Inlägg

Inlägg som Jonteg89 har skrivit i forumet
Av Jonteg89

Framtidssäker 14 tummare, 5-10k

Halloj sweclockers!

Sitter här och googlar runt i jungeln som är laptops. Och söker en framtidssäker laptop som inte är svart. 😊 Ska fatta mug hyffsat kort och skriva lite specs jag söker efter.

Söker efter:
- processor som håller prestanda upp till typ 10 år. Alltså en stabil sak. 😊
- skärm som är mindre än 15 tum. IPS helt klart att föredra
- minst 8gb minne
- gärna under 1.5kg
- ssd ofc
- inte svart 😉
- pris mellan 5-10k, så bra och billigt som möjligt. 😊

Såg denna nu på instagram, som på papper ser bra ut. Grym för priset. Eller ser jag dåligt? 😊
https://store.hp.com/SwedenStore/Merch/Product.aspx?id=7MW57E...

Ni får gärna komma med förslag på specifika datorer. Men jag läser gärna argumentationer för processorer jag ska söka efter, eller allmänt argumentationer för hårdvaran. Sökt mig gråhårig så hyffsad koll på utbudet. Men söker lite tips å råd.
Mvh Jonte

Av Jonteg89

Tja jag har förlorat kampen om $ kommer köpa en yoga 510, ville inte ens gå upp 500kronor för att köpa en yoga med i5-6200U även om skillnaden är rätt stor.
Kan inte argumentera för nått som kostar mer pengar när dom redan bestämt sig. Försökte framföra probook, men det är ju ännu mer pengar.

Och vi har externt ljud och vi har hdmi kabel så det är dom ingångarna vi söker. Men tack för hjälpen iaf!

Av Jonteg89

I min vetskap så har vi inte det. Ska inte påstå att jag vet egentligen vad det innebär..

Av Jonteg89
Skrivet av Skippy:

Antingen kollat med Office vad de har att erbjuda både hårdvarumässigt men även service eller köpt en HP med på plats dagen efter. Allt beror på hur er verksamhet ser ut och hur ni påverkas vid ett garantiärende. Kan alla jobba på som vanligt eller kommer någon att bli begränsad?
Har ni en dc?

Skulle kunna bli begränsade. Men vi har ju fler bärbara så kan alltid använda en som reserv.
Vad står DC för?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jonteg89
Skrivet av Skippy:

Har ni egna windows 10 licenser och en dc? Tänk på att windows 10 home inte kan gå med i en domän. Helt ärligt kan jag inte se hur ett företag kan gå till elgiganten för privatpersoner och köpa en laptop, hur påverkas verksamheten om den eventuellt skulle skickas in på ett garantiärende och blir borta 2-3veckor?

Fick höra nu att om jag hittar något som är bättre i typ samma prisklass så går vi på det.
Vi har inga licenser vad jag vet av iaf.

Vad skulle du rekommendera att vi gör? Jag har på nått sätt fått en datavetar roll på företaget. Men jag är mest galet och har inte koll på nätverk etc. Vi har haft nån snubbe från Office som installerar projektor etc åt oss. Och en kollega pratade om att Office hade en dator som förslag. Men inte fått veta vad det var för dator. 😄

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jonteg89

Finns det nått i liknande prisklass men har bättre processor? Eller ska jag bara säga att vi körbpp denna.
Vi vill ju ja en 2i1 lösning tydligen. 😃

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jonteg89

Företags dator

Hej. Jag har fått i uppgift att fixa en dator tills företaget ska byta lokaler. Det vi kommer att använda datorn till är kurser dagligen som kommer vara kopplat till projektor etc. Kommer ju även att användas till Office etc för att redigera Powerpoint.
Vi vill ha en dator som startar och går. Inte tar flera minuter att starta filmer etc. Icke mer än 7000.

Eller jag trodde jag fick uppgift att hitta en dator.
Fick veta nyss att dom beställt https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/ipad-surf...

