Inlägg

Inlägg som Entash har skrivit i forumet
Av Entash
Skrivet av Gorian:

Tjena,
Efter flytt har jag inte plats för mina golvhögtalare, så kikar nu på en soundbar-lösning istället.

Frågor:

  1. Skillnad på 990c och 995c? Är 995 värd de extra pengarna?

  2. Hur är det att lyssna på musik i dessa? Mina fördomar säger att soundbars fortfarande inte riktigt kan mäta sig med "riktiga" högtalare när det gäller musik. Vad tycker ni som upplevt båda?

  3. Är någon av dessa att föredra över Sonos Arc? (äger inga andra Sonos-prylar idag, så inte investerad i ekosystemet)

Gissar att du menar Q935 eller Q995, Q990 är exakt samma som Q995 fast i andra delar av världen. Detta är lite skillnader mellan Q995 och Q935:

  • 11.1.4 kanaler på Q995, 9.1.4 på Q935

  • Själva soundbaren Q995 är lite större pga att de ska få plats med fler kanaler, och ger därför 'bredare' ljud

  • 2 HDMI input på Q995 VS 1 HDMI input på Q935

Om det är Q995D modellen du kikar på har den även HDMI 2.1 inputs vilket inte Q935D har. Jag har inte testat Q935 så vet ej om de extra pengarna är värt utan det får man nog bestämma själv utifrån skillnaderna.

Musikmässigt tycker jag den låter bra men jag har heller aldrig ägt ett riktigt ljudsystem så låter nog någon annan hör svara på det Har inte heller något Sonos.

Av Entash
Skrivet av Mono:

Nä, precis det är Marketplace 360-delen som stänger. Tyvärr var inte riktigt alla titlar bakåtkompatibla. Hade siktet på Bubble Bobble Neo men det blev aldrig konverterat. Men det finns ju en hel del annat iaf.

Okej men då ska du inte behöva tänka på att köpa allt innan 360 Marketplace stänger för det kommer ju finnas kvar i Xbox butiken på Xbox One

Av Entash
Skrivet av Mono:

<Uppladdad bildlänk>

Slog till på en Xbox One X i fint skick, komplett i kartong, för en tusenlapp. Tänkte köpa lite gamla 360-spel som snart försvinner då Xbox Marketplace stänger ner nästa månad. Ska bara slänga in en SSD så är man good to go.

Bra deal, funderar på att göra likadant. Men det är väl bara marketplace på 360 som stänger? I butiken på Xbox One ska man fortsätta ha möjlighet att köpa 360 spel med bakåtkompatibilitet:

There is no impact to purchasing or playing backward-compatible Xbox 360 titles. After July 29, 2024, you will still be able to purchase hundreds of great backward-compatible Xbox 360 and Original Xbox games and DLC on Xbox One, Xbox Series X|S, and Xbox.com.

Så du bör inte ha bråttom att köpa massa spel innan butiken på 360 stänger.

Av Entash

Såg att Nintendo kör sommar rea i eShop med nya lägsta på en hel del spel. Bland annat nya lägsta på Red Dead Redemption, Hogwarts Legacy och CIV 6. Även rabatt på Zelda: BOTW och Mario 3D World.

https://www.dekudeals.com/hottest

Av Entash
Skrivet av Disney:

tack.
dock röstade sambon ner dealen...

ps. vet en kompis som köpt via samsung för att få bonus produkter, sen lämna igen det han köpte för att behålla bonusen xd

Oj, det ska man inte få göra egentligen enligt villkoren men kanske bara något de säger och inte håller så bra koll på.

Av Entash
Skrivet av Disney:

Någon som köpt Samsung Tvn? blev lite sugen men saknar benify
går det att skaffa på något sätt?

Som @Flundra nämner kan man köpa det, kan dock ta några dagar. Dealen skulle kunna vara slut tills dess, dock tycker jag Benify är grymt att ha oavsett för jag har fått tag i en hel del kap där.

Av Entash
Skrivet av Bozzeta:

Ser att det går att förköpa digitalt för 769 nu och Webhallen och Inet har för 799 (sänks kanske längre fram). Om det går att köpa på skriva för 600 kr kan jag nog tänka mig att köpa vid release.

