Inlägg

Inlägg som nilsman har skrivit i forumet
Av nilsman

@tompaswed: Absolut. Har skickat ett PM.

Av nilsman

Tack för alla bud i tråden. Om det inte kommer innan några fler bud innan 16.00 imorgon så går kortet till tompaswed.

Av nilsman

Sapphire Radeon RX 580 Nitro+ 4GB

Sapphire Radeon RX 580 Nitro+ 4GB

https://www.sapphiretech.com/en/consumer/nitro-rx-580-4g-g5

Med kartong och tillbehör. Hämtas centrala Göteborg.

Läs hela annonsen här

Av nilsman

@pskjonte: Tack för all info. Gör det svårare att Acer modellen

Av nilsman

Ledande bud är 500:- via PM och avhämtning imorgon eller måndag.

@rareixarna: Kan kolla vad det kostar att skicka men gissar på minst 200:-. Lådan är stor och väger 10-15 kg. Tror det är mer realistiskt med avhämtning. Men om du är kan tänka dig att bjuda runt 800:- så meddela så kollar jag upp exakt frakt.

Av nilsman

Två som bjudit på 500:-, en via PM och en i tråden. Vill gärna bli av med grejerna idag eller senast imorgon.

Av nilsman

Cooler Master chassi och nätdel

Chassi + nätdel säljes. Pris för båda 500:- eller kom med bud. Säljes endast ihop. Nätdelen sitter monterad i chassit. Hämtas centrala Göteborg.

Cooler Master MasterCase Pro 3
http://www.coolermaster.com/case/mini-tower/mastercase-pro-3/
Köpt på Inte 2017-09-10. Lite använt då mitt micro-ATX moderkort gick sönder strax efter att jag köpte chassit. Plasten sitter kvar på fönstersidan. Komplett i låda med alla tillbehör.

Cooler Master B500 V2 500W
http://www.coolermaster.com/powersupply/b-series/b500ver2/
Köpt på Komplett runt 2015. Låda medföljer.

Läs hela annonsen här

Av nilsman

@Flamso:

Jag tror att DisplayPort 1.4 bandbredd max klarar 3840x2160 120Hz 8 bitar RGB 4:4:4. Men för HDR så vill man antagligen köra 10 eller 12 bitars färgdjup. För att det ska fungera behöver man antingen sänka framerate till runt 100Hz eller använda chroma subsampling YCbCr 4:2:2 eller 4:2:0. Acer hävdar att deras skärm kommer runt detta "problem" genom att använda dubbla Displayport kablar. Och som noterats tidigare i denna tråd så kan man också komma runt detta genom DisplayPort 1.4 med DSC. Men det verkar inte som om Asus skärmen har DSC. Så med Asus så får man leva med dessa begränsningar. Jag vet inte hur stort detta "problem" är i dagsläget då det krävs en hel del GPU kraft för att driva 3840x2160 120Hz 10/12 bitar RGB 4:4:4 med HDR. Men om man ska betala runt 14 000 för en skärm så kommer man antagligen att ha den några år och man vill kanske ha något som fungerar med några generationer av GPU?

Av nilsman

Gissade fel med 1000 kronor för Asus skärmen, som tur var åt fel håll 13 990:- hos komplett och verkar komma ganska snart: https://www.komplett.se/product/1135779/gaming/gamingskarmar/...

Frågan är om man ska klicka på köp knappen eller vänta på Acer modellen som har dubbla DisplayPort...

Av nilsman

Hittade den att beställa i Kina: https://item.jd.com/100006743510.html
Så kanske inte så långt borta. 8999 lokala pengar verkar vara runt 1300 USD. Så borde hamna i samma prisklass som Acer's motsvarande modell när den kommer till Europa.

Hittade också denna info: https://www.overclock3d.net/news/gpu_displays/asus_details_th...
Står "Please note that this display does not support Display Stream Compression (DSC), a technology which AMD recently highlighted with their Radeon RX 5700 series launch". Detta stämmer inte med den info som länkats till tidigare. Kanske ett typo men å andra sidan står det inget om DSC på Asus produktsida Kanske är det två olika modeller från ASUS. Den som finns på produktsidan med 120Hz utan DSC, och en annan med 144Hz och DSC? Antar att vi får se...

Av nilsman

Gissar på ett pris runt 14 995 för Asus XG438Q. För 40 000 lär de inte sälja många...

Spec för Asus XG438Q är snarlika Acer Predator CG437K som ska komma augusti/september. Acer har bekräftat att priset för den blir 1 499 EUR så vore konstigt om Asus är mycket dyrare. Acer skärmen är något bättre på pappret med 144Hz och HDR1000 medan Asus skärmen verkar vara 120Hz och HDR600. Acer skärmen ska använda dubbla DisplayPort kontakter så att man slipper chroma subsampling. Vet inte hur det är med Asus skärmen när det gäller chroma subsampling. I praktiken så tror jag inte att det kommer att vara stor skillnad på dessa två skärmar. Ingen av dem har FALD så HDR kommer nog att vara sådär oavsett om det står HD600 eller HDR1000 på kartongen.

Om båda klarar dubbla DisplayPort så får det företaget som släpper först mina pengar. Annars lutar det åt att Acer får pengarna

Av nilsman

@KalasLas: Kvittot är hittat och kan skickas med vid köp.

@sysslolos: Ser helst att kortet hämtas i Göteborg. Men om det ska skickas så får köparen betala frakt och förskottsbetala via Swish. Kan i så fall skicka spårbart och försäkrat med DHL (orkar inte krångla med Postnord). Gissar att det kostar runt 100-120 kronor inom Sverige med DHL.

