Inlägg

Inlägg som Entash har skrivit i forumet
Av Entash
Skrivet av Asssor:

Otroligt risigt av dem att inte uppgradera ps+-versionen. Särskilt när det nyligen varit på rea och man inte köpt det då det funnits på ps+.

Jag ville verkligen ge Fallout 4 en chans igen efter att ha påbörjat det på PS4 när det släpptes, men jag är inte villig att pröjsa 220 spänn för det. Får hoppas att de även släpper nya versionen på ps+ snart då.

Vi kan ju ändå hoppas det bara en miss från Bethesdas håll och att det löser sig närmaste dygnet eller så. Tycker också det är otroligt fult om det var ett medvetet val att låsa det. Är ju inte direkt något nytt med PS5 versionen förutom grafiklägen och bättre laddningstider typ.

Av Entash
Skrivet av Entash:

Star Wars Jedi: Survivor ingår förmodligen väldigt snart i EA Play prenumeration (59 kr/mån). Xbox har redan bekräftat att det kommer till Xbox och PC Game Pass (som inkluderar EA Play). Det har börjat dyka upp i vissa regioner som inkluderat även på Playstation, t.ex Irland: https://www.playstation.com/en-ie/games/star-wars-jedi-surviv...

Det kommer officiellt till EA Play 25 april så kanske blir först då det dyker upp på svenska butiken. Bara ett tips ifall någon funderar på att köpa, kan vara värt att prenumerera och köra igenom det på så sätt lite billigare

Nu ingår Jedi: Survivor i EA Play!

https://store.playstation.com/sv-se/product/EP0006-PPSA07784_...

Av Entash
Skrivet av tyvar1:

Ute nu! ☢️

Hmm den är ute men verkar inte som det funkar om man har versionen man fick genom PS+. Vet inte om det är menat att vara så men om det är det känns det tråkigt. Har spelet på skiva så blir att köra de på så sätt istället för min del.

Edit: jag har laddat ner nu så tänkte bara ge mina tankar. I performance mode körs spelet i 60 fps, verkar stabilt. Ingen upplåst fps från vad jag kan hitta och VRR är av. Upplösning skulle jag gissa upp mot 4k nästan, kanske dynamisk. Annars hittar jag inget särskilt som jag uppmärksammar som nytt direkt. Ljudet låter bra på min Q995 men skulle nog låtit likadant på ps4 versionen antar jag. Inga adaptive triggers och tror ej haptic feedback heller mer än de vanliga vibrationerna.

Av Entash
Skrivet av N_Micke:

Nu blev jag inte lika pepp. 😂

Nä men det är å andra sidan få spel som känns ”next-gen” också med tanke på att allt är remakes. Var inte stormförtjust i storyn men kanske klickar bättre nu, sen finns det inte ett dugg annat att spela heller så. Jag håller mig hoppfull även om jag inte räknar med mirakel

Jag är lite försiktig med att vara optimistisk när det gäller Bethesda numera Men självklart är jag också försiktigt hoppfull om en bra version. Jag tycker storyn klickade bättre andra gången jag spelade så hoppas du känner samma Far Harbor DLCn rekommenderas som sagt, mycket omtyckt i Fallout kretsar.

Av Entash
Skrivet av N_Micke:

Taggad på uppdateringen till Fallout 4. Kört igenom det en gång o gillade det inte som varken trean eller New vegas men blev sugen av serien. Hoppas på underverk. Det kommer fasen inte mycket nytt roligt alltså…

Tror man ska vara realistisk för några underverk förväntar jag mig inte grafiskt, det kommer väl se ut som det gör på en bra PC liksom. Det kommer finnas 60 fps läge och spelet kommer ha högre upplösning. Och sen en del fixar och "stability improvements". Mer har de inte lovat så vet inte varför jag sett vissa hoppas på galna grafik uppdateringar och att spelet kommer kännas "next-gen". Gameplay mässigt förväntar jag mig också exakt samma spel, men lite improvements hoppas man ju på.

Om det var storyn du ogillade med FO4 kommer du nog tyvärr inte se några förändningar på de hållet heller. Själv gillar jag gameplayet i FO4 mer än trean och New Vegas men storyn är ju tyvärr sådär i fyran i jämförelse IMO. Gillar Far Harbor DLCn starkt dock så rekommenderas!

Av Entash

Star Wars Jedi: Survivor ingår förmodligen väldigt snart i EA Play prenumeration (59 kr/mån). Xbox har redan bekräftat att det kommer till Xbox och PC Game Pass (som inkluderar EA Play). Det har börjat dyka upp i vissa regioner som inkluderat även på Playstation, t.ex Irland: https://www.playstation.com/en-ie/games/star-wars-jedi-surviv...

