Inlägg

Inlägg som SvenGregerBertil har skrivit i forumet
Av SvenGregerBertil

Den orkade!

Av SvenGregerBertil
Skrivet av Igelkott:

Undrar hur det påverkar att betalningen sker så automatiserat. Ofta reserveras beloppet på ett betalkort direkt vid ordern. Men frågan är om det räknas som att de tagit emot betalningen eller ej. Men innan butiken gör en orderbekräftelse bör de redan påpekat ev fel. Så efter det kan de ju inte komma och ändra.

Det är precis som du säger mindre självklart att säljaren verkligen ville sälja då förfarandet var automatiserat, men detta uppvägs - precis som du så snyggt påpekar - av orderbekräftelsen; om inte också denna är automatiserad. Dock kan det i vilket fall hävdas att det är säljaren själv som bestämt säljprocessen och att hen därför inte skall kunna komma undan avtalet genom att skylla på att allt skett automatiskt.

Av SvenGregerBertil

Den lagtekniska modellen i Sverige är anbud och accept. Butiken du handlar i har begärt ett pris för den varan som du ville ha. Genom att du klickar hem varan och att butiken tog emot dina pengar så har ett gill - oföränderlig - ingåtts. Det undantag som gäller är om du som köpare borde ha insett att säljaren skrivit fel - 450 kr under normalpriset är som du påpekar inte orimligt lågt, därför borde avtalet stå sig.

P.s. Att butiken friskriver sig och påtalar att de har rätt att ändra avtalet, bör inte gälla då konsumenter är en skyddsvärdgrupp.

Jag är inte helt hundra på det ovan anförda, men det är typ såhär jag förstått det!

Av SvenGregerBertil

Ström till GeForce 760

Hej,
jag vill till att börja med be om ursäkt om jag postat min fråga fel, då jag är en Sweclockersnovis så hittar jag inte så bra här på forumet.

Idag köpte jag ett GeForce 760, detta kommer att ersätta mitt gamla 330. Det var minst 7 år sedan jag senast var inne i en dator, varför jag blev panikslagen när jag fick upp datorn och insåg att 330 inte hade samma typ av strömtillförsel som 760 kräver. Jag började med flackande blick leta efter den kraftfullare strömtillförsel, som nu krävs, och såg genast en 4-pins hona (y-kabel?). Min fråga är följande: kan jag förgrena så mycket att mitt nätaggregat inte orkar leverera - jag måste förgrena så att fyra hanar ges plats i en hona; således kommer tre sådana här nyttjas http://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/19411-deltaco...

Orkar datorn?