Inlägg

Inlägg som jaggillartapas har skrivit i forumet
Av jaggillartapas

Beställde precis en N100 NUC p.g.a. denna artikel, för att ersätta en raspberry på 4 i sommarstugan. För home assistant men kanske även för att streama video...eller nah. Det kanske inte går, och bryr mig inte så mkt om det.

Men riktigt imponerande prestanda för det priset. Får plats med fler dockercontainers än på min rpi4 iaf. Ska köras på 12V batteri laddat från solpaneler.

Av jaggillartapas

Totalt ointresserad av ett 4060 efter att jag köpte mitt 3060 ti i vintras. Så glad att jag gjorde det. Blir bara värre och värre med priserna nu. En halvkass modell med kass fläkt jag fick byta, men ändå värt det för...3kkr tror jag det var på tradera. Räcker helt för 1440p även om TLOU var lite på gränsen med minnet.

Av jaggillartapas

När ett 3070 kostar nära 10kkr så är jag inte intresserad längre, inte värt det. Jag får fortsätta med mitt 1060 och köra i 1080p istället. Man får hoppas att det blir en miningkrash när ethereum går över till proof of stake kring årsskiftet (tror jag det var).

Av jaggillartapas

Jag tycker det är skitbra att webhallen sållar, mycket bättre än att äckl...scalpers som sitter och sönderspammar sidor med F5 tangenten mer flera olika konton får korten. Bra att belöna kunder som köper korten för annat än scalping. Det är snarare sidor som inte gör ett skit åt saken som borde bojkottas, om nu någon ska det. IMO.

Men egentligen borde man gå steget längre och inte räkna poäng från köpta 30XX kort för att verkligen undvika scalpers (?), även om det är bättre än inget. Som sagt, att användare skapar flera olika konton slipper man ju.

Bad webhallen lägga till en order på 3kkr precis i mitt konto, det är lätt att bara beställa saker utan att vara inloggad och inte få poäng. Nice att man kan lägga till dom i efterhand.

Av jaggillartapas

Min CG3700 router misstänker jag har gått sönder, den började låta så pass mycket i går kväll att jag fick koppla ur den (coil whine). Efter omstart blinkar alla lysdioder sporadiskt, oavsett omstart eller reset.

Har varit i kontakt med deras "testa starta om routern / resetta" support, nu skulle dom "göra felsökning på sin ände och återkommer med sms när dom är klara". Dom ser bara att routerna är offline sen igår.

Dagens support.

Supporten: lyser lampa 3: Nej, den blinkar hysteriskt precis som de andra lamporna.
Supporten: lyser lampa 4: Nej, den blinkar sporadiskt som de andra
..5: blinkar som sagt.
..6: Den blinkar på och av.
..7: Den blinkar....alla lampor blinkar.

Be för mig att jag överlever deras support och får prata med någon som inser att routern faktiskt verkar vara trasig.
Har haft routern i säkert över 10 år nu.

Av jaggillartapas

Jag köpte 32GB DDR4 ram från tyska amazon i förrgår för 1500kr inkl. frakt. Behöver egentligen inte 32gb ram men...om de inte behövs så kan jag sälja dom på nästa pristopp....kanske. Var 2400mhz minnen som kunde överklockas till ~2660 utan plus på volt, även om minnes mhzen påverkade mkt lite senast jag kollade.

Men börjar jag utveckla på min stationära hemdator så kommer jag lätt använda över 16GB (flera visual studio instanser, plus massa flikar o andra program). Lätt. Min stationära på jobbet fick ofta slut på minne med 16G (utveckling).

Av jaggillartapas

Köpa intel eller amd med 16gb DDR3L?

Hej,

sitter och funderar på om det är värt att bygga en intelburk eller en amd burk med tanke på att jag redan har 16GB DDR3L minne.

Har köpt ett 1060 6GB grafikkort men misstänker att t.ex. PUBG kommer att lagga med mitt intel 2400 CPU. Testade mirrors edge catalyst med hyper inställningar, och det verkade som det droppade frames kraftigt på ett par ställen.

Allt jag kommer använda datorn till är spel, det är speldatorn. Jag behöver inte 120 hz i spel och har inga krav på min 100 fps eller något sånt.

Just nu verkar det som jag kan köpa ett moderkort som stödjer DDR3L för ca 600kr, och sen kan jag lägga resten på CPU. Tror ni det räcker med en intel 7400 i det flesta spel? Eller kan jag överklocka en 7700K med 100 series moderkort (en Z variant då)? Jag har inte hittat info om det...rena djungeln. Verkar inte som det. Hittat info om att det finna "limitations" med att köra ett 100series mobo med senaste intel cpuer, men inte mer detaljerat....

Men jag vet inte, jag kan sälja mitt 16Gb DDR3L minne men tror inte jag för mycket för det. Vad tror ni jag kan få för det?

Budget är nog helst bara 3-4 tusen helst, men med ryzen blir det nog mer...och jag är inte säker på att ryzen behövs för gaming.

Eller så väntar jag till coffe lake 6 cores och ser om den stödjer de gamla DDR3 100 series moderkorten / socket 1051 . Det vore ju nice. Jag avvaktar till coffee lake är planen nu....man vet ju inte om intel överraskar.

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av jaggillartapas

Jag är ganska nöjd med mina fynd ändå, om jag räknar i black friday också då det fanns 16GB minne för ca 700kr på komplett. Det var bra.

Saker jag köpte på denna rea:

* Billig timbukt2 väska på "sportamore" för typ 280kr. Ska använda som laptopväska. Fanns dock bara 3st i lager. Frön var lite ful färg oxå, men whatever...

* Det bluetooth tangentbordet för ipad på ica hemma för 99kr. Jag har faktiskt ingen ipad, men chansar att min tablet för plats i den ändå. Funkar som bluetooth tangentbord om inte annat.

* inets lockvaror. tangentbord och 64gb sd kortet på deras "deals" sida. ganska bra pris.

* Fractal design mini på dustin var ganska billigt, och jag behövde ett litet chassi. 429 kr var ganska bra pris ändå jämfört med alla andra sidor.
https://www.dustinhome.se/product/5010589721/arc-mini

Icke-teknik fynd:
* Och sen hittade jag en kenwood köksassistent på netonnet för 1500pix, som mamma får i födelsedagspresent. Ca halva priset mot övriga affärer. Köpte en till mamma och en till mig, så kan jag baka mina egna pizzor och göra min egen juice hädanefter....

https://www.netonnet.se/art/hemhushall/koksmaskiner/koksassis...

Ganska nöjd hittills med vad jag hittat....