Inlägg

Inlägg som ExcZist har skrivit i forumet
Av ExcZist

Finns uppdateringar men inte många.
Finns till och med konstigt nog uppdateringar till XP 😂
Uppgradera till 10an istället om du måste.

Av ExcZist
Skrivet av ekhyddan:

Jag har de minnena till min ryzen 3600. får bara upp dem till 2933 mhz.
Det är bättre att välja minnen som är optimerade för Ryzen:
https://www.inet.se/produkt/5301820/corsair-16gb-2x8gb-ddr4-3...

Fast hjälper ju inte alltid att de stödjs av moderkortet. Köpte ifrån början Corsair Vengeance lpx till min 1700 och 1800x men de gick inte över 2933 medans när jag köpte Corsair Dominator 3000mhz minnen som inte ens stog med på listan så funkade de utmärkt att köra i 3333mhz vilket fortfarande var samma problem med 3800x att jag hade problem med mina Predator minnen som var med på listan och gick inte att köra i 3000 utan blev 2933 så jag lär fortsätta med mina Corsair Dominator bara för att de har alltid funkat och har själv slutat kolla listorna.

Av ExcZist
Skrivet av X078:

Har gått från D15 (och massa andra likvärdiga luftkylare) både till och från AIO. Ingen AIO är värt det i längden mina ögon. Ska man ersätta typ D15 så bör man göra custom IMO, för att få någon avsevärd förbättring på kyl, ljud och hållbarhets-fronten. Just ljudet är väldigt subjektivt, personligen stör jag mig som den på de flesta AIO pumpar men har inga problem med en D5 på rätt varvtal.

Exempelvis är min setup i Sig helt tyst, dock kommer jag köra luft (NR200P, Fuma 2, 3090) i ett nyare ITX bygge då storleken inte tillåter den radiatoryta jag önskar för ljudbild etc

Mjo håller med det. har fler burkar med Noctua NH-D14/15 och Dark rock pro än som är vattenkylda med en AIO.
Har dock 2 med custom kylning och känner själv att ska man gå från en stor luft kylare så är det ju Custom kylning man ska välja.

Av ExcZist
Skrivet av MinscS2:

Ovanlig och ganska snygg design på kylaren.

Men, varför satte Nvidia PCI-kontakten på framsidan av kortet på det sättet dom har gjort?
Vill du dra kablarna över eller under kortet? Då är dom ivägen för luftflödet.
Vill du dra kablarna längs med kortet åt sidan? Då blockerar du "GEFORCE RTX" (vissa bryr sig, vissa inte)

Hade det verkligen varit för svårt eller dyrt att dra en förlängning på insidan av kortet så att kontakten hade varit på sidan av kortet?

Edit: https://images2.imagebam.com/9a/49/89/a1fab01353747344.png

Hade nog inte behövts mycket för att komma fram till en snyggare lösning.

Har alltid dragit kablarna under korten för det är snyggast imo.
Sen har det garanterat inte en stor påverkan av temperaturen, iallafall inte när jag kört mina kort i en Antec 900/1200 eller Cosmos 2/800D,Fractal Design XLR2 så har temperaturerna ungefär samma och då med samma delar och då har ju knappt Antec 900 eller 1200 någon kabeldragning i jämförelse med de andra lådornaså jag har ju kablar framför allt men även en del bakom. Så är nog mer en smak sak på om det är snygg eller inte.

Av ExcZist
Skrivet av Sucker:

Varför får man inte BFA med shadowlands pre-purchase :/

Man får BFA när Shadowlands släpps om du inte har köpt det

Av ExcZist

@Jives: Borde väl funka, har du mer än 4 pcie platser och kortet sitter I den översta så ska det väl funka om kortet sitter högs upp.