Det kommer officiellt till EA Play 25 april så kanske blir först då det dyker upp på svenska butiken. Bara ett tips ifall någon funderar på att köpa, kan vara värt att prenumerera och köra igenom det på så sätt lite billigare

Av Entash
Skrivet av Kanadagoose:

Står att koden endast är giltig till Mars, men kunde ändå beställa så hoppas det inte bara var ett undantag.

Tror bara de glömt uppdatera sen senaste gången, eller att de råkat skriva mars istället för maj. Står 5 maj där uppe men 5 mars i villkoren.

Av Entash
Skrivet av Chess_Norris:

Någon som testat nya modellen? Är det bara 4K/120Hz och VRR stöd som skiljer? Är väl kanske svårt att göra den bättre ljudmässigt 😃
Full pott får den i alla fall https://www.stuff.tv/review/samsung-hw-q990d-review/

Även två nya ljudlägen:

"Om du vill ha maximalt tryck från alla högtalare när du lyssnar på musik finns ett nytt läget kallat "Party Play". När det aktiveras balanseras ljudet jämnt över alla högtalare så att du får samma volym från alla håll.

Det finns även ett så kallat "Private Listening"-läge som bara spelar ljud från de bakre högtalarna. Målet är att du ska kunna se på den där filmen eller serien även om resten av hushållet sover. Du får ljud, men lite tystare än normalt helt enkelt."

Tycker det är något som bör kunnas lägga till som mjukvara till Q995B/C men nepp de vill väl ha lite nytt så de kan få sålt den nya modellen.

Och Roon Support (Aldrig hört talas om men är inte insatt): "But new to the Q990 is certified Roon support. Unless you’re a dedicated audiophile, you may not be familiar with Roon, a subscription-based music discovery and management platform that can best be described as iTunes for serious audio nerds. It also lets you manage multiple speakers and audio devices throughout your home."

Av Entash
Skrivet av Ryzer:

Inger mer än jag som har problem med att få igång ljudet efter min C2a fick nytt OS? Inkopplad via E-Arc.

Jag har inte uppdaterat men hittade någon annan, kanske värt att testa?

"eArc broke for me, but you need to go into advanced sound setting and set Digital Out to PassThrough instead of Auto. That fixed it for me. You have to do to for each app / input from what I can see with this update."

Eller denna:

"Was able to fix it by changing in TV's settings digital sound output from "auto" to "pcm"."

Annars kanske testa att stänga av eArc stöd och se om Arc funkar? Bara för att se om det funkar överhuvudtaget. Som sagt är det inget som hänt mig (än) så kan nog tyvärr inte vara mycket mer till hjälp.

Av Entash

Fallout 76 XBOX:

PH46292PJQ79VPJRMVDF2F7PZ

Av Entash
Skrivet av Chess_Norris:

Upptäckte en skum sak häromdagen. Jag håller på att flytta och har redan packat ner min vardagsrums TV (Samsung QN95). Flyttade därför ut den mindre sovrums TV:n (Sony OLED) till vardagsrummet och kopplade in soundbaren på samma sätt med HDMI ARC.

Tycker ljudet låter mycket klenare jämfört med när jag har den inkopplad till Samsung TV:n.
När jag kör den med Samsung TV:n, så brukar jag sällan gå över 20 i volym, men här upplever jag det som jag får gå upp till runt 30 för att få samma effekt som tidigare.
Vet att det finns funktioner som Q-Symphony och spacefit som kanske inte fungerar ihop med Sony TV:n, men borde det vara så stor skillnad?

Har Sony TV:n eArc? Är inte så insatt men vid Atmos innehåll kanske eArc gör skillnad? Och brukar du köra med Q-Symphony på när du kollar på Samsung TV:n gör nog de viss skillnad som du säger. Jag har min till LG men jag går nästan aldrig över 20 när jag kollar på Atmos innehåll.

Av Entash
Skrivet av Millhouse1:

Dum fråga kanske, men jag har ps5 och använder trådlösa lurar som kopplas med usb dongel. Lurarna använder jag bara om jag ska sitta och chatta med andra annars gillar jag att få ut ljudet från tvn

Nu gör jag så att jag drar ut dongeln när jag inte vill använda lurarna för att få ut ljudet från tvn. Finns det något smidigare sätt att göra det på än att ta ut och in usd dongeln för hörlurarna?

Ja, tryck på PS knappen, ta ljud och sen utgångsenhet bara byter du. Jag har valt TV ljudet som standard utgång och sen byter jag bara till headsetet när jag spelar med andra vilket är ganska sällan. Tror det görs i inställningar -> Ljud, sen tror jag man behöver stänga av automatiskt byte med annars byter den till headset varje gång man startar konsolen har jag för mig.

