Inlägg

Inlägg som Fatty har skrivit i forumet
Av Fatty

Har du Kanske något konstigt program igång i bakgrunden? Jag vet att jag hade problem med origin och ett tredjeparts program samtidigt som origin ingame ui.

Av Fatty
Skrivet av scj:

Konstigt är det, var precis samma med gpu usage på min 2600k också, och nu är det samma igen med ett helt nytt system... Borde väl bero på mjukvaran i mitt 1080 ti?

vänta hade du detta fel på ditt gamla system också?
Ditt grafikkort kolla om den klockar ner sig eller inte.
hur hög RPM ligger din gpu fläkt på?

Hade en kille som fick sjukt dålig fps i PUBG och jag försökte hjälpa honom. märkte att hans Gpu fläkt ej gick upp i varv utan att grafikkortet överhettades som clockade ner sig själv. han hade ett 980 TI. men kan vara kankse att du råkat ställa in en konstig fläkt kurva, eller har konstiga inställningar i nvidia control panel.

justja ändrade du power plan i windows från balanserad till high performance som några frågat om tidigare?

Av Fatty
Skrivet av ClintBeastwood:

4.7 överklock är väl på alla kärnorna och 4.5 på typ en eller två kärnor? Har inte läst testet än så kanske står.

Men har/hade inte dom flesta moderkorts tillverkare en egen turboboost som AMD bad stänga av för att den drog upp alla kärnor/trådar till turbo boost hastighet , detta var jö något AMD fick skit för , för dom bad reviewers stänga av något för att göra så att deras produkt skulle se bättre ut. Det är inte så att moderkorten har denna på och kör upp alla kärnor och trådar till max turbo som 3.0 visar på bara 2 kärnor, eller har dom tagit bort denna inställning?

Av Fatty
Skrivet av McMillan:

@Fatty
Ok, vad har du för MB?
Håller med, stabilt för mig är "24/7" =P
Har nog inte haft min/mina burkar igång 3 dygn än i sträck, tror jag ligger på strax under över ett dygn hittills med videoredigering,
men hittills har allt bara rullat på... "like a glove" som någon sa på en film
Alla inställningar på minnena är standard som MB ville ha, har inte ändrat något.

jag har asus prime x370 pro med BIOS 0504
Min cpu klarar av 3.85GHz med 1.32 v-core "tror jag det var." Sen minnen på 3200 14-14-14-36 med 1.35 voltage.
men den brukar krascha efter 24 timmar.

Just nu kör jag
3.7GHz med 1.3 v-core. minnen på 2933 16-16-16-36 1.35 voltage och datorn varit igång nu 10 dar 5 tim och 44min atm.
Sist startade datorn om automatiskt pågrund av windows uppdateringar, men då hade den varit igång i typ 10-15 dar tror jag det var?
Har den igång just nu hela tiden för att se att den är stabil vilket jag skulle säga den är : p

Edit: för att göra det lite lättare http://valid.x86.fr/a4n2bu detta var de första jag gjorde när jag hade byggt den. därför är min cpu oclockad.

Av Fatty

jag har ryzen 1700 med g.skill minnen som har samsung b-die , jag klarar av 3200MHz men ej stabilt 24/7 "tror jag , den starta om efter 3 dar men detta pågick ett bra tag nu slutat men kan vara ett software problem också." men just nu kör jag 2933MHz stabilt 24/7. Då en krasch efter 2-3 dar enligt mig ej är stabilt så räknar jag ej 3200 stabilt, kan dock vara annat som är problemet då min cpu är överclockad.

Av Fatty
Skrivet av ClintBeastwood:

1280rpm enligt hwinfo64 och det ska vara max för dom medföljande fläktarna om jag inte har fel. Kanske är för varmt för min kylare? :/

Edit: Kollar du på tctl? Det är väl det som visar för högt?

dock kör du med 1.4 v-core va? så det är mycker bättre än hur jag tänkte i början ^^ . menar min kör i 1.3 v-core och maxar typ 80 C i full load xD.

