Inlägg

Inlägg som ExcZist har skrivit i forumet
Av ExcZist
Skrivet av Squallie:

Xboxen är ju både snyggare och mindre och mer kraftfull. Om den dessutom är tystare eller samma ljudnivå som ps5 vinner den ju på KO i bygge imo.

Alla tycker ju olika men jag kan ju inte säga att PS5 eller Xboxen ser snyggt ut.
Den ena ser ut som en Router och den andra ser ut som en monolith.
Men jag har dock aldrig köpt en konsol för att titta på utan för att spela med.

Av ExcZist
Skrivet av IKEA Billy Bokhylla:

Året är 2077 och du kan nu installera Crysis 5 på din processors L1 cache.

2142 så kan vi installera Crysis 43 i glasögonen.

Av ExcZist

Som ovan sager så hänger det på vad du spelar men sen finns det ju en del som inte bryr sig så mycket om att ha hög hz utan fortfarande sitter med 60hz men flytet blir ju inte lika trevligt som det blir med 100,144,240hz.
Har själv inga problem att köra med 60hz så länge min fps är hög och slipper all screen tearing.
Men jag sitter själv med 3st 24" skärmar och en 35" 100Hz 3440x1440 skärm och jag tycker att större skärm är bättre då jag inte är en CSGO/Overwatch fps nörd utan kör mest casual i BF5/Cod så allt från 60hz till 240 duger för min del. Är inte så kräsen av mig
Förderar att spelet är snyggt och mellan 80-150fps är helt ok

Av ExcZist
Skrivet av m4gnify:

Väldigt svårt att veta, speciellt eftersom Blizzard inte ger ut siffror längre. Men jag skulle tro att just nu ligger dom ganska lika. Kan inte tänka mig att FFXIV är större än WoW vid WoWs höjdpunkter, men såhär när folk är trötta på expansionen så kan jag klart ser det.

Är säkert så att dom ligger lika I spelar basen dock så tycker jag att WoW mellan varven känns tomt, Questar man så ser man nästan bara folk från andra servrar, sök BGS kan ta allt från 30 sec till 30 mins + beroende på server.
Hade det varit så många som spelade så hade väl knappast blizzard behövt sätta ihop alla servrar?

Men är ju det minsta problemet då det jag stör mig mest på är att jag vill kunna välja BG karta och inte sitta PÅ Ashran , Isle of Conquest eller Wintergrasp. Är ju nästan de enda kartorna man får köra. Tycker det var bättre innan när man fick välja, typ därför jag spelar så mycket Classic pvp istället.

Av ExcZist
Skrivet av Ozzed:

Jag kör MSI afterburner för GPU-överklockning, och rent generellt är det så att kan man överklocka en komponent så överklockar jag den. Inte alltid det ger så mycket extra prestanda men har man köpt en komponent så är det en rättighet att få pressa den till max om man så önskar.

Rätt pinsamt att Nvidias egen mjukvara inte är bäst på ett överklocka Nvidias grafikkort kan man tycka men det kanske blir bättre med tiden

När jag läste detta så kom jag och tänka på när en sa till mig att han hade betalat för sina 250km/h och då tänker han använda de hela vägen 😂
Men ja visst är det så att man ska överklocka så man köper ju grejer som ska klara det 😎

Av ExcZist

Valde ps2 eftersom man inte kunde välja mer än 1.
Men för mig så blir det Playstation/2/3/PsP/NES/Gameboy/GameCube/WII.

Av ExcZist
Skrivet av tvelander:

Finns en jävla massa spel funkar still
Men kräver lite kunskap inget en vanlig sätta på SLI i nvidia starta spel är vägen att gå oftast.

Kan inte saga att jag kan mycket om Sli. XD
Sli går igång automatiskt när jag installerade drivrutinerna och funkar det i spelen utan lagg,stutter och fps drops etc så brukar jag köra på annars så stänger jag ju av det.
Men t.e.x BF4 och GTA 5 funkade ju helt ok med GTX 470s i sli dock var gta 5 online inte roligt att spela i högre settings med 1 Grafikkort. Medans med 2 kort så fick jag 60fps dock funkade det inte att spela in via obs på samma burk som det gjorde på bf4 pga lagg och ryck.
Men jag vet att man kan mixtra med nvidias settings med mera och göra sli profiler men har inte behövt göra något sånt än så aldrig lärt mig det .

Av ExcZist
Skrivet av Wasp:

Ja herrejäklar. SLI är verkligen så dött det bara kan bli.

Mja spelar man gamla spel så funkar det ju bra.
Rätt kul att starta igång en äldre dator med sli bara för att hehe.

Av ExcZist
Skrivet av Skyflyer:

Min PS4 låter inte heller så mycket, inte så mycket så jag märker av det vid vanlig användning och spelande i alla fall. Och den köpte jag när PS4 släpptes så den har några år på nacken.

Men det är positivt att Series X beskrivs som tyst i alla fall och jag hoppas att PS5 inte låter mer än min PS4.
Jag antar att det är fläkten de menar, undrar hur mycket extra det kommer låta när den läser av från en fysisk skiva man stoppar in (dvs inte digitalt spel). Det är väl i och för sig mest vid installation som skivan används och sedan när programmet startar som verifikation att man fortfarande äger skivan och inte har sålt den. All speldata som inte har något med DRM att göra kommer läsas från SSDn, antar jag.