Av ExcZist

Riktigt bra pris men är det 70% mindre prestanda? Den är ju knappt halva storleken

Av ExcZist
Skrivet av sushi84:

Funderade på köpa ett asus kylare med, ser cleant ut

Är rätt nöjd, samma fästen som på min Corsair H100i V2 så pumpen är väl samma antar jag på dessa.
Men kyler gör den och jag kan ju inte säga att en 360Radiator kommer behövas på en sån cpu.

Av ExcZist
Skrivet av sushi84:

Vad kör du för kylare?

Hade lite problem med OLED displayen tills man kom på hur f*n det funkade men annars funkar den suveränt
https://www.inet.se/produkt/5320842/asus-rog-ryuo-240mm

Av ExcZist
Skrivet av sushi84:

Hmm nja inte planerat för nå överklockning deluxe egentligen. Men en 204mm kylare är för klen eller ? kört det som standard tidigare byggen. Har valt 2 kylare för jag tänkte ifall nått är bättre än den andra

Är garanterat ingenfara , kör med en 240 kylare till en 10850k och ligger under 65c I spel 5Ghz 1.33v och får runt 80c efter ett par cinebench rundor så du behöver nog inte oroa dig

Av ExcZist
Skrivet av Shudnawz:

But does it run Crysis?

Får nog vänta 15+ år kanske så att graviditetstestet inte brinner up

Av ExcZist
Skrivet av Frantz3n:

Arena kom i TBC och där var den som roligast 😁

Aldrig gillat Arena men jag gillar BGS och world pvp.
Så att TBC får det spelar ingen roll för jag kommer bara raida I tbc.

Av ExcZist
Skrivet av Phil88:

Är tillbaka i Anarchy Online, att det ens lever fortfarande är en gåta.

Kan säga det samma om Dark Age of Camelot

Av ExcZist
Skrivet av spartan_86:

@medbor: Har datorn kopplat till stor tvn på 58 tum;) i vardagsrummet då. Spelar allt från mmos, black desert till rpgs som trials of mana, broforce med dottern, rayman legends me dottern. Ibland spel som doom eternal i 1080p och allt flyter på som smör med stock 3.4 2600k, 980ti och ssd 860 evo i win10. Skulle ja få mer prestanda nu ifall ja slängde i ett 2080ti kort? eller skulle det bara gå åt pipan? oc ja cpun krashar den bara. Men finns ju 3770k i samma cpu familj sandy bridge som i 2600k. skulle det vara värt att skaffa den cpun? kostar typ 1500 me frakt:)

Bättre fps kan du väl säkert få men frågan är hur mycket bättre.
Var som när jag provade 1070 och 1080ti med min i7 920, fick 20fps mer i BF5 medans i cod så gick jag från 80fps till 120+.
Här kan du ju se ett bra exempel på när det funkar riktigt bra men är inte alla spel som funkar så bra som detta gör.
Men visst kan du trycka I ett 2080ti för att sen byta cpu. Funkar ju galant med ett 1080ti och i7 920 I många spel.
https://youtu.be/2Rvut_LdzWM

Av ExcZist
Skrivet av F.Totti:

Vi har haft den förr och då har den fungerat. Det var ett tag sen, men inget har hänt så den borde inte slutat fungera. Har testat med fler skivor och de ska inte vara brända.

Hur länge har den stått?
Elektronik kan få problem även om de står och inte har använts,har haft ett fler tal hifi apparater, LP Spelare, CD och kassettband samt förstärkare där saker kan sluta funka/glappa om de stått och inte används. Har en Sansui CD spelare där spelaren åker in och ut när man öppnar vilket den inte gjorde innan när den användes hela tiden samt två regionsfria dvd spelare varav en inte alltid kan läsa medans den andra äldre gnisslar lite I läsaren men dessa används inte ofta heller.
Skulle jag starta min receiver som stått på en hylla i 3 år nu så skulle den börja skrapa och glappa på alla knappar och rattar för volymerna vilket min pioneer sa-8800 gjorde efter bara ett år.

