Inlägg

Inlägg som Laglorden har skrivit i forumet
Av Laglorden

Jag fullständigt avskyr att de gjort "nm" till en marketinggrej snarare än en verklig längd.

men det är penismätartävling på låg nivå, där jag definerar om nm som nåt annat är det är och därför har lika bra penis som du.

Av Laglorden
Skrivet av Nautilus011:

En i3 7340, vad tror Ni om en sådan CPU för en HTPC, för klen?
(stömma netflix, HBO. spela upp BR-rip etc.)

Skulle nog funka hyfsat bra och mycket bättre än andra alternativ som från AMD för samma peng. Speciellt strömma Netflix har väl hårdvarustöd endast på Interls cpuer (och med Windows 10)

Av Laglorden
Skrivet av ThomasLidstrom:

En ok CPU med en helschysst iGPU kommer att vara perfekt i en kontorsmaskin.
Intels CPUer är ju lite grand tvärtom.

För du behöver ju en schysst GPU när du kör Word, Excel och Internet Explorer.... öhhh, nej just det.

Av Laglorden
Skrivet av FattarNiInte:

@Laglorden:
Har du källa på det? Jag tycker att det låter lite konstigt att intel inte skulle fixa till gcc i så fall.

Japp, källa: AMD kolla den pyttelilla texten på deras egna slides från deras jämförelse där de drar av 43% på Intels Spec-resultat vid prestandajämförelser.

Intel fixar/optimerar sin egen kompilator, Gnu fixa gcc. De får säkert "tips och trix" både från Intel och AMD, men de är mindre sugna lägga in den typen av optimeringar vad jag tror.

Av Laglorden
Skrivet av Pepsin:

"Löjligt" att ens titta på Intel vet jag inte, de har fortfarande fördel i vissa workloads:
http://www.anandtech.com/show/11544/intel-skylake-ep-vs-amd-e...

Om man dessutom optimerar sina med Intels kompilator istället för Gnus så får man ytterligare 30-50% mer prestanda med Intel.

Av Laglorden

Samtidigt så lanserar Intel sina nya processorer idag och jag har sett announcements från både Dell och Cisco, säkert från alla andra också, bara jag inte brytt mig kolla

Visst, finns säkert de som köper processorer i lösvikt på Prisjakt, men tror de flesta vill ha nån <strike>annan peka på/ringa till när det pajar</strike> som testar och kvalitetssäkrar byggena när det gäller Enterpriselösningar.

Av Laglorden
Skrivet av GilbertG:

Även om AMD gick bet på försäljningen då så lyckades de så småningom bryta alla handelsbarriärer. T ex var Dell notoriska som inte ville ta i AMD med tång ens, de tackade nej till en miljon processorer för att de satt i Intels strypsnara. Dessa hinder finns ej längre.

Ja, Dell var länge Intelexklusiva och det gick rätt bra för dem, sen börja de med AMD och allt gick åt skogen

Närå, men de började ju med AMD när AMD var som mest konkurrenskraftiga där ett tag, men undrar om de inte ångrat sig många gånger iaf på server-sidan och funderat många ggr om de inte ska gå tillbaka.

På jobbet har vi standariserat på Cisco UCS bladsystem. Skitsmart man skapar profiler med en server, ingen identitet finns i bios allt laddas på när man startar maskinen, lite som RAID, fast för servrar. Cisco kör och har alltid kört endast med Intelprocessorer. De kom för ca 6 år sen när det inte längre fanns nåt vettigt skäl använda AMD

Men tills Cisco funderat på om de ska börja med AMD, inga AMD-proppar för oss iaf.

Och det går ju dessutom inte blanda AMD och Intel i samma vmware-kluster ändå så, bara att man måste stänga av en maskin kan vara nog så högt hinder flytta ibland.

