Inlägg

Inlägg som MatildaMW har skrivit i forumet
Av MatildaMW

Nu har jag testat datorn lite Jag är imponerad!
Det jag märker av är, som ni säger, att fläkten låter lite högre. MEN, hade inte ni talat om det för mig så hade jag garanterat inte tänkt på det/uppmärksammat det.
Nu sitter jag visserligen med headset så då märker jag inte av det alls.
Flyter på kalas att spela.

Måste nog säga, även fast det bara gått någon dag, att jag är VÄLDIGT nöjd med mitt köp.

Tack igen!

Av MatildaMW
Skrivet av 1r1d1um:

Går inte att få någon bättre bärbar för det priset. Bara processorn går på 4000:-.

http://www.pricerunner.se/pl/40-2960427/Processorer/Intel-Cor...

Enda nackdelen är ljudnivån. Köp den och hörselkåpor!

Hahaha, får se till att införskaffa mig ett par sånna också då ett annat alternativ är ju att spela utan och dra på sig hörselskador, så slipper man problemet helt sen

Av MatildaMW
Skrivet av Fastback:

MSI har haft värmeproblem i vissa av sina laptopmodeller, främst dock de mer slimmade modellerna. Just MSI GT70 2PC tillhör de största modellerna (den största?) chassimässigt vilket innebär att man får plats med en större fläkt osv.
Jag tror inte att kylningen i MSI GT70 2PC kommer vara något problem. Notebookcheck nämner att datorn throttlar vid simultankörning av Prime95 och Furmark. Här pressar man dock både CPU och GPU till 100% samtidigt under en längre tid, något som du inte kommer att göra när du spelar. Vid spelande upplever ingen av recensenterna något problem annat än fläktens ljudnivå. Just fläktens ljudnivå kommer väl vara skillnaden gentemot t.ex. en ASUS G750.
Här har du Anandtechs recension (GTX880M istället för GTX870M i recensionen, annars samma): http://www.anandtech.com/show/7924/msi-gt70-review-gtx-880m-e...

Det verkar som att du kan köra Windows 7 på datorn: http://www.msi.com/support/nb/GT70-2PC-Dominator.html#down-bi.... Personligen tycker jag dock att Windows 8.1 fungerar helt ok.

Kanske lite överkurs men om du vill stresstesta din nya laptop för att se att allt fungerar som det ska kan du läsa hur man gör här: http://www.pcworld.com/article/2028882/keep-it-stable-stupid-... I tillägg till program som omnämns om du följer länken så kan man också kolla hårddiskens SMART-värden, t.ex. med HD Tune.

För 9990 kr tror jag att MSI GT70 2PC-2041NE är ett bra val!

Återkom gärna till tråden när du använt datorn ett tag och dela med dig av dina synpunkter på datorn.

Stort tack speciellt till dig som verkligen hjälpt mig!

Ska väl försöka läsa på lite om stresstesten och se om jag vågar mig på att utföra ett sånt själv nån gång - annars kommer jag in hit och tittar vem jag kan skicka datorn till
Efter all den här hjälpen så kanske jag kommit ett litet steg närmre att faktiskt förstå mig på och kunna datorer lite bättre

Det ska jag absolut göra, kommer nog posta lite i tråden under tiden jag testar den. Kommer säkert några hundra frågor till

Av MatildaMW
Skrivet av Fastback:

Om du "pajar" något genom att installera Windows 7 beror på hur drivrutinsstödet från MSI:s sida ser ut för modellen ifråga. Att installera Windows 7 kommer alltid att fungera, med "paja" pratar vi i det här sammanhanget om saker som att belysningen till tangentbordet kanske inte fungerar, att musplattan förlorar funktionalitet osv. Det du får göra är att du får gå in på MSI:s hemsida och se om man erbjuder Windows 7 drivrutiner för aktuella modeller.

Du bör ju inte köpa en kylplatta innan du har provat datorn som du väljer och sett om det behövs.

