Inlägg

Inlägg som stefanpson har skrivit i forumet
Av stefanpson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av whalle
Jo men jag menar inte att det nödvändigtvis är "säkrare" att använda linux eller Mac, bara att det är mindre risk att råka ut för virus? Det måste ju va det som räknas för oss användare?

Förlåt om jag misstolkades. Jag ville inte på något vis visa på att jag inte gillade ditt inlägg. Jag bara vidareutvecklade min egen åsikt med hjälp av ditt inlägg.

Av stefanpson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av whalle
Jag såg en dokumentär på kunskapskanalen om datasäkerhet och där sa Mikko Hyppönen som är virusjägare och forskningschef på F-secure att de hade kategoriserat över 230 000 virus. De flesta var mot microsofts operativsystem, smartphones hade runt 345 virus, Linux hade runt 40 virus, Mac 4 virus.

Tycker jag säger ganska mycket.

Kanske redan någon annan som uttalat sig om detta men...

Om det går ~5 000 Windows virus på varje Linux virus så är det väl inte ett dugg konstigt att det är förbannat mycket svårare att hålla Windows rent?

Och givetvis skulle jag om jag ville göra virus o sprida förstörelse INTE välja något som 1 på 10 000 använder?

Det är lätt att stirra sig blind på massmediala slogans

Av stefanpson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xplane_uppsala
I signaturen står hur mycket minne jag har och Readyboost fungerar endast med USB minnen så...;)

http://en.wikipedia.org/wiki/ReadyBoost

"ReadyBoost is a disk caching technology first included with Microsoft's Windows Vista operating system. It aims to make computers running Windows Vista more responsive by using flash memory on a USB 2.0 drive, SD card, CompactFlash, or other form of flash memory, in order to boost system performance."

Av stefanpson

Hehe så lustigt att jag skrev som en kratta imorses... jaja får väl skylla på att jag var trött

Självklart kan inte DDR2 tryckas in i DDR1 MB, jag tror att jag mest blev så förvånad över hur såpass ny teknik som AMD X2 körde med föråldrade minnen.

Tack för bra svar

Av stefanpson

AMD 64 X2 4400+ minnesuppgradering

Tänkte installera ytterliggare 2Gb (Har redan 2x1Gb) och då kom funderingen på om jag kan installera:

Corsair TWIN2X 5400 DDR2, 2048MB PC5400 Kit w/two matched CM2X1024-5400C4 Dimm's (http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=312023)

Tittade in i chassit och ser att det sitter 2st 1Gb Samsung CL3 minnen som är av typen PC3200?!?

Datorn är snart 1,5år gammal men trodde inte att det var DDR1 minnen till dessa AMD processorer.

Är kanske inte så lämpligt att blanda de gamla med de nya?

Datorn har ett HP moderkort som givetvis är av den värsta sortens budget men det bör inte hindra mig från att köra dessa nya minnen?

Är det tom så att jag skulle göra mer klokt i att sälja de gamla för att de har ett högre pris?

Tack på förhand

Av stefanpson

Som tidigare poster sagt är det dessa punkter som gör att jag anser att det är ett hårdare slag att ett barn dör:

Barn är rena:

Inte kontaminerade av vuxenlivet. Ärliga, oskyldiga, känsliga.

Barn har inte lika många i sin bekantskapskrets:

Men det slår så mycket hårdare för dem som står barnet nära. Jag kan inte tänka mig att det finns något som vore värre än att bli av med sitt egna barn. I många år trodde jag att det som vore hårdast skulle vara att bli av med sin livskamrat. Hade åsikten att "Man kan ju alltid skaffa fler barn" ända tills den dagen jag själv blev pappa. Samma sak med att bli av med sina föräldrar. Även om man skiljs förtidigt så är det ändå rätt ordning.

Till detta hör även att man automatiskt skulle gå och tänka... Undra hur han/hon skulle se ut nu... Göra nu... Säga nu... Det händer troligen mest under de första 20 åren sedan är det mesta upprepningar.

Alla som är föräldrar kan tänka sig sorgen så otroligt lätt:

Jag har varit en riktig hårding. Aldrig fått minsta tår i ögonen när jag tittat på filmer eller dokumentärer. Ända tills den dagen jag blev pappa. Om jag ser ett barn dö i en gripande drama, eller ser ett barn lida väldigt mycket i en dokumentär så kan jag nu för tiden bli väldigt skärrad och bli tårögd. Detta är ett väldigt starkt bevis på hur lätt det är att som förälder sätta sig in i som jag tidigare sa: Det som förmodligen är den svåraste sorg vi människor kan uppleva.

