Inlägg

Inlägg som jimmkind har skrivit i forumet
Av jimmkind
Av jimmkind

Klipp kabeln med sax om du vill. Tvinna sedan upp kardelerna o spänn fast de färg mot färg. Följ schemat märkt B (finns a och b). När kardelerna är på plats så klipper du av ändarna som sticker ut utanför kontakten och till sist kläm ihop. Inga verktyg behövs!

Av jimmkind

Verktygsfri rj45 hane från Kjell fungerar utmärkt. Har använt flera ggr i jobbet. De har även en kontakt för skärmad kabel. Den är mer gedigen och med bättre dragavlastning. Du behöver inte installationskabel!

VLC
Av jimmkind

@Powerbook: Ställ in videoavkodning till hårdvarubaserad. Då kommer ditt grafikkort belastas istället för cpun och artefakterna i bilden försvinna

Av jimmkind
Skrivet av Laxpudding:

Audio Return Channel till vad? Det finns ingen förstärkare med Displayport och Displayport är huvudtaget inte konstruerat för att ta emot ljud i den riktningen. Det lär heller inte finnas någon dator som kan använda sin Displayport-anslutning för att ta emot ljud.

Eller missar jag någon tanke här också?

Jag snurrade nog till det. Men visst kan adaptern transportera ljud om det finns stöd för det i maskinvaran (grafikkortet). Jag vill skicka bild och ljud från displayport till hdmi 2 genom adaptern till min hdmi 2 reciever. Från recievern till tv:n som har arc. Alltså endast en hdmi som signalbärare mellan bänk och tv.

Av jimmkind

Någon som har koll på hur hdmi funktionerna blir med adaptern. Kommer Audio return channel (ARC) fortfarande fungera?