Men en sådan 2 i 1 är ok. Har ingen erfarenhet av dom bara. 😃

Ska jag säga stopp till detta eller ska jag låta dom köpa den? 😃 Är det massa onödiga ingångar till denna. Jag var ju sugen på att ha 8 ram och en i5a. 7000 nånting.
Tacksam för svar 😃

Av Jonteg89

Antlion Audio Antlion Modmic 5
Beyerdynamic DT 990 Edition (250 Ohm)
Creative Sound Blaster E5 Portable Amplifier

Tänkte bara uppdatera och så. Detta är det som är inhandlat. Och är riktigt nöjd! Än så länge
Man hör mycket mer detaljer etc! Helt klart värt det att få med en amp, nog för att det kanske inte är den bästa men den räcker gott och väl till det jag ska göra.

Av Jonteg89

@backspace: Har du nått bra förslag? Som jag kan kolla på

Av Jonteg89

@backspace: Blir la fortfarande billigare right?
Lär dock ta tid till masdroppen. stod 20e december 2017.^^ Kanske blir nått annat då

Av Jonteg89
Skrivet av backspace:

@Jonteg89: Som den som var nyss menar du? $199 ville de ha då.

Yes. Med tanke på att det är basicly ett HD650 som kostar isch 3000-3500 så är $199 riktigt fint. Nästa gång den kommer upp så kommer jag slå till. Om den kommer upp. Annars får jag se vad jag hittar på! Ingen stress det jag har nu fungerar helt ok. Så vill att det ska bli bra när jag väl köper. Kommer nog införskaffa modmicken aldeles snart.

Av Jonteg89

@drakelito: Tack för svar! Tror inte det lutar mot det paret dock.

Mina tankegångar har förändrats en del. Är en väldigt stor djungel detta. Men om det kommer ett nice massdrop för ett senheiser HD6xx så kommer jag slå till. Känns som att kurvan på den är precis det jag är ute efter. Och hoppas passformen är bättre än på DT990. Har lite för stort huvud för dom :/

Men tack för all hjälp. Återkommer hur det blev i slutändan.

Av Jonteg89
Skrivet av buddaz:

Skall du ha DT770 så rekommenderar jag att du ber om att få velour kuddar. Jag har haft 770pro 32 ohm och T70p 32 ohm och kan bara säga att T serien är bättre däremot är T serien dyrare. DT 770 tyckte jag klämde lite för mycket och inte samma luftiga närvaro som finns i T serien. T serien känns mer robust byggd även fast designen är lika.
Det viktigaste är att du provar dig fram.

T70p kan jag tänka mig är bättre för att dom kostar typ 2.5 ggr mer. Och kan tänka mig att testa och köpa dom i framtiden, men inte riktigt budgeten jag är ute efter. Sen har jag provat ett par DT770 och kändes lite "skramligt" när jag höll i dom. Men jag har börjat luta mer mot ett par DT990 Pro. För att testa öppna lurar vilket jag aldrig haft förut, sugen på att höra skillnaden. Har en bekant som ska komma över med ett par DT990 250 ohm så jag ska få testa dom, möjligtvis idag eller imorgon.
Velour kuddar är det nått man måste köpa till då? Har dock hört att kuddarna som är original på DT990 är velour.
Men tack för grym input!

Skrivet av drakelito:

Musik, film och spel hehe.

Cool let me know!

Av Jonteg89
Skrivet av drakelito:

Jag ska köpa Andersson lurarna idag. Har fått bra betyg. Kan återkomma senare med resultatet

Skickades från m.sweclockers.com

Cool! Vad kommer du använda dom till? 😄

Av Jonteg89
Skrivet av Foolwolf:

Om du gillar QPad designen så borde du kunna hitta något roligt hos Beyerdnamic (som QPad sneglat rejält på i designen) men ljudbilden är inte direkt vad jag skulle kalla liknande. DT880, 990 är skarpare i diskanten och du kan uppleva dem som uttröttande i början. Kan vara värt att se till att du har en bra EQ så att du kan ta bort lite i toppen för att få ett angenämnt ljud när du spelar länge. Inte säkert att du kommer att uppleva det, men det är tämligen vanligt att hära detta som en av nackdelarna med Beyer lurarna. I övrigt, grymt bra, trevliga och bra kvalitet och passar Qpad dig, så borde de sitta som en smäck!