För tydlighetens skull kan påpekas att ASUS G771JM-T7080H som du länkar till inte är renommerad för sin utmärkta och tysta kylning, tvärtom ska modellen ifråga "throttla" enligt vissa recensenter. De ASUS ROG maskiner som har utmärkt kylning är de med dubbla fläktar och dubbla fläktutblås baktill, dessa tillhör antingen modellserien G750xx eller nyare G751xx.

Tyvärr kan jag även meddela att MSI:n som du länkar till är ett sämre val specifikationsmässigt än MSI:n som jag länkade till i mitt första inlägg, därtill även dyrare. Men man lär så länge man lever!

Haha.. Här tror man att man lärt sig något men i själva verket har det blivit ännu svårare

Då låter jag nog Windows 8 vara kvar i datorn, även om jag tycker att det suger. Det är ju inte i OS jag ska spela så förhoppningsvis härdar jag ut

Jo, precis efter att jag postat mitt förra inlägg så gick jag in och dubbelkollade Asusen och såg då att den inte hade dubbla fläktar.. Man kanske ska läsa hela specifikationen innan man ropar hej

Kylplatta kollade jag bara på för att komma bort från velandet (jag är ju som sagt tjej, haha!) en stund. Men efter en hel kväll samt morgon med grubbel och sen ett bra PM så väljer jag MSIn som ni plockat fram. Åker och inhandlar den i eftermiddag.

TACK SÅ HIMLA MYCKET till alla som hjälpt till och tålmodigt svarat på alla mina frågor

Av MatildaMW
Skrivet av lucifer579:

Mitt förslag: Köp MSIn och klämm och känn. Hur är byggkvaliteten och prestandan enl. dina preferenser?
Är det vad du vill ha? Håll kvar den.
Vill du testa asus istället? Lämna MSIn på öppet köp.

Jag hade gått på MSIn initialt. Utan tvekan.

Nu kanske det kommer en liten dum fråga men.. Det är Windows 8 på datorn (MSI), det jag undrar är om jag pajar något genom att installera Windows 7 istället? Jag tycker inte om Windows 8 men vill så klart inte råka göra något dumt som drar ner prestandan eller något annat på datorn.

Jag tror att jag bestämt mig för MSIn. Kollar på lite möss och coolingpads just nu för att kanske komma ur mitt velande om valet av dator men det går ju så där, haha. Det fanns ju så många att välja på med olika bra fördelar!

Såg en Asus ROG G771JM-T7080H på Netonnet för 10999:- eller något sådant men även om den var lite dyrare så var grafikkortet sämre (har hunnit snappa upp en hel del av er på bara ett dygn!) men processorn och ramminnet var bättre. Jag tänkte på det där med dubbla fläktar främst osv. Mycket att tänka på..
Sen hittade jag den här MSIN: http://www.netonnet.se/art/dator/laptop/skarmstorlek/laptop-1...
Utifrån det jag lärt mig nu här så är det kanske något? Men jag är fortfarande lite rädd för det där med värme/fläktproblem hos MSI som någon skrivit om.

Av MatildaMW

Alltså jag är så himla kluven nu.. Googlar på datorerna med pros och cons.. Men det är så svårt att få någon klarhet i det. Jag som tänkte att det här skulle vara lätt och leda till ett självklart val.
Grymt tacksam över att jag får hjälp av alla er här iallafall!

Av MatildaMW
Skrivet av crumpets:

Jag kan stämma in i hyllningskören om asus i alla fall. Jag hade en G74SX ROG laptop i drygt två år och det var en helt sjukt grym laptop. Extremt bra skärm, bra tangentbord med lite vinkel, bra handstöd, bra touchpad, otroligt bra kylning, första prestandalaptopen jag har som är TOTALT okänslig för vilket underlag jag lägger den på eftersom in/utblås var på baksidan och inte undersidan. Kan du få ihop till en ROG laptop kan jag varmt rekommendera det.