Så funderingar över varför du känner som du gör...

Du har inte fått känna den starka, rena kärleken du får av ditt egna barn. Totalt kravlös kärlek!

Det är du själv som formar ditt egna barn. Och meningen är att få glädjas av att se det växa upp. Alla föräldrar har väl inställningen att meningen med livet är att skaffa och sedan leva för/med sina barn?

Vet inte riktigt vart detta bör ligga i diskussionen. Men jag håller inte med om ditt resonemang om att ett barn har färre kontakter och därför berör färre personer. Det är ju inte så att den som har störst kontakt nät som vinner. Snarare så att väldigt många skakar på huvudet och tycker att det är en tråkig flik i deras vardag. Men det är inte många gånger under ett år som jag tänker på de som jag har känt men som inte lever längre. Där spelar i så fall även åldern in. Ju yngre desto fler gånger kommer tankarna upp. Och jag återkommer till att de som inte står i direkt anknytning så som föräldrar/barn/syskon/livskamrater kan inte känna likadant. Förmodligen för att det inte är en del av en själv som dör.

Av stefanpson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mr Gargamel
Jag är lastbilschafför och med andra ord vill du att jag inte ska få betalt?
Ska jag sätta mig och köra runt massa gods helt gratis?
Om jag tex kör 5pall med kött till en ica affär, ska inte jag ha betalt för det?
Och ska ica affären skänka bort köttet till kunderna?

Klart att ett skivbolag drar in mycket pengar men det måste det göra för att kunna fortsätta lansera artister och deras musik.
Sen tjänar nog den fete skivbolagsdirektören en hel den och det stör mig inte alls, det är hans företag.

Hehe ber om ursäkt ifall det blev ett påhopp på just ditt yrke. Men du missar poängen. Kött är något jag behöver för att leva. Jag köper något som har en materia som ger mig näring.

Silverplattan med det där tuffa omslaget är ju bara skapat för att det SKALL finnas möjlighet till fler mellanhänder. Varför är det isf lika dyrt att köpa musiken i mp3 format som att dra till affären o köpa den? Massvis av omkostnader och mellanhänder har blivit "blåsta" på sin andel men ändå är det samma pris till slutkund. Detta för att de INTE vill att man ska gå den vägen. OCH för att de ska kunna grina o visa fantasi siffror när de går och lipar för landet/ländernas regeringar.

Jag vill inte betala 150:- för ett album och veta att artisten får smaka på max 5:- fast det är den som gjort allt möjligt ifrån första början. Jag vill kunna ge ett eget bidrag direkt till artisten ifråga.

Av stefanpson

Vg och läs mitt inlägg en gång till... samhällets passivitet bevisar att gemene man och då alltså vårat demokratiska samhälle i princip ignorerar detta.

I din lista borde det även finnas med det jag skrev...

Folk utnyttjar barn för sina egna sjuka behov.

För precis som jag skrev så tar detta alldeles för liten del av utgifterna pga att det inte finns några direkta pengar som man kan se på sitt redan över fyllda bankkonto i Schweiz. Utan "bara" trygga lyckliga barn som kommer ha ett finare och mer meningsfullt liv än om de blivit utsatta för det som vårat samhälle BORDE skydda dem ifrån. Men som sagt "vi" vill hellre investera i att läxa upp folket i att det "ÄR olagligt att kopiera musik".

"Helt horribelt korkat i så fall." Mjo visst kan du tycke det. Men frågan är om inte artisten borde ge fan i att fjäska för 5kr per såld skiva och göra något kreativ och se till att alla mellanhänder som vill åt hans pengar för den tjänst han har givit lyssnaren försvinner.

Av stefanpson

Problemet är att det läggs ner sådana ofantliga summor pengar på något immateriellt som inte ger mycket i det långa loppet.

Mycket roligt att se vilka fina problem du listar där Knashatt. Det är precis det samhället i det stora hela struntar i.

ALLA!!
Folk kör för fort.
Folk parkerar bilen på fel ställen så dom är i vägen.
Folk struntar i att ta upp bajs från sina hundar.
Folk går före i kön.
Folk struntar i allt lämna tillbaka låneböcker i tid.
gång på gång igenom livet... och samhället SKITER i det!

