Inlägg

Inlägg som farfar har skrivit i forumet
Av farfar

Friendcode: 2122-8347-6047
Namn: SuperCarl

Av farfar

Jag har precis börjat lira på Naia efter lång paus från lineage, frånsett från en del private server-latjande. Hur är svenskpopulationen där? Jag vill inte ha en helsvensk klan för sånt funkar aldrig men jag vill gärna ha några svenska kontakter på servern. Mängden spelare ser lovande ut och pvp verkar det gott om. Nu gäller det bara att trycka upp en ny gubbe. :>

Skapade en liten hawkeye som jag började levla inatt. hvitpeppar, ta gärna kontakt med mig ingame.

Av farfar

Snyft och snyft, frustration snarare. Det var nämligen riktigt soft ladder tidigare men att lira solo eller med nån polare är inte alls lika skoj längre. Får man ihop 4 polare blir det såklart bättre men den lyxen har vi inte alltid.

Av farfar

Efter de senaste massutsläppen av betanycklar så går det inte att spela längre. Det var riktigt skönt i början med bra nivå på matcherna och folk som visste hur man spelade de olika rollerna och kunde sätta ihop ett bra team. Nu har dom ryska och grekiska communityna fått tag på nycklar och allt man ser numera i chatten är "xaxaxa" och det kyrilliska alfabetet. Folk som försöker lira supports som frag-carry, endast spelar för sig själva och lämnar matcherna titt som tätt. Vet folk inte vad wards är? Hopplöst.

Enda hoppet för laddern är att MMR ska implementeras korrekt, fram tills dess är det sc2 som gäller.

Av farfar

Jag sitter och kollar på DV3-2050 och DV3-2080. Båda ser grymma ut, jag vet bara inte om jag ska lägga ut de extra pengarna för 2080. Jag tror inte jag kommer behöva den extra prestandan.

Men nu till min fråga, är dom tysta? Jag kommer använda den på universitetet och det värsta jag vet är laptops som drar igång en högljud fläkt mitt under föreläsningen. Någon som kan jämföra dom med Vaio? När det gäller laptops är jag total ljudallergiker. Om de ens drar igång "någon gång ibland" så är de inte för mig.

Tack på förhand.

Av farfar

Jag har också tittat på en Dell Studio 15 nu till skolstarten. (Hutlöst att de tar 870kr för chassidesign..)

Min fråga är om den är tyst. Detta är mycket viktigt för mig, jag hade en Dell Inspiron 6400 förut och den kylningen var ingen lek... Den lät datorn gå upp till en viss temperatur sen slog den igång runt 10 fläktar som brassade på som en damsugare. Folk vände sig om i föreläsningssalen och kollade vad fan som hände.

Sett till prestandan känns Dell och Vaio rätt likvärdiga och det är där emellan valet står för mig just nu.

Av farfar

Försöker bumpa denna då jag har fått exakt samma problem. Såg även att en annan tråd fanns när en 250GB Lacie USB HDD bråkar och ger detta felmedelande.

Det började med att jag skulle kolla på en .avi-fil som låg på externa och som jag inte kollat på på kanske 1 år. Film bråkade rejält vid uppspelning, såpass mycket att både wmp och utforskaren hängde sig. I min frustration slog jag av strömbrytaren på externa och när jag slog på den igen kom detta felmedelande upp.

Är det ingen som vet något man kan göra för att åtgärda detta? Jag skulle verkligen vilja rädda det som finns på disken..

Edit: http://i23.tinypic.com/2r21zj6.jpg

Av farfar

Tack för svaret perost, jag tänkte invänta något mer svar men det luktar onekligen som att man får rycka sig i kragen och läsa på lite. Känns ovärt att kasta bort 5.000 på att vara slö.

Vet någon om kompletts "paketdatorer" som man slänger ihop själv är något att ha?

Av farfar

HP PAVILION M8191 C2Q 2.4 3GB/820 8600 VHP (12.000kr)

Hejsan

Jag tänkte för första gången köpa en färdig dator och jag har kollat runt lite på datorer runt 10.000.

