Inlägg

Inlägg som ExcZist har skrivit i forumet
Av ExcZist
Skrivet av anon242437:

Varför? Vad är poängen med att låta telefonerna ligga i en garderob tills de blir totalt värdelösa än att de ska få återanvändas av nån bättre behövande och du får en slant?

Varför ska jag skänka bort mina flaggskepps telefoner till någon som kan köpa en ny telefon billigt?
Finns ju nya telefoner för ca 1000kr. Nej jag spar de hellre som reserv, vet aldrig om telefonen går sönder eller någon i familjens.

Av ExcZist
Skrivet av firstofmay:

Men varför? Säljer du inte dina gamla enheter när du har ersatt dem? Spelar ju ingen roll med den nya iPhonen då den har annan kontakt och med nya modernare snabbladdare drar man inte full nytta av sin nya enhet.

Varför skulle jag sälja mina gamla telefoner för en billig peng? Sparar de hellre som reserv eller låter de ligga tills de kan kastas på återvinningen om 15 år för jag tänker inte skänka bort de. Jag har till och med kvar mina Nokia 3310or som jag inte kastar, bättre fungerande tegelsten får man leta efter.
Sen visst är det bara iPhone 11 laddare som har den nya kontakten men jag kör ju med trådlös laddplatta för det är så mycket smidigare enligt mig. Slutade köra med vanlig laddare när jag skaffade min Samsung Galaxy S8/Note 8 och laddar min 11 pro max på samma sätt.

Av ExcZist
Skrivet av firstofmay:

Med all rätt, telefoner som kommer utan laddare - dumheter! Det värsta är att när Apple gör något korkat gör Androidsidan också det och plötsligt blir det omöjligt att få tag på telefoner med 3.5 uttag. ARM känns spännande, Mac har länge legat före på mjukvara men efter på hårdvara så det här kanske blir ändringen på det.

Ganska glad att dom slutar skicka med laddare.
Har redan en hel låda med laddare och behöver inga fler... Bättre de skickar med en trådlös docka istället.

Av ExcZist
Skrivet av Moton:

Tycker inte folk ska få sälja saker som är helt nya. Varför ska vi gynna folk som köper in saker som har dålig tillgång så att dom ska få sälja det i vinst? De är ju människor som försöker sälja produkter dom inte fått hem ännu, senast:

"Tjena

Säljer ett 3080 Strix OC oöppnat och alla koder för geforce now & watch dogs går att använda

Får hem kortet någon gång nästa vecka och kan skickas omgående eller hämtas i Malmö

Säljer då jag inte har råd att ha kvar kortet

Bud gäller och säljes inte för mindre än priset jag betalat (10,390kr)"

Tycker det är skamlöst.

Tycker detta är lite löjligt då det finns ju folk som har förbokat och köpt hem grejer och inte kan ha de kvar för att något kan ha hänt i hemma.
Behöver pengarna till annat, bilen gick rasade på vägen hem eller vad som helst som man kanske inte hade räknat med?
Sen är folk villiga att punga ut vad det kostar så får dom väl göra det då? Om du inte gillar det och inte vill betala det så är det ju bara att skrolla vidare, skriv en report och ha en bra dag typ.
Är ju inte ditt eller mitt problem om folk slösar pengar på det, händer ju hela tiden när vissa special utgåvor på Konsoler och spel kommer begräsnat och säljer de för t.e.x 5000kr extra. Ser inget fel i det om folk nu vill betala betala för skiten är ju deras huvudvärk.

Av ExcZist

Kraschar spelet till windows eller stänger hela datorn av sig?
Är nätdelen kass eller för klen så kan antingen spelet krascha under hög load eller så startar datorn om/ stänger av sig.
9 av 10 gånger så har datorn alltid stängt av sig eller startat om när nätdelen varit för klen.
Men har du kollat så att ett 550watt klarar av att driva grejerna du har?

Av ExcZist
Skrivet av Gainsgoblin:

Alla cpuer flaskar csgo om vi ska vara seriösa.

CSGO som är så fult borde inte kräva ett skit egentligen.

Av ExcZist
Skrivet av Teddis:

Som WoW-spelare blir jag jätteglad att det läggs lite fokus på mitt favoritspel. Och jag tycker stilen håller samt att de nya skuggorna är coola!

