Inlägg

Inlägg som Labbrocken har skrivit i forumet
Av Labbrocken
Skrivet av SwedenVirre:

jag hade kollat på ett annat par minnen, både jag och bekanta har haft rejäl otur med dom G.skill Aegis. har haft smått problem med instabilitet på en del moderkort. både AMD och Intel.

Hade lagt på några kronor och istället gått på nått annat kitt som inte är super känsligt för värme.

Bra fångat, jag gick mest in på minnen och tog ett billigt med vettig klockning. Det är väl en generellt bra rekommendation att titta på alla komponenter innan man köper och inte bara lita blint på rekommendationer. Lägger man på 50-100 kr på vissa komponenter (minnen, CPU-kylning osv) kan man få klart bättre saker för nästan samma pris.

Av Labbrocken

God morgon!

Med den budgeten hade jag hållit kvar vid grafikkortet. Har ingen erfarenhet av att spela apex, men övriga spel funkar fint med ett 1070 (körde själv med ett sådant fram till i julas) om du håller dig till 1080p och inte kräver högsta grafikinställningarna.

Nu kommer du säkerligen hitta billigare komponenter på annat håll, men jag tänkte något liknande med detta:

https://www.inet.se/kundvagn/visa/JB4eAdX9Qwp8jg9Jj2DBMWDk0iA/budget-5k

https://cdn.inet.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/JB4eAdX9Qwp8jg9Jj2DBMWDk0iA/bu...

Detta förutsätter att du har ett chassi liggandes, annars får du lägga på 600-700 kr för ett sådant. Det går att hitta AMD-lösningar för samma pris om du hellre kör det röda laget (12400 verkar annars vara en bra spelprocessor).

Om det är ett alternativ för dig så skulle jag kolla begagnat marknaden, där tror jag du kan få klart mer bang for the buck med lite tålamod.

Av Labbrocken

Tycker det är bra att det finns alternativ till att åka bil/kollektivt i form av elscootrar och elcyklar. Cyklar själv(utan el) 13 km enkel resa genom stockholm varje dag. Jag svettas som en gris men har möjlighet att ställa cykeln i ett garage på jobbet och har skåp där jag kan förvara kläder på jobbet, så det blir den träning som annars inte skulle bli av för att jag är för slö för att släpa mig till jobbet. Hade jag inte haft möjlighet att duscha på jobbet skulle jag med lätthet köpt mig en elscooter istället för att slippa bilköer, försenade tåg/bussar (på en elcykel skulle jag nog trampa på oavsett och bli svettig på cupen).

Mitt tips är bara att tänka på oavsett om man har cykel eller scooter så ska man hålla sig i cykelbanan eller på vägen, trottoaren är till för fotgängare. Och rödljusen gäller för oss då vi klassas som fordon. 98-99% av alla jag träffar på i trafiken följer den devisen, tänk på att det gör mycket ondare för oss än bilen som kör mot grönt om det blir en krock.

Av Labbrocken
Skrivet av Nissling:

Det blev det! Problemet i vitbalansen försvann och ingångsmenyn är nu alltid tillgänglig. Sammanfattningen i testet är uppdaterad.

Tack för tipset

Kul att se att firmwaret fixat till problemen. Det säger ändå ganska mycket om skärmen att den kom ut i slutet av förra året och först nu har en mjukvara som gör att skärmen fungerar som det ska.

Nu kunde jag dock inte hålla mig längre utan kastade mig på köp-knappen, tack för ditt test som gjorde att i slutändan vågade slå till!

Av Labbrocken
Skrivet av Joppis:

Är det känt vilken paneltillverkaren är?

Enligt displayninja är det en AU Optronics (M270QAN07.5)

Av Labbrocken
Skrivet av Nissling:

Jag testade mig runt med FW 1.1 och 1.2. Under sidan för SDR går jag in i detalj hur skärmen beter sig beroende på de två mjukvarorna.

Att FW 1.3.1 släpptes i fredags hade jag missat, och testet blev färdigskrivet innan det så av naturliga skäl kom det inte med. Men skärmen är inte returnerad än så jag kan ta en titt på det ikväll.

Fullt förståeligt att du missat/hunnit med detta, firmwaren är som du nämnde väldigt ny. Ska bli intressant om du ser om det blivit nån förbättring.

Av Labbrocken

Kul med test av just en av de skärmar jag funderar på att köpa in!

