Inlägg

Inlägg som MsSmith har skrivit i forumet
Av MsSmith
Skrivet av jimjans:

Yamaha var väl kallt ljud förr, eller snarare sagt de flesta japan producerade förstärkarna kanske något som har ändrats det senaste..

Dock skulle jag aldrig köpa förstärkare och högtalare utan att lyssna på dem tillsammans för kan låta jätteilla om det blir fel matchning .

Enda sedan jag hade Yamaha i början på 2000- talet så ansågs det varmt, bytte sedan till XTZ och fick då ett ljusare ljud på gränsen till spetsigt (alltså en mer markerad diskant, matchade nog med fel högtalare). Kallt har jag aldrig hört något kalla Yamahas ljud för tidigare, men ska inte utge mig för att vara expert på ämnet!

Av MsSmith

Svårt att säga att en viss produkt skulle passa - jag körde med Primare i20 när jag hade ett par Klipsch men det var en renodlad stereo. Jag skulle säga Yamaha om du vill ha ett varmt ljud, Denon om du vill ha det lite hårdare och taktfast och Marantz som något mellanting.

Av MsSmith
Skrivet av hasenfrasen:

Vad gällande backuper, bör du inte ta någons ord/text för sanning, inte ens EaseUS. Sätt upp en lab där du verifierar att saker sker enligt förväntan - inklusive att du kan göra återställning från backup - även efter 3 månader.

Min senaste erfarenhet av t.ex. Acronis Cloud Backup och deras SQL-app - är att om man lägger till, döper om eller tar bort anslutna datasbaser reflekteras det inte i backupen utan den står och stampar på de som fanns när backupen initialt skapades. Hade du initialt skapat en MIN-DB-1 databas och lagt till en backup, sen skapat MIN-DB-2 database, detachat MIN-DB-1 och döpt om MIN-DB-2 till MIN-DB-1 tas ingen backup alls. Shit happens - och ingen annan att skylla på än sig själv.

Hej!

Jodå jag har testat och även testat att återställa, har två skapade USB-stickor med deras boot manager eller vad de kallar det för också. Allt sånt fungerar fint, servern kör Raid6 med ECC RAM och har backup den med. Så i praktiken antar jag att det går att testa sig fram, men känns lite fel

Får göra som du säger och sätta upp en testserver

Av MsSmith

EaseUS ToDo Backup - hjälp med inställningar

Hej

Skulle behöva lite hjälp med inställningarna i EaseUS ToDo Backup. Programmet sköter backupen på alla mina system och gör det med bravur men det är en inställning jag inte blir klok på. Grunden är att mellan 02.00 och 05.00 så körs backupen på systemen, utspritt för att minimera trycket på nätverket (säkert helt oväsentligt eftersom backuperna i princip bara är på 2-3GB och tar nån minut att genomföra). Backuperna börjar med en ordentlig systembackup, för att sedan köra 13 förändringsbackuper, så kallat incremental backups, för att sedan köra en ny systembackup.

Ovan fungerar väldigt bra, inget att invända emot - vad jag vill är att när den nyaste systembackupen är gjord så ska den gamla inkl förändringsbackuperna raderas. Men jag kan för mitt liv inte finna en sådan inställning.

https://i.imgur.com/HMrjGk8.png

Så här ser det ut just nu.
Jag vill helst inte labba med riktiga system så guld vore om någon visste. Som det är nu så kikar jag regelbundet och tar bort gamla backuper (det blir nästan 2TB per varannan vecka). Förstår att om jag bockar ur "Dont delete first image" så försvinner den stora backupen men hur är det med förändringsbackuperna? Då blir det samma moment, bara att jag får ta bort en mindre.

Tack på förhand.

Av MsSmith
Skrivet av Allexz:

Ah, ja då är det ju klart lättare att hitta specifik info!

Måste fråga, vad gör man ens i skyrim efter en så lång tid?