Jag såg denna skönhet och undrar om någon skulle kunna säga om den är någorlunda prisvärd.

http://www.dustin.se/DacsaPortal/?ProdID=5010113837

Jag har inte hållit mig själv uppdaterad på marknaden och jag undrar lite över denna Intel Core™2 Quad-processor. Är den värd att satsa på nu? Kommer ihåg när AMD släppte sina första 64processorer och de var uråldriga redan innan de släppts.

Vore skönt med lite feedback om denna alternativt om ni har några andra förslag. Har inga direkta kriterier förutom att jag inte orkar bygga den själv.

*Såg just att det ingick skärm i det här erbjudandet så jag kommer nog inte köpa just detta erbjudande då jag vill ha en lite bättre skärm. Men det är datorn jag undar över så tacksam för feedback.

Av farfar

Visst, MS-warriors med riktigt skön utrustning kan givetvis göra bra ifrån sig tackvare wf men iom att MS är baserad på weapondmg och fury är APbaserad så säger logiken att en furywarriors lämpar sig bäst i pve med världens alla buffs för de gynnas mer av det. Finns ju knappt något tak för hur buffade de kan bli.

Edit. Sätter punkt här från min sida. Mitt inlägg var inte meningen att starta en disskusion angående MS kontra Fury i PvE. Jag la bara ut de vanliga MS-Speccsen för att hjälpa nya spelare som ville specca MS. Vad de gör med dem är upp till dem. Sen är det klart bättre att lvla med fury och mitt svar var till en 50warrior.

Jag är mycket nöjd med 35/23/3 då den är en väldigt stark 1v1 specc samtidigt som den funkar riktigt bra i arena och BG's. En mångsidig PvP-specc.

Av farfar
Citat:

Ursprungligen inskrivet av LecToR
Jag gillar MS-crits

Nu är det inte alltid man har en shaman med sig i PvE om man inte kör raids. Så om du vill köra dps-warr i instancer m.m. så är det värdelöst att köra MS. Även med en shaman är är det skillnad. Man undrar vilken gear du hade som fury om dmgskillnaden var "nästan obefintlig".

MS-warrs får generellt mest följa med på guildruns för att man är lite bussig. Det har hänt att jag har legat topp3 på DPS-listan i kara som MS men en skönt gearad furywarrior ÄR bättre. Sök runt lite så kommer du få det statistiskt bevisat.

Ska även sägas att jag är MS och det är min absoluta favoritspec då jag spenderar 95% av min tid i wow med att PvP:a nuförtiden.

Jag kör min mage när jag raidar, warriors ska inte dpsa i pve.

Av farfar
Citat:

Ursprungligen inskrivet av NeZo
Så nu har jag fixat en annan länk. Är denna en bra build för mig som warr eller finns det en bättre kanske furry ? isåfall vore det snällt om ni kunde vissa en

http://www.wowhead.com/?talent=TVMhbAbqM0dioVmZf0t

Iom att du länkade en MS-specc så antar jag att du är ute efter en skön PvP-specc. (Tänk på att jag speccat mace i alla dessa builds, du skall givetvis specca efter din utrustning. Men mace är det bästa i PvP tackvare stunnen.) Det finns 3 oilka alternativ man brukar köra:

35/23/3:
http://www.wowhead.com/?talent=TV0xdGbqMbdbZE0zm0xRZc

Denna är lite allround och lämpar sig väl om du vill köra mycket BG's och 2v2 utan healer. Second Wind är alltså trumfkortet i denna build samt Tactical Mastery.

31/30:
http://www.wowhead.com/?talent=pV0xdGbqMbzZE0zmMxRV

Den klassiska hybridbuilden. Denna är riktigt fin om du har en healer med dig och om du har ett lite sämre vapen. Den saknar Second Wind men du får Flurry som kommer öka din dps.

41/20:
http://www.wowhead.com/?talent=pV0xdGbqMbdioE0zm0x

Sen kan du gå Hardcore MS men detta är inget jag rekomenderar. Fördelen med denna build är att du alltid har rage. Kan vara lämpligt i highlvl arena när du möter organiserat motstånd som håller diverse shields och annat trams uppe men detta är som sagt inget jag rekomenderar.

