Inlägg

Inlägg som henix94 har skrivit i forumet
Av henix94

Nya datorn, stänger av sig.

Hejsan!

För cirka en vecka sedan så byggde jag ihop en ny rigg efter att jag tröttnat på lagget som den gamla medförde vid mitt spelande av CSGO. Nederstående delar monterades ihop efter anvisning.

1x Fractal Design Define C Fönster Svart
1x ASUS ROG STRIX B450-F GAMING
1x AMD Ryzen 5 2600X 3.6 GHz 19MB
1x ASUS GeForce RTX 2060 6GB DUAL OC
1x Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 2666Mhz CL16 Vengeance
1x Kingston A1000 240GB M.2 NVMe
1x Fractal Design EFFEKT 700W

Allting startades upp och det verkade felfritt. Efter lite spelande så bestämde jag mig för att testa spela på lite högre upplösning då jag nu har en dator som faktiskt borde klara av ett så gammalt spel i 16:10 Widescreen 1680x1050 upplösning, med diverse grafikegenskaper på låg/väldigt låg.

Nyfiken som man är så testade jag att köra benchmark testen i CSGO vilket resulterade i ett snitt på ungefär ~300fps. Jag byter mellan olika upplösningar för att testa olika. Plötsligt så är det som att någon bryter strömmen och datorn är stendöd, inget händer när jag försöker klicka igång den igen. Jag stänger av strömmen till nätaggregatet igen och slår på då startar datorn upp igen.
Datorn har stängt av sig några gånger i CSGO under benchmarktestet eller när jag loadar in till en ny map. Den vägrar starta om jag inte bryter strömmen till den, då startar den upp igen.
Har bara haft problem när jag spelar på högupplösning i CSGO (1680x1050 ,1920x1080) och inte när jag spelar 1024x768.

Tillägga är att jag kan spela PUBG utan att datorn kraschar. Riggen borde ju trots allt klara av att CSGO också.

Jag undrar nu vad som kan ligga bakom detta problem och om det finns någon lösning?

MVH Henix

Av henix94

Gurk, jag ber om ursäkt om jag har varit dryg när ni försökt hjälpa mig. Men hade testat nästintill allt det som har föreslagits innan jag skapade denna tråd.

Av henix94

Problemet är löst. Var en spärr som vi hade hemma här som stänger av internet för att det inte skulle missbrukas när vi var yngre. Denna låg kvar och spärrade pågrund av att denna datorn hade samma namn eller något dylikt.

Av henix94

Jag ger upp med detta, har inte en blekaste aning om vad som kan vara problemet. Blir att köpa en usb till nätverkskabel adapter och hoppas att det fungerar bra!

Av henix94

Hej! Ursäkta för långsamt svar, har varit på jobbet hela dagen.
Här kommer en bild när där jag kör ipconfig /all med precis samma kabel bara att jag har satt i den i min laptop istället. Kanske kan vara till hjälp.

http://www.bilddump.se/bilder/20170712162757-217.72.26.147.PN...

Av henix94

@Zarkov DHCP Är aktiverat

Av henix94

@Jocke 92 denna burken har nog startats om 75 gånger. Och problemet kvarstår

Av henix94

Funkar att pinga routern.
När jag pingar 8.8.8.8
"Reply from 192.168.10.1 ; Destination port unreachable" x4
Det funkar att köra nslookup också.
Är ingen jätte höjdare på datorer men vore grymt om någon kunde hjälpa mig!

Av henix94

Har testat och byta kabel utan framgång. Kopplar jag kabeln som jag nu använder direkt in i min laptop fungerar internet klockrent där.

Av henix94

Nätverksproblem - Tips?

Hej!
Jag har haft problem med min stationära dator då det inte fungerar att använda internet via kabel alls. Jag har tvingats länka våran WIFI anslutning via mobil till USB för att kunna använda internet på Datorn. Men känner att detta inte fungerar i längden och jag vill kunna köra med kabel.
Datorn har ett inbyggt nätverkskort där porten glappar eller är sönder, sen en tid tillbaka. Då har jag kopplat på ett externt nätverkskort (PCI) som jag nu försöker använda men som inte fungerar alls. Vid porten så lyser den gröna lampan och indikerar att allt fungerar som det ska men jag kan inte använda internet alls. Felsöknings funktionen i Windows meddelar "the remote device or resource won't accept the connection".

Att tillägga är att när jag först använde datorn här hemma så fungerade internet som det skulle i en dag , och det gick även köra via det inbyggda nätverkskortet som inte fungerat på länge.

Detta problem sker endast när datorn är hemma hos mig, den har funkat klockrent med det externa nätverkskortet och kabel hemma hos min bror.

Är det någon som kan hjälpa mig eller har tips på hur man ska felsöka? Då jag har prövat det mesta jag kan komma på!

Tack! MVH Henrik

Av henix94

Nätverks problem efter flytt av stationär dator.

Hejsan!
Har precis flyttat min statitionära spel dator till min lägenhet , men när allt är färdigkopplat så fungerar inte åtkomsten till internet alls. Internet fungerar klockrent på min bärbara dator om jag ansluter samma nätverkskabel till den. Då borde man ju direkt kunna utesluta att felet inte ligger hos min Router eller nätverkskabel. Har aldrig haft problem med detta innan jag flyttade datorn så verkar som att något fått sig en smäll under transporten till nya lägenhet.

När nätverkskabeln är inkopplad i datorn så lyser den grönt i någon sekund sen slocknar den , så håller det på hela tiden. Kollar jag på internet ikonen står det bara att det inte är någon kabel inkopplad.

Är ingen höjdare på datorer. Undrar nu om någon här skulle kunna hjälpa mig att lösa detta problemet eller om jag ska behöva köpa ett till nätverkort och sätta på moderkortet.

MVH