Inlägg

Inlägg som Dumbullen har skrivit i forumet
Av Dumbullen
Skrivet av Stoff3th3m4n:

Du klarar helt seriöst inte ens att diskutera en ny processor och dess priser utan att dra in politik och skatter i det hela? Pajasinlägg.

Hur hade du tänkt att man ska kunna diskutera priser utan att ha ekonomi och politik inblandat? Det finns ju en anledning till varför priser skiljer sig runtom i världen.
Pajasinlägg.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Dumbullen

@Kolsvart Katt: Jag skulle tro att anledningen till att de kan sälja Intel och andra större märken till sämre marginaler än AMD är för att det helt enkelt är större volymer. Fler kunder som kommer för att köpa betyder fler potentiella kunder som lyfter upp den dåliga marginalen genom spontanköp och tillbehör (vilket är där de riktiga pengarna finns). AMD drar helt enkelt inte tillräckligt mycket folk för att kunna leda till någon betydande merförsäljning.

Det är exakt detsamma när det kommer till stora mobil- och tvmärken. Samsung, Apple, LG - de må vara skitmarginaler men det är där merförsäljningen finns.

@Gender Bender: Se mitt och @Kolsvart Katt's svar gällande bland annat arbetsgivaravgifter. Det kostar mycket att vara arbetsgivare i Sverige.

Av Dumbullen
Skrivet av nubbe:

Den fria marknaden i EU är till för att öka konkurrensen, så man kan handla innom hela EU där man får ett bra pris. Helt fantastik!
Webhallen tex var mycket konkurrenskraftigt förr i tiden... Numera har de ofta värre priser än varuhusen.

Tyskland och UK är fastantikt att handla från. Ofta blir det många hundringar, tusenlappar billigare.

Tyskland och UK har helt andra förutsättningar å andra sidan. Deras ÅF är generellt mångfaldigt gånger större än vad t.ex Webhallen är och kan således sätta mer press på att få in fördelaktiga priser. Elgiganten i Norden fullkomligt dominerar när det kommer till Elektronik och således kan även dem sätta mer press än vad Inet nånsin skulle kunna göra. Dessutom helt andra skatter i olika länder (inte bara moms, arbetsgivaravgifter o dyl måste också täckas av marginalen).
Man ska inte tro att en återförsäljare VILL vara dyrast på marknaden men om du vill att någon av dem ska överleva får man börja fundera på allt som påverkar runtom. Hela Sveriges befolkning går att trycka in på två större städer runtom i världen, varför skulle AMD lägga resurser på Sverige isåfall?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Dumbullen

@FeeSpray: Gnäll på politikerna istället för ÅF. Kan nästan garantera dig att när det kommer till populära hårdvaror så säljs dem med +-0% marginaler. När det kommer till threadripper så kommer nog varenda butik sälja den till ett pris som inte ens täcker deras hanteringskostnader eller frakt. Pengarna finns vid kampanjer och småtillbehör (kablar etc.).

Tycker det är lite pinsamt att ett forum som SweC känner sig så berättigade till allting nytt och häftigt utan en tanke om att deras kära butiker också behöver överleva. Klart man som butik behöver lägga på en marginal för att täcka sina kostnader?!

Av Dumbullen

Bara jag som tycker det låter oerhört amatörmässigt av en etablerad studio att få problem med ett 2d-spel på Switch? Om man klarar av att trycka in Breath of the Wild så kan man väl ändå inte klaga på för lite kraft för 2d och hoppas på att ha ett uns respekt kvar?
Switchen är absolut inget kraftpaket men kom igen, det är inte som att spel såg ut som lego för 4 år sedan. Lär er programmera, förbövelen!

Jag räknar inte med att spela Tomb Raider i 4k, men kan man trycka in Skyrim och BotW så finns det mycket man kan göra med den hårdvaran.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Dumbullen
Skrivet av Peterrrrr:

Vad är era argument för att en kund ska köpa denna:
https://www.elgiganten.se/product/ljud-bild/kablar-och-adapte...

Vad är syftet med att sälja en sådan överpris kabel?

Skickades från m.sweclockers.com

Vad är Webhallens syfte med att sälja en sådan överpriskabel?
https://www.webhallen.com/se-sv/ljud_och_bild/242644-monster_...

Båda är återförsäljare med syfte att tjäna pengar och i det här fallet har tillverkaren skapat en produkt som uppenbarligen drar in duktigt med pengar (annars hade den inte existerat). Detta är knappast något som någon av dem försöker pracka på sina kunder utan snarare har i sitt sortiment utifall att någon med mycket pengar vill spendera dem.

Sluta vara så bajsnödig, alla återförsäljare har produkter som inte alltid går att förstå sig på.

Av Dumbullen

Du kan köpa Logitech G633 för 990:- på elgiganten den här veckan. Jag använder själv 933'an och de är fullkomligt suveräna

Av Dumbullen
Skrivet av aaaaaaaaaa:

Första pratar du om att gamers är otacksamma samtidigt som du senare återkommer till bristande spel-utbud. Vad tror du bristen beror på? Kanske har det med konsolen svaga prestanda och folk är rädda att samma sak ska återupprepas då nintendo är upptagna med att skapa coola sticks.

Att folk ställer krav, eller är otacksamma i dina ögon, är hälsosamt och leder till en bättre produkt. Fanboy:ism är den sämsta typen av konsumentbeteende där kunden försvarar och hyllar produkten ändlöst oavsett hur bra produkten är.

