Inlägg

Inlägg som MariusFranzen har skrivit i forumet
Av MariusFranzen
Skrivet av Nepo:

Kan du inte lämna in den till IT supporten i skolan om ni har någon?

det kan man väl, men då blir de sur då de inser att man lyckats "hacka" till sig admin kontot. d=

Av MariusFranzen
Skrivet av Haptic:

Vad är det för dator?
har du hdd eller ssd?
är det någon process som drar mycket cpu eller ram?
hur ser temperaturerna ut?(kolla med hwmonitor)

Det är en Lenovo Thinkpad 11e
Tror att det är en SSD på 120 GB och den har en Intel Celeron N2940 och 4 GB RAM minne
Jag ser ingen process som tar så mycket
CPUn ligger på 40 C när man surfar

Av MariusFranzen

Skoldator där ALLT laggar

Fick en dator av skolan för ca 2 år sedadn som inte gjord för spel eller sånt, utan att skriva och surfa osv. Men för 1 år sedan så började den lagga. Så att när man skrollar i google chrome så laggar det. När man skriver i word så laggar det. Hur kan jag fixa detta?

Av MariusFranzen

Byta inriktning

Hej. Jag går el & energi programmet i gymnasiet just nu. Inför 2an så fick vi välja inriktning. Dator teknik, El installationer eller Energi teknik. Jag valde El installationer mest pga att min enda vän valde det. Mot slutet av 2an så insåg jag att jag hatade el installationer och nu i början av 3an har jag tänkt att gå om 2an men med Dator inriktning. Första skoldagen så pratar jag med min mentor som säger att det finns 1 ledig plats på dator, och att jag kommer få platsen då jag är den första som ber om att få den platsen, men att jag inte kommer få den förrän på torsdag, idag, då alla lärare ska ha ett möte idag då de tar upp saker som kursbyten. Från i måndags till idag så är det 2 2or som också bett om att får byta, och då är det de som får platsen, därför att de är 2or. Finns det något jag kan göra?

Av MariusFranzen

Bli Pilot?

Jag börjar nu 3an i gymnaiset på el programmet och känner att jag inte vill bli elektriker. Jag har kollat upp pilot utbildningen och då behöver jag ta ett halv år för att läsa in ett par ämnen, och sedan ta massor av hälso tester för upp mot 8000, och sedan gå 2.5 år i pilot skola. Det jag undrar är: Finns det några bra jobb som pilot? Är det bra betalt? Finns det några pilot på sweclockers som skulle kunna rekommendera att bli pilot?

Av MariusFranzen

@Edge1: Redan kört det och måste säga att det är det bästa open world spelet jag kört! Bara ledsen att Pandemic lade ner och det inte kommer en uppföljare.

Av MariusFranzen

Ja, jag har kört alla fallout förutom 4, Skyrim, GTA V (gta 5 går bra på low), sugen på MGS 5, men tvekar på att en 6950 klarar det. Och jag har kört Assassins creed 2 till Black flag. Ska köra de nya när 1080 kommer.

Av MariusFranzen

Story Open World spel?

Jag känner mig sugen på att spela nått spel som The Witcher 3 eller Assassins Creed. Jag har just nu en AMD HD 6950 så min dator klarar inte av spel som Witcher 3 eller AC Unity, men om ett par månader så ska jag köpa en GTX 1080 och köra massor av spel.
Kan någon något spel som inte är allt för krävande men open world och gärna en bra story också?

Av MariusFranzen

Om du vill göra det gratis kan du ju alltid pröva med en tång... Blir kanske inte så fint, men gratis.

Av MariusFranzen

Hur ser jag till att jag inte bryter mot någon Copyright?

Jag är en indie utvecklare som håller på att göra ett spel, och undrar hur jag ser till att jag inte bryter mot någon Copyright, t.ex. med namnet på spelet eller mitt företag?

Av MariusFranzen

Har bara stock kylaren, så det är inga problem, men jag gör som @Mayth säger och plockar bort gpun. Tack!

Av MariusFranzen

Resa med stationär dator

Hej! Min mamma ska hyra ut våran lägenhet i en vecka inför storsjökupen och jag har tänkt åka till min pappa under tiden och ska ta med min dator. Det är en stationär dator med 1 SSD och 1 HDD och det jag funderar på är hur det ska gå att åka tåg med en HDD? Tror ni att det är säkert?

Av MariusFranzen

Ja, skärmarna ska använda till gaming. och jag funderar på att ha mitten skärmen med 144hz och de på sidan 60hz @anon254573

Av MariusFranzen

Vad för skärmar ska man köpa?

Hej! Jag har tänkt köpa några skärmar efter sommaren och hänga upp de på ett vesa ställ, typ den här och undrar vad för skärmar man borde skaffa? Är sugen på att skaffa 3 av dessa då de har en smal ram, men de har hög responstid. Vad tycker ni?

Av MariusFranzen

Göra en textur till en othello pjäs

Hej! Har gjort en othello pjäs i Blender och vill nu göra en textur till den med photoshop. Hur göra jag så att den runda pjäsen är svart på ena sidan och vit på andra med bara 1 textur?

För de som inte vet ser en othello pjäs ut så här:

http://thumbs.ebaystatic.com/images/m/m3u9nqbOsrau-2coFa9Qp7Q/s-...

Av MariusFranzen

@Roffe: jag har inte gjort nått ordentligt spel, då jag bara programmerar på helger, utan jag har bara experimenterat med lite allt möjligt. Ska göra ett ordentligt medeltidsspel denna sommar

Av MariusFranzen

Jo, jag gör nog så att jag gör ett spel inspirerat av Arn, eller rättare sagt historien. Jag är en indie utvecklare som fortfarande är i gymnasiet

Av MariusFranzen

Göra ett spel baserad på Arn böckerna?

Hej! Har hållit på med Unreal Engine ett tag och känner för att göra ett riktigt story drivet spel, och tänker att göra ett spel baserat på Arn böckerna skulle vara en bra idé. Vet någon om man får göra det utan någon licens, eller om man behöver en licens, hur skaffar jag den licensen?

Av MariusFranzen

@modaset: jag streamar från hdonline.to, med vanliga google chrome.

Av MariusFranzen

Error Loading Player: No playable sources found

När jag ska streama serier så får jag denna error. Det började igår kväll när jag kollat på typ 3 avsnitt Agents of Shield, men när jag ska kolla på det 4e så får jag denna error. Jag prövade att gå tillbaka till avsnitten jag nyss sett, men då får jag samma error.
Jag har prövat på andra sidor och får samma error. De sidor jag använt använde JW Player.

Jag har Google Chrome och flash player installerat.