Av ExcZist
Skrivet av marcaz:

Ju mer jag läser om Masterkortet på andra utländska forum desto mer osäker blir jag på det. De flesta verkar ha jäkla problem med BOOT o crasher. Visst de fipplar lite men nör man läser om andra kort så är det mer ”hur skall jag göra det här” än ”vad tror ni det är för fel?”

Nått annat förslag? Kanske från MSI eller ASUS?

Kan ju säga att de Gigabyte moderkort jag haft för ryzen har alltid funkat och tuffar på i en annans burk idag och det är nog ingen fara med Master alls.
Har själv kört 3 olika från Asus till Ryzen 3800x/3900x det sista nu varav en sa upp sig medans ett av dessa 3 är ny köpt just nu så jag får hålla tummarna på att det inte säger upp sig med.
Så jag är nog mer osäker på Asus än Gigabyte efter detta men gillar Asus för att de ser bra ut "facepalm"

Av ExcZist
Skrivet av F.Totti:

Hej! Vi håller på att installera CD-spelare Pioneer PD S707, men vi får den inte att spela skivorna. Den hittar skivan när vi sätter i den, hur många låtar det är och hur lång skivan är, men när vi trycker på play händer ingenting. Vet någon var felet kan ligga? Vi har testat olika sätt, men lyckas inte. Hjälp skulle uppskattas väldigt mycket!

Tack på förhand och ha en fin dag.

Har ni haft den länge eller köpt nu som begagnad?
Provat med fler skivor än just denna samt är de brända eller köpta?
Men det kan ju vara så att läsaren är dålig i den.

Av ExcZist
Skrivet av Frantz3n:

Är så trött på classic. Vill ha TBC NU! Eller åtminstone ge oss 2-3 servrar.

Tar gärna tbc servar men har inte haft så kul i pvp sen pandaria så classic får gärna stanna ett tag till

Av ExcZist
Skrivet av Shakermaker:

Någon som har en uppskattning hur ett 1080 ti skulle prestera här, jämfört med 1050 ti? Skulle det bli en markant skillnad eller gör processorn att det knappt skulle märkas?

Skulle nog inte kört en phenom med ett 1080ti, körde till och med min 9590 för att testa med ett 1080 och det funkade inte alls lika bra som det gjorde med min i7 920 med 1080ti.Men visst funkar det men inget jag skulle gjort då kortet inte jobbade mycket.
Måste det vara något billigt så hade jag väl kollat på en billig Ryzen eller en begagnad i7a och kört 1080ti isåfall då visa spel funkar riktigt bra trots såpass gammal cpu.
Här har du ju ett bra exempel där 1080ti funkar riktigt bra med en gammal cpu, har även fler klipp men det är väl det bästa imo.
https://youtu.be/2Rvut_LdzWM

Av ExcZist
Skrivet av Mushroomcar:

Hej!

Min handkontroll jag använt till pc i 10 års tid har gått sönder och det verkar vara svårt att hitta billiga handkontrollers för pc som fungerar till alla spel? Xbox 360 handkontrollen för pc har automatiskt stöd för egentligen alla spel och det har inte många andra vad jag vet? Plug and play är vad jag letar efter. Finns många tredjeparts och andra märken, fungerar dessa direkt i alla spel likt originalkontrollern gör eller får man problem?

Många xbox one kontrollers kostar 500kr+, jag vill bara ha en billigare som dessutom är trådad eller alternativ för trådad ELLER med ett långvarigt batteri man kan ladda via usb i datorn.

Sony har en ps4 kontroller har jag sett för pc också? Fungerar denna i alla spel likt xbox 360 kontrollern har gjort? Kommer ps4 kontrollern att fungera för ps5 också? Isåfall kan den vara ett alternativ.

Tack för hjälpen!

Bara att koppla in ps4 kontrollen i datorn med kabel så kommer den upp som en xbox kontroll.
Kör med min till allt från forza till spel på steam och need for speed på origin och gjort i några år nu utan en massa program och krångel som folk påstår.