Inlägg

Inlägg som Kimpolino har skrivit i forumet
Av Kimpolino

Fyfan för media markt, elgiganten och resten av blodsugarna. Har sett allt för många kompisar vars föräldrar köpt "speldatorer" till överpris...

Av Kimpolino

Jag hade definitibt bytt. Skillnad i färg och avklippt text hade inte gjort mog särskilt glad.

Av Kimpolino

Jag är själv inte så kunnig och tog hjälp av en vän. Hade min polare haft söndet mina nya grejer så vet jag inte vad jag hade gjort.

Jag kan dock tipsa om att läsa på en massa. Jag har kollat jättemycket videos och börjat få en förståelse för hur det funkar att bygga en dator. Har dock inte pengar eller delar till att börja experimentera.

Av Kimpolino

Följer!

Av Kimpolino

@nlkar: Jag lär slå till på en i7.

Av Kimpolino
Skrivet av nlkar:

Varför bumpar du när du inte ens svarat på de som skrivit hittills?
Håller med om solomons förslag, en i7 vore att föredra för streaming även om du skulle klara dig på en i5. Skulle alternativt snegla på 290x i stället för gtx970 men beror på budget, upplösning och spel. Är det bara CS:GO som gäller kan du ju spara in ännu mer på grafikkortet.

Skrivet av solomon:

Har du ens kollat mitt svar?

Aa just fan! Tänkte inte på 290x. Det är också ett väldigt prisvärt kort.
Jag brukar tänka att, "Behöver jag mer prestanda i framtiden?" och om svaret blir Ja så köper jag alltid så jag har till framtiden, istället för att riskera bli stoppad pga "för dålig hårdvara" i senare tillfällen.

Att säga, "jag spelar bara XX spel och kommer alltid göra" är ren bullshit. Man kommer alltid testa nya spel och är ens hårvara inte tillräckligt bra så kommer inte spelupplevelsen vara densamma helt enkelt.

Ojsan! Era inlägg dök inte upp på min telefon när jag kollade. Ja men det ser ju bra ut! Tack för tipsen! Jag lutar definitivt åt en i7. Men skulle det bli en tillräckligt stor skillnad för att lägga de extra pengarna?

Av Kimpolino

Bump

Av Kimpolino

@qwee: Sant! Skulle man kunna använda en laptop som substitut för den ena skärmen eller är det att föredra med två skärmar till samma dator?

Av Kimpolino

@solomon: I min dator sitter just nu 8GB RAM DDR2. Ett gammalt 560 av något slag. En 2.6 quad core. Vill med detta säga att det inte är något som är värt att spara förutom diskarna som är 1TB samt 128GB.

Nej jag förväntar mig inget genombrott direkt. Har som sagt drömt om att ha en liten kanal att pyssla med väldigt länga och skulle vilja göra detta för mitt egna höga nöjes skull. Om något annat sker så är det bara ett plus. Jag satsar inte heller för att stenhårt göra karriär. Det skulle ju vara kul om det blev så men jag tror inte att jag har den karisman som behövs.

Av Kimpolino

Ny dator för streaming av CS:GO

Hej! Jag har nu beslutat mig för att göra slag i saken och fullfölja min 8 år gamla dröm om att börja med youtube och streaming. Jag har inte tidigare haft mod till detta men jag är efter mognad sjukt taggad!

Jag vill ha en dator som klarar av att streama främst CS:GO på ett sådant sätt så att jag inte blir tokig på hur hackigt eller dåligt det flyter på.

Jag är totalt okunnig när det kommer till vad som krävs av en dator för detta ändamål och skulle nu vilja ha er hjälp till att guida mig. Jag vill så klart att det ska bli så billigt som möjligt och helst inte dyrare än 10k. Men om ni avgör att det skulle vara totalt omöjligt för mig att streama på denna budget så får jag såklart tänka om. Jag är dock inte ute efter att någonting ska vara det värsta, värsta. Utan jag vill ha en dator som får jobbet gjort utan problem.

Det som finns är:
Operativsystem
Hårddisk
SSD
Mus
Tangentbord
Skärm (Borde jag ha en till skärm? Måste den i så fall vara en värsting?)

Tack på förhand!
Kim