Jag kan höja prisklassen dock är det väl inget jag gärna vill med tanke på hur mycket (eller lite?) jag kommer att sitta vid den. Jag är ingen progamer, vill bara ha så att jag kan spela för att det är roligt när jag känner för det och att datorn ska fixa det bra Min nuvarande dator kommer jag att skrota när jag köper en ny, så jag vill att den ska klara av spel och mer vardagliga saker och gärna att den håller nått år

Av MatildaMW

Haha, tänkte att jag bestämt mig för MSin imorse när jag vaknade och sen gick jag in här och läste lite mer Asus verkar ju vara väldigt rekommenderat (speciellt om jag går upp någon tusenlapp).

Asus har alltså två fläktar i sig medan MSin har en.. Har MSin en bättre fläkt som kan motsvara att Asus har två? Eller är det stor skillnad?
Jag vill ju så klart inte att datorn ska bli överhettad (hur stor är risken om jag har datorn ståendes på ett bord medan jag spelar t.ex. WoW?).
Jag är ingen gamer som sitter 24/7, jag har både jobb och socialliv, så datorn skulle ju inte få vara igång hela tiden och jobba - om det spelar någon roll.

Angående SSD så låter det ju onekligen som att jag tjänar på att köpa en separat och sätta in om jag känner att jag vill ha SSD

Sen är det någon som skriver att jag inte alls får tag i en duglig dator för ens 10k, stämmer det eller varför skriver man ens det i en tråd när man fått en massa tips på laptops som verkar klara det fint?

Av MatildaMW
Skrivet av Fastback:

Fråga kompisen vad han menade?

Med mekanisk syftade han på hårddisken som är mekanisk och inte en SSD disk. Att datorn har en mekanisk hårddisk brukar indikeras av att det i specifikationerna under hårddisk står 5400rpm eller 7200rpm. En SSD disk är betydligt snabbare än en mekanisk hårddisk och gör att datorn startar och stängs av snabbare, vid spelande förkortas laddtider, program startar snabbare m.m. Både MSI:n och ASUS:en har två hårddiskplatser men bara en medföljande hårddisk, dvs en ledig plats. När du får ca 1000 kr över kan du köpa en SSD, sätta in den i datorn och installera Windows på den. En budget på 10 000 räcker inte till en speldator med SSD och ett bra grafikkort.

Han loggade ut, för att han ska upp och jobba, innan jag hann se det

Jag har så att jag kan tumma på prisklassen om det är så. Det var mest ett förslag med 5-10k, tänkte att jag säkerligen skulle kunna få tag i en riktigt grym laptop för de pengarna (är man naiv så är man)
Jag har nog aldrig suttit vid en dator med SSD, missar jag något outstanding? Kommer jag att känna att jag vart dum som inte köpt en dator med SSD när jag väl blivit lite mer insatt i det här?

Av MatildaMW
Skrivet av Fastback:

Svårt att säga. Om storleken/vikten är irrelevant hade jag valt Asus G750JM-T4104H eller MSI GT70 2PC-2041NE.
Hjärtat säger Asus G750JM-T4104H då jag själv länge ägt en G75VW och varit väldigt nöjd med helhetsupplevelsen, bra byggkvalité med bra kylning, tangentbord, skärm osv.
Hjärnan säger helt klart MSI GT70 2PC-2041NE då du för samma kostnad får GTX 870M (~30% snabbare än GTX860M), bättre processor och en bluray läsare (sistnämnda struntar jag iofs i). Motsvarande ASUS med GTX 870M kostar i nuläget 11 990 kr.

Här recenseras MSI:n (recensionsexemplaret har dock något bättre grafikkort och mer ram): http://www.notebookcheck.net/Review-MSI-GT70-2PE-890US-Gaming...

Här recenseras ASUS:en: http://www.notebookcheck.net/Asus-G750JM-T4014H-Notebook-Revi...

Om det är viktigt att datorn är portabel, det är ju trots allt en bärbar vi talar om, hade jag valt ASUS G551JM-CN160H.

