Inlägg

Inlägg som Amling3 har skrivit i forumet
Av Amling3

Jag tror också att det jag har/Apples USB DAC/AMP kommer räcka och bli över för att bli av med det surrande ljudet, precis som ni säger.

Det jag kanske egentligen är ute efter (som jag mer o mer börjar inse nu) är nog att jag i samband med att bli av med det surrande ljudet vill ha en enkel lösning där jag bara kan komma hem och plugga i mina hörlurar i något "fast" på skrivbordet (alltså ej direkt i datorn då kabeln hänger/hamnar i en opraktisk position).

Detta tillsammans med att tillfredsställa mitt OCD över att ha så "rent" skrivbord som möjligt med lite kablar etc.

Rent krasst så är jag okej med att min nuvarande USB DAC/AMP är ikopplad i något som står på skrivbordet och jag bara kopplar i hörlurarna i den sen. Problemet jag dock har med det är att jag inte har USB-C uttag på min dator och behöver en förlängningskabel/adapter, vilket jag tyvärr (helt ologiskt) kommer störa mig på efter ett tag.

Jag får nog ta mig en funderare på hur jag kan lösa det på bästa sätt, ni har dock övertygat mig om att jag inte behöver någon större amp/dac kombo så då spar jag hellre de pengarna till annat

Är synd att man inte kan kan byta ut till en längre kabel på varken min Odyssey eller Apple dacen. Hittat denna som fått bra kritik där jag bara skulle kunna köpa en micro-usb till usb-a kabel i rätt längd, men den är ju lite dyrare än Odyssey/Apple, dock så kanske det är värt det haha. Den har ju också volymknappar vilket alltid är en trevlig feature.

https://www.amazon.com/HIDIZS-Portable-Decoding-Amplifier-Int...

Av Amling3

Tackar & bockar, blir att beställa en sådan tillsvidare i alla fall! Om jag känner mig själv rätt så kommer jag dock bli tokig på det estetiska efter ett tag och fixa en annan lösning, så om ni har några andra råd så tar jag tacksamt emot dem!

Skulle t.ex. denna Amp fungera (med valfri dac)? https://www.amazon.com/Linsoul-Portable-Headphone-Amplifier-A...

Vad jag kan se så har den <0.1 ohm i output impedance och då borde den fungera om jag förstått allt rätt, eller missar jag något?

Av Amling3
Skrivet av Mumu55:

Du kan ju köpa en USB förlängning av något slag till din Venture Electronics Odyssey HD. Och sedan fästa förlängningskabeln vid skrivbordet. Men blir inte så snyggt iförsig.

Jo jag har funderat lite på en sån lösning själv, men lyckas inte hitta någon förlängningskabel som är nedan två lösningar kombinerad i en kabel:
https://www.dustinhome.se/product/5011142293/adapter-usb-c-to...
https://www.kjell.com/se/produkter/mobilt/kablar-adaptrar/usb...

Sen blir det som du säger inte vidare snyggt (även om funktionen är viktigare än det estetiska).

Av Amling3

Köpråd/rådgivning om DAC/AMP till IEMs

Det jag är ute efter:
En skrivbords DAC/AMP (helst 2-i-1 lösning) till min hemmadator. Jag har en Venture Electronics Odyssey HD för mobilen som jag är nöjd med, men för bruk vid datorn så vill jag att kabeln ska komma framifrån och inte hänga ner vid stolen till höger (där datorn står i dagsläget) då den lätt fastnar i saker och det blir opraktiskt när jag använder musen etc.

Varför jag vill ha en DAC/AMP:
Jag hör i dagsläget ett "surrande" ljud till o från när mina IEMs är inkopplade direkt i datorn och skulle vilja bli av med det. Sen om den samtidigt skulle ge en mer "ren" bild av ljudet så är det bara ett plus!