Av Laglorden

Jag läste att AMD typ först testade kompilera med gcc nåt test och körde det på "nån" Intel Xeon och kom fram till att det var 46% långsammare än det som Intel visat upp genom att kompilera med sin egen kompilator.

Ok, fint, men;
Sen så drog de helt enkelt bort 46% av Intels resultat på samtliga tester och jämför sedan sina resultat med de värdena istället för de som är officiellt publicerade på siter som Specint och liknande. Om det stämmer vill jag bara säga EPYC FAIL.

Så kan man inte göra, utveckla en egen kompilator istället, eller kör standardiserade likadana program för bägge plattformarna (som de gjorde med cinebench för Ryzen ex vis) Visst, nu är ju de flesta programmen optimerade för Intel, men though shit, så kommer det nog vara tills AMD har större marknadsandel och för en kund som köper nåt för att köra ex vis nåt ekonomisystem osv osv, så kommer det OCKSÅ vara optimerat för Intel troligen. Så... det LJUGER med sina siffror, så otroligt ohederligt.

(om ovanstående stämmer vill säga...)

Edit: Verkar som det stämmer. Citat från AMDs egna "fine-print";
"Slide 77;
"All 2P E5 scores other than E5-2699v4 were derived from the following ICC compiler-based test results per spec.org multiplied by 0.575 to convert it to..."
/Edit

När det gäller "smutskastning" så är det väldigt väldigt klart för mig iaf vilket företag som pratar mest om sina EGNA produkter och vilket företag som pratar mest om konkurrentens produkter. Det är också rätt självklart om man har 2-5% av marknaden att man måste eller tom bör agera på det sättet (våra produkter är lika bra som [insert marknadsledande konkurrent med högt förtroende här] men kostar x% mindre, så där så är jag varken förvånad eller sur.

Av Laglorden
Skrivet av Noob I am:

Nvidia nvidia... deras sätt att namnsätta produkter blir bara sämre och sämre.

Skulle vara intressant inom kort framtid (1-2 månader) att få ett snabbtest på hur mycket bättre ryzen presterar sedan lansering med tanke på att många buggar har fixats samt en del optimeringar har kommit.

Ja, hade det varit AMD hade de kallat korten 5080 istället för så enorm ökning av prestandan kräver ju minst ett nytt modellnummer... *host* 480 *host* 580...

Det blir säkert Ryzen R57 med ny stepping, klockar hela 25 Mhz högre!!!! i medvind och solen bakom bergen

Av Laglorden
Skrivet av Någon:

Hoppas verkligen den patchen nån skrev om på sweclockers att microsoft skulle göra till Win7 för bulldozer att det verkligen fixar prestandan till det bättre. Handlar den patchen om schedulern kanske?

s/7/10/
s/bulldozer/Ryzen/

Jojo "barnsjukdomar", som typ polio då

Men låt oss säga såhär, totalt sett är jag ändå positivt överraskad av Ryzen. Men jag trodde å andra sidan aldrig på AMDs hype eller fejkade^H^H^H^H^H "väl utvalda" tester.

Av Laglorden
Skrivet av Tobbbe__:

Korrekt analys av deras teorier kring CCX och att kontakt mellan dem olika kusterna medför en viss fördröjning.

https://www.pcper.com/files/imagecache/article_max_width/review/2017-03-10/ping-amd.png

DETTA är problemet. AMDs "infinity fabric" håller inte måttet helt enkelt när spel ska skicka info mellan trådar på olika CCX-kluster.

När folk börjar snacka om hur det är "fel på Windows scheduler" och det ska lösas med en patch osv osv så får jag deja vu känslor Kan bero på alla fanbois som sa EXAKT SAMMA SAK när det gällde Bulldozer.

Ja, det kanske kan ge 1 eller 2 fps i spel. Men nej, 1800X lär inte bli snabbare eller ge mera frames per krona än core i7 i de spel där den ligger 20-30% efter.

