Inlägg

Inlägg som Tibor har skrivit i forumet
Av Tibor
Skrivet av dorf_se:

Tänk på att när du bryggar routern så kommer inte ping/reboot-funktionen att fungera.

Hej
Tack för info. Är det en funktion som används mycket? (har aldrig använt mobilt bredband så ursäkta om frågan är dum)
Vill ha en smidig lösning som bara rullar på om det nu är möjligt med mobilt bredband. Tänkte som sagt använda min befintliga router eftersom jag är nöjd med den.
/Roger

Av Tibor
Skrivet av Mizzarrogh:

Måste säga att jag såhär långt är nöjd med teltonikan, har testat den mot tele2 just nu, men den hade även default för Telia samt Telenor, (andra får man ställa själv tror jag).

Smidigt med open source också.

Kändes prisvärt för att vara en budgetmodell, men det är ju åas mindre än halva priset för ett "riktigt" industrimodem och paketet går knappast att jämföra med de simpla modellerna för hem och hobby, skiljde bara ett par hundralappar i pris när jag handlade från Estland dessutom.

Enda som störde mig litet var att massor med fake sidor som vill förse mig med virus flockas kring en när man söker manualer och instruktioner på nätet, men håller man sig till tillverkarens hemsidor eller välkända distributörer och liknande finns det ganska utförlig dokumentation för att komma igång även för någon som saknar egentliga kunskaper om nätverk.

Man behöver konfigurera mest detaljer samt lösenord, mm manuellt i början, sedan verkar det sköta sig själv.

Hej
Halkade in på tråden när jag sökte...
Sitter i samma sits, kopparn läggs ned och fiber har inte kommit till byn. Ovanpå det så är 4G mottagning dålig så yttre antenn och ett modem som smidigt byter mellan 3&4G behöver handlas in.

Har ju fått en del svar i tråden och funderar nu därför på Teltonika.

Blev det 955:an och var köpte du den?

Funderar på om inte 950 skulle räcka (ska bara använda den som modem och brygga den till min befintliga Netgear R7800)
Vet inte vilken mobilleverantör men ska prova med 3 först eftersom de har abonnemang med 500GB
Synpunkter eller tips?
//Roger

Av Tibor

@Ixozuxiz: Har du 10A säkring kan du köra 2400w. En del lgh. har dock 6A säkring och då kan du belasta ca 1500w. Men det blir ju ett ganska tydligt resultat om du överbelastar, säkringen löser ut!

Av Tibor

Nu fick jag mejl från Komplett
SSD, chassi och moderkort på väg. Moderkortet har bromsat men snart kan man alltså börja bygga!

Av Tibor

Jag beställde 8700 utan k på BF och den har blivit uppdaterad till bokad i min order så nu väntar jag bara på kylaren (FSP Windale 6) som skall komma om 2 dagar

Edit: Inet beställde jag ifrån

Av Tibor
Skrivet av Hawake:

Har länge velat bygga en lättare och mer kompakt gaming-rig i det bättre slaget och vill därför be er på Sweclockers om råd då jag inte riktigt lyckats hitta några bra altenativ för just ett mindre chassi.

Mina önskemål för chassit är att det att det ska ha plats för ett fullstort ATX moderkort då jag gärna vill undvika att köra mindre moderkort än så, speciellt eftersom jag i ett av mina tidigare byggen körde just mATX och det blev i slutändan inte så bra tillsammans med de komponenterna jag valde att köra då (Kunde bland annat inte koppla in den vattenkylningen (Corsair Hydro i100 v2) jag hade då, eftersom den krävde en USB header för att kunna styras ordentligt, och det fanns bara en på just detta moderkortet, och den var redan upptagen av front-usb som jag behövde, och för de som är intresserade angående det bygget så finns det i äldre trådar jag skapat)

De andra önskemålet jag har med chassit är att det ska vara svart och ha nån form av sidopanel med fönster, gärna härdat glas eller liknande, chassit måste också ha stöd för en GPU längd på minst 280mm då det i princip inte finns en GPU idag som är kortare än så, ialafall inte vad jag har kunnat se när det kommer till GPU tillverkarnas egna kyllösningar. (tanken är att klämma in ett 1080Ti)

Max tillåtna höjden på CPU kylare bör ligga runt 170mm då de flesta CPU kylare jag tittat på ligger nånstanns runt 150mm och jag gillar att ha lite marginaler Har förövrigt tittat på en Cryorig-H7-Quad-Lumi och det vore awesome om en sån hade fått plats då den verkar bra och ser bra ut i mitt tycke. (https://www.inet.se/produkt/5320275/cryorig-h7-quad-lumi)

Har bara hitils hittat ett chassi som stämmer in på de önskemål jag haft och det är Raijintek Thetis Window Black,
vad tror folk om det? någon som har gjort ett komplett bygge i ett? (https://www.inet.se/produkt/6902370/raijintek-thetis-svart-fo...), enligt rescentioner för just det chassit så har folk nämt att man får problem med luftflödet i chassit och därmed kylningen, eftersom chassit saknar air intake/fläktar på fronten, något som dock kan lösas med att bara köra vattenkylt, men vill helst undvika att köra vattenkylning igen pga missnöjet med mitt förra bygge.

Har ingen budget för närvarande, men vill nog inte betala mer en 2000kr för "bara" ett chassi.

om jag har missat något som underlättar att ge råd, så skriv det så ska jag försöka besvara det i efterhand

TLDR; Mina krav: ett chassi som är så litet som möjligt, men har stöd för ATX moderkort, Se bra ut i mina ögon, så svart och med fönsterpanel, måste få plats med en 150mm+ cpu kylare och minst 280mm långt grafikkort.

Köpte själv detta
https://www.inet.se/produkt/6902386/fractal-design-define-c-t...
Har inte börjat bygga än då alla delar inte kommit men verkar uppfylla dina krav.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Tibor

5 av 10, inget vidare detta

Av Tibor

Min fru har eget företag och skickar mycket varubrev med Postnord och de är inte försäkrade. Hon har fyllt i otaliga reklamationer och aldrig fått igenom en enda oavsett vad felet berott på. Det har varit allt från krossade paket, bortslarvade, fellevererade och återsända trots att adressen varit korrekt.
Värst är väl nästan när paket kommer tillbaka trots att adressen är korrekt. De säljer alltså en tjänst som går ut på att leverera ett paket från en adress till en annan och när de inte utför den tar de betalt för det i alla fall. När man påpekar detta så säjer de att de gärna levererar paketet om man betalar en ny frakt!

Ska väl sägas att 95% av alla paket går fram som de ska men deras kundservice är under all kritik.

Av Tibor

@redheadSWE: Tack för att du tog dig tid att kolla upp och ge tips, ska kolla på i5 istället

Av Tibor

Uppgradera speldator

Hej
Sonen vill uppgradera...
Spelar bf1, csgo, overwatch
Har följande
chassi-Cooler Master Elite 310
moderkort-Asus P8 B75-M
PSU- Silver Power SP-SS500 500W
CPU-i5 (kommer inte ihåg vilken)
GPU-Asus GeForce GTX 970 Strix DirectCU II OC
Ram-DDR3 1600mhz 2x8G
SSD 128GB
HDD 1T

Tänkte köpa följande

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/10788163/

Finns även med i planen att köpa till SSD 500G men budgeten är maxad så det får vänta lite.

Får grejerna plats i chassit och klarar PSU:n att driva detta?