Av Fatty
Skrivet av ClintBeastwood:

@Fatty
Körde small FTT, skulle ge mest värme enligt förklaringen i prime95.
http://i65.tinypic.com/fub79j.png
Gjorde testet nu istället för i eftermiddag så jag inte glömde bort det.

tackar intressant med din värme då mitt asus moderkort visar högre temp än cpun.
Men tmpen såg sjukt mycket bättre ut. Dock fortfarnade lite varm för din kylare, eller har jag fel? Du kanske kör med låg rpm?

Av Fatty
Skrivet av ClintBeastwood:

Alright, ska kolla via hwinfo64. Jag använder low-profile och har fäst fläkten några mm över minnena. Gillar du Noctua bättre så kör på en sådan, jag tror det skiljer någon/några grad/er max mellan min och den så vad jag får för resultat kommer ändå spegla rätt bra vad du kan förvänta dig. Förmodligen får du plussa på några grader eftersom du har en 1700 antar jag?

Kan även säga att jag har en rätt aggressiv fläktkurva på CPU-fläktarna men för det första har jag headset och för det andra så överröstas dom av mina andra chassifläktar.

i min dator så är det cpu fläkten jag hör bara.
Fick ett amd rx 470 strix på garanti när mitt gamla grafikkort gick sönder. det är sjukt tyst grafikkort går aldrig över 65C och är typ knäpptyst.

Av Fatty
Skrivet av crilloan:

Jag var väldigt sugen på att bygga en Ryzen burk den här gången (leve konkurrensen och fingret åt Intel och en del av dess metoder från ett antal år sedan..) men det som fällde avgörandet för min del var bristen på moderkort med inbyggt wifi och priset på de två som har det.

Jag kunde köpa ett Strix Z270E för dryga 1900 men skulle jag gå till AM4 plattformen hamnar man strax under 3000.
Nu vet jag att det är några på gång, båda dock med ett medföljande instickskort istället för integrerat på moderkortet som jag vill ha det. MSO gaming carbon ac och ett Asus rog hero ac, eller vad den exakta benämningen nu är. tyvärr för sent för mig.

Det känns lite vemodigt då jag väldigt gärna hade haft en AM4 baserad burk.

C

Antar att smaken är lite olika. jag vägrar spela på wifi , så för mig kvittar det om ett moderkort har wifi inbyggt eller ej

Av Fatty
Skrivet av Ratatosk:

@Fatty: Innan du börja skruva.
Har du testat en fläktkurva som ger max varvtal i 70 grader?
Fläkten skall tydligen var skapligt tyst även i fullt ös.

den går full vid runt 70-72 grader. dock verkar jag ha ett problem med att den slutar efter ett tag jag har haft igång datorn att ändra fläktens rpm efter värmen. https://www.dropbox.com/s/2z7wqtzdsdrolds/Sk%C3%A4rmklipp%202...
ett exempel när den buggade upp. Moderkortet tror typ att cpun är jätte kall så den sänkte rpm jätte lågt. Detta hände en gång förut och jag märkte hur min cpu låg på 95Cfick panik och alt f4 mitt i en PUBG match. tog en screenshot men av någon anledning vart den ej sparad.
Men antingen så slutar sensorn för tempen att sluta eller rpm fastnar. Antar det finns nog en fix för det i senaste bios updpateringen. Dock väntar jag just nu på nästa bios version med nya agesa. just nu håller jag bara koll på min cpu temp hela tiden . har kanske hänt 4 gånger hittills att den fastnar. men det var bara 1 gång den gått över 85 grader i den situationen : S lite jobbigt bara. >.<

Av Fatty
Skrivet av ClintBeastwood:

Jag kör med Phantek tc14pe och en 1600. Kan köra en timma stresstest och ge dig resultatet lite senare i eftermiddag när värmen börjar komma. Vilket test vill du jag ska använda och vilket program för att läsa av tempen? Olika program ger olika värde har jag märkt så det bästa är om vi använder samma så vi inte utgår från 2 helt olika siffror.