Vad jag har för hörlurar:
Shure SE535 (36 ohms impedans)
Samt Moondrop Blessing 2 på väg från butik (22 ohms impedans)

Som jag förstod det så spelar impedansen roll när man kollar på DAC/AMP för IEMs då man vill ha en med låg output? Jag är väldigt novis på just den biten, så all hjälp uppskattas!

Min budget:
1000-3000kr, kan sträcka mig lite över om det skulle behövas men håller mig helst inom den ramen.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Så, baserat på ovan, vad behöver jag tänka på när jag kollar på en dac/amp kombo?
Eller om ni har några trevliga & prisvärda tips som skulle fungera bra med mina hörlurar?

Eller är det mer prisvärt att skippa en DAC/AMP helt och istället gå på typ ett Audio Interface såsom detta?
https://www.thomann.de/se/audient_evo_4.htm

Om mer information behövs så hojta bara till! Tack på förhand för all hjälp!

Av Amling3
Skrivet av sifri:

De väl om du vill ha PCI express 4.0 dock tycker ja att du för dessa pengar ska köra ett x470 kort eller ett av max korten om wifi inte är en absolut nödvändighet du kan alltid köpa usb adapter

Skickades från m.sweclockers.com

Wifi bryr jag mig inte om, kommer bara köra kabel i burken Men har jag inte samma BIOS problem på X470 korten? Vad jag förstått så har majoriteten av X470 korten inte ens USB BIOS flashback?

Jag kommer inte heller köra SLI, vilket jag förstått är största skillnaden mellan B450 och X470 korten, eller har jag missuppfattat något där?

Gällande PCIe 4.0 nyttjande så är jag tveksam för stunden, kommer ju köra Kingston disken men utöver det så lär jag inte uppgradera inom en snar framtid (om inte mitt diskbehov plötsligt skjuter i höjden), så då kanske X570 är lite overkill

Tack för alla svar, uppskattas!

Av Amling3
Skrivet av sifri:

B450 kräver en bios uppdatering för att fungera med 3000 serien max korten har garanterat stöd

Såg nu att de moderkort du valt har en bios uppdatteringsknapp

Så i värsta fall får du köra in uppdatering så
Skickades från m.sweclockers.com

Ah bra då hade jag inte missat något Var inställd på att köra en BIOS uppdatering, denna skulle tydligen gå att flasha utan CPU om jag fattade det rätt.

Har en följdfråga på detta om du/någon annan kanske kan svara?
Jag kikade en del på x570 kort för att eventuellt slippa BIOS-tjafset, men hade extremt svårt att justifiera 1000kr prisökning för just den anledning, därav valet av B450. Den jag specifikt kikade på var Gigabyte Aorus Elite x570 då jag hört bra om det (2689kr).

Finns det något annat som justifierar att gå upp till ett sånt moderkort förutom just BIOS-tjafset? Kändes rätt så overkill för mitt bygge överlag?

Av Amling3
Skrivet av sifri:

Moderkort är inte garanterat att fungera

Har bytt de delar ja anser du kan spara lite på
https://komponentkoll.se/bild/MqEUv.png

Skickades från m.sweclockers.com

Tack för snabbt svar!

Kan du utveckla varför moderkortet inte är garanterat att fungera? Jag valde det över just Tomahawken för det hade Intel LAN istället för Realtek som Tomahawken har hehe
Ska kika in den kylaren också även om jag är en Noctua torsk, var ju rätt så stor prisskillnad!

Av Amling3

Lite frågor inför min datoruppgradering

Hej!

Har tänkt uppgradera min burk och har lite frågor kring de komponenter jag har tagit fram.
Det jag kommer använda den till främst är spelande men även lite fotoredigering och eventuellt videoredigering i framtiden.

Budget skulle jag säga ligger mellan 15 000-18 000kr.