Jag googlade lite skyrim och sli och många av svaren verkar ge sämre fps med dubbla kort tyvärr

Önskar att jag visste det jobbat i snitt 84,5h i veckan sedan sommaren 2015 och försökte mig på Dragon Age och dess sci-fi motsvarighet men kände att tiden inte fanns till att sätta sig in i så stora och tunga spel så håller mig till det bekanta. Mitt Skyrim är så tungt moddat att man nog kan säga att det är ett helt annat spel ändå

Angående SLI så har jag förstått det som att det handlar om att välja Skyrim profilen i inställningarna för grafikkortet. Men ska söka lite mer noggrant ockq
Skickades från m.sweclockers.com

Av MsSmith

@Allexz: Mjo jag känner till rådande utveckling men undrade då jag till 90% spelar ett spel från 2011 som bara stöder Dx9

Av MsSmith

Det står på noll i kantutjämning och lirar i 2560x1600. Inomhus är det oftast 55+ fps men utomhus ned mot 26-28fps. Har en Intel 4770 och 32gb ram.

Till saken hör att det är tungt moddat, 721 moddar var av två innehåller minst 100 ytterligare moddar, en tung ENB och maxad ini. Spelet kräver två till tre ENBhosts, och nyttar ca 22-27gb ram. Dock stabilt och silkeslent. Bara kort om fps alltså

Skickades från m.sweclockers.com

Av MsSmith

Uppgradera eller skaffa SLI

Hej på er,

Har idag ett 980ti som jag gillar väldigt mycket. Spelar egentligen bara Skyrim men känner att jag behöver uppgradera då jag inte når önskvärd FPS och det kan ibland kännas allmänt solkigt att dra runt spelet. Alternativt att vänta till efter sommaren förstås och då se om det kommit någon ny generation grafikkort. Vad skulle ni säga är gällande med denna förutsättning?

Av MsSmith

Men i slutändan tror jag att hyresvärden kan släppa din deposition om du lämnar in nycklarna så du liksom inte har tillgång till den gamla lägenheten - sedan sätter hyresvärden depositionen i den nya lägenheten och du har "bara" dubbel hyra att betala.

Av MsSmith

Kan du inte stå ut en månad då?
Anmärkningar och skulder regleras ju nån gång så det är bara att hålla ut

Av MsSmith

Du bör väl kunna få ena hyran på avbetalning och skriva över det på den andra hyran i och med att det är samma hyresvärd, på så vis kan du få förhöjt bostadsbidrag.

Av MsSmith

Har själv inte ens sett de nya valörerna. Så ofta använder jag reda pengar. Kort och eventuellt telefonen använder jag och tycker personligen att det är bra med ett kontantlöst samhälle. Dock skall det sägas att man i och med det också riskerar att exkludera vissa människor, tänker främst på de som inte får ha ett bankkort eller dylikt och där med inte kan konsumera i kontantlösa butiker.

Av MsSmith

@anon159643: Nej är det korta svaret. Absolut inte, är det långa. Praktik är oavlönat, ersättning till personen kommer från utbildningen, myndighet eller kommun. Arbetsgivare har skyldighet att ha personen försäkrad för olyckor eller skador.

Arbetsförmedlingen
https://www.arbetsformedlingen.se/download/18.64d282e12fd576d...

Citat:

Du ska aldrig arbeta ensam eller på uppdrag i privata hem. 

En länk till Vismaspcs
https://vismaspcs.se/ditt-foretagande/ta-in-en-praktikant

Citat:

Praktik betyder lära och inte utföra, vilket är en viktig skillnad. En praktikplats ska aldrig ersätta ett reguljärt jobb. 

Av MsSmith

@dealerovski: Även jag har jobbat mycket med praktikanter - men då är det mestadels vuxna praktikanter som går en utbildning för att bredda sig eller skola om sig. Inte ungdomar eller de som aldrig haft ett jobb. Inför en praktikperiod är det viktigt att förklara ett par saker:

Lagmässigt får inte en praktikant göra saker för att förbättra bolaget, som någon skrev tidigare så sätts ofta praktikanten på skitsysslor som ingen orkar med. Detta är inte tillåtet utan klassas som arbete och då ska personen ha lön. Praktik innebär att gå vid sidan av och inget annat.