Lära folk att man ska betala för musiken som någon har gjort en den tjänsten att spela in åt en? Absolut. Men skall jag då även betala den där feta skivbolagsdirektören, den där lastbilschaffisen som kör alla silverplattor, butikskedjan som säljer skiten i slutändan? Jag vill BARA betala så att denna musiker som lagt ner sin själ i att skapa denna musik som tilltalar ska kunna leva gott. Jag betalar gladeligen för musiken inte för skröffset runt omkring. Och tills att jag är garanterad detta så vägrar jag.

Och jag skulle absolut inte vilja umgås med någon som anser att det är rättfärdigat att man kan köra ihjäl en annan människa med sin bil och komma lindrigare undan än om du har film/spel/musik på din personliga hårddisk hemma i rummet.

Jag vill INTE vara med o investera när det gäller att läxa upp människan och visa att det "ÄR olagligt att kopiera musik". Och hur detta bidrar till att samhället blommar i rätt riktning. Då sitter vi tillslut med skägget i brevlådan och detta i sin tur bidrar till att marknaden pressar priserna uppåt för att sedan stagnera och kanske tom gå under pga att folk har mist intresset. Frågan är: Vem skall de då skylla på när siffrorna dalar?

Vill vi att det skall vara folket eller de stora företagen som skall bestämma i vårat demokratiska samhälle?

Av stefanpson

Haha fantastiskt!! Här läggs det ner ofantliga summor med resurser för att bolagen är så otroligt hungriga på mer o mer pengar.

Notera att bara för att 100.000 personer laddar ner en film/musik/spel-skiva innebär det INTE att det hade varit en självklar försäljning om alla dessa var tvungna att handla med intjänat kapital.

Folk måste fan lära sig att tänka kritiskt på vad som egentligen skrivs. Bolagen jobbar ju förfullt på att svartmåla och skammbelägga allt som gör att de KUNDE ha tjänat ännu mer pengar.

Nä som tidigare sagts i denna tråd. Hur kommer det sig att inte dessa bolag börjar att ägna sig åt välgörenhet istället. Alla pengar som de skulle ha lagt på att jaga pirater borde oavkortat gå till att jaga de sjuka som producerar och sprider barnporr. Det är inte något immateriellt det är jordens arvtagare vi talar om. Inte några ettor och nollor som skiter fullständigt i att vi sprider det till alla världens hörn. Men alla dessa barn som blir utsatta sexuellt och sedan sprids ut över hela jorden till alla dessa snuskpällar. Om 2 år har de flesta av oss glömt av den senaste hollywoodrullen, den hippa radiodängan, det där supertuffa spelet. Men de stackars själar som har fått betala med sina kroppar kommer fortfarande vara ärrade under hela deras livtid.

Vart är mänskligheten påväg när vi gråter floder över vi kanske hade fått tjäna de där extra 100-lapparna men skiter fullständigt i hur våra barn mår, samt att dom lever i en trygg och skyddad värld ifrån skuggornas allra hemskaste monster.

Av stefanpson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Don_Tomaso
Drygt 4GB per lager. En DVD kan ha två lager på båda sidor, dvs drygt 4*4GB. Inte direkt hållbart, för vem orkar vända på DVDn efter halva filmen?
Visst kan man ha extramaterial på ena sidan, men tror det blir för bökigt ändå.

Heh var och en gör ju vad den vill med sina pengar. Men att ha inställningen att man bör uppgradera hela sin hemma-anläggning för att det är så jobbigt att byta sida är ju galenskap.

Och precis som Fred Flinta skrev så är tillverkarna förmodligen väldigt kåta på att få sig en ny chans med kopieringsskyddet då det verkar ha fallerat totalt när det gäller DVD.

Högupplöst film i all ära. Men då ser jag nog hellre att jag kör det ifrån HDD precis som tidigare inlägg har påpekat. Inte köpa filmer som man ser en gång för att sedan bli värdelösa samt stå och samla damm.

Av stefanpson

Det är ju inte direkt pga den OTROLIGA bilden som företagen vill att vi ska byta. Det är ju för att vi redan har kastat ut 10k för en TV 4k för den första DVD-spelaren och köpt på oss filmer för åtskilliga tusentals kronor. Men nu är allt detta så billigt att dom inte längre gör någon vinst på det dom producerar så då måste dom försöka lura på oss nya grejer att spendera våra surt förvärvade slantar på.

Tänk egentligen på vilken hejdundrandes kvalitet man skulle få på en DVD-film om man gav fan i att lägga in timmar med totalt meningslöst extra material. 9GB med bara själva filmen, det skulle vara grejer det. Och helt plötsligt skulle vi inte behöva investera i annat än en ny HD TV.

