Inlägg

Inlägg som AwesomeLiam har skrivit i forumet
Av AwesomeLiam

Rekommendation till Soundcard/Dac/Amp till nya hörlurarna.

Nu är jag här igen för att ställa lite flera frågor.
Idag så hade tomten varit så snäll att jag hade fått mina långönskade Philips fidelio x2or, ljudet i dem är väldigt varmt och basen är mjuk men med en kick, det är mina första öppna hörlurar också och det är verkligen en skillnad. Nu är det så att ljudet känns fortfarande dock lite klent, vet att Fidelio x2 sägs vara lättdrivna men eftersom mitt moderkort är lite lågbudget så tror jag fortfarande det går och höja kvaliteten. Så jag undrar vad jag ska skaffa nu när jag snart fyller år, Budget under 1000 helst. Släng hit lite förslag så ska jag kolla på dem.

Av AwesomeLiam

Typisk jul ddosning gjord av PhantomSquad igen.

Av AwesomeLiam
Av AwesomeLiam

@Klubba: Väldigt informativt svar, satsar på endast hörlurarna först nu i jul eftersom födelsedagen kommer bara någon månad efter så.

Av AwesomeLiam

@Señor Hallon: Tack så mycket för svaret, priset på soundcardet du kör med gjorde mig lite meh eftersom jag är väldigt ny i audiophile "klubben", ifall det finns ett soundcard runt 1000 skulle nog vara lite bättre för min budget.

Av AwesomeLiam

Philips Fidelio X2, vilka komponenter behövs?

Hejsan, ni kanske såg min tråd om ifall man behövde en dac till Sennheisers HD598or men jag gjorde lite research nu och beslöt mig att skaffa ett par Philips Fidelio X2or istället. Min fråga är vad behövs för att få ut de fina ljudet från dessa hörlurarna? Hur bra kör dem utan en Amp, soundcard eller Dac och vad behöver man för att det ska låta bra? Just nu så har jag inget av de som jag nämnde innan och jag behöver verkligen veta.

Av AwesomeLiam

@huttala: Tack så mycket för svaret, har nog officiellt bestämt mig vad jag ska skaffa för lurar och amp nu när jag gjorde lite research, blir ett par DT 770's 80 ohm med en Fiio E10.

Av AwesomeLiam

@huttala: Okay, borde jag gå för 32 ohm, 80 eller 250 på DT 770? Har just nu ingen DAC som sagt men kommer nog bli en till födelsedagen sen.

Av AwesomeLiam

@oatp1b1: Hade du rekommenderat de lurarna istället för HD598?

Av AwesomeLiam

Nu när jag har fått höra så många mixade åsikter så blir jag lite skeptisk om jag ska köpa dessa hörlurarna, som sagt det bästa hörlurarna jag har haft än så länge är ett par halv söndriga Corsair Void så mina krav ligger inte uppe i toppen men om det finns några andra bekväma och bra låtande hörlurar så kan ni gärna rekommendera dem, håll gärna priset runt 1000 lappen som dessa för jag vill inte göra mina föräldrar panka.

Av AwesomeLiam

@Agustavsson: Okej, har du någon som du kan rekommendera vid ett "trovärdigt" pris? (under 1000 helst

Av AwesomeLiam

@oatp1b1: Såg nu att Amazon.de hade dem för 1200 och frifrakt till sverige. Blir nog de isåfall

Av AwesomeLiam

@oatp1b1: Bra att höra, vad någonstans beställde du dina 598 CS? Ända stället jag hittar just nu är amazon och det blir 1700 med frakt där. Ifall det är det ända stället jag kan få tag på dem så gör det ingen men ifall de finns andra ställen så väljer man ju klart det först, btw tror du man kan få hem dem innan jul ifall man beställer från amazon.com?

Av AwesomeLiam
Skrivet av MadMantiz:

HD598 är förhållandevis lättdrivna och kommer låta bra ur det mesta, till och med hörlursutgången på datorn. Men det blir alltid bättre med DAC och förstärkare. Så svaret på frågan är nja. Det kommer bli ett bra ljud (eller rent av väldigt bra beroende på vad du har idag), men ännu bättre med DAC+AMP. Önska dig lurarna nu och så önskar du dig det andra till födelsedagen.

Har du en vanlig förstärkare med hörlursutgång kopplad till datorn så kan du använda dig av den tills vidare. Oftast betydligt bättre än att köra direkt via datorn.

Tack för det snabba och informativa svaret, just nu kör jag med ett Corsair Void så det blir ju nog en fin uppgradering, födelsedagen liker bara en månad ifrån jul så då kan man ta en doc då istället.

Skickades från m.sweclockers.com

Av AwesomeLiam

Behöver Sennheiser HD 598/598 CS en doc/amp?

Hejsan.
Jag hade funderat på att önska mig ett par Sennheiser hd598 close eller openback nu till jul och jag undrar ifall det krävs en doc eller amp för att få ut ett väldigt bra ljud. Ska använda den för att lyssna på musik och gaming. (Kanske lite videoredigering också). Ett svar på denna frågan skulle vara finfint.

Av AwesomeLiam

@Spiffman: Tack, funderar på att köpa antingen R5:en eller Silent Base 600 och en be quiet! Pure rock cpu kylare. Får hoppas på att de blir bra.

Av AwesomeLiam

@Superlight: Ja jag använder intel cpu coolern som kommer med cpu:et. Kan du rekommendera någon bra tyst cpu cooler?

Av AwesomeLiam

Vilket Chassi Rekommenderar Ni?

Hejsan!
Jag har tänkt nu ett tag på att byta mitt chassi för det låter ganska mycket och kan bli ganska störigt när jag spelar in videos.
Gamla Chassi: https://www.komplett.se/product/746612/datorutrustning/chassi...

Så, jag vill gärna att ni rekommenderar några tysta chassin med bra fläktar osv.

Specs ifall ni behöver veta det:
Intel core i5 4460
MSi GTX 750 Ti OC
8 GB RAM
MSi B85M-G43
1 TB Western Digital

Min summa ligger runt 1000 men kan gå upp till ca 1200.
Ge gärna förslag! :3

Av AwesomeLiam

@Felek: Vi skulle skaffat ADSL ifall det var tillgängligt, men vi har inte tillgång till det där jag bor.

Av AwesomeLiam

Tips på att boosta sin internetspeed?

Hejsan!
Jag har haft mycket problem med mitt internet länge nu.
Så jag undrar ifall ni vet hur jag ska göra för att det ska bli snabbare, ligger på typ 12 mbit/s i upp och ner när ingen använder det, och det belastar typ så fort en spelar och en kollar youtube. Så vill se vad ni har för lösningar!
Router: Dovado Pro 4G 150 Mbit
Nätverk: 4G
Nätverksleverantör: Telenor Blekinge
Nätverks Repeater (sitter i mitt rum): N-WiFi-repeater Netgear WN3000RP (300 Mbit)

Vet inte om det måste läggas till något mer, men det ända jag vill är att mer än 1 person ska kunna använda det och t.ex kolla på film, spela etc. utan att det belastar eller laggar skit!