Min läsare låter ju lite men jag har ju Pre-Order modellen av den vanliga PS4an och PRO är det en vanlig modell men jag var ju noga med på PRO modellen att kolla serie nr så jag fick den modellen som inte hade en fläckt som lät mycket, fans lite att läsa på google/reddit om det. Jo är fläktarna som brukar låta högt men tror garanterat att PS5an lär vara rätt tyst med tanke på storleken på den men det marker man ju när testerna kommer.
Mjo Series X verkar ju vara nästan helt tyst och kan ju hoppas att båda är tysta då jag garanterat köper bade PS5 och Xbox Series X då jag gillar att spela Forza och andra bil spel på konsolerna. " Minst krångel" än vad det är på PC då varken Horizon 3 eller Motorsport vill funka som det ska

Av ExcZist
Skrivet av lepr86:

Då måste du ha haft väldig tur med dit ex, min Pro vrålar så du måste spela med lurar... Samma med alla jag känner.
Som folk skrivit så tog det helt hus i helvete när man drog igång GoW eller speciellt RDR2, lustigt nog var det inte lika farligt med LoU2, men ändå jäkligt störande, min XoneX är helt knäpptyst i jämförelse.

Har hört att det måste varit ren tur men vi är 3 av 8 som fått ps4or som inte låter.
Jag har bara spelat RDR2 av de 3 spelen så kan inte saga så mycket om det men jag använder alltid TV högtalarna så konsolen då jag inte behövt något headset än.
Men jag tillhör de som stör sig på fläkt ljud, mina 3 fläktar fram I datorn tickar som en V8 då lagren ger sig så det blir ju helt klart lurar XD Men min PS3Fat spelas inte på ofta, kanske 1 gång i månaden om ens det annars har den jobbat som dvd/blueray spelare vilket mitt xbox one x gör idag.

Av ExcZist

Följer detta då jag har samma problem.

Av ExcZist
Skrivet av anon5930:

Med tanke på hur tyst Xbox One och Xbox One X är så är det bra att veta att modellen ska vara tyst. Xbox 360 (Elite) och PS4 och framförallt PS4 Pro var inte behagliga att spela med. Får hoppas att PS5 också är tyst nu bara.

Alla PS4/Pros är ju inte högljudda.
Min PS4 och min PS4 Pro går lika tyst som mitt xbox one x och den enda konsolen jag har som vrölar som ett plan är PS3 Fat vilket även gäller visa jag spelar med.

Av ExcZist

I garaget bland all annan skit och datorer.

Av ExcZist
Skrivet av RHWarrior:

Apple-inspiration? Marginellt.... men de e klart de tittar på alla konkurrenter, och hur alla andra systems gränssnitt ser ut. Men tycker Apple fått till gränssnittets design väldigt bra i OS X, väldigt tydligt och rätt smidigt.

Kan bli en kul nostalgitripp för utvecklare, nu kan man se svart på vitt hur fyrkantiga och bakåtsträvande MS gamla produkter är, både struktur och innehåll.

och idag är Windows 10 fyrkantig och färgat istället

Av ExcZist
Skrivet av Nivity:

Vet inte varför men fan vad jag triggas när jag ser folk som har tusentals mail olästa
Typ släng den mailen som får 150+ skräpmail om dagen.

Förstår inte hur man kan få 90k olästa mail alltså och inte tycka wtf när man ser ikonen varje dag.

Min ser ut precis som vanligt, widgets i ios14 är meh, något som funnits hur många år som helst på android så man tröttnade redan då på dom.

Om Widgets ska vara användbara så de vara fullt interaktiva tbh.
Har väder och kalender på info sidan (till vänster) som innan typ.

https://i.imgur.com/zl24rVP.png

Är ganska tacksam att mina appar hoppade till App Library så att det är nästan helt rent på första sidan av telefonen…
Bara den där jäkla dockan jag nu vill bli av med annars är det helt perfekt ^^

Av ExcZist
Skrivet av K-D][Aramis:

Nu vill jag inte förstöra annonsen med massa nonsens. Men du behöver inte ha en nyare telefon än säg 10 år gammal för att få till en bra bild. Speciellt när det är en dyr vara du säljer så ger det ett bättre intryck om man har vettig bild på grejerna.

Kan inte säga att min iPhone 5-6-7 tog en bra bild än pixlade bilder men vi släpper det.
Så är det men folk lär ju garanterat hämta den och ser det på plats.

Av ExcZist
Skrivet av K-D][Aramis:

Tog du kort med en potatis?

Rätt onödig kommentar.
Alla har inte en ny telefon med flashig kamera eller en Ultra flashig splitters ny kamera.

Av ExcZist

Asus Zotac och EVGA är de jag alltid kört på nvidias sida.

Av ExcZist
Skrivet av Chris_Kadaver:

Jag hade inte betalat mer än max 800:- tror det kommer åldras rätt dåligt från och med nu.

Konstigt att de gamla R9 390 går på 800kr här på marknaden samt gtx 1060 går på 800kr + så den summan för ett 1070 känns så fel om folk betalar samma för sämre kort.

Av ExcZist
Skrivet av MarkSix:

Det kan kan ju vara så att tillgången blir den samma som för Nvidia men efterfrågan "Hypen" är inte lika stor runt AMD's kort.

Står ju AMD på korten så där har du varför 😉