Jag kollar oftast tempen i hwinfo64 Jag är lite osäker på vilken man bör kolla på om det är
"cpu tctl/tdie" eller "cpu under asus prime x370 pro delen." Den som mäter från mitt moderkort är alltid 5 grader varmare än tctl/tdie.
Hur funkar den fläkten med dina ram minnen? eller kör du low profile?

Skrivet av Ratatosk:

@Fatty: Vrid försiktigt på kylaren tills den lossnar, sitter den hårt kan du värma med hårtork eller liknande.
Rekommenderar Noctua.
Eller sänk klockningen något, du lär inte märka något iaf.
Eller testa en aggressiv fläktkurva.

Så det är ingen fara att vrida cpu fläkten lite när cpun sitter i socketen?
Jag gillar noctua väldigt mycket också^^ Jag lutar mig mot dom, men vet ej vilken man bör skaffa då d15 är så groteskt stor och vet ej om den kommer funka med mina ripjaws V minnen.

Av Fatty

så nu när det börjar bli varmt ute märker jag att min cpu kylare som kom med 1700 ej klarar så mycket med OC Iaf inte med en temp jag vill ha. Vill inte gå över 70C när jag spelar >.<
Har ni några rekommendationer på en cpu kylare? Jag har haften AIO kylare i min gamla dator , men har haft lite dålig erfarenhet av dom. den gick sönder och började läcka exakt den dagen som jag skaffade nya delar. Men det är inte helt utanför bilden om det är typ DEt optimala.

Sen har jag aldrig bytt kylpasta/kylare på en AMD cpu. efter jag läste om folk som lyfter upp cpun med kylare när dom tar ut den så är jag lite rädd att det kommer hända. Vilket är det bästa tipset att byta kylare för att försöka ej få med cpun med kylaren?

Av Fatty
Skrivet av saturday_sun:

7700K är väl som gjord för dig?

Skickades från m.sweclockers.com

dock är väl 1977 bättre än 7700. Menar bara 77 är väl ej så mycket att hänga i julgranen eller ;P ?

Av Fatty
Skrivet av Blofeld:

Raderade mha DDU och nu är dropsen borta.

Tack för hjälpen!

mha?

JAg har samma problem just nu. Sen att det ej känns som att det flyter. känns som om jag spelar med kanske 25 fps när jag sitter med 120 i fullscreen mode. Sen verkar det som att fullscreen mode har problem att fungera som det normalt gör i exempevis windows 7? typ jag kan liksom ta musen till en annan skärm och använda ett fönster utan att spelet liksom minimerar, detta förut var ett bevis på att spelet ej kördes i fullscreen. är detta normalt eller kan det ha något att göra med stuttering problemet?

Av Fatty
Skrivet av BerraJobb:

Borde inte motsvarigheten till 1080 heta 2080 ?
Sedan lär det komma en Ti modell även för Volta antar jag, troligen runt 17 Gflops då och ca 25-30% bättre.

Utveckligen går väldigt snabbt just nu på grafikfronten, delvis tack vare att Nvidida ändå känner pressen av AMD.

Tror vi kommer vara upp i 20 Gflops nästa generation redan vilket är sjukt mycket då man trodde att 980 Ti skulle hålla en bra stund framöver. Dock presterar fortfarande 2st 980 ti bättre än ett 1080 Ti.

Förhoppningsvis är Volta den serien som tar oss till 60 fps i 4k och 100+ fps i 1440p i alla lägen utan att behöva Sli.

Undra om 6700k kommer bli en flaskhals för Volta ?

Beror på hur du menar med flaska. Om du kör i 4k kommer den nog ej flaska så länge spelen ej kräver fler trådar än vad du har. Borde inte 6700k klara lika högt i 4k som i 1080p så längesen har tillräckligt med Gpu att driva det?

Av Fatty

Hoppas jag kan få mina över 3200 med nya versionen.

Något jag såg här om dagen när jag kollade på en video om revisiting gamla phenom II X6
I denna video https://youtu.be/Ew4A5fYyKv4 "runt 8.30 börjar spel tester."
Så såg jag hur mycket bättre deras amd ryzen 1700x stock clock med ram på 3466MHz fick i många utav spelen. Hoppet var sjukt stort i dom flesta spelen. Har vetat att ram speed gör skillnad. Men trodde aldrig det var sån stor skillnad.

