Inlägg

Inlägg som Entash har skrivit i forumet
Av Entash

Sony testar PS VR2 på PC:

"We’re pleased to share that we are currently testing the ability for PS VR2 players to access additional games on PC to offer even more game variety in addition to the PS VR2 titles available through PS5. We hope to make this support available in 2024, so stay tuned for more updates."

https://blog.playstation.com/2024/02/22/coming-soon-to-ps-vr2...

Av Entash

Sony testar PS VR2 för PC:

"We’re pleased to share that we are currently testing the ability for PS VR2 players to access additional games on PC to offer even more game variety in addition to the PS VR2 titles available through PS5. We hope to make this support available in 2024, so stay tuned for more updates."

https://blog.playstation.com/2024/02/22/coming-soon-to-ps-vr2...

Av Entash
Skrivet av ottomanslap:

Tjena! Hade PS plus tidigare men sålde PS5 för ca 1 år sedan, införskaffade nyligen igen men märker att subscription blivit relativt dyrt. Något tips på hur man kan komma undan lite billigare där? Ev. presentkort eller liknande om någon har tips?

Nja dåligt med de nuförtiden tyvärr. Man får vänta på deal om man vill komma undan billigare, kanske kommer till vår/påskrean typ. Brukar alltid köpa nytt vid black friday för då har de alltid nedsatt.

Av Entash

Officiella datum för XBOX spel på Playstation

• Pentiment - PS4, PS5, (och Switch). 22 februari

• Hi-Fi Rush - PS5 19 mars

• Grounded - PS4, PS5, (och Switch). 16 april

• Sea of Thieves - PS5 30 april

Sea of Thieves & Grounded har stöd för Crossplay.

https://news.xbox.com/en-us/2024/02/21/new-platforms-new-play...

Av Entash
Skrivet av upf:

Fungerar rabatten för någon på Power? Är inloggad & har provat lägga till lite olika varor som omfattas av rabatten.
Rabatten dök upp tidigare idag.

Verkar som de har ändrat villkoren så rabatten dras först när man ska betala i varuhuset: "Rabatten dras automatiskt av i kassan efter att du valt leveransmetod hämta i POWER-varuhus samt valt betalsätt kortbetalning alternativt klarna. Väljer du att betala i varuhus dras rabatten på plats i varuhuset."

Jag vet inte hur det är för andra men jag kan bara välja att betala i varuhus nu så man får väl rabatten avdragen när man betalar där istället.

Av Entash
Skrivet av billyskate:

Har de fixat så man inte får rabatt längre på ps5 eller är det jag som gör något fel?

De fixade runt kl 13:20:

Skrivet av yomartin:

Nu när de har fixat priset, är det någon som har lyckats köpa ps5 slim med 4,8k priset samt hämtat? Är nyfiken.

Av Entash
Skrivet av General Nord:

Hur menar du, jag får det inte att fungera? Mitt pris ligger kvar på 7699 kr, det ändras inte.

Du måste vara inloggad och välja hämta i varuhus.

Skrivet av yomartin:

Produkt: Playstation 5 Slim Disc Edition 1TB
Länk: https://www.power.se/gaming/playstation/playstation-konsoler/...
Kategori: Spel
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=12406015
Pris: 4791,20kr

20% Rabatt på POWER.
Rabatten gäller bara hämta i ett POWER-varuhus + är medlem.
Det verkligen är all time low.
<Uppladdad bildlänk>

Rabatten ska ej gälla spelkonsoler enligt finstilt så måste blivit fel. Var snabba om ni vill ha det, men inte omöjligt att de avbryter köpet.

"Erbjudandet gäller ej Philips HUE, Apple-produkter, spelkonsoller, hemleverans- och installation, abonnemang samt abonnemang med telefon, presentkort, värdekort, kundbeställningar och offerter. Max 1 av varje vara per kund."

Av Entash

Xbox har släppt inlägg på X/Twitter om sina framtidsplaner, här är en del som är relevant för PS5:

"Today we’re also continuing our commitment to expanding the communities we reach. We are in the process of bringing 4 Xbox games to other platforms.

These are games which have been available to Xbox players for at least a year — including hidden gems that deserve to be experienced more widely, and live service games whose communities will benefit from welcoming even more players! We’ll share more details on these titles soon."

Så 4 spelen enligt rykten är: "Sea of Thieves", "Hifi Rush", "Pentiment" och "Grounded". Alltså inga av de större spelen ännu.

Hela inlägget här: https://twitter.com/Xbox/status/1758220200279933183

Av Entash
Skrivet av N_Micke:

Hade ju varit najs om dem började släppa bethesda spel på ps också då tycker jag. Ps exklusiva har ju börjat komma på andra plattformar så inte mer än rätt.

Släpp allt på allt 😁

Med "andra plattformar" så är det ju faktiskt bara på PC Sonys exklusiva spel kommit på hittills, inget på Xbox (Förutom MLB The Show pga kontrakt). Och tvivlar på att de blir några dit. Men Xbox har ju hamnat extremt långt efter på försäljning jämfört med Playstation denna (och förra) generationen så nu verkar de som de skiftar fokus till att bli en stor publisher istället. Och förmodligen timed exclusives och lite bonusar på spel som COD för att locka in spelarbasen till Xbox. Tror Sony ser detta som en extremt stor vinst, och chansen att de följer efter och gör samma är nära noll.