Av Laglorden

Haha, vad alla är känsliga för en rubrik som KAN tolkas som något slags kritik av er gud/mamma/gyllene kalv/whatever.

Av Laglorden
Skrivet av Ozzed:

Det är riskfritt från deras sida. Det finns inget förtroende som kan skadas eftersom de inte har något till att börja med. Så de jobbar förmodligen efter devisen "lite svinn får man räkna med".

Jo, det är ju ganska bra vid denna typ av mål att båda har något förlora. Så om något skulle hända och OM de skulle gå vidare till domstol skulle jag svara med en motstämning på nåt roligt belopp, typ sveda och värk, förlorad arbetsinkomst närmsta 20 åren osv osv.

Några mille sådär så bägge parterna har något förlora, annars blir det ju tråkigt och ensidigt. Begära kvarstad på deras egendom och begära ut all deras email angående detta.

Inte för jag vet om det skulle gå igenom, men om de har något förlora också så blir det ju roligare "fight".

Å vem faaan ser på Zentropa filmer? Är inte det nån dansk skit där de bokstavligt talat filmar bajs med skakig kamera och låtsas vara "kulturella"? Skulle krävas mycket betalt se sånt! Det är nog snarare det som är problemet, "Ingen ser våra filmer, vad konstigt? De som är så BRA. Måste vara alla piratar dem!!!" Jo, tjena.

Av Laglorden
Skrivet av lord_vasagos:

Är historien som upprepar sig själv och börjar bli mer och mer säker på att amd faktiskt har kommit tillbaks igen

WOW! The actual AMD Hypetrain in action!!! LOL

Undra hur många här som kommer känna sig ungefär så när Ryzen släppts på riktigt, eller om alla förväntningar infrias

Av Laglorden
Skrivet av Implor:

Ryzen har bättre singel trådad prestanda än intel 6900k/6850X/5775C. IPC är i princip i samma nivå som skylake/kabylake. Den får 11% lägre pga lägre klockfrekvens. Efter som denna ryzen saknar XFR så kan avståndet bli ännu mindre med 1600x.

Nej, den har inte alls "bättre singeltrådad prestanda" om den får 11% lägre resultat pga lägre klockfrekvens, då har den 11% lägre singeltrådprestanda.

Rätt självklart, faktiskt, om du tänker efter.

Edit: Bara för att klargöra; egentligen kan du ersätta "pga lägre klockfrekvens" med vad du vill exempelvis "pga svart magi" eller "pga månen inte är gjord av ost". Alltså om nånting presterar 11% sämre så presterar den 11% sämre.

100 är större än 90. Fem myror är fler än fyra elefanter.

Av Laglorden
Skrivet av xcluzive:

Syftade inte på IPC angående bulldozer.

"Tittar man på benchmark-resultat är just komprimering Bulldozer-designens paradgren, tyvärr den enda paradgren designen har." Känns lite som en bulldozer rebrand detta

Vi får väl se, bjuder på denna fina reklam som påminner om diverse utvalda benchmarks och reklamfilmer som man ser om Ryzen nuförtiden;

Av Laglorden
Skrivet av klk:

Min gissningen ligger på 3100. AMD har behov av att plocka marknadsandelar och vill man sälja måste de ner mot 3000 för något som tuffar på bra mycket snabbare än nuvarande bulldozer, skulle faktiskt inte förvåna om de lägger den mellan 2000 och 3000.

Du tänker fel, snarare ska de ta 9.000 eller 12.000:- för den iaf högsta modellen, iaf i början. För folk ska få veta/tro att den är "det snabbaste man kan köpa".

Av Laglorden
Skrivet av GilbertG:

Herregudars vilken halmgubbe du bygger. Total kodynga. Vad är ens "UPPLEVD fps per krona"? "Support för g-sync"? Allvarligt? Det är Nvidias helt egna påhitt, ingen annan grafikmakare får lov att stödja det. AMD har haft prestandakronan lika mycket som Nvidia, men det har uppenbarligen inte betytt något.