Skulle vilja ha mer än bara skuggorna, vart lite besviken när Ray Tracing kom till WoW men visst ser spelet bra ut, speciellt när man gör det lite mörkare hehe

Av ExcZist
Skrivet av CubaCola:

Har i5 9600k + RTX3070 + 1440P skärm. Spelade mest Fortnite innan i 1080P med 165FPS.
I 1440P får jag knappt 100fps längre, så det har blivit att GPU:n flaskhalsade Fortnite.

RTX3070 ska klara av ca 150fps iaf i Fortnite, så det ser lugnt ut.

Förväntade mig nästan mer med tanke på va nya grejer du kör med till fortnite, är ju inte långt ifrån min 975x och ett rtx 2060, Nästan så man blir sugen på att prova 2070S och se om man kan knappa in på dina 165fps hehe
https://youtu.be/Tqez5v5hCnA

Av ExcZist
Skrivet av KimmenHD:

Hej!

Anser ni att flaskhalsen är ok på ett rtx 3070 tillsammans med en i5 9600k?

Tack på förhand

Skulle inte oroat mig mycket om att flaska grafikkortet då du ändå kommer få ut mer FPS än vad ditt 1070 orkar.
Tänk på folk som köper 2080ti begagnat för att sätta ihop till sina första och andra generations i7

Av ExcZist
Skrivet av Stefflo:

Underbara översättningar.
Ett miljardföretag som Amazon förlitar sig på google translate och någon annan konstig algoritm som inte känns helt perfekt, känns tryggt.

Man kanske ska söka till Amazon som korrläsare.

Är ju värre än google translate.😅

Av ExcZist
Skrivet av LastNinjas:

https://www.youtube.com/watch?v=LzZt_fnNn24&ab_channel=FoxNew...

Trump i sitt esse, är det någon som har sett Svensk media rapportera om vad Trump har gjort för freden i mellanöstern? eller att han blev nominerad för Nobels Fredspris?

Förmodligen inte, Sverige behöver absolut en TV kanal samt papperstidning som åtminstånde är neutral, tills dess så måste vi ha ett fritt internet där kontent inte bestäms av ett venster drev av människor som tycks ha helt tappat greppet.

Som jag sagt tidigare, att bo i Sverige så är känslan att vi bor i en liberal/demokratisk delstat till USA, såsom om vi här i Sverige kommer att gå till val om två veckor, jag förstår inte det Svenska drevet mot en Amerikansk president, när media till exempel kunde rikta sin kritik och fokus mot Aleksandr Lukasjenko i vitryssland.

Eller vår inhemska politik, och politiker.

Wtf?

Vet flera som brukar Säga att Sverige är Wannabe USA.
Har alltid tyckt att det varit löjligt men ibland undrar man

Av ExcZist
Skrivet av Vixo90:

Så jag tänkte det var en god idé att utöka mina 8 GB RAM (2x4 GB DDR3 CL9 1600 MHz) med två stycken till likadana (annat märke dock) för hamna på 16 GB RAM.

Men jag kan inte överklocka de nya till 1800 MHz, som jag kan köra mina gamla i.

De gamla gick att köra 1800 MHz på stockvolt (1.5 v). De nya får jag inte stabila på 1.75 v ens (windows bootar inte ens på 1.65 v). Har inte brytt mig om ändra timings (på några av de två RAM-versionerna). Timings är 9-9-9-24.

Så jag undrar om jag ska stanna kvar med 2x4 GB (för 8 GB totalt) 1800 MHz, eller köra 4x4 GB (för 16 GB totalt) i 1600 MHz? Alltså skicka tillbaka de två nya minnena jag köpte.

Det är bara för gaming (WoW Shadowlands). Har slagit i RAM-taket med 8 GB en gång när jag hade mycket program uppe samtidigt som spelade, så den började använda pagefile(?).

Processor är i5 4670k 4.5 GHz.

Kommer ju snart behöva köpa en ny processor inklusive nytt moderkort och nya RAM-minnen (DDR3 är utdaterat?), så kanske bara fortsätta köra på "enbart" 8 GB RAM och uppgradera när ny processor inköps.

Alla minnen klarar ju inte att klocka högt men är alla 4 stickorna lika snabba I stock?
Är dina gamla snabbare än de nya ur kartong så är det bättre att köra dom stock.
Tror dock inte att du marker någon större skillnad på att höja minnena så lite.
Knappt så jag marker av något på att gå ifrån 2133 till 3000mhz med mina äldre i7or som har DDR4 I wow och jag sitter alltid och tuggar med msi afterburner.

Jag hade ju kört minnena stock och klockat processor istället.