Fast varför vill du ha ännu en plattform att lira far cry på? Du har redan pc, xbox och ps4. Vad är poängen med ännu en generisk entusiastplattform på marknaden? Jag försvarar inte och hyllar produkten ändlöst utan har redan listat upp en rad dåliga saker med t.ex. Wii U. Däremot så inser jag att den inte är ämnad att vara samma produkt som de andra konsollerna och att gnälla på att den inte är det den inte är tänkt att vara, det är inte hälsosamt.

Om Nintendo så uppenbart riktar den här konsollen till att vara ett komplement och något du dels kan ha hemma, men också ta med dig (dem döpte den till Switch för guds skull) så finns det ingen poäng med att gnälla över att den inte boxas och utkonkurrerar de andra.
Spel måste inte kräva den hårdvaran som släpptes imorse. Programvara överhuvudtaget behöver inte det. Anledningen till att Androidtelefoner utdateras så mycket snabbare än Iphone är för att trots Iphones förhållandevis undermåliga hårdvara så är de sjukt jäkla optimerat.

Skrivet av ramlösa:

Ja, större delen av alla 60 miljoner sålda 3DS är förmodligen direkt eller indirekt köpta av "lattemorsor".
De enda jag känner som äger en 3DS är i åldern 5-15år och kanske en anime nerd.
Jag växte ändå upp under den gyllende eran med NES, SNES och 64an .
Det finns fortfarande Nintendo nerdar och Japan stod säkert för 1/3 av försäljningen.

Problemet är fortfarande vilka riktar sig Nintendo mot? Till Wii och Wii U var det ganska uppenbart att det var "lattemorsan" Nintendo riktade sig mot, helt enkelt barnfamiljer.
Frågan är om den kundgruppen är död efter mobilen och surfplattan?
I reklamen till Switch känns det lite vuxnare och Nintendo försöker rikta sig till fler grupper och inte bara barnfamiljer.

Nintendo har samma problem som de har med WII/U att Switch är alldeles för klen och kommer inte att få en enda AAA-titel. Vill man spela nya Gta, BF, Cod etc är du tvungen att äga två konsoler eller en bättre PC.
Att köpa en ny konsol för att bara spela Mario Kart är svårt att motivera.

Att äga en bättre pc eller en konsol bara för att spela nya GTA kan också vara svårt att motivera. Jag är inte intresserad av de spelen du listade utan köper hellre en plattform för Mario Kart.

Av Dumbullen
Skrivet av aaaaaaaaaa:

Eh va? Största problemet med nintendo de senaste åren är att deras konsoler har varit usla prestandamässigt. Så pass dåliga att spelskapare när de designat för ps4/xbox har skippat nintendo för att de skulle vara tvungna att göra en inferior version.
Dessutom har deras försök till innovation varit usla, med allt vad wii-sticks heter.

Folk vill inte behöva köpa 2 konsoler för att kunna spela blandade spel. Man ska inte behöva både en ps4 och nintendo för att spela generiska titlar.

Folk verkar inte ha några problem med att både Sony och Microsoft har sina egna exklusiva titlar så vad är problemet med att Nintendo har det? I mina ögon så har Nintendo behandlat sina titlar otroligt väl, det säger ju lite om Mario Kart t.ex har varit med sedan N64-tider och fortfarande är en av de mest populära spelserierna.

Vem bryr sig om deras konsoller inte har samma prestanda som Xbox, så länge spelen som släpps till dem levererar underhållning - vilket de har gjort. Absolut får det gärna komma lite fler titlar, men vill jag mäta min E-penis så vinner min dator mot vilken konsoll som helst i vilket fall.

Av Dumbullen

Man blir ju mörkrädd av att läsa kommentarerna här. Folk som tror sig veta precis vilken hårdvara som sitter i och redan börjar pissa på Nintendo för att de har "Gjort fel". Finns få grupper som är så otacksamma som gamers.

Jag tycker snarare att Nintendos strategi är genialisk. Folk kan få välja mellan Sony och Microsoft, de kan ta 50% vardera av marknaden och Nintendo kommer in som ett komplement till vardera och därmed få tillgång till 100% av marknaden. Likaså PC-Masterrace folket som vägrar konsoller kan ändå överväga Nintendo som ett bärbart komplement.

Det enda som jag upplever varit Nintendos stora akilleshäl på senare tid har varit deras spelutbud, WiiU är i mina ögon en grym konsol och det faktum att jag kan lira samtidigt som sambon vill kolla på TV har varit guld. Tyvärr är spelutbudet katastrofalt, men det verkar nu i första anblick vara på väg att bli bättre med Switchen. Kudos till Nintendo!

Av Dumbullen

PS3 Kontroller startar inte

Hej!

Jag köpte idag 2 brand new PS3 original kontroller och... nada. Ingen av dem reagerar överhuvudtaget när jag kopplar in i PS3, i datorn, i usb-laddare. Först trodde jag det var kabeln som var död, men när jag kopplar in den i min Wii U-kontroll (någon 3e parts tillverkare som kör med usb mini b) så laddar det.

Kan det verkligen vara så att jag har fått 2(!)st, brand new, kontroller som är DoA?

Av Dumbullen

@blunden: Jo, det är sant - men det är alltid kul att upptäcka nya produkter!
Den största frågan jag har just nu är egentligen - satsa på ett nytt full tower eller hur är känslan att 'byta ner sig' till något mindre?

Av Dumbullen

Gå från full- till miditower?

Tjena!
Är det någon här som har erfarenhet av att gå från ett fulