Inlägg

Inlägg som spikfavoriten har skrivit i forumet
Av spikfavoriten

@gipet och @mrqaffe , kan man återkomma i denna tråd senare om råd/hjälp. Känner att jag kommer lägga dagar på detta utan att få det att fungera (har bara den känslan).

Av spikfavoriten

Okej, hoppas du har rätt mrqaffe.

Läste bara att från kodi var det nästintill omöjligt att få den att hitta nån SMB share om man hade homecloud duon. Nu är jag inte insatt men då är det värt att försöka odrna/pilla med det då ist för att returnera den innan den kommer hit.

annars har man väl ångerrätt ett par dagar gissar jag.

Av spikfavoriten

n00bvänlig nätverkslagring /nas?

Köpte precis en 12tb mycloud duo. efter lite research verkar det vara svårt/omöjligt att få den att lira med tex kodi, eller miibox ect. Är det så att denna inte stödjer DLNA delning?

vilken annan nas på 12tb (helheltslösning) för en nybörjar rekommenderas ananrs? bör jag lämna tillbaka homecloud duon?

Användning : Lagring av personliga bilder/filmer samt lite filmer i 4k?

Av spikfavoriten
Skrivet av Chrisism8:

Googlade Moncler Maya Dunjacka.... vaknade upp 30 minuter senare på golvet. 27k. Alltså, tjänar man bra är det ju säkerligen värt det, men det ligger tyvärr lite utanför min budget Skulle behöva börja leva uteslutande på nudlar så kanske jag har råd med en till nästkommande vinter

Ska absolut kika upp ifall jag kan hitta ett par merinoull underställ dock, flera som rekommenderat bra underställ i tråden. Äger ett underställ som är alldeles för litet så dags att uppdatera!

Moncler maya 12k kostar den. Men håller ett par år med så blir egentligen inte dyrare.

Av spikfavoriten

Har en coolermaster pl360 (nyaste varianten) (ny) om det behövs.

Av spikfavoriten

ambilighten ger en så himla mycket skönare känsla för ögonen. Ambilight och OLED är den perfekta kombinationen därav Philips FTW

Av spikfavoriten

Oculus Quest 2 (mest bang.-for-the buck) tillräckligt bra för det mesta, trådlöst och billigt.

Kan nämnas att

Iracing
Project cars 2 (med anti blur hack)
automobilista 2

Blir rätt skarpt och klart/tydligt i ett quest2 headset. VI är flera som kör Pcars2 varje söndag förövrigt (där flera har quest2). RTX3070 med 1.7x upscaling och antiblur hack i spelet ger en väldigt skarp och klar bild.

Av spikfavoriten
Skrivet av Chrisism8:

Tjena!

Jag har aldrig riktigt gillat vintern, kallt och eländigt. Men det slog mig i år att det säkert även har att göra med att jag aldrig haft bra vinterkläder. Det är ju inte så konstigt att man går och är bitter när man huttrar och har sig.

Därför undrar jag om ni har några rekommendationer när det kommer till Vinterkläder? Antingen bra prisvärda märken, men även typ av klädesplagg som man bara inte kan vara utan! Jag fryser alltid om öronen, så man kanske skulle skaffa sig en sådan där rysk pälsmössa med sidor som går ner över öronen?

Vad har ni för rekommendationer?

1. Moncler Maya dunjacka (bästa jackan ever), jag har testat så många peakperformance, fjällräven, northface och andra märken genom åren men alla läcker alltid dun. Mayan må vara svindyr men den är så jäkla duntät och håller fint efter 2 års användning (inne på tredje året nu)

2. Skor "air force 1 GTX" (gore tex varianten) . Najs att kunna ha "Normala skor" som är vintersäkra varma och regntäta utan att behöva ta på sig några gigantiska boots.

3. Tips, merinoull med så "smått" fiber som möjligt, asvarmt och kliar inte när fiberstorleken är under 0.8 mm. Merinoull andas, värmer sjukt bra, är kallt när det är varmt och bli varmt när det är kallt. Men välj underställ av minsta partikelstorlek så slipper du kli. HOUDINI gör AS najs merinoull tröjor som är sjukt mjuka.

Av spikfavoriten

Najs

Roligt quizz bannemig. 2 min ochså

Spelat / testat de flesta av titlarn. Mkt konsol ja.

Av spikfavoriten
Skrivet av Det Otroliga Åbäket:

Så... Varför skulle man bli mer positiv till Oculusprylar efter att Facebookföretaget bytt namn? Det är fortfarande samma personer med samma värderingar som håller hårdvaran som gisslan?

Glöm inte att de subventionerar hårdvaran rätt bra, till oss konsumenters fördel. typ 50% off. Förstår inte varför folk klagar då. Köp en vive eller pimax för 10k istället annars medan oculuianer bara betalar 3,5k ^^

Av spikfavoriten
Skrivet av DasIch:

Jag skulle kunna tänka mig att hoppa in nån gång ibland om det skapas en Discord. Kör annars bara Iracing nuförtiden men lite variation skadar ju inte.

Vi är väl en 5 pers änsålänge. Discord skapad bara att join. Har väl blivit ett par gånger i veckan änsålänge. Hade varit askul med fler folk!

Av spikfavoriten
Skrivet av DasIch:

Jag skulle kunna tänka mig att hoppa in nån gång ibland om det skapas en Discord. Kör annars bara Iracing nuförtiden men lite variation skadar ju inte.

Japp. Hade velat köra iracing men har inte stålarna till det riktigt. Någon timma eller två i veckan hade varit så sweet.

Kolla in här om tre dagar så har vi fixat en discord!

Av spikfavoriten

Ja, en discord för Bilsimulatorer Projectcars, assetto corsa, acc, dirt :).

Måste väl finnas flera som känner sig manad att skapa en, och fler folk som kan tänka sig joina lite simracing en dag i veckan?

Av spikfavoriten
Skrivet av anon334363:

Låter kul, vad kör du? Jag har bara kört Formula 1 i det än så länge, kör främst Dirt 1/2 för rally, vilket också är svinkul givetvis.

Jag har bara kört klass e bilar, dom sämsta. Första forden på dirtfish rallybanan 1 timmes driving cirka. Öppen för att prova alla varianter. En polare köpte det ochså så vi har kört nån tim. Hade varit kul om man kunnat scrambla ihop 5-6 amatörer (eller mer) för nån timmes lir söndagar.

Men du är game då?

Någon mer? XD

Av spikfavoriten

Några andra nybörjare som kör pcars2?

Tänkte man kunde dri ihop ett gäng och köra en tim varje söndag?

Av spikfavoriten
Skrivet av evil penguin:

Reklamation innebär ju dock butiken har möjlighet att i första hand åtgärda felet, dvs "vänta på service reparationer etc".

Det jag rent konkret skulle föreslå är att försöka kolla så det inte bara är något drivrutinsproblem
https://downloadcenter.intel.com/download/30434/Windows-10-Wi...
https://downloadcenter.intel.com/download/30515/Intel-Wireles...

Drygt att man behöver genomgå sådana saker. Men är det så lagen år gjord så visst. En ny data som inte funkar tycker jag man skall slippa strula med att lämna in på reparation. Skall kolla drivrutiner. Thx

Av spikfavoriten

wifi ax201 adapter strular (3 månader gammal laptop)

Hej

Jag köpte en laptop från en känd nätaffär (väljer att inte nämna namn då detta är ett pågående ärende). Laptopen är använd endast runt 10-20 gånger under dessa tre månader. Nu idag slutar wifi att fungera. Står att det är något hårvarurelaterat problem med wifiadaptorn i device manager.

Vilka options har jag nu då ett fel uppstått inom 6 månader från köp?

Känner att med en såhär ny dator pallar jag ju inte skicka iväg den och vänta på service eller reparationer ect. Är det inte så att man har fri möjlighet att reklamera om problem på en nyköpt dator uppstår? Hur funkar detta? mvh

Av spikfavoriten

Jag sålde min 9570 4k för 6500 nyligen. Kan ge vägledning.

Av spikfavoriten

Fråga, begagnatvärde xps 9570?

Tjo. Funderar på vad andrahansvärdet för en 15" dell xps 9570 i7, 4k touch med ett integrerat 1050ti och 16gb ram, 500gb m2 kan vara värt?

Av spikfavoriten

Få kontakt med steam support

Jag har blvit fu**d av steam. Köpte ett spel i förrigår, spelade 30 min men det var crap så jag krävde refund.

På framsidan står det playtime 7 timmar ('vilket är en lögn) inne på stats kan man se dock att total playtime är 47 minuter. Men steam vägrar ge mig en refund. Jag vill kontakta någon människa på steam för att bevisa detta. Men kommer bara till autogenererade svar. Finns det något sätt att få personligt svar av steam så jag kan bevisa min refund rätt?