Av Entash

Veckans gratis Epic spel:

Marvel’s Midnight Suns
https://store.epicgames.com/en-US/p/marvels-midnight-suns

Av Entash

3 månader gratis Xbox Game Pass PC för folk som sitter på en NVIDIA GPU (10xx-series och uppåt står det). Man får en kod, står att det endast ska funka för folk som inte tidigare har haft Game Pass men jag kunde lösa in den fast jag haft massa prövoperioder. Har man AMD eller Intel GPU kan man förmodligen få en kod från en kompis eller liknande och lösa in.

https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/nvidia-geforce-rewa...

Letade efter koden i GeForce Experience men hittade den ej, dök upp direkt i NVIDIA Beta appen. Koden måste lösas in senast 5 juli. Glöm inte att stänga av återkommande fakturering.

Av Entash
Skrivet av Freddan101:

Kan man se på controller om det är en v2 eller inte? Köpte min PS5 Slim + kontroller i februari och tog för givet att jag hade v2 men så kanske inte är fallet.

Inte helt säker, men tror man kan se beroende på bokstaven där bak, efter CFI-ZT1W. Om det är ett litet B efter bör det vara den nyaste tror jag. Jag har min från förra året men den har ett A så det är nog inte en V2.

Kanske går att se på detta sättet med, BDM-040 är nyaste tror jag. Många vet nog inte om att det finns 4 versioner av Dualsense redan.

Av Entash
Skrivet av Freddan101:

Ser att Webhallen har sänkt pris på DualSense handkontroll. Men det är väl v2 man "ska ha" numera? Kollar man på prisjakt ser jag bara ett fåtal butiker som säljer v2, ex. NoN och Classe. Webhallen har den inte alls vad jag kan se. Kallas alla v2 endast DualSense numera?

https://www.webhallen.com/se/category/16281-PS5-Kontroll (DualSense)

https://www.netonnet.se/art/gaming/spel-och-konsol/playstatio... (DualSense v2)

Tror inte V2 är officiellt namngivet från Sonys sida utan bara att butikerna tydliggör att det är den något uppdaterade varianten med bättre batteritid. Borde vara V2 som kommer oavsett vart man köper ifrån men beror nog på hur stort lager de har av den äldre modellen.

Maxgaming har V2 för 529 förresten: https://www.maxgaming.se/sv/ps5-kontroll/playstation-5-dualse...

Av Entash

Produkt: Playstation PSVR2
Länk: https://www.amazon.se/dp/B0BX9H2JLB/
Kategori: VR Headset
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5948125#statistics
Pris: 5160 kr

Verkar vara lägsta priset hittills. 7 Augusti får headsetet PC stöd, dock måste man köpa PC adapter och en del funktioner saknas. Går att läsa mer om här: https://blog.playstation.com/2024/06/03/playstation-vr2-playe...

Edit: priset är nu höjt

Av Entash
Skrivet av jaqob:

Börjar verkligen tröttna på priserna på digitala spel till switchen. Skulle vilja ha något nytt lite enklare plattformsspel att spela tillsammans med barnen, och det finns många trevliga alternativ, t.ex. Kriby and the Forgotten Land, Kirby Star Allies, New Super Mario Bros. U Deluxe, Super Mario Bros. Wonder eller Yoshi’s Crafted World. Men så kostar alla 659 kr. 659 kr kan jag tänka mig betala för ett precis släppt toppspel (typ BoTW), men annars slutar det alltid med att jag spelar något som finns till gamepass på xboxen istället.

Man kan komma undan aningen billigare med fysiska spel, men ingen större skillnad. Gillar konsolen, men det här gör att den tyvärr mest ligger oanvänd.

Håller med. Har man dock bra koll på deals går det att få tag i de fysiska spelen ganska mycket billigare. Amazon hade Wonder nedsatt till 500 för några veckor sedan, sen hade jag 100 kr kupong så det slutade på 400 kr så det var ganska rejäl skillnad (Vissa vägrar dock Amazon vilket är förståeligt). Nintendo är dock verkligen sjukt snåla med att sänka priserna så mitt ligger också och dammar för det mesta. Det som är bra är att spelen håller värdet sjukt bra, hade antagligen gått typ +-0 om jag säljer Wonder när jag blir färdig med det.

