Inlägg

Inlägg som Zahedee har skrivit i forumet
Av Zahedee

Jag tror det saknas en port på USG för att kunna lösa det på ett smidigt sätt, så ett alternativ är att ordna en managed switch som hanterar VLAN-delningen för ditt nätverk samt även Telias IPTV.

På så sätt segmenterar du upp det i din switch och anger vilket VLAN som ska exponeras på vilken port.

Av Zahedee
Skrivet av sali2003:

400 sek hämtas

Skickades från m.sweclockers.com

Noterat.

Av Zahedee

@fesoj: Det är den vanliga C. Varken TG eller Dark TG.

Av Zahedee

Fractal Design Meshify C

Säljer ett helt nytt, oanvänt Fractal Design Meshify C då jag råkade beställa hem fel. Allt ingår i originalförpackning.

Inköpt 2019-07-07 på Inet.

Kan skickas men föredrar upphämtning hos mig.

Läs hela annonsen här

Av Zahedee

Har kört OnePlus sedan den första telefonen kom. Har idag en OnePlus 7 Pro och är mer än nöjd med den. När man väl gått upp till 90Hz så går det inte att gå tillbaka, det är en enorm skillnad mot tidigare skärmar.

Som någon nämnt så är kameran stråt vassare på S10+, men om kameran inte är det absolut viktigaste så har jag nog kört på en 7 Pro istället. Föredrar dessutom den "renare" Androiden som finns i OnePlus än det som man hittar i en Samsung, där är det väl helt upp till egna preferenser skulle jag vilja säga.

Troligtvis den bästa telefonen jag någonsin haft och du skulle inte bli besviken om du köper den.

Av Zahedee

Felet brukar dyka upp i din PHP errorlog, så ta en titt där för att se vad det är som är galet.

Allt som oftast är det ett plugin som bråkar, så jag hade testat att inaktivera samtliga plugins genom att döpa om katalogen wp-content/plugins till något annat, sedan manuellt återaktivera varje plugin en efter en tills du får upp din WSOD igen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zahedee
Skrivet av elektronikfreak:

Tack för alla svar och positiv respons!

Så TRE erbjuder INTE 2G??? Då blir naturligtvis följdfrågan - är det några andra operatörer som inte idag nådens år 2019 som inte erbjuder 2G?

Jag har visserligen hört att vissa operatörer framöver kommer att skrota 2G men att det redan idag finns operatörer som inte stödjer 2G låter trist. Jag har i vart fall ett SIM-kort från HALEBOP (TELIA'S nät) på väg via Postnord så jag får väl hoppas att det funkar bättre. Har några gamla Siemens ME45 och M65 och de funkar perfekt via COMVIQ. Perfekta mobiler för oss som rör oss mycket ute i naturen och som inte behöver vara rädda för att de går sönder så lätt.

Har för övrigt en Samsung Galaxy S6 men den har jag inte ens något SIM-kort i utan den kör jag över min egen fastighets WiFi.

Tre har aldrig erbjudit 2G, därav namnet "Tre" som står för 3G och bolaget skapades i samband med lanseringen av 3G i Sverige.

Övriga operatörer i Sverige har dock stöd för 2G, men som du nämner så börjar även det stödet att försvinna då det idag finns någon anledning att fortsätta ha support för det nätet.

Av Zahedee
Skrivet av Nilsson1993:

https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/grafikkort/nvidi...

Jag tänkte det kortet, jag lär förlora lite pengar ja, men det är inte hela världen. eller finns det ett billigare kort som klarar av det jag behöver 1 månad eller lite längre ? Tanken är att jag ska köpa en gpu idag, osäker på vad som passar & inte passar dock

Skickades från m.sweclockers.com

Det är helt ärligt slöseri på pengar att ens försöka uppgradera den nuvarande maskinen du har. Om du inte tänkt använda detta grafikkortet även till ett eventuellt nytt bygge inom en månad. Som många redan nämnt så är den plattformen du kör död och begraven och inte ens värdig att användas tillsammans med nya delar.

Hade jag varit dig, hade jag försökt hitta ett sbegagnat 900-serie kort/RX 380, för att inte gå miste om alldeles för mycket pengar.

Av Zahedee
Skrivet av ViggoBjarme:

@johnjohnjohnn: Den är tyvärr redan såld.

För allas information är CPUn, RAMet, chassit och Thunderbolt 3 korten sålda, resten finns kvar.

Om du har kvar ditt 2080TI så budar jag 10500, kan hämta.