Oj, j-r..
Storlek/vikt är irrelevant, jag vill helt enkelt ha den bästa datorn för pengarna. Det blev ett svårt val. Asus har jag hört bra om förr medan jag nästan nyss stött på MSI.
Båda datorerna verkar vara riktigt kraftfulla. Jag har läst recensionerna men är ändå väldigt kluven. Det lutar väl mest åt MSIn.
Jag har ytterligare en fråga; skickade länken (MSI) till en kompis som kan mycket om datorer och han skrev "synd att den är mekanisk", vad menar han med det och är det någon typ av nackdel? Vad är motsvarande som ska vara bättre?

Som svar på ett annat inlägg: Jag vill gärna ha en dator som håller ett par år eller så, gärna längre. När det kommer till storlek (15"-17") spelar det inte heller sån stor roll. Större skärm är ju att föredra när man spelar men kompenserar datorn upp en lite mindre skärm i prestanda så gör det mig inget, sån stor skillnad är det ju faktiskt inte.

Av MatildaMW
Skrivet av Emil Hansson:

Håller med om att MSIn från Netonnet är riktigt trevlig för pengarna, Har dock aldrig ägt en MSI laptop så kan inte uttala mig vad gäller kvalitet, Men det är riktigt bra CPU och grafikkort för 10k!

Är den bättre än Lenovon som du länkade?

Vet att jag låter smått efter men jag frågar för att jag verkligen vill ha tag i det bästa för pengarna och gärna något som håller ett tag

Av MatildaMW
Skrivet av luriel:

Om jag vore du skulle jag välja att bygga en MITX rigg. En spellaptop har många nackdelar, dom är tung och stora, batteriet håller inte för långa speltider så du kommer oftast vilja spela nära ett eluttag, hur ofta får man egentligen tid att spela en längre tid, inte särskilt enligt mig för att rättfärdiga en spellaptop.
Sen får du också räkna med att du går omkring med en tung och klumpig ägodel på 10k, vill du verkligen ta med dig den hur som helst, tänk så tappar du den, eller så blir den stulen?

Dessutom kan du inte uppgradera den heller allteftersom det blir större och större krav på spel med tiden.
Att bygga är inget svårt, folk som inte kan något om datorer har bara spridit deras okunskap.

Det var ett ganska dåligt argument.
Jag har en bil för över 100k som jag åker med lite hur som helst, att jag kan krocka eller att den kan bli stulen hindrade mig inte från att köpa den.. Skulle jag vara så klantig att jag tappar datorn; shit happens, då får jag väl köpa en ny helt enkelt.

Jag köper inget utan att tänka efter före. Jag vill ha en spellaptop för att det är mer behändigt för mig och det gör mig faktiskt ingenting att placera den vid ett eluttag, det hade jag räknat med då jag spelat på laptop förr. Jag har inte heller tänkt bubba runt på datorn, det händer väl en gång i halvåret eller så.

Jag tycker inte heller att någon spridit okunskap, jag tycker att de hjälper mig på ett bra sätt?

Av MatildaMW
Skrivet av Fastback:

Här har du lite förslag:

MSI GT70 2PC-2041NE á 9990 kr @ NetOnNet - Mest renodlad prestanda under 10k. Nvidia GeForce GTX 870M
http://www.netonnet.se/art/dator/laptop/skarmstorlek/laptop-1...
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2820759

Asus G750JM-T4104H á 9999 kr @ Proshop - Aningen sämre grafikkort än i MSI:n. Dock väldigt bra kylning och tyst, kommer inte bli överhettad. Nvidia GeForce GTX 860M
http://www.proshop.se/Barbar-Dator/ASUS-ROG-G750JM-T4104H-17....
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2767667

Båda ovanstående datorer har mycket bra prestanda men är också stora och tunga, kanske snarare "släpbara" än bärbara.

ASUS G551JM-CN160H á 9990 kr @ MediaMarkt - Om du vill ha något lite smidigare. Nvidia GeForce GTX 860M
http://www.mediamarkt.se/mcs/product/ASUS-G551JM-CN160H-Noteb...
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2892187

Lenovo Y50-70 (59423802) á 8490 kr @ Webhallen - Alternativ 1 om du vill ha något billigare. Mycket prestanda för pengarna, dock värdelös bildskärm. Nvidia GeForce GTX 860M
http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/204630-l...
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2794414

Asus F550JK-DM121H á 6990 kr @ Webhallen - Alternativ 2 om priset är den enskilt viktigaste faktorn. Bra prestanda per krona men kan samtidigt självklart inte mäta sig med övriga alternativ. Nvidia GeForce GTX 850M
http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/207086-a...
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2885171

Så här presterar de olika grafikkorten:

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-870M.107792.0...
http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-860M.107794.0...
http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-850M.107795.0...