Men TES6 till PS5 hade varit najs, förmodligen blir det något år efter Xbox/PC dock.

Av Entash

En ytterligare stor exclusive, nya Indiana Jones ryktas också som en möjlig kandidat för att släppas på PS5.

https://www.theverge.com/2024/2/4/24057433/microsoft-bethesda...

Känns lite konstigt att lägga 7.5 miljarder USD på Bethesda och sen fortsätta släppa spelen. Men det kanske inte räckt till, och PS5 spelar basen är ju väldigt stor.

Av Entash

Rykte: Microsoft planerar en PS5 release för Starfield

https://xboxera.com/2024/02/04/exclusive-microsoft-plans-star...

Inget särskilt intressant för mig då jag förmodar 30 fps som Series X. Har dessutom kört de en del på PC och det var inget för mig. Verkar som Xbox nästan helt skrotar exklusivitet, alternativt att de kommer börja köra på timed exclusives. Forza Horizon 5 hade varit mest intressant från deras katalog IMO.

Av Entash
Av Entash

Grounded II: Making The Last of Us Part II is coming to YouTube TOMORROW at 9am PT. (Kl 18 svensk tid)

Grounded II will also be available through a downloadable patch coming to #TLOU2Remastered tomorrow, which includes additional skins for Ellie and Abby.

Vet inte hur det är med andra här men älskar att se hur spel kommer till och processen. Tyckte första Grounded om hur första spelet gjordes var grym så ska bli intressant att se hur tankesättet gick runt tvåan. Särskilt de lite mer kontroversiella besluten…

Av Entash
Skrivet av Mono:

Förra månadens spel var väl bra, eller? Plague Tale Requiem, Evil West och Nobody Saves The World.
Men ja, kommande spel är inget för mig heller. Foamstars ser riktigt trist ut.

Sant, Requiem måste jag ta tag och testa. Dock är jag inte mycket för spel där man måste smyga runt konstant, inget för mig. Men det verkar uppskattat och grafiken är ju fantastisk iallafall.

Av Entash
Skrivet av edson:

Är detta ett skämt? Jisses.

Ja man undrar ju... Har blivit så mycket sämre sen de höjde priset på Plus IMO. Funderar på att låta mitt plus som går ut i november löpa ut...

Av Entash

PlayStation Plus Games Februari 2024

-Foamstars
-Rollerdrome
-Steel Rising

https://blog.playstation.com/tachyon/2024/01/3fad54b73bb007dc155...

https://blog.playstation.com/2024/01/31/playstation-plus-mont...

Finns att claima från 6 februari.

Av Entash
Skrivet av Squallie:

Tolkar jag det rätt att dom bara tar bort licensen om man har ps+ aktivt? Vilket också innebär att man då inte ens har behov att ta bort den.

Nja tolkar det som att de tar bort den om ens PS plus tar slut eller om man byter ner till Essential.

Edit: eller nu när jag läser det låter det lite konstigt formulerat. Kan vara att de formulerade lite fel och skulle skrivit ”INTE har upphört” för det jag skrev låter mer logiskt.

Av Entash
Skrivet av ågren:

Man bör nog även passa sig för gratis PS5-uppgraderingar. Jag köpte ett PS4-spel på skiva och nyttjade gratisuppgraderingen till PS5-versionen. När jag senare ville köpa spelet digitalt gick det inte eftersom det stod att jag redan ägde spelet i och med att jag hade löst in den digitala PS5-licensen i samband med uppgraderingen trots att det var knutet till det fysiska spelet, dvs. krav på att ha skivan i för att kunna spela.

Som tur var dök det upp en bundle jag kunde köpa för att kringgå problemet men efter det har jag aldrig nyttjat PS5-uppgraderingarna.

Själv gör jag mig aldrig av med mina fysiska spel typ så kommer nog inte behöva tänka på det men ändå bra info. Konstigt att man inte kan "avsäga" sig en licens, men som sagt tror jag det går genom support.

Av Entash
Skrivet av Chess_Norris:

Tack. Testar med detta.

Återkom gärna om det fungerade. Aldrig varit i liknande situation men det kan ju hända att det blir så någon gång.

Av Entash
Skrivet av Chess_Norris:

Jag tänkte att jag skulle passa på att köpa Far Cry 5 + Far Cry New Dawn Ultimate Edition nu när PSstore har 85% rabatt.

<Uppladdad bildlänk>

Av någon anledning får jag inte köpa denna och jag tror den enda anledningen till det är att jag redan laddat ner Far Cry New Dawn via mitt PlayStation Plus extra abonemang. Är egentligen bara Far Cry 5 som jag är intresserad av, men då kostar det 719:- och då köper jag det så klart billigare på skiva.

<Uppladdad bildlänk>

Är det möjligt att komma runt denna begränsning på något sätt? Kan förstå att det inte går att köpa exakt samma spel fler gånger, men så är ju inte fallet och dessutom har jag inte köpt Far Cry New Dawn utan enbart abonnerar på det via Playstation Plus.

Har för mig att man måste skriva till support så tar de bort New Dawn licensen från ditt konto.