Av Zahedee
Skrivet av Floddan01:

Jag köpte ett B450 f GAMING moderkort till min nya 3600 processor som inet flashade biosen till. Men det är ändå så att när jag nu byggt ihop burken att skärmen inte vill samarbeta med burken även om allt snurrar på verkar vara bra. Har testat att byta runt me ram stickorna, grafikkortet och har dragit om varje sladd från nätaggrt utan att nåt funkar. Lär bli en sväng förbi inet imorrn me för att se om flashing verkligen funka, eller kan det vara något annat som ligger bakom den svarta bilden? Bör tilläggas att både mus å tangetbord lyser upp vid start och att det är ett oranget ljus som lyser konstant från start bredvid ramstickorna på moderkortet.

Skickades från m.sweclockers.com

Om det är ett orange ljus så verkar det vara något med dina RAM-stickor. Testa att bara koppla in en och se om datorn startar då.

Om det hade varit problem med CPU så hade den LED varit röd istället.

Av Zahedee
Skrivet av Daemon85:

Intel kommer ha släppt comet lake innan amd lyckats fixa bra bios till CH7 och att 3900x finns i lagret

Du menar att Intel har hunnit gå i konkurs innan de släpper 10nm?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zahedee
Skrivet av Votarg:

@Philippk: Låter bra. Tänk på garantin bara, den lär ryka.

Varför skulle garantin ryka om du flashar ditt BIOS med en officiell BIOS-version från tillverkaren? Makes no sense?

Av Zahedee
Skrivet av Söderbäck:

Svensk moms - yes helt klart.

Men!
Den svenska kronan gör det dyrare att köpa grejer i Sverige - yes.
Men en försvagad krona ökar inte på differensen i pris mellan länder. Växelkursen gäller nämligen inte bara för valutan utan även för inköpspriset av varan.

Jag har skrivit ett inlägg om det här tidigare. Frågan är inte helt identisk - men det passar tillräckligt bra
#17889213

Nej absolut, det håller jag med. Den relativa skillnaden blir ju opåverkad, det som jag tror folk inte tänker på är just den försvagade svenska kronan om du jämför med 5 år sedan. Då var dessa kort "billigare" i SEK än vad de är idag, så man har väl det som referensram även idag, vilket är ett feltänk.

Hursomhelst, en svag krona är en bidragande faktor till de höga elektronikpriserna i Sverige som vi bevittnar idag.

Av Zahedee
Skrivet av alex5555:

Bara en gissning, men de svenska återförsäljarna behöver nödvändigtvis inte höja priset på bara de varor som berörs av avgifterna. De kan höja på alla, om det är vettigare för den enskilda återförsäljaren.

Skickades från m.sweclockers.com

Det är den svaga svenska kronan och svensk moms som gör att prisskillnaden i Sverige blir så hög. Har egentligen inget med några andra avgifter att göra.

Av Zahedee

Screen tearing har inget med CPU att göra. Har du aktiverat 144hz/adaptive sync på din skärm?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zahedee
Skrivet av Laccy:

Noterat. Tänkte jag avslutar budgivningen på lördag vid klockan 11.

Av Zahedee

ASUS X79 Sabertooth TUF och 4930k

Hej,

Säljer ett ASUS X79 Sabertooth TUF samt en i7 4930k.

Saknas IO-plåt samt kartong till moderkortet.

Säljes helst som ett paket.

Kan skickas men föredrar avhämtning, så det kan hämtas i Sthlm City.

Förbehåller mig rätten att sälja till vem jag vill.

Budstart: 1500kr.

Läs hela annonsen här

Av Zahedee

Trasiga minnen kanske? Testa köra memtest.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zahedee
Skrivet av Gulketchup:

Jag har visa electron och kan handla på internet, så jo det går. Men man måsta ha dosa och vara över 16år.

Är helt upp till din bank att godkänna detta och har inget med om det är ett Visa Electron(eller Maestro för Mastercard) eller inte.

Det är din bank som sätter reglerna på exakt hur detta kort får nyttjas, det är din bank som bestämmer om kortet ska vara öppet för internetköp eller ej.

De flesta banker i Sverige tillåter inte idag internetköp för sina Electron eller Maestro-kort. Sen beror det även på vilken betalningsleverantör som hanterar ditt kortköp, vissa betalningsleverantör tillåter inte Visa Electron och Maestro-kort ö.h.t.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zahedee
Skrivet av Mr_Mattson:

Kommer jag behöva de nya moderkorten för att få gen4? Eller kunna använda ryzen 3000 överhuvudtaget? Eller kan jag använda de moderkortet som är på min lista?

För att få PCI-Express 4 så måste du ha ett X570-kort(osäker om det även gäller B550-korten), det går tyvärr inte att få med de gamla korten. Du kommer kunna använda Zen 2 med de gamla korten, men som jag nämnde tidigare kommer det troligtvis först krävas en BIOS-uppdatering för att få det att fungera.