Alla datorer du länkat nu är väldigt intressanta och ligger i den prisklass som jag tänkt mig. Om DU skulle välja den bästa av de där vilken skulle det då bli?
Jag har lite svårt att jämföra vad de innehåller vs pris osv.
Finns det någon dator som liksom klår de andra på många olika sätt eller är de alla likvärdiga i den prisklassen?

Av MatildaMW

Här är datorer jag tittat på själv. Jag har fått höra att ASUS är att föredra så jag har väl mest gått efter det. Acer hade jag som liten och spelade på men det ska tydligen vara sämre?

Vad säger ni?

https://www.dustinhome.se/product/5010751833/rog-g750jx

http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/203515-a...

http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/201395-a...

Klår Lenovon dessa?
Jag har inte hört så mycket om just Lenovo heller men eftersom det rekommenderas här så antar jag att det är något att räkna med?

Av MatildaMW
Skrivet av Emil Hansson:

Hej, Tråkigt att du fått så många dåliga svar i denna tråd, Tänkte försöka vara lite mer hjälpsam.

Detta är bland det bästa du kan få tag på under 10k: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2725605

Riktigt bra dator för pengarna som klarar av dom flesta krävande spel utan problem

Nu börjar det likna något, tack!

Av MatildaMW

Det behöver inte vara en gaminglaptop per say.. Den ska klara av WoW och vanliga prylar man sysslar med på en dator. Den ska användas till främst spel så därav "gaminglaptop", behöver inte vara en utnämnd sådan så länge den klarar av det jag vill använda den till.

Om det verkligen inte går att hitta en laptop, som funkar för mitt ändamål, i den prisklassen jag frågar efter så ge gärna förslag på vad jag måste upp i och förklara fördelarna med det då, är ni snäll

Av MatildaMW

Så en Mitx är alltså en pytteliten stationär dator då med andra ord, hehe.

Ni får väldigt gärna förklara som att ni pratar med ett barn, jag kan som sagt inte ett jota om sånt här Allt jag vet är att jag vill ha en laptop, gärna mellan 5-10 k, och att den ska klara av att användas för spel och även som huvuddator (vad nu det innebär).

Av MatildaMW

Nja, den främsta anledningen är väl att jag vill kunna ta med den OM jag ska iväg men också även för att jag inte har någon fast gaminghörna (som ett skrivbord) i lägenheten. Hemskt dåliga anledningar kanske men jag är insnöad på att jag vill ha en laptop för att det skulle vara lite enklare.

Jag har ingen aning om vad Mitx format är (det kanske säger er hur lite jag kan om datorer?).

Av MatildaMW

Gaminglaptop?

Hej!

Jag tänkte investera i min första gaminglaptop. Jag kan i princip ingenting om datorer själv och behöver lite hjälp (jag har försökt jämföra laptops själv men med tanke på vad jag kan och inte kan så förstår jag inte ett dugg när jag kollar på specifikationer m.m.).
Jag hade tänkt lägga mellan 5-10k, jag är glad om jag kommer billigt undan men förstår att det kanske är svårt med tanke på vad jag vill att den ska klara av.
Det viktigaste är väl att den ska klara av WoW, CoD och andra liknande spel (det kommer att vara min huvuddator).
Har hört mycket om att laptops är sämre för att de lätt blir varma/överhettade men det borde ju finnas något därute i den prisklassen som klarar sig ett tag?
Är det ens möjligt att hitta en bra gaminglaptop i den prisklass jag tänkt mig? Vad ska jag tänka på?

All hjälp mottages tacksamt!

// Matilda