Inlägg

Inlägg som peterthegreat har skrivit i forumet
Av peterthegreat

Jag tänker nog köpa mig ett HD3870 kort nu när priserna sänks och sen ett 4870x2 till sommaren. Då kan jag nog behålla 3870 kortet i burken så man i teorin har 3st g-kort.

Av peterthegreat

Som jag har förstått är DX10 bara en upprensning av allt skräp och skitkod/bibliotek som äldre DX använde sig av. Det gör det mycket lättare för alla utvecklare att skapa mjukvaran mycket fortare med bättre resultat. Det var mycket snack om just det i början av DX10-eran.

Av peterthegreat

Men tänk såhär då - om man sitter och styr med tanken hela tiden och man har gjort sketmycket saker, man har skrivit en bok på 7000 sidor t.ex, och då plötsligt kommer tjejen och börjar taffsa och kåta upp en vilket tar några ms - kraschar datorn då? * INPUT ERROR * MEMORY OVERFLOW 0x000000032*

Btw så skulle det vara trevligt att bara tänka texten så att den skrevs. Man vänjer sig ju ändå. Det blir som en on/off switch i huvet på en.

Av peterthegreat
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Robbaz
Det är mer poplulärt än vad du någonsin kan tro, det säljs mycket spel på konsol marknaden men det piratkopieras minst lika mycket.

Jag antar han var ironisk.

Av peterthegreat
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sl2wm-rocks
2gb kommer räcka gott och väl tillsvidare. Skulle situtationen förändras så att programmen börjar kräva mer kan han bara köpa mer minne då.

Det är det som är tanken med hela bygget, lite av ekonomiska själ också. Dessutom är Win XP(32) begränsat till 3gb så 4gb känns inte aktuellt ännu.

Jag är en entusiast så jag vet vad jag håller på med. Har hållt på i iallafall 8år.

Av peterthegreat
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fire_Ice
Nvidia är svartsjuka

Vänta bara på 4870x2 som kommer i början av sommaren. DET NI! Det kommer att äga isönder....

Jag tror också det, men med tanke på vad jag haft för förhoppningar på AMD sedan lanseringen av HD2900 och blivit besviken så känns det som att man ska vänta med att hoppa i taket, iallafall innan äpplet faller i bäcken.

Av peterthegreat

Skitbra att dom massproducerar det nu. Om ett par år kommer priserna vara riktigt fina tror jag eftersom dom flesta iallafall kommer köra det som systemdisk(OS).

Av peterthegreat
Citat:

Ursprungligen inskrivet av razorbladee
Jag hoppas att AMD kommer igen nu. Dom har tappat så extremt mycket den sista tiden så jag får en tår i ögat. Nästan alla AMD galningar har gått över till Intel just för prestandan, jag hoppas härmed att AMD får in lite pengar för att komma tillbaka in på topp listan!

Jag ska uppgradera mitt AMD-system den här månadslönen som kommer och jag har tänkt hela tiden på vad jag ska köpa. Jag pendlade mellan intel och AMD men varje gång jag tänker på att ha ett intel-system och/eller Nvidia mår jag dåligt.

Jag har best'ämt mig för

AMD Athlon 64 X2 6000+ 3.0GHz Socket AM2,2MB, BOXED m/fläkt

Crucial DDR2 BallistiX PC8500 2048MB CL5 ,Kit m/två matchande BallistiX 128Megx64

MSI K9A2 Platinum, AMD 790FX, DDR2, ATX, Socket-AM2+, GBLAN, 4xPCI-Ex(2.0)x16

för att sedan fixa nån 'Phenom(B3)' och nytt G-kort, typ 'Radeon HD 4870 X2'. Jag mår bara bättre och bättre av att tänka på det.

Av peterthegreat
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kon87
gmail<3

<3

Av peterthegreat

Korruption. Intel och Nvidia har pröjsat Dell för att göra såhär. *

*Författaren och/eller förläggaren till detta inlägg reserverar sig för att misstolkningar kan ske och håller sig ej(!) ansvarig för varken innehållet eller responsen av diverese inlägg/tråd, inklusive detta.

Av peterthegreat
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Xtenzion
När man bootar ifrån en USB sticka, hur ser möjligheterna att köra USB 2.0? för annars borde det gå rätt segt att installera om den enbart kommer upp i 1.0 överföringshastighet.

Om du sitter på en USB 2.0 (highspeed) port så vore enda begränsningen biosen skulle jag tro vilket betyder att det nog finns moderkort som har antingen det ena och/eller det andra.

Av peterthegreat

Riktigt najs om bankomaterna kommer med snabba men riktigt snygga effekter.

Av peterthegreat
Citat:

Ursprungligen inskrivet av konker
jag skulle gå på en 6000+ eller 6400+, å vänta med phenom tills dom kommer med högre klockhastigheter och förhoppningsvis utan buggen.

Jag ska själv göra likadant. AMD är med alla deras tester 100% på att TLB-buggen är borta från B3-chippen.

http://www.dvhardware.net/article24479.html

Av peterthegreat
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Possan
Du kan hitta ett ganska bra test som jämför HD3870 CrossFire mot 8800GT SLi i flera spel:
->Här<-

Jämför också skillnaden mellan Dual och Single i både CF och SLi.

Testet är en månad gammalt och saknar Crysis och COD4 men det är fortfarande intressant att se hur bra CrossFire faktiskt skalar mot SLi.

Wow fan va najs CF e. upp till 106% skillnad mellan Single och CrossFire i vissa spel medans SLI ligger på runt 50%. Grymt värt att fixa sig 2x3870 alltså.

Av peterthegreat

Om priset ligger så pass under Quadcore-CPUerna och över Dual så kan det passa sig för många som kan tänka sig lägga några extra kronor på sin kontorsdator eller nått.

Av peterthegreat

Missade att skriva igår så jag skrivet idag. GOD JUL alla SweC:ers.

Av peterthegreat
Citat:

Ursprungligen inskrivet av decee
Morgondagens nyheter... Ferrari sätter in spärrar i sina bilar så de inte går snabbare än 30km/h för att undvika att bilarna används i höghastighets tävlingar på motorvägar. 8-)

Bilar idag begränsas redan till en viss hastighet för att man inte ska kunna köra hur fort som helst, fast gränsen ligger rätt högt, 200km/h har jag för mig.

Av peterthegreat

Sir_Manfreds såg riktigt julmysig ut.

Av peterthegreat

Denna i en bärbar datorn eller annan bärbar hårdvara. *dräggel*

Av peterthegreat

Jag tyckte det var roligt. Tack SweC