Inlägg

Inlägg som drwlz har skrivit i forumet
Av drwlz
Skrivet av FlyingFinn:

Ifall du orkar beställa så har Hollandbikeshop en hel del, t.ex. den här i 61cm med redig pakethållare fram när man ska släpa hem nya chassit eller dra på LAN, eller den här i 57cm om man bara ska ett varv runt kvarteret. Tynga som synden antagligen men inkapslad kedja och rullbroms betyder att dom är sgs underhållsfria tills växelnavet rasar och om man inte ska träna eller dra på långa äventyr borde dom duga bra.

Det var ingen dålig pjäs! Inte så farligt dyr heller. Skulle absolut kunna tänka mig att beställa. Bra hittat!

Av drwlz
Skrivet av Ecthelion:

Kan säga att en L-storlek ram med 29" däck passar mig perfekt som är 186cm. En 55cm med höjd sadel och styre borde nog inte vara några bekymmer för dig!

Skall vidga lite på vyerna och leta i det segmentet också!

Skrivet av FLAXMANNEN:

https://www.bikester.se/kona-coco-M1013315.html?vgid=G1487534
Den här ska finnas i 58cm, dessvärre inte i lager.

Såklart! Värt att ha på bevakning iaf

Av drwlz
Skrivet av Ecthelion:

Verkar endast finnas herrcyklar i större storlek än 57cm. Letade nyss genom femton olika webshoppar...

Ja, man har ju letat runt en hel del. Men 55 kanske funkar. Får sätta mig på någon cykel i butik och se hur det känns

Av drwlz

Är det någon som har koll på om det finns stadscyklar (a.k.a. damcykel) i större ramstorlek än 55? Vill ha något billigt som passar mina 197 cm

Av drwlz
Skrivet av piivo:

Någon som har fisketips för ockesjön i jämtland? Ska bo någon vecka i Mattmar så blir väl mycket fiske då. Hoppas de finns grov abborre där, ska försöka få tag i en roddbåt också.

Har inte fiskat i just Ockesjö, men har hört att det är bra harrfiske där. Om du spinnfiskar så är det nog vanliga spinnare som gäller, typ vibrax storlek 2.

Färg kan väl variera men många föredrar mörkt till harr (svart, svart/orange, svart med röda prickar) verkar det som

Jag brukar också försöka ha koll på någon djupkarta för att hitta intressanta platser (vid abborrfiske). Denna är användbar men är inte alltid komplett:
https://www.genesismaps.com/socialmap/

Av drwlz

Pin Finder 600S för 799:- på XXL i 14 timmar till.
https://www.xxl.se/pin-finder-pinfinder-600-2022-grey-black-b...

Tyckte det lät billigt för en lasermätare. Verkar vara OK pris (ofta runt 1000-1400 annars).

Av drwlz
Skrivet av Zpnk:

Jag är långt från perfekt och använder själv talesättet "även solen har sina fläckar"... men stör ihjäl mig när folk inte kan skilja på en/än och i vilka sammanhang det ska användas. Endå är ett ännu större irritationsmoment när folk skriver.

Sen har vi den där förbannade bokstaven "o" som folk kastar in i tid och otid. Oeffektiv, oattraktiv m.m. Om folk har dyslexi så har jag förståelse, men många verkar använda det som ursäkt och ibland tror man 50% av Svea rikes befolkning har den "åkomman"

Oattraktiv är väl ändå korrekt? Finns med i SAOL i alla fall

Av drwlz

Det är rätt intressant att experimentera fram vad för typ av strängar som ger bäst resultat

Av drwlz

Det är väl en blandning av allt. Att sitta på 60Hz-skärmar är ju ren jävla tortyr för det första (har dock inget med datorn i sig att göra såklart), men när datorn nästan brinner upp och laggar så fort man petar runt i Photoshop/XD så har man god lust att säga upp sig på plats...

Måste man välja någon slags rangordning är det väl CPU > GPU.

Av drwlz

Var ju lite småkul

Av drwlz

Dom lyckas ju fånga uppmärksamheten hos folk i alla fall. Att sticka ut på mobilmarknaden känns inte helt enkelt.