Qpad 1339 är trevliga, men en modmick och gedigna Beyerlurar klår i mitt tycke dem.

Mod mic är trevlgt och om du inte upplever brus eller andra störnignar med ditt ljudkort i datorn så borde du klara dig fint.

Jag har varit sugen på beyer hela tiden. Så lutar mot ett dt 990 pro. Modmic 5. Och kanske en förstärkare så småningom. Vill bara testa vad mitt moderkort klarar först, om det fixar 250 ohm. Har ju nått kort som påstår att dom kan driva upp till 300 ohm.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jonteg89

Jo tjena! Jag hittade just den mest fantastiska informationen på länge.
https://www.asus.com/se/Motherboards/Z170-PRO-GAMING/
Detta är mitt moderkort, står att deras supreme FX ljud kan driva upp till 300ohm lurar.
Känner mig rätt lugn att det kan gå att driva ett par DT 990 pro. Om detta stämmer alltså.

Av Jonteg89

@Anaii: Efter mycket om och men så känns det som att jag bestämt mig i huvudet. Kommer att gå för Beyer DT 990 pro. Kommer fixa mig en modmic 5 också. Sen lär det bli som det känns ett Focusrite scarlet solo. Och fixa en adapter så jag kan få in modmicken i scarlet solon.

Red: Jag kommer försöka få tag på ett Antlion Audio USB Adapter som jag kan plugga in micken i.

Av Jonteg89
Skrivet av Anaii:

Du kan också Audio-Technica ATH-M50x. De känns solidare än Beyer och sitter fast mer på huvudet. Personligen gillar jag Beyer bättre pga att de är så lätta att jag snabbt glömmer bort att jag har dem på mig.

Får se om jag ja hitta ett sånt par att testa nånstans. Jo det är ju en positiv grej. Dom kändes väldigt lätta. Och är ju positivt att det verkar vara lätt att ta lös och byta kuddar etc.

Skrivet av Anaii:

Ska du ha grejerna till gaming så rekommenderar jag verkligen modmic. Vill du hålla på med streaming och youtube kanske studiogrejer är bra. Men personligen avskyr jag när de jag spelar med har bordsmikrofoner/studiomickar. De plockar upp för mycket ljud runt om och aktiverar konstant.

Bra input! Nu är jag 100 % att det blir modmicken. Lite kluven mellan 5an och 4an. Men lär nog bli 5an.

Föresten vad tror du om qpad qh-1339? Är ju en saftig prislapp dock.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jonteg89

@Anaii: Jag var just och provade ett par DT770 på 4sound. Vet inte men kändes inte helt rätt. :/ Vet inte vad men är det skillnad på känslan när man sätter på sig på 80ohm och 250 ohm. Var också lite besviken på känslan, kändes inte så robust som jag trodde. Kanske är den prisklassen eller så förväntade jag mig bara för mycket.

Stängd är nog mest min smak.

Men lutar fortfarande mest mot den setupen med DT770 eller liknande och modmicken. Finns det fler IRL butiker man faktiskt brukar kunna hitta bra studiomickar? Vet inte vad det finns mer än 4sound.

Av Jonteg89
Skrivet av JeagerMeisterSWE:

Jo visst, känns som att många tänker så. Men hur gör du när kabeln töjs?

Nej, det är enbart en DAC med inbyggd hörlursförstärkare

Hehe jo iofs. Men vill nog kunna koppla in micken, hört att kan vara riktigt dåligt om man kopplar in den i datorns inbyggda ljudkort. Så jag söker fortfarande nått tips, annars lär det bli en focusrite scarlet solo.