Av nilsman

@KalasLas: Kan leta efter papperskvittot i kväll.

Tror NetonNet har 2 års garanti, 3 års reklamation, som alla andra. Men kan vara så att det bara gäller mig (som köpte kortet från början). Men skulle det vara något problem den närmsta månaden så kan jag hjälpa till att lämna in kortet hos NetOnNet.

Alternativt så brukar EVGA ha riktigt bra, och överförbara, garantier. Vad jag kan läsa här: https://eu.evga.com/warranty/2011/ så är det 3 års garanti på detta kortet (slutar med -KR). Om man har kvitto/faktura så är det 3 år från kvitto/faktura datum för den som köpt kortet från en återförsäljare. Om man saknar kvitto/faktura eller om man inte är första ägaren så är det 3 år från när skickades ut från EVGA första gången. Men jag har aldrig behövt reklamera någon EVGA produkt

Av nilsman

Kan se mitt ordernummer och inköpsdatum på NetOnNet hemsida. Men man kan tydligen inte längre skriva ut kvitto därifrån. Så om du vill ha kopia på kvittot så behöver jag leta upp papperskvittot jag fick vid köpet (eller kontakta NetOnNet).

Av nilsman

EVGA GeForce GTX 1050 Ti SC Gaming

Köpt på Netonnet 2017-05-05. Komplett med låda. Hämtas centrala Göteborg.

Läs hela annonsen här

Av nilsman

Chassi och nätdel

Chassi + nätdel säljes. Pris för båda 600:-, säljes endast ihop. Hämtas centrala Göteborg. Nätdelen sitter monterad i chassit.

Cooler Master MasterCase Pro 3
http://www.coolermaster.com/case/mini-tower/mastercase-pro-3/
Köpt på Inte 2017-09-10. Lite använt då mitt micro-ATX moderkort gick sönder strax efter att jag köpte chassit. Plasten sitter kvar på fönstersidan. Komplett i låda med alla tillbehör.

Cooler Master B500 V2 500W
http://www.coolermaster.com/powersupply/b-series/b500ver2/
Köpt på Komplett runt 2015. Låda medföljer.

Läs hela annonsen här

Av nilsman

Köper den

Av nilsman

@k_k:

Beror ju på vad du ska använda HDMI 2.0 till... Om du planerar att köra UHD Blu-ray så behöver du minst Intel HD Graphics 630 och SGX stöd. Om du vill köra Netflix 4K så behöver du HDCP 2.2 o s v. Jag har inte kollat exakt vad den du länkade till klarar men det finns antagligen en orsak till att den är hyfsat billig.

Förutom de ASRock mini-ITX kort som redan nämnts i tråden så kommer ett nytt Gigabyte Z370 mini-ITX moderkort som verkar intressant: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4505310

Av nilsman

För de som är intresserade så har jag de senaste dagarna fått en hel massa mail från Nvidia och Digital River.

Igår fick jag samma svar flera gånger från Digital River. Dessa mail innehåller samma länk för att ladda ner ett program som tidigare mail. Men länken fungerar inte. Servern som hostar vad det nu är de vill att jag ska ladda ner visar detaljerade felsvar till användarna och det känns ju seriöst.

Sedan kom det ett nytt mail i morse från Nvidia. Det mailet hade en PDF faktura (med Digital River logo fast mailet kom från Nvidia adress). Undrar om detta är något jag förväntas betala eftersom det är en FAKTURA och det står inget på den om att jag redan betalat via kreditkort... Beloppet är dock rätt nu 89.00 SEK Mailet är också någon sorts Google Translate svenska och det står saker som "Tack så mycket för att beställa från GeForce NOW." Suspekt och hade luktat phishing om jag inte visste vad det var.

För någon timma sedan kom det ett nytt mail från Nvidia. Detta mail är på korrekt svenska och meddelar mig "Medlemskapet har upphört" men också "Vi debiterar kredit- och kontokort när produkten levereras eller när en tjänst börjar." Detta mail följdes upp några minuter senare med ett nytt mail från Digital River där de skriver "Please accept our apologies for any confusion. You were charged due to the automatic renewal of your NVIDIA online store product, which is an optional plan offered at the time of purchase."

Jag orkar inte längre svara på dessa mail (svarade igår) men det är helt uppenbart att fortfarande inte fattat vad problemet är. Kan vara bland det sämsta jag varit med om från ett större företag som Nvida...

Av nilsman

Fick svar på mitt e-mail till Digital River idag men kommer inte att lägga ut det här om det inte är någon som absolut vill se. Det är ju inte riktigt vad denna tråden handlar om.

Svaret var helt felaktigt och säger att "We show that your order is complete and ready for download." och hänvisar mig till att ladda ner något program via en länk som inte fungerar. Gissar att svaret är skickat ev en mailbot för ingen vettig människa kan ha svarat så korkat och felaktigt. Det var också en annan länk till en kundundersökning som undrar hur väl jag tycker att deras support fungerar. Denna länk fungerade så nu har de fått svar på hur väl deras support inte fungerar.

Kreditkortet som jag betalade med och som ligger i deras system går som tur är ut denna månaden. Så för mitt vidkommande kommer problemet att vara löst så fort det går ut. Då är också mina affärer med Digital River slut och kommer inte att återupptas.

Noterade också att när man skriver "Digital River" i google.co.uk så är ett av förslagen "digital river ireland scam". Verkar inte bara vara jag som tycker att dessa verkar lite oseriösa.