Vilken firmware version av skärmen är det recensionen är baserad på(ursäkta om jag missade det in recensionen)? Såg att det dök upp ett 1.3.1 för nån vecka sedan. Det säger även ganska mycket om problematiken som verkar finnas med skärmar från Cooler master (de har liknande strul med GP27Q skärmen).

Av Labbrocken

Roar mig med Risk of Rain 2 för tillfället. Mest singelplayer då det är lättare att kombinera med nattning av barn och andra hushållsbestyr.

Har även blandat in lite Civ VI, men det slutar alltid med att jag går för science victory vilket lätt gör det för monotont.

Av Labbrocken
Skrivet av Nioreh83:

Behöver ett kort som går i en Dan Case A4 eller Louqe Ghost. Vet inte cm exakt, men just nu sitter ett Titan X Pascal i lådan, och jag tror ett FE 3080 går i utan större bekymmer. Så helst inte större än så. Vilket är det lilla 4070 Ti?

Du får in ett MSI GeForce RTX 4080 Ventus 3X OC i en Dancase A4, det är millimeterpassning(322mm långt, vilket är max).

Reddit: MSI Ventus in Dancase A4

Det stora problemet är väl att det aldrig är i lager nånstans.

On topic:

Bra att det släpper en version av denna till AM5 också. Det är bra sprutt i 7000 serien även i ECO mode, och då skulle denna kylare inte skämma ut sig i ett mycket litet SFF chassi. Eller tex en 7600 utan X.

Av Labbrocken

Ett tips är att köpa en laptop med lite snabbare grafikkort om du tänkte använda den vid spel. Ett 1650 tror jag inte gör många knop och vill du spela tex cyberpunk måste du gå upp lite för att det överhuvudtaget ska vara spelbart med "vettig" grafik.

Ett bra exempel om du kan sträcka dig lite över de du tänkt lägga nu är denna: Legion 5 - Power

Kostar 10499 kr, men du får 3060 grafik. Det ska räcka till ungefär 70 fps i cyberpunk vid 1080p (High settings).

En bra recension finner du här: Youtube - Jarrods tech review of Legion 5 (2021)

Den han testar har en lite starkare processor, men det borde inte vara en enorm skillnad.

Om budgeten inte är den bästa kanske du istället ska vara konstruktiv i hur du löser ditt spelbehov? Om laptopen funkar för surf och liknande, kanske den kan räcka för nu och så köper du en steamdeck tex istället? Billigaste varianten kostar 420 EURO (vet inte va det blir i slutändan).

Av Labbrocken

Behöver uppgradera speldatorn, övergång till laptop?

Hej,

Lite bakgrund. Jag sitter idag på en dator (i7 7700k med 1070) som börjar kännas lite gammal och inte riktigt hänger med. Spelar mest på 1080p, men även där så är det lite i klenaste laget(fps-drops i CoD:Vanguard under "acceptabel" nivå tex). Så jag har bestämt mig för att göra en uppgradering, först tänkte jag mig en ny stationär dator men har börjat titta åt en gaming laptop som tänkbart alternativ.

Jag sitter utanför sovrummet i en villa, där sambon tycker det lagom roligt att lyssna på frenetiskt knappande och discord bröl de kvällar jag spelar med mina vänner. Då skulle jag kunna ta datorn till undervåningen alternativt ut i friggeboden och fortsätta spelandet där. Den skulle även kunna följa med ut på landet(är där nån månad på sommaren).

Det jag oroar mig för är att den låter så mycket vid spelande att det blir irriterande. Visst kan man köpa slutna lurar men anc(nu har jag öppna lurar för att kunna kommunicera med familjen).

Har knarkat en hel del reviews(Jarrods tech känns som den bästa kanalen jag hittat) och är nästan säker på att det blir en Legion 5 pro om jag kör på bärbar. Legion 5 pro - elgiganten

Men skulle vilja ha input från forumet om det är några som gjort bytet från stationär och era intryck. Stör ni er på att laptopen låter som ett jetplan? Hur ofta behöver man rengöra laptopen för att kylningen ska fungera vettigt? Något annat man bör tänka på?

Alternativet är att bygga ett ITX-bygge som jag kan flytta mellan villan/friggan och på så sätt få en halvmobil lösning. Hur skulle ni tänkt om ni var i min situation?

Av Labbrocken
Skrivet av CTH:

Beställde precis en Gen 7 Legion 5i Pro med Alder lake i7 och 3070ti. Lite risky då det inte finns några gen 7 recensioner men hoppas att de bara förbättrat mot gen6!

Vart beställde du den ifrån?

