Inlägg

Inlägg som Wingdings har skrivit i forumet
Av Wingdings

Lugna ner er lite nu. Fermi är INTE ett grafikkort avsett för gaming. Det är ett chip som ska användas för avancerade beräkningar, ex. sånt som görs på superdatorer i vetenskapens namn. Det tillhör samma kategori som NVIDIAs Tesla.

Av Wingdings

Grymt nöjd med mitt XFX HD5870 än så länge. Äntligen kan jag lira S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky! Blir nog ett till kort till julen.

Enda "nackdelen" jag märkt är att fläkten låter mer (i idle) än den på mitt 8800GTX. Dock är det något som jag kan tänka mig leva med.

Av Wingdings
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Marxor
Vet inte vad det här betyder men.

1 st. i leverans ORDERNUMMER
Plockning påbörjad: 2009-09-24T16:48

XFX 5870 från Komplett. Beställde igår. Kan det betyda att de fått in dem redan?

Edit:
Färdigpackat: 2009-09-24T17:22
Orderstatus: Skickad

Tummen upp för Komplett! Får jag det imorgon då. Tidigare än väntat.

Mitt är också på väg! Det kommer bli en underbar helg!

Av Wingdings
Citat:

Ursprungligen inskrivet av teckim
Verkar som att ni har tur, finns 24st bekräftade XFX 5870 kort på komplett tills den 26:e

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=498417

Skynda er nu

Jag har redan en beställning för samma kort i Sapphire-variant, men jag funderar på att beställa den här också för att vara mer säker på att jag kommer få ett kort den 26 september.

Vågar man ligga ute med två beställningar samtidigt för att snabbt som ögat avbeställa en av dem när den ena skickas, eller är de snabba nog att skicka iväg båda samtidigt?

Tänkte beställa på postförskott i så fall.

Av Wingdings
Citat:

Ursprungligen inskrivet av matlo
En sak jag alltid gillat med Nvidia är den stilrena designen (oftast beroende på företag som säljer), äntligen har ATI (asus) ändrat, jag hatar verkligen när det är en krigartjej eller något monsterbild på kortet... Extremt fult! och ser oseriöst ut..

Om vi inte ska prata om designen så måste jag säga grym prestanda ATI tar nog ledningen i försäljningen snart tror jag.

Äsch, kortet sitter ju ändå med sidan med tryck mot chassigolvet.

Enda gången det blir lite pinsamt är när man ska installera/ominstallera kortet... och då kommer jag skämmas järnet för den extremt fula flickan Sapphire har satt på sitt HD5870.

Av Wingdings
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gurgl
punktish märke spelar nog absolut ingen roll. Såhär tidigt har de inte hunnit ändra nånting från referensdesignen så det ända som skiljer är klisterlappen

Och garantitid. Jag valde ett märke som gav tre års garanti - Sapphire. Även XFX ger tre år, ser jag. Powercolor gav t.ex. bara två.

Av Wingdings
Citat:

Ursprungligen inskrivet av puffes
En intressant fråga är huruvida 58xx x2-korten, när de dyker upp, kommer vara begränsade av pcie-x16. Det har ju visats att två st 4870x2 är det. Även om prestandan givetvis inte kommer vara densamma som hos två 5870 CF känns det som om man kommer hamna ganska nära vad bussen klarar av.

Det har väl talats en del om att en eventuell 5870x2 skulle ha stora problem med värme, vilket skulle tvinga AMD att strypa vissa saker (och således prestanda) för att kunna få bukt på det. I det fallet känner jag hellre för att köpa två stycken singelkort och köra CF på dem.

Av Wingdings
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RobbZ
Beställt ett Sapphire 5870 från Komplett för 3599:-, så nu är sista komponenten till datorn beställd...

Bekräftad leverans 26/9! Får väl se om det håller.

Tackar för tipset! Har beställt samma nu.
Min Core i7 920 @ 4 GHz suktar efter en ordentlig grafikkompanjon...

Av Wingdings

Koordinaterna där bilden togs kommer att finnas med i EXIF om du har tillåtit kamera-programmet att använda GPS.

Av Wingdings

Känns väldigt onödigt att klocka ner kortet då det ändå bara drar 27 W i idle. Lär vara ganska tyst.

Av Wingdings
Citat:

Ursprungligen inskrivet av flashen
Måste man "aligna" disken i win7?

Ska kolla upp hur man lägger Firefox cashe på en annan disk med ^^

De var väll allt?

Installationsprogrammet för Windows 7 gör det automatiskt, så det förstnämnda är inget du behöver bry dig om.

Av Wingdings
Citat:

Ursprungligen inskrivet av LyneX
Det står

Och det menas väl med att det inte släpps på onsdag?

Citat:

endast flaggskeppet Radeon HD 5870

Citat:

HD 5850 lyser helt med sin frånvaro

Citat:

i dagsläget oklart när denna modell dyker upp

Av Wingdings
Citat:

Ursprungligen inskrivet av LyneX
japp men ska inte 5850 släppas på onsdag?

I nyheten står det vad som gäller för 5850.