Dom kommer få sälja samma filmer ytterligare en gång och fylla skivorna med ännu mer skräpmaterial (superduper aldrig tidigare visat material).

Bluff och båg är vad det är.

Av stefanpson

Japp har hänt mig oxå. Jag har haft LCD-luckan stängd i flera veckor så vet inte när problemet uppstod. Jag vet inte hur man skall lösa det men ett sätt att få igång det tills nästa gång datorn startas upp är att gå in i "Enhetshanteraren" och uppdatera drivrutinerna för G15. Ligger under HID och när du hittar den som heter "G15 Keyboard" tar du bara uppdatera drivrutin och väljer "Sök inte. Jag väljer själv..." Så går den igång igen.

Vill gärna ha en riktig lösning om du/nån vet.

Av stefanpson

Som sagt... Ingen som har drivrutiner, vet vart man kan hitta dem på nätet, eller någon kontakt till HP för att fråga dem. Se om några drivisar kan fixa iordning de n här slöisen. Burken är en 4296.se

Tack på förhand

Av stefanpson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Toby1
När jag hade gamla biosen, 3.43, så tokvarvade fläkten endast när jag körde nån film och typ nåt mer program samtidigt. Förut fick tempen gå upp till 63-64 grader utan att den började bråka. Detta är grymt irriterande då man inte vill sitta och lyssna på en dammsugare när man surfar + gör lite annat.

Finns det något man kan göra för att "höja" temperaturtröskeln för fläkten eller finns det något program man kan installera för att tvinga ner fläkten i varv?
[/B]

Märkte detta direkt när jag hade uppgraderat mitt bios oxå. Grymt störande och något dom verkligen borde åtgärda då jag näst intill får huvudvärk av detta jetmotor dån.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Karstmannen
Min kortläsare är också seg som bara den. Min teori är att den är kopplad via usb men att den bara stöder 1.x.[/B]

Det är ju för sorgligt. Skall man behöva köpa en separat kortläsare för att kunna överföra sina bilder till datorn?!? Eller någon möjlighet till att koppla in den på en annan plats kanske?

Dessa 2 punkter tycker jag är väldigt störande och borde inte existera på en maskin i dagens mått mätta.

EDIT: Köpte ny kortläsare men den var precis lika långsam. Så förmodar att jag saknar ordentliga drivrutiner till USB-portarna. Men vart skall man hitta dessa?

Av stefanpson

Kortläsaren

Eftersom den här tråden fortfarande finns i livet tänkte jag höra med Er som också har 4x96.se

Jag kan inte få upp hastigheten på kortläsaren. Spelar ingen roll om jag kör CF MS eller SD alla går lika segt. Men på min äldre burk susar det på som bara den när jag kör korten där.

Vet inte hur jag ska lösa problemet eftersom det är standard drivrutiner för kortläsaren och inget man laddar ner. Ingen annan som märkt att det tar en väldans tid?

Av stefanpson

Hur är den externa (personal media drive) HDDn kopplad till datorn? En dockningsstation som har SATA koppling eller USB? Tänkte om man skulle flytta över allt till ett annat chassie, och om man då kan flytta över denna media drive också?

Edit: Hittade en fin PDF som förklarar allt. Visade sig vara en vanlig USB hårddisk

http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c00447800.pdf

Av stefanpson

Va Tangentbordet o Musen något att ha? Undrar om HPs egna följer med eller om det är märkes prylar? Trådlöst?

Någon med en 4296a som har lust o upplysa mig?

Av stefanpson

Nice nice... Tack för infon Berra.

Jao Bara att hålla ut nu

Av stefanpson

Vårat HP Pav 4296 system går lös på 600:-/mån brutto för bara burken

Ska inte levereras föränn början på feb heller vilket känns lite illa om man ser till lönsamheten i affären.

Har fortfarande inte bestämt mig om vi ska köra på det eller om jag bara ska fixa ny CPU MB o RAM någon gång till våren istället men den HemPC vi har idag har hela tiden fungerat klockrent bara uppgraderat med lite nyare GPU o annat smått.

Vad gäller CPU kylningen så är det AMDs boxade kylare heatpipesen som skruvis nämde, låter ju lustigt att dom sätter på egna när AMDs verkar vara riktigt fina.

Vad är det för version av Soundblaster XF-I som dessa datorer levereras med?

Tack på förhand