Nedan är det jag tänkt:

https://komponentkoll.se/bild/OjxEl.png

Jag har 2 andra SSD-diskar som jag tänkt återanvända också (Samsung 850 Pro 256GB & Samsung 860 Evo 1TB) och kommer köra på följande skärm:
https://www.inet.se/produkt/2215703/aoc-24-24g2u-ips-144-hz

Så, till frågorna:

1. Jag har en EVGA Supernova G2 750W PSU från min gamla dator med 5 års garanti kvar som jag gärna återanvänder om möjligt, men den är enligt Fractal Design för stor för chassit. Dock så verkar det se ut som att man kan ta bort HDD-buren på chassit som jag valt och på så sätt frigöra mer yta för PSUn/kablarna, så min fråga är egentligen om någon har testat detta och om det funkar?
1a. Om ovan lösning inte går och jag måste köpa nytt, vilken PSU ska man köra på? Småsneglat på Seasonic Focus GX 750W, alternativt EVGAs G3 serie, men har helt ärligt ingen koll på PSUer längre.

2. Är allt kompatibelt med varandra? Jag har fösökt dubbelkolla själv men lätt att man missar, så lika bra o fråga tänkte jag.

3. Utöver ovan punkter, ser bygget bra ut eller finns det bättre/mer prisvärda komponenter som jag borde köra på istället?

Tack på förhand!

Av Amling3

Värdering av dator

Som titeln säger, vad skulle ni uppskatta att man kan få för nedan dator om man skulle försöka sälja den?

Chassi: Nanoxia Deep Silence 1
Moderkort: Asus Maximus VI Hero
CPU: Intel i7 4770k
Grafikkort: Nvidia GeForce 780
RAM: 8gb Corsair Dominator 2666 Mhz
PS: Evga Supernova 750 G2 80 Plus Gold
Kylare: Corsair Hydro H100
SSD 1: Samsung 840 Evo 256gb
SSD 2: Samsung 840 Evo 120gb
Ljudkort: Creative X-FI
Operativsystem: Windows 10

Tack på förhand!

Av Amling3

Jag kan inte säga om de är rätt för just dig, men jag kör på AD700X och de är svårslagna (från min erfarenhet) när det kommer till just FPS spel tack vare att de är gjorda för imaging precis som Sinery säger, dock ska jag säga att jag använder dessa till att kolla serier/film också och har inte varit missnöjd med dom än så länge.

Kan man få bättre ljud för film & serier? Absolut. Dock tycker jag efter att ha testat runt lite att dessa utan tvekan är de bästa all-round hörlurarna (utan inbyggd mic) när ens största fokus ligger på FPS spel tack vare nedan punkter:
-Imaging.
-Komfort.

När det kommer till imaging så är de nästintill oslagbara (i den prisklassen) och gällande komforten så sitter de extremt bra på mig. Detta kan ju självklart skilja sig från person till person pga. olika form på huvudet eller liknande, så om du har möjlighet att testa dom innan så gör det! Utöver passformen så väger de knappt något så jag kan utan problem sitta med dom på under en hel dag utan att känna någon utmattning alls.

Det enda som jag inte använder dom till är att lyssna på musik där de lämnar lite att önska då åtminstone jag tycker att de saknar djup. That being said, de är fortfarande enligt mig bättre än de flesta hörlurar under tusenlappen som man använder i luren för musik dagligen, men det är en smaksak gissar jag Jag byter bara hörlurar vid de tillfällen där jag faktiskt vill lyssna på musik så för mig är det inget problem.

Installerade och testkörde precis Witcher 3 då du nämnde det specifikt och tycker det låter bra, har inte heller märkt/reagerat på att det låtit dåligt i några andra spel som jag har spelat.

P.S. Om du beslutar att köpa dessa så skulle jag även rekommendera att testa hörlurarna både med och utan dac/amp när du kör just FPS spel, då jag personligen tyckte att fotstegen var enklare att höra utan dac/amp ikopplad, bara något att tänka på För allt annat så skulle jag ha dom ikopplade dock!

Av Amling3

Nu har du ju redan köpt antlions usb adapter som verkar ha löst problemet till en acceptabel nivå, men dubbelkolla så att du även stängt av all mikrofonboost (vet att du skrev att du kollat alla windows inställningar men bara för att säkerställa det). Den skapar väldigt mycket brus i modmic 4, rekommenderar att slå av den helt även om du har usb-adaptern ikopplad.