Av Wingdings

Väldigt intressant moderkort. Angående delning av hårddiskar så visar de i videon hur systemen har en intern nätverksanslutning på 1 Gbit/s mellan sig. En vanlig Samba-utdelning borde fungera utmärkt.

En kul sak jag såg i videon var att en av filerna de hade utdelade mellan systemen var The.Dark.Knight.mkv på över 10 GB. De hade säääkert rippat den själva.

Av Wingdings

Lordsqueak, som sagt så har jag redan klockat ner både minnen, kärnan och shaders. Ingen skillnad.

ett_djur, jag kör alltid med dubbla skärmar, och när problemet uppstår så dyker mönstret upp på båda två.

Av Wingdings

Lånar tråden lite med ett liknande problem. Jag har också ett 8800GTX, och sedan förra veckan så dyker mönstret visat nedan upp. Bilden låser sig i några sekunder för att sedan övergå i att skärmarna går ner i viloläge och datorn startar om sig. Ibland blir datorn inte omstartad, utan drivrutinen lyckas köra sin GPU recovery-grej så att jag får tillbaka bilden. Dock dyker problemet upp igen några sekunder efter det, och kan hålla på flera gånger innan jag tröttnar på det och tvingar datorn att starta om. Då försvinner det för tillfället. I förrgår slocknade skärmarna för att inte vakna upp igen förrän jag satte i ett annat grafikkort på samma PCI-E-plats. När jag sedan bytte tillbaka till mitt 8800GTX så fick jag bild igen.

Jag har försökt att tvinga fram problemet, men utan framgång. Jag har kört FurMark i Xtreme Burning Mode (och temperaturerna är inom rimliga gränser), MemtestG80 (som använder CUDA för att testa grafikminnet), och diverse spel. De gånger som problemet dyker upp är jag alltid inne i spel såsom WoW och CoD4 (har inte testat andra). Jag har även underklockat både kärnan, shaders och minnena för att se att det inte beror på det. Till sist har jag testat under både Windows 7 och Windows XP med olika drivrutinsversioner, men problemet förekommer ändå.

Problemet uppkommer helt slumpartat, och det kan gå flera timmar eller till och med någon dag emellan att det visar sig. Jag ska strax få en fraktsedel för retur till Dustin Home, men jag är fortfarande orolig att det inte är grafikkortet det är fel på. Dock har jag sett till att klocka ner min dator till stock och kört Memtest86+ i flera rundor utan problem.

Bild på fenomenet, taget med mobilkamera inne i WoW:

http://img156.imageshack.us/img156/9889/img0017sw.th.jpg

Stort tack till vem som helst som kan upplysa mig om det här problemet!

EDIT: Kan tillägga att jag just nu kör kortet i en annan PCI-E-plats. Men detta borde ju inte spela någon roll eftersom alla portar kontrolleras av samma chip. Om det hade varit fel på sloten så hade väl problemet visat sig hela tiden?

Av Wingdings
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nimrod
Hittade följande på ett forum om CMUD/Zmud:

For running CMUD on my Macbook Pro, I use BootCamp with a real copy of Windows XP installed in a separate partition and then use VMWare Fusion to run CMUD in a window within OSX. That method works great and it much more recommended than using emulator software.

Innebär ovanstående metod att hela Windows XP körs, eller är det bara CMUD/Zmud och filer/dll'er som det behöver för att fungera? Är både Windows och Mac OS igång så borde det väll innebära mycket sämre prestanda eftersom i alla fall Windows är ganska resurskrävande.

Hela Windows XP körs, men dess skrivbord och allt som har med Windows att göra körs minimerade. När du då startar CMUD så laddas det under Windows, men själva programrutan syns i OS X som vilket annat Mac-program som helst. Du förbrukar mer resurser genom att köra detta jämfört med att köra programmet genom Wine.

Jag rekommenderar Wine starkt, dessutom är det gratis!

Av Wingdings

Wine är nog det bästa sättet. Förutsatt att ditt program fungerar med det, så behöver du inte ens en Windows-skiva. Inget virtuellt Windows startas upp utan programmet körs direkt i OS X genom att Wine översätter programmets Windowskod till något som OS X förstår. Prestandaförlusten mot att köra programmet i Windows är i stort sett noll.

EDIT: Här finns en tutorial från Youtube över hur man installerar Wine under OS X.

Av Wingdings

Har samma problem och är lite purken över det. Att slippa subdomäner och istället använda bara olika portnummer till mina tjänster har jag ånjutit en längre tid nu, men plötsligt ska det bara inte funka längre? Vad tänker de?

Av Wingdings
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jookeer
Ska' vi snacka priser/kostnader så vinner Ubuntu utan vidare + massor av fria/gratis progg.

"Linux is only free if your time is worthless".

Jag har kört diverse Linuxdistributioner (mest ren Debian) på min server sedan 5-6 år tillbaka, så jag är fullt medveten om att det ligger en viss sanning i ovanstående citat. Man får ta det med en liten klackspark. Det är också något som man får tänka på när man slår på stora trumman om att Linux är gratis. Tiden som man spenderar på att få saker och ting att fungera som man vill i Linux är ganska stor, speciellt för en ny användare. OS X funkar från början, helt enkelt.