Av Entash
Skrivet av emopingvin:

Säker på att du skrivit in rätt?

Kör du den in i Microsoft Store? Där man claimar.

Av Entash
Skrivet av Entash:

Red Dead Redempton 1 + Undead Nightmare DLC PS4/PS5 version verkar nu ingå med GTA+ prenumeration. För 63 kr hinner man nog köra klart det på en månad. Körs numera i 4k/60 fps med på PS5.

https://i.imgur.com/lNpFSiL.png

Har velat köra denna version men väntat på stor rea, så att köpa GTA+ nu och köra en platinum känns ändå som en hyfsad deal. Är lite emot att prenumerera på spel men för ett singleplayer spel som man bör klara ut på mindre än en månad känns det värt.

Precis som allt annat i världen har priset nu höjts på GTA+… från 63 kr till 89 kr/mån idag. Köpte i måndags för gamla priset åtminstone men synd att verkligen allting blir dyrare och dyrare. Blir att köra klart red dead och få platinum iallafall.

Av Entash

Fallout 4 PS5 uppgradering kommer 25 April! Gratis för ägare.

https://fallout.bethesda.net/en/article/4s2bXQEbpcrsdCZhUYLHA...

Av Entash

Rekommenderar folk att titta på Fallout serien på Amazon Prime, inte bara en lovande serie från vad jag sett men väldigt imponerande ljud på limpan hittills.

Av Entash
Skrivet av Ullus:

Hur fixar man konto?

https://www.benifydealsprivat.se/?utm_source=adwords&utm_camp...

Oj vad dyrt det har blivit? Någon kan rätta mig men har för mig jag betalade typ 29 spänn för att bli medlem för några år sedan.

Av Entash

Vet ej vart man lägger detta men Benify har några bra kampanjer just nu. Tyvärr gäller båda endast vid första köpet vilket många här nog redan gjort tidigare. Kanske får man skapa nytt konto i anhörigs namn och beställa?

150 kr rabatt på första köpet på Tradera:
https://www.benify.com/fps/user/userApp/view?nav.id=455#/disc...

120 kr rabatt på första köpet på Amazon: (Handla för över 500 kr)
https://www.benify.com/fps/user/userApp/view?nav.id=388#/disc...

Av Entash

Black Desert: (Black Desert Launcher)
0*28E8C859BE45FE TAGEN

* = Första bokstaven i alfabetet

HUR MAN LÖSER IN DENNA:

Så här löser du ut din kupongkod för Black Desert Online:

Logga in eller skapa ett Pearl Abyss-konto på https://www.playblackdesert.com.

Efter inloggning navigerar du till ”Shop” > ”Redeem Coupon Code” och anger din 16-siffriga kupongkod.

Klicka på ”Download Client” och följ anvisningarna för att installera Black Desert launcher

Så här får du föremålen i spelet som ingår i koden:

När du har löst ut din kupong håller du muspekaren över profilikonen längst upp till höger och väljer ”Account Information” från den officiella webbplatsen.

Navigera till ”Web Storage” och välj serviceregion.

Välj de föremål du vill skicka till din post i spelet. Välj sedan din server och klicka på ”next” (du måste ha skapat en karaktär för att ta emot föremålen i spelet).

När du är inloggad på din karaktär i spelet öppnar du din brevlåda i spelet genom att trycka på (B)-tangenten för att hämta dina föremål.

Om du redan har spelet installerat och är inloggad:

Tryck på ESC-knappen för att öppna menyn i spelet och sedan ”Adventurer Support” > ”Redeem Coupon Code”.

Ange kupongkoden och klicka sedan på ”Use”. Hämta föremålen i din brevlåda i spelet (B)!

Dold text

(Det verkar rätt komplicerat, uppskattar om den som tar koden skriver det så inte någon gör hela processen i onödan)

Fallout 2: (GOG)
DGY52E05792D8498**

* = Båda samma siffra, siffran efter 1

Fallout Tactics: (GOG)
K7V8078A547C0C0D7*

* = Största siffran

Av Entash

Prime Gaming gratis spel (om man har prime) April 2024:

Från 4 April:
Chivalry 2 [Epic Games Store]
Faraway 2: Jungle Escape [Amazon Games App]
Black Desert [Black Desert Online Launcher]

Från 11 April:
Fallout 76 [Microsoft Store] PC + XBOX
Drawn: Trail of Shadows [Amazon Games App]
Faraway 3: Arctic Escape [Amazon Games App]
Demon’s Tilt [Epic Games Store]

Plus lite andra mindre spel i Amazon Games App senare i månaden.

https://primegaming.blog/prime-gaming-april-content-update-fa...