Personligen kör jag 35/23/3 just för att den är skönt allround, funkar bra i både BG's 2v2, 3v3. Jag rekomenderar denna skarpt. Jag spelar jämt tillsammans med en PvP-Holy Priest men jag kör ändå på denna build. Om du möter Rogues t.ex. så kommer du få smaka på en del stuns och då kan 10% av ditt hp över 10sec sitta väldigt fint. Jag kan säga att under en vanlig runda i Arathi Basin så healas jag väl ca 30.000+ av min Secoond Wind.

Ett råd är att köra fury och duel wield i PvE. Är så mycket bättre än MS i PvE.

Av farfar
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kazen
shift + alt

Hann med en f5 efter tandborstningen.

Jag fick höra det av en polare också men efter ett par minuters frenetiskt tryckande på shift+alt så gav jag upp och tänkte se om det fanns något annat som kunde vara fel. Men det kanske blir bättre imorgon efter en omstart.

Tack för det snabba svaret dock.

Av farfar

Jag tänkte ställa en fråga innan jag går och slaggar, får kolla svaret imorgon på jobbet. Jag har råkat få amerikanskt tangentbord i wow. Mycket irreterande och jag kan inte komma på hur jag fick på det, än mindre hur jag får av det.

Skulle verkligen uppskatta om någon kunde berätta hur man byter tillbaks till den gamla hederliga svenska varianten. Lite störigt utan åäö och att skriva "?" med shift+_

Detta är bara i wow föresten. Ute i windows är allt normalt som nu säkert gissat från alla åäö.

Av farfar

CS

Lirade säkert 6 timmar om dagen i 4år genom min gymnasiertid och året efter. Det var tider det. ^^ Tur att man hade en så slapp skola, annars hade det kunna gått riktigt illa.

Nu har jag lagt det på is och lirar WoW efter jobbet.
Vill även minnas att jag spenderade åtskilliga timmar med Red Alert 1 i min ungdom, även 2:an också för den delen.

Av farfar

Magtheridon

farfar / Dannedamask - Orc / Male / Warrior
farfar / Farferish - Undead / Male / Mage

Av farfar

tack för svaren. ska testa att uppdatera bios igen och jag ska kolla in länken också.

Av farfar

Problem med Abit AV8 och Asus 9600xt (eller möjligtvis moderkortet och nätagget?)

Tjo, jag har allvarliga problem med min dator, den startar om eller går in i en sorts viloläge när man drar igång någon tyngre process. Väldigt störande. Och när jag startar om den så kommer felmedelandet upp och säger att jag har fel drivrutiner till grafikkortet. Jag har använt detta grafikkort tidigare så jag vet att det inte är något fel på det och jag har testat alla drivrutiner som finns till det. Problemet kvarstår. Så jag tänkte höra med er om ni hade någon lösning till problemet.

Min dator ser ut så här:
Abit AV8 K8T800 PRO http://www.hardcoreware.net/reviews/review-255-1.htm
AMD Athlon 64 3500+ http://www.mycom.se/produkt/amd_athlon_64_3500_2_2ghz_512kb_b...
Asus Radeon 9600xt
2x512 samsung minnen. Fick inget fel i memtest86 med denna rigg.
Seagate 200gb 7200 rpm

Allt detta sitter i ett Antec SLK 2650-BQE http://www2.shopping.com/xPF-Antec_QUIET_MIDTOWER_350W_PSU_BL...

Jag har läst att Abit AV8 och antec nättagg inte alltid fungerar men det hävdar att det är drivrutinerna till grafikkortet som bråkar och jag kan bara säga att det inte stämmer. För inga drivrutiner får bort problemet.

Om ni har nån susning om vad som kan vara felet så skulle jag verkligen uppskatta det.

Om ni inte kan lista ut vad som skulle kunna ligga bakom det hela så undrar jag om http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=311965&cks=PLS är något att ha? Funkar det med antec nättagg? För jag börjar tröttna på allt strul som AV8:an för med sig.

Tack på förhand.

Av farfar
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hamilton83
Grabben har porr på datorn som han inte vill att andra ska kunna se, ska det vara så svårt att förstå? Tyvärr så har jag inte lösningen åt dig.

En förstående person

Av farfar

okej jag märker att ni inte förstår problemet men jag undrar bara om det går och isf hur? inte nåt annat