Av Fatty
Skrivet av scienta:

Behöver du betala? - lagligt.

Är det gratis? - troligtvis inte lagligt.

Så du menar att spotify free är inte lagligt då alltså?

Har inte det blivit mindre pirat filmer och musik sen streaming ställen kom fram?
Dom tror inte att många använder streaming pågrund av att man ej kan få tag på det på ett annat sätt?
Jag har vänner som skaffat viaplay bara för att se prison break nu.
Om det ej fanns ett sätt för dom att se på det på en gång så skulle dom nog ha använt en streaming sida eller liknande.
Allt handlar om man kan betala för utbudet och till ett pris som ej är super högt.
Det handlar ej om att folk ej vill betala "inte i en stor mängd iaf" det handlar om att det är svårt ibland att
få det man vill se, antingen tar det lång tid innan vi får det eller så tar dom sjukt höga priser för att man ska få se det.
Jag skaffar exempelvis HBO varje vår bara för att se game of thrones. Jag brukade ha den rullandes helatiden förut, men
pågrund av att det ej fanns ett utbud hela tiden jag ville se så kändes det ej värt att lägga ut typ 1200kr om året för att se typ 8
episoder av game of thrones så jag har börjat att bara betala när game of thrones kommer ut.
Sen kommer jag ihåg när det tog tid innan vi ens fick se game of thrones , tror det var 1-2 dar. Kommer ihåg att typ alla mina svenska vänner ej ville vänta extra länge för att se det då alla andra pratade om det under 1 hel dag och det typ gick ej ens att vara på teamspeak/discord då. Sen vill man ej vänta 1 extra dag typ : p. Men när dom införde att det kom upp typ några timmar efter USA hade sänt det live så gick alla tillbaks och kollade på det på deras sida .

Av Fatty
Skrivet av lasseTM:

@Fatty: Jag har helt andra erfarenheter av Inet, min router r7500 hade feta buggar som Netgear erkänner en rättar inte till utan de släppte r7800 istället. När jag lämnar in min r7500 på Inet så konstaterar de att den är kass men erbjuder ingen ny router eftersom r7800 har ett högre pris än vad jag köpte min r7500 för. Jag får dock köpa in någon annan router för "inköpspris" vilket var kassa priser. Jag avstod och köpte en tplink 3200 från Webhallen 300:- billigare än det inköpspris Inet erbjöd mig. Riktigt kasst med tanke på att Netgear säkert​ hade stått för notan om de gett mig en r7800.

I det fallet skulle jag nog istället ha kontaktat netgear istället för inet med det felet,då det ej är fel på själva routern vilket kan hjälpa med en ny av den produkten. Så då skulle jag nog istället kontaktat netgear än dom :S

Av Fatty
Skrivet av Aleshi:

Försiktigt optimistisk. Teoretisk prestanda ökar inte jättemycket över Fury X. Men det sägs ju att arkitektuten ska vara mycket effektivare och nå mycket högre rent praktiskt. Men det utlovades högre effektivitet med Polaris över tidigare GCN och där visade det sig snarare gå åt motsatt håll.
Och det är intet normalt att ha ett jättegap över sin senaste sin senaste serie upp till ett toppkort. Kan inte se en Vega som är dubbelt upp av 580X av den anledningen. Rimligtvis borde gapet mellan Vega och korten under vara mycket mindre.

Något jag läste "vet ej om det stämmer"
så räknar nvidia och AMD tflops olika. Tydligen räknar AMD sin med peak performance. Medans Nvidia räknar sin i medel "eller var det lägre än medel?" performance. Tydligen om man kollar på korten i samma nivå i tflops så får dom ut liknande prestanda.

Av Fatty
Skrivet av ola33:

Ja hylla Inet du. Jag personligen hade hyllat Amd aka Asus för du tror väll inte att du fick ett nytt kort av inet

Nej jag väl att det ej är inet som gav mig nytt kort. Men göra det så snabbt och sen ge mig 3 års garanti är dock på inets sida; p.