Detta gör att på mina företag tar vi emot praktikanter och gör en plan redan från början. Vi börjar oftast med en lättare intervju för att se om vi ens är en lämplig arbetsplats för praktikanten. Sedan handlar det om vad praktikanten vill få med sig tillbaka till skolan. Där efter byggs en handlingsplan baserat på önskemål och vad vi har för möjligheter, inkl vem eller vilka praktikanten ska haka på.

Det finns de som vill nischa sig mot vissa avdelningar men jag föredrar de som är villiga att ta sig an fler, åtminstone två, avdelningar bara för att få en inblick i hur allt hänger ihop. Dessa blir på papper lättare att anställa, oavsett om det är på företaget eller hos någon annan.

Av MsSmith
Skrivet av Dz2:

Hej!
Ja, det känns om om jag nog kör vidare på detta då. Var tur att jag skapade en tråd på Swec innan!

Måste dock fråga, vad definierar du/ni som en bra DAC? Jag har alltid tidigare kört förstärkare och/eller studiokort där jag pysslar med musik. Men har aldrig kollat på "konsument-DACs". Har ni några bra reviews/comparisons osv? Jag har googlat lite med känns som en djungel och väldigt lite... vad ska jag säga.. "fakta". Utan mer någon som lyssnat och sen uttalar sig i diverse hifi-flumm-ord om hur stora skillnaderna är.

För mig har det där ändrats med åren. Förr var jag ute efter ett naturtroget ljud, ska låta som skaparen önskat utan att färga. Men med tiden har det utvecklats mot något med mer engagemang och det ska nu vara kul också.

Svårt att ge rekommendationer förstås när det jag tycker är bra tycker någon annan är dåligt. Men du skulle kanske sikta på ett riktigt vasst ljudkort till HTPCn. Ger säkert ett grymt lyft.

Skickades från m.sweclockers.com

Av MsSmith

En G3258 är dock 7-8 snabbare

Skickades från m.sweclockers.com

Av MsSmith
Skrivet av lasseTM:

Jag är ingen watt junkie men jag har aldrig hört en reciver som är i närheten av en förstärkare i ljud och ljudkvalitet för samma pengar utan jag är snarare på det AkUs sa att det kostar nog 3ggr så mycket att köpa en reciver för något man kan fixa själv relativt billigt.

Du vet att skillnaden mellan en receiver (mottagare) och en förstärkare är att den tidigare har en radiomottagare och en förstärkare har det inte?

Av MsSmith

@alteam: Det är som jag sagt tidigare - majoriteten av tvåkanals systemen är avskalade medan hemmabioreceivers har ganska mycket funktioner och lull-lull. Jag har också sagt att man där med ofta betalar för saker man inte använder - exempelvis tre slutsteg om du "bara" kör 2.0. Det är dock en grov förenkling att säga att man sparar in här eller tjänar extra där, för i slutändan ska anläggningen passa dina behov och dina ideal. Att du vill ha wifi på din receiver köper jag, dock har jag sagt - och säger igen - att det är bättre att titta på externa tillbehör, så som en Chromecast istället som inte bara erbjuder wifi-möjligheterna utan även ett enormt app-utbud med appar som uppdateras och det kommer också mer appar.

Av MsSmith

Server 2003 möjligen om det går att få tag på. Själva filserverdelen är inga problem, det gjorde vi på 90-talet också om än i mindre skala på grund av mindre hårddiskar och material men det gjordes

Av MsSmith

Ok, har du koll på grejerna så kör. Kan tyvärr inte ge råd eller rekommendationer. Men följer tråden, om du köper något får du gärna recensera

Skickades från m.sweclockers.com