Var som du på väg att köpa usb-adaptern från Antlion men såg att denna inställning hade återställts (gissar tack vare någon uppdatering) och dragits upp igen, drog ner den och sen fungerade det problemfritt för mig, värt att testa först och eventuellt spara lite pengar om någon annan skulle ha detta problem och funderar på att köpa en usb-adapter.

Av Amling3
Skrivet av Pro9:

Tack för tipsen, shure 535 verkar riktigt bra, får ta mig en funderare om de får plats i budgeten.

Just nu lyssnar jag på bl.a. movits, bastille, owl city så EPH-100 var ett bra tips, då jag jag tror jag värderar klart ljud högre än tung bas, även om det händer att man sätter igång lite dead by april när man är sugen på något hårdare.

Skickades från m.sweclockers.com

SE535 är i stort sett Yamaha EPH-100 på steroider fast med bas. Extremt klart ljud, men med tillräckligt mycket bas där det behövs (enligt mig i alla fall). Men detaljer & klarhet är definitivt båda lurarnas starka sida, så om det är det du gillar mest så skulle jag köra på någon av dem.

Du kanske även ska ta och kika in SE425, väldigt trevliga lurar där musiken bara liksom "flyter på" (bästa sättet jag kan beskriva det på). Ligger även ungefär mittemellan EPH-100 och SE535 i pris.

Av Amling3

Jag har ett par Shure SE535 och med undantag av storebrorsan SE846 så är de utan tvekan de bästa IEM lurar jag hört, dock lite dyrare som du säger, men ångrar mig inte att jag gick det extra steget och köpte dem. De har också en av de bästa passformerna för generella IEMs i min åsikt.

Kör med en android telefon + Dragonfly Black och det låter fantastiskt. Låter även bra kopplad direkt till mobilen.

Har även hört bra om SE215, dock aldrig testat dem själv. De har rätt så tung bas vad jag förstått så om det är något du värderar så kör på dem.

Ett lite billigare alternativ skulle kunna vara Yamaha EPH-100 (de jag hade innan mina SE535), riktigt bra ljud för pengarna. De saknar dock lite bas tycker jag, men ger istället ett väldigt klart ljud.

Vad lyssnar du på för typ av musik?

Av Amling3

PS3an är såld, stänger tråden.

Av Amling3

Även Sennheiser-lurarna är sålda nu, endast Mojon kvar.

Av Amling3

Även 3. MEE audio X7 Plus har nu blivit sålda. Sennheiser-lurarna & Mojon finns kvar.

Av Amling3
Skrivet av Hardstyler:

Kontrollerna felfria? Inget "knarr" eller så med joysticken?

Plockade precis upp dom för att testa igen och jag kan inte hitta något fel med dem, spakarna rör sig problemfritt och utan ljud, men vid ev. köp så får köparen självklart verifiera detta själv först.

Tråden stängs på söndag morgon och PS3an blir såld till högstbjudande då. Tack för alla bud såhär långt!

Mvh,
Jocke

Av Amling3

http://www.meeaudio.com/X7Plus - Dessa äger jag (och säljer i min tråd här på sweclockers), riktigt nöjd med dom men har uppgraderat till lite dyrare IEM's, så valt att göra mig av med dessa. Aldrig upplevt att det dunsar eller så heller, men vet inte om du anser att dessa är för täta?

Även hört bra om SOL REPUBLIC Shadow (finns på både webhallen och Inet), dock aldrig lyckats testa några. Värt att spana in dom skulle jag säga, även snyggare imo, om det spelar någon roll för dig.

Av Amling3

Tack för alla bud, modmicen är nu såld.

Av Amling3

Högsta budet såhär långt är 500kr + hämtning, väljer att avvakta ett tag till innan jag säljer.
Säljer tyvärr ej spelen löst utan endast som ett paket.