Tyvärr håller AMD med mig, inte med dig eftersom de börjat arbeta med såna tekniker som framepacing. Du förstår, om du skickar ut 10 frames där 10 tar 1ms/styck och ritar typ 10 rader på skärmen och 10 st som tar 30ms så är genomsnittet 15,5 ms. Om du skickar ut 10 frames som tar 19 ms st och 10 som tar 21 ms st så är genomsnittet 20 ms, alltså mycket "sämre". Vilket ger bättre UPPLEVD fps tror du?

Ja Gsync är Nvidias egna påhitt, spelar det nån roll för nån som inte stirrar blint på "fps" utan istället utvärderar hur jämnt spelet flyter, alltså "upplevd fps" eller "upplevd prestanda" eller "upplevt flyt i spelet". En person (potentiell kund) kan/kunde alltså lägga det (Gsync) som en del i jämförelsen "bästa kort för mina pengar" istället för "det kortet ger fler fps i ett benchmark, därför är det bäst".

Jaha, nu säger du "lika mycket som Nvidia", ok det är din uppfattning, för din uppfattning av "prestanda". Originalet som jag sa emot var "AMD har varit bättre sen 3870-dagarna", så bygga halmgubbar verkar du vara rätt bra på själv.

Av Laglorden
Skrivet av UncleDirty:

När köpte du ditt första kort kollade benchmarks etc, 789 100 serien?

Öh, första 3D-grafikkort jag köpte var nog Vodoo2 för att köra Doom, men vad har det med saken att göra? Nej, jag kollade inte benchmarks då.

Jag har ägt AMD-kort, bland annat för de hade TV-kort integrerat på sig och man fick med en fjärrkontroll. Det var då "bättre" än motsvarande Nvidia-kort pga det. Nåt eller ett par andra också, men det var relativt länge sen, det med.

För de spel jag spelar idag (Europa Universalis, Hearts of Iron, lite Xcom) spelar benchmarks eller grafik-kort mindre roll skulle jag tro, kan nog köra på integrerad grafik om det skulle knipa, vet inte, har IOFS 4k-skärm, men känns inte som de belastar (780)-kortet direkt...

Av Laglorden
Skrivet av inquam:

Långt inlägg.

Vad jag säger är endast bara att den där memen om att "AMD har minsann varit snabbare och bättre sen 3870 dagarna" inte är korrekt.

Inte ens om man endast definerar "bättre" som "fler fps per krona" stämmer det vid varje tidpunkt de senaste 10 åren.

Det finns nån slags idè om att "vi som vet mera köper minsann AMDs grafik-kort" och om man väljer Nvidia så har man gått på nån slags marknadsföringsbluff. Men nej, så är det inte. AMD har, ur min synvinkel, helt enkelt varit sämre de senaste åren på de sätten jag definerar sämre och därför har de också helt rättvist förlorat i marknadsandel.

De har varit sämre på många saker vid många tilllfällen sen "3870-dagarna".

Nvidia är helt enkelt BÄTTRE på att analysera marknaden, analysera vad folk vill ha och är villiga betala för och sen utveckla mot RÄTT mål för att tjäna pengar på det. Sen sitter det några som kallar sig "entusiaster" här och tycker att folk minsann borde köpa AMD för de har köpt AMD och folk vet inte sitt eget bästa eller det är nån konspiration bla bla bla. Men det kan lika gärna vara tvärtom, AMD borde ha än ännu mindre marknadsandel än vad de har, de har inte "förtjänat" den marknadsandel de har idag ens, om du frågar mig.

Visst, det vore roligt om de fanns mer konkurrens för det driver på utveckling osv, men... köp Cyrix-processorer och Matrox-grafikkort om ni nu vill "öka konkurrensen" och det är den absolut viktigaste frågan vid köp av hårdvara.