Av Entash
Skrivet av Edvin1:

Det vet vi ju inte än. Själv blir jag mkt förvånat om inte spelet vid något tillfälle får VR-stöd.

De har på Store sidan sagt följande:

Is ASTRO BOT available for PS4 or PS VR2?
ASTRO BOT is exclusively available for PS5.

Så låter inte som något stöd till en början. Tvivlar på att de lägger till det vid senare tillfälle, VR spel är uppbyggda lite annorlunda och jag tar isåfall hellre Rescue Mission 2 uppbyggt specifikt för VR längre fram.

Av Entash
Skrivet av oqvist:

Men var det inte digital kod tom eller har jag missförstått något. Väldans unikt?

Det är nog för att PS5 Digital Edition ägare ska kunna köpa den. Dock är väl inte de som sparar en tusenlapp för att skaffa digital någon som köper Collectors Editions för 3000 spänn. Kan ju dock vara folk som bara fick tag i digitala under scalper perioden.

Av Entash
Skrivet av Entash:

PSVR2 PC stöd verkar närma sig nu:
https://www.theverge.com/2024/5/29/24166879/sony-psvr2-pc-sup...

Får se vad de tar betalt för adaptern bara...

PSVR2 PC adaptern kommer 7 augusti till ett pris på 60 euro.

HDR, headset feedback, eye tracking, adaptive triggers, and haptic feedback (other than rumble), are not available when playing on PC. However, other high-fidelity and sensory immersion features of PS VR2 are supported, including 4K visuals (2000 x 2040 per eye), 110-degree field of view, finger touch detection, and see-through view, as well as foveated rendering (without eye tracking) and 3D Audio in supported games.***

https://blog.playstation.com/2024/06/03/playstation-vr2-playe...

Av Entash
Skrivet av Entash:

PC stöd för PSVR2 verkar närma sig:
https://www.theverge.com/2024/5/29/24166879/sony-psvr2-pc-sup...

Får se vad de tar betalt för adaptern bara...

PSVR2 PC adaptern kommer 7 augusti till ett pris på 60 euro.

HDR, headset feedback, eye tracking, adaptive triggers, and haptic feedback (other than rumble), are not available when playing on PC. However, other high-fidelity and sensory immersion features of PS VR2 are supported, including 4K visuals (2000 x 2040 per eye), 110-degree field of view, finger touch detection, and see-through view, as well as foveated rendering (without eye tracking) and 3D Audio in supported games.***

https://blog.playstation.com/2024/06/03/playstation-vr2-playe...

Av Entash
Skrivet av SnowgubbeN:

Sålde mitt Switch för ett par år sedan men har börjat bli sugen på en ny det senaste...

Är ute efter en OLED och gärna med något av de teman som finns på konsolen, tex Pokemon, Zelda, Mario edition osv...

Är jag helt ute och cyklar eller har priset på dessa ökat rätt så markant?

Har läst mig till att Elgiganten hade någon bra deal nyligen, men missade detta

2025 lär nästa switch komma, förhoppningsvis med bakåtkompatibilitet. Så om det inte finns något du absolut vill spela just nu kan det vara smart att vänta. Dock ryktas den komma med LCD till en början så då får du inte OLED upplevelsen du kanske vill ha.

Av Entash

Ryktas om att AMD ska släppa ytterligare några AM4 CPUer: 5800XT och 5900XT

https://overclock3d.net/news/cpu_mainboard/am4-will-never-die...

Av Entash
Skrivet av Moseby:

Produkt: Samsung 970 EVO Plus 2TB
Länk: https://www.senetic.se/product/MZ-V7S500BW
Kategori: Lagring
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5035394
Pris: 958kr

Bara 3st kvar så pass på.

Den du länkat är 500 gb. 2tb går på 2400: https://www.senetic.se/product/MZ-V7S2T0BW