Av ExcZist
Skrivet av asabla:

Hade lätt velat ha det så men det får bli den dagen det finns en knapp på sidan där man kan trycka på för dark mode som många andra sidor har.

Av ExcZist

Älskar chocklad så båda för min del

Av ExcZist
Skrivet av hasseb64:

Den effekten räcker max till 1 av kylfläktarna på taket

Fast vad är mer miljövänligt Telsa Powerpack och solceller eller en diesel motor?
För mig spelar ingen av valen någon större roll men det finns ju en del som anser att allt ska vara el och mera el.

Av ExcZist
Skrivet av SpeedRebirth:

Haha.. det skiljer 1,9% mellan dom!

Om man får 200fps med 5950x
Så får man 203,8fps med 5900x
Får man 2000pts i nått benchmark program med 5950x
Så får man 2038pts med 5900x

Ja, 5900x är ett bättre val för gaming, men inte pga 1,9% mer fps, utan för att den kostar typ 3000kr mindre.
De som köper 5950x vet att de behöver mer kärnor, eller bryr sig helt enkelt inte om de extra 3000 kronorna

Man köper ju det som har högst nummer så klart.
Kan ju inte köpa något under 5950x eller 10900k för då är det ju skräp. 😉

Av ExcZist
Skrivet av Mattias10:

Om man inte bryr sig om sådana "finesser". Varför ens ha en flagship telefon då? En OnePlus Nord eller iPhone SE funkar väl i sådana fall lika bra?

För att man kan och vill?
Köper ju det värsta bara för att det är att vara värst sen om 120hz inte finns är ju sak samma för den är ju fortfarande Iphones bästa telefon men skulle det komma så är det ju bara ett +.
Ungefär samma sak när det kommer till datorer, köper det värsta jag har råd med oavsett om det är i7/i9 eller Ryzen med 12 kärnor även om det slutar med att man sitter och tittar på YouTube för att det finns inget roligt att spela då Inga nya spel har kommit eller expansion alternativt patch.
Den senaste telefonen jag har liggandes som köptes ny är en Note 8 och har idag en iPhone 11 pro max och jag kan inte säga att jag behöver någon av de, hade säkert klarat mig med en telefon för 1000kr men man vill ju inte ha billigt skit utan man köper det man vill ha.
Ringer,skickar sms, surfer, lyssnar på music och kanske streamar lite film då och då samt tar bilder så 120hz för min del är sak samma men får iPhone det så tackar man oh tar emot.

Prioriterar Batteri tid och att telefonen ska funka och ha bra kamera över en 120hz men är ju ett + om det kommer.

Av ExcZist

Ett par år senare 120Hz bara för 5000KR extra

Av ExcZist
Skrivet av NordhNet:

Mja, är väl inte så löjligt. Man är två personer (fru, sambo, man, kompis, ovän, random person på gatan) som delar på samma yta.

Är ju ganska normalt att båda får ha en åsikt om det utrymme man nyttjar och betalar tillsammans och försöker kompromissa fram till en lösning som passar båda.

Meeen det kanske bara jag som är konstig och gillar att ”komma överens” i de relationer till medmänniskor som man faktiskt gått med på att leva med (oavsett vart spelkonsolen placeras) 🤷‍♂️

Vet flera som är sådana och det kompromissas inte ens utan är bara ett nej.
Sen har jag kompromissat mycket med min sambo angående mina grejer för nästan allt jag äger står I garaget eller har blivit kastat på återvinningen.
Men men är väl kanske bara jag som anser att man har rätt att ha sin hobby lika väl som andra har sin oavsett om skiten är upp spikad på väggen, ligger I kartong eller om grejen står någon annanstans. Men det är väl bara löjligt att man ska få ha sin hobby.

Av ExcZist
Skrivet av Mindfighter:

Mitt största ”problem” med utseendet är att den inte passar i normala TV-bänkar, frun kommer slå mig upprepade gånger med något hårt när jag ställer den vid sidan eller ovanpå. ...så hade den varit som en ”normal” konsol i storlek så hade den gärna fått se ut som den gör.

De borde anlitat Jony Ive, så vi hade fått en 2-3 cm hög konsol, stor som ett A4 med avrundade hörn i flygplansaluminium istället!

Löjligt man har rätt att ha sin hobby och sina prylar, ungefär som att jag skulle säga till min sambo att hon får inte ställa si eller så där för att jag inte gillar det.
Men hade min sambo gjort så, så hade det bara varit för henne att flytta om det inte passar.