Inlägg

Inlägg som Zahedee har skrivit i forumet
Av Zahedee
Skrivet av TomKe:

FTPS har jag provat lite, och ... där skickas även user/passw som krypterat, så fort båda sidor etablerad certifikat och så?
Alright. Ja vanlig FTP skulle man aldrig köra känsliga grejor över. Men var av uppfattningen att FTPS med typ SSL var lika säkert som när webbläsare ansluter via https. Säkert nog att vara enda avlyssningsskydd för min bank via browser i alla fall (extremt välkänd bank) samt Protonmail och andra som inte vill bli knäckta.

Ska testa söka efter varför SFTP kan ses som mer säker än FTPS. Men passar på och frågar om du råkar ha nån bra länk eller två i bakfickan rakt av?

Tack
/T

Finns ju lite info här: http://www.jscape.com/blog/bid/75602/understanding-key-differ...

Annars kan du bara söka på FTPS vs SFTP på google, finns rätt bra info. Jag personligen föredrar SFTP framför FTPS. Även om båda protokoll är hyffsat säkra. Det enda problemet med FTPS är att man kan råka ut för Man-in-the-middle attacker, men det kan ju även ske med SFTP (även om risken är mindre).

Det beror helt på hur pass bra server-sidan är konfigurerad.

Av Zahedee
Skrivet av TomKe:

När man kör FTP-klient, vanlig öppen port 21/20, och kopplar upp sig mot server, så har jag förstått att user och passw skickas i klartext, som syns för vem som än måhända kollar på/loggar anslutningen.

Men skickas user och passw ALLTID i klartext över FTP?
.. eller finns det anslutningsvarianter inom FTP-protokollet som förhindrar att user/passw kan avläsas så lätt?
Vet att det finns TLS/SSL och liknande.

I det här fallet talar jag bara om mig själv som FTP-klient, som ansluter till extern server. Inte att köra server själv eller så.

Tack för svar/tips
T

Det beror på hur FTP-servern är konfigurerad och om den accepterar SFTP eller FTPS. Det vanliga FTP-protokollet skickar allt över klartext, kvittar vad du gör i din klient, det är på server sidan du även måste konfigurera så att uppkoppling blir krypterad.

Värt att nämna är att både FTP och FTPS anses vara osäkert och SFTP är det som rekommenderas att använda idag.

Av Zahedee
Skrivet av Lundhve:

Men en winter gamer är mycket mycket bättre? Eller ska jag välja en annan datorn? Tacksam för hjälp

Skickades från m.sweclockers.com

Kör på Winter Gamer, den kommer prestera bra mycket bättre och är någorlunda framtidssäkrad också. Du ska vara glad för en bra deal

Av Zahedee
Skrivet av Mr Mayhem:

Du glömde minnen?

Oj, det kan vara bra att ha Bara att lägga till ca. 700kr extra beroende på vad du väljer för minnen.

Av Zahedee

https://www.inet.se/kundvagn/bild/10065854/

Sådär något? Detta är dock utan operativsystem, men det kan man hitta billigt via t.ex. Kinguin.

Av Zahedee

Har du aktiverat Freesync i skärmens meny också?

http://www.3dnews.ru/assets/external/illustrations/2015/06/30/91...

Av Zahedee

@Gunior: Fick ett bra bud via PM som jag inte kunde tacka nej till, så den är redan såld!

Av Zahedee

Användare: @Nasra
Typ av affär: Jag sålde
Tillvägagångssätt: Möte
Produkt: Fractal Design Tesla 800W

Positivt:
Snabb och smidig affär
Bra kommunikation

Negativt:
Ingenting

Slutbetyg: 5/5

Av Zahedee

Hej, annons är avslutad. Tack för alla bud.

Av Zahedee

Fractal Design Tesla 800W 80 Gold+

Säljer nu mitt nätaggregat.

Är ett Fractal Design Tesla 800W som är inköpt i December 2013. Fungerar klockrent och har inte haft några problem med det.

Föredrar avhämtning, så det kan hämtas antingen i Sthlm City eller i Solna.

Bud start på 350:-

OBS. Är ej modulärt.

Läs hela annonsen här

Av Zahedee
Skrivet av fragwolf:

@Zahedee:
Problemet ser ju bara ut att gälla Windows 7. TS hade Windows 10.

Nej, problemet finns fortfarande kvar i Windows 10, som du kan läsa i mina tidigare inlägg. Att jag länkar till någon med samma problem på Windows 7 är för att jag inte hittat något för Windows 10, dock är det EXAKT samma problem.

Av Zahedee
Skrivet av fragwolf:

Har jag aldrig någonsin råkat ut för. Känns mer som att det den gör är att fixar drivers för kontrollern när man kör det där. Om inte någon kan förklara hur USB drivrutinerna kan påverka drivrutiner för hdd-kontrollern? Hade han inte kommit in i installationsprogrammet så skulle jag haft full förståelse för det. Men nu kommer han in så...ja som sagt är nyfiken på om någon kunde förklara hur det skulle hänga ihop?

