigt att han på Game inte kunde höra något. Hela min familj lägger märke till hur det surrar och det som sagt överröstar tv ljudet. Jag tänker bara ifall MS också påstår att dem inte hör någonting och så får jag tillbaka mitt väl använda, numera nästan begagnade Xbox.

Nej absolut inte, MS är väl medvetna om problemet. Och du får ju en ny innan du skickar in din gamla. Men misstänker att min från MS inte va helt ny oxå, tror den saknade några klisterlappar. Men den funkar perfekt och garantin gäller ju lika så, så ..

Av ToJen82
Skrivet av Manett:

Är på Game nu och dem accepterar inte ett byte. Måste tydligen höra av mig till Microsoft direkt.

Va konstigt, ja vilken skillnad det är på Service och Service ibland. Har för mig många fick bytt över disk här när det snackades om det men.

MS Support är grym iaf, dom kan service ^^

Av ToJen82
Skrivet av Manett:

Om du istället läser vad jag skriver så kanske du förstår. Jag ville bara veta ungefär hur ett normalt Xbox One låter så att jag inte skickar in något i onödan i tron om att mitt är trasigt. Att lyssna på ett Youtube klipp för att höra olika lågfrekventa ljud kan vara rätt svårt, det var därför jag ville höra ifrån andra medlemmar vad dem trodde.

Det här är anledningen till att jag nästan aldrig skriver något på Swec längre. Sämre attityd hos vissa får man leta länge efter.

Den ska inte låta så högt så den lär vara defekt. Bara att åka till Game och byta över disk, ska inte vara några problem sen det är ett känt fel och som säkerligen fått göra flera sådana redan. Jag bytte min första som jag beställde på Elgiganten på nätet i butik, va inga problem. Men sen när den oxå var defekt så ringde jag MS och gjorde ett advanced exchange. Jag fick då ett nytt Xbox levererat av UPS på dörren, så var det bara att packa in den gamla konsolen i samma förpackning (endast konsolen) och ringa UPS så kom dom och plockade upp den. Gav dom ett kreditkort som säkerhet, men han sa att det brukar gå så snabbt att byta så banken hinner knappt reagera ;p Om du inte har möjlighet till nåt av dom alternativen så skicka in den på lagning (ca 2-3 veckor).

Ett normalt Xbox låter ingenting i princip min är sjukt tyst. Man hör lite smått ibland när den jobbar med hårddisken men annars så, känns ljudet ovanligt högt som att det är nåt mekaniskt fel så lär det vara det
På tal om hur tyst mitt Xbox är, kompisen köpte ett Ps4 och jäklar vad det låter, som en jetmotor typ ;S Men aa, jag blev sjukt nöjd med mitt Xbox till slut, så nöj dig inte med en defekt en.

Av ToJen82
Skrivet av brobergd:

Jag har försökt leta i tråden men kan inte hitta någon som har testat TV tuner:n. Vet att den finns på Amazon bla.

Har någon erfarenhet av den?
Någon som testat den på vårt svenska nät?
Vet denne någon om det funkar att ha xboxet inställt på US store?
Vilka kanaler har du fått att funka?

Jag har Com Hem och får in runt 10 kanaler från väggen utan någon avkodning. Hade önskat att det funkade köra TV Tuner:n i xboxet med dom 10 kanalerna. Klarar mitt lilla tv tittande på det. Kollar bara livesändingar av sport.

Har någon en lösning på att kolla SVT Play på xboxet?

Har för mig att du måste ha Xboxet inställd på Svenska för att Digiboxen ska funka, såg att det finns en box för marknätet oxå men tror inte dom lanserat den i Sverige, ska finnas att importera från UK el US, läste en artikel om detta för en månad sen el så *hmm* ^^
Ang SVT Play, så stödjer inte Explorer i X1 flash typiskt nog .. Bara att hoppas på att dom gör en app el så