Jag gillar designen men har den inte bra batteritid och kamera så kan den gå och gömma sig oavsett

Av drwlz
Skrivet av piivo:

Ja du har nog rätt, är rätt ny med jiggfisket så har mest kört med 45 graders vinkel och bara vevat med rullen mest. Men var ute i helgen och tycker de fungerar bättre när man håller ner spötoppen tom, man krokar enklare iaf!

Har ni nå tips på jiggar? och helst med skallar som passar till.

Alla har ju sina favoriter och jag förespråkar starkt att du kikar runt lite och väljer form och färg efter vad du själv tycker känns "hett" (det är ju hela tjusningen ), men en som ofta fungerar för mig där jag fiskar är stanley the stickleback från Westin:
https://jiggar.nu/beten-efter-marke/westin/stanley-the-stickl...

Har även haft riktigt bra fiske på den här:
https://www.sporting.se/sv/artiklar/esox-gear-curly-lucy-10-c...

Jag fiskar ofta på ganska djupt vatten (7-9 meter) och då är väl nästan allting svart ändå, så jag vet inte om färgerna gör så mycket i mitt fall

Av drwlz
Skrivet av Json_81:

Vet inte hur den modellen är men Napolean är generellt bra grejer

Låter bra! Har du koll på vilka andra tillverkare som är lite bättre? En polare menade på att dom flesta grillarna bara är OEM/white label i slutändan och att man många gånger bara betalar för märket.

Av drwlz

Alla besök på dreamhack har ju varit härliga. Det var många år sen jag var där sist dock (CRT-skärm var fortfarande aktuellt så att säga). Ett fint minne därifrån var en random kille som ville hoppa in och köra Serious Sam (1 eller 2, minns inte exakt) med oss. Efter en stund märker vi att någon bara springer rakt in i väggen hela tiden och undrar vem det är som har gått sönder. Då är det ju den killen som sitter med pannan planterad i tangentbordet och sover gott

Vi lyckades även "hyra" ett helt dagis över en helg där vi satt ett gäng svettiga tonåringar och köttade Starcraft m.m. Det var jävligt ballt (tyckte man då iaf).

Av drwlz

Måste säga att jag är lite imponerad över Varmilo. Riktigt bra för att vara direkt från "fabrik". Så just nu kör jag denna

VA88M

Av drwlz
Skrivet av PixelRiot:

<Uppladdad bildlänk>

Kör en sån på jobbet

Av drwlz

Missade att få med koppen som alltid ligger i fiskeväskan (inte min bild dock). Ganska liten och perfekt att ha i båten:

Av drwlz

Hittade denna i någon Åhléns-outlet typ. Magisk passform i örat. Står tyvärr uppe på landstället...

Av drwlz

Överväger att slå till på en grill efter mycket tjat från omvärlden. Någon som kan tipsa om något vettigt i den lägre prisklassen? Räcker gott med 3 brännare. Stekhäll är ett plus (som standard eller tillbehör).

Sneglade på Napoleon Freestyle 365. Den såg stadig ut, men låg väl lite i överkant vad gäller budget. Kan dock ge med mig om det är bra grejer

Personligen vill jag bara göra smashburgare (men kan ju vara bra om man kan grilla annat också antar jag).

Av drwlz
Skrivet av piivo:

Tips på flätlina som inte ger så mycket linbåge? tänker att kanske fireline är bra då den verkar vara mer åt nylonhållet?
Kör med berkley x9 nu iaf och det är enorma linbågar drygt när man skall jigga!

Har själva linan så stor betydelse när man får mycket linbåge? Jag tänker spontant att man försöker motverka det genom att vinkla ner spötoppen eller möjligtvis gå upp i vikt på bete/jiggskalle. Kanske att tjocklek på lina kan ha betydelse i viss mån men då är det nog grövre storlekar.

Jag kör en väldigt "stel" flätlina från Fireline som jag inte minns namnet på just nu, men den ger linbåge om det blåser på. 0,10 mm har jag för mig att det är, kanske 0,12.

Spöt ner i vattnet om det blåser, så brukar jag göra