Här är ett bra inlägg och en förklaring på problemet och varför det inträffar, samt hur man löser det. http://superuser.com/a/460988

Av Zahedee
Skrivet av fragwolf:

Problemet som TS beskrev var att han inte kunde hitta sin SSD disk (enligt skärmdumpen https://imgur.com/gallery/pziwK ). Han har en USB-sticka med Windows på, som han kan boota ifrån, iom att han kommer till installationsprogrammet, eller har jag missat något?

Jag tolkade ditt svar, samt många andra, att han inte kan boota från usb-stickan för det är usb3. Iom alla ger tips hur han ska boota från usb-stickan medans hans problem verkar vara att Windows inte hittar diskarna. Men då hade han inte kommit till installationen alls om så varit fallet. Eller har jag återigen missat något?

TS har Windows 10, problemen med att Windows inte hittar diskarna är för Windows 7. Verkar också vara ett problem som är 1,5 år gammalt. Känns som det inte borde vara ett problem längre?

Det som händer när han försöker boota upp en USB3-sticka i Windows 7/8/10 som saknar rätt drivrutiner för USB3 är exakt detta problem som TS beskriver. Windows kan inte hitta några diskar, just för att det saknas rätt drivrutiner för USB3. Det är som sagt ett "konstigt" problem och bör logiskt nog inte inträffa, men inget med Windows är logiskt. Händer med vissa moderkort och moderkortstillverkare, inget utbrett problem men det existerar och har funnits rätt länge. Lösningen är att använda antingen en USB2-enhet eller en USB2-port för att installera Windows, alternativt merga in nya drivrutiner för USB3 i ISO-filen, vilket är för jobbigt att genomföra.

Av Zahedee
Skrivet av fragwolf:

Hade inte USB minnet fungerat i porten så hade inte TS kommit till installationen över huvud taget.

EDIT:

Disken ska synas oavsett, det står "opartionerat utrymme" isf. Sen kan man bara markera den och välja nästa så fixar installationen resten auto.

Nu skrev jag ju inte att USB-minnet inte fungerar. Problemet som uppstår här är att Windows installationen saknar rätt drivrutiner för att hantera vissa USB3-enheter, vilket gör att diskarna inte visas, konstigt nog. Är ett känt problem som hängt med sedan Windows 7 och är fortfarande inte fixat.

Av Zahedee

Kopplar du in USB-minnet i en USB3-port? I såfall kan det vara problemet, testa koppla in i en vanlig USB2-port så ska du se att det fungerar

Av Zahedee
Skrivet av Zahedee:

Har du aktiverat Freesync i skärmen också? Görs i menyn.

Skrivet av ante_ante:

Har kollat där men går icke att aktivera

http://www.3dnews.ru/assets/external/illustrations/2015/06/30/91...

Som jag nämnde så måste det även aktiveras i skärmen. Nu är den bilden för MG279 så det ser lite annorlunda ut för MG279Q.

Av Zahedee
Skrivet av ante_ante:

Köpte mig ett Asus RX 480 Strix igår och installerade den senaste drivrutinen, men jag kan inte aktivera Freesync i inställningarna.
Skärmen jag har är en Asus MG248Q som har Freesync samt att jag kör med DP kabel.

Enligt AMD:s certifierade skärmar finns endast 2st Asus uppskrivna. Uppskattar om nån har lösning.

* Virtuell superupplösning är det något man ska använda?

http://www.forumbilder.se/FBVI2/amd.JPG?width=150

Har du aktiverat Freesync i skärmen också? Görs i menyn.

Av Zahedee
Skrivet av YzzzaN:

8GB 2133MHz (PC4-17000) DDR4 ECC Reg CL15 DIMM SR x4 m/TS
Varenr: 840936

Skickades från m.sweclockers.com

Det är ECC minnen för servrar alltså. Enklast är väl att göra en retur till återförsäljaren och byta till nya minnen som inte är ECC. Denna fungerar för dig: https://www.komplett.se/product/893880/datorutrustning/minne/...

Av Zahedee
Skrivet av YzzzaN:

Så man använder inte ramminnena jag köpt till vanliga hemdatorer? Tyckte de va lite konstigt att det inte stod i manualen att det inte funkar med vissa minnen?
Tack för ditt svar!

Skickades från m.sweclockers.com

Beror ju lite på vad det är för minnen du har köpt, vet du den exakta modellen på minnen du köpt?

Av Zahedee

Detta låter ju mer som något hårdvarurelaterad fel än något mjukvarurelaterat, så att installera nya drivers, windows o.s.v. kommer inte fungera. Jag hade testat att köra memtest och sett om man får några fel där, får du fel där så är mest troligt någon av dina minnesstickor trasiga.