Av Labbrocken
Skrivet av arvidh:

Tjo
Är den här något så när framtidssäkrad vad gäller prestanda? Noteras bör att jag inte är ute efter max inställningar vad gäller grafik osv, nöjer mig ofta på medium/high med vad jag använder i dagsläget (som för övrigt syns i signatur).
Främsta tanken för användning är inte ens gaming, snarare vardagligt bruk, filmtittande o dyl. Men alltid skönt veta att ens dator pallar diverse spel.

Har inte satt någon direkt budget då jag och sambon skall ha den tillsammans. Men <15000 SEK vore trevligt iallafall.

Jag skulle vänta 2-3 veckor då en ny generation av gaminglaptops håller på att släppas. Det är ett lite större steg CPU-mässigt medans grafikkorten inte utvecklats enormt. Det borde pressa ner priserna på förra årets modeller ytterligare, så även om du inte vill ha en av den nya generationen borde de laptops du tittar på nu pressas i pris ytterligare.

Annars skulle jag följa råden från tidigare skribenter i tråden och titta på 3060 och legions laptops.

Av Labbrocken

Det kommer en hel del nya laptops som lanserades på CES förra veckan. Men annars ser det ut att vara en ganska bra pris för specsen. Jag kan rekommendera Jarrod's tech som reviewat den på youtube: https://www.youtube.com/watch?v=eQaDawQ2bLM&t=0s

Sammanfattningsvis verkar han klaga lite på att det enbart är 1 minnesmodul och skärmen.

Har du möjlighet skulle jag lägga 1000 kr mer och köpa en legion 5: https://www.komplett.se/product/1181581/gaming/speldator/barbar/lenovo-legion-5-156-fhd-120-hz-250-nits?channable=013014696400313138313538311e&utm_source=prisjakt&utm_medium=listing&utm_campaign=PC_PC_Notebook_Consumer&utm_content=Gaming_-_15&utm_term=in_stock

Av Labbrocken
Skrivet av magma86:

Beställde en skärm från inet med budbee den 30 april som leverans och förväntad leveransdag var i måndags, har inte fått skärmen ännu. Igår var det helt knäpptyst, fick ringa till inet för att kolla vart paketet tagit vägen och det visade sig att det fastnat på någon Terminal i Jönköping. Ingen info alls från budbee om detta.

Fick idag sms runt lunchtid om att skärmen är på väg, är i Uppsala och är redo för att levereras mellan 20-21.Fick kod och allt såg klart ut, bara att vänta. Ungefär 2 timmar senare (16:10) får jag ett nyss sms där det står att leveransen är "På grund av oförutsedda probelm har din leverans från inet tyvärr blivit uppskjuten till annan dag". Varför går man och skickar ut sms om att paketet är på väg när det ligger kvar?

De få gånger jag fått försenade leveranser av budbee får jag alltid samma svar. Min tolkning är att de saknar förare alternativt att bilen som ska köra ut varorna lastats full och de är tvungna att lämna kvar lite paket.

Av Labbrocken

Hej,

Det skulle underlätta om du ger oss lite mer information för att kunna ge rekommendationer. Budget? Trådad/trådlös?

Jag köpte Logitech G Pro X Gaming till sonen för ~900 kr och de känns vettiga och prisvärda.

Av Labbrocken

Efter att ha spelat samtliga iterationer av rollspelen och var förtjust i turbaserad action(jagged alliance 2 är fortfarande favoriten) så är jag otroligt peppad inför detta. Men man får väl tygla förväntningarna något tills dess att spelet släpps.

Av Labbrocken

Kan vara värt att tänka på att ASUS har en cashback kampanj http://asus-promotion.eu/kl/ där man får upp till 1320 kr tillbaka om man köper win10, moderkort, cpu och grafikkort från asus. Då blir win10 gratis i stort sätt. Gäller till 31 januari.

Av Labbrocken

@Shaklin:

Jag tycker du ska köpa en Audioquest Dragonfly Red och koppla in i din telefon med en otg-kabel. Då får du minst lika bra ljud och har 10k kvar att köpa minneskort och ett par Oppo Pm-3 hörlurar.

Av Labbrocken

@SexMachine:

Om ljudet är högst prioriterat skulle jag köpa ett par Superlux HD668 de är kanske inte de snyggaste lurarna på marknaden dock.

Annars har jag ett par Sony MDR-XB950AP fast i blåtandsutförande som låter ganska bra för priset. De ligger just nu ute för 599:- dock.

Om on-ear går bra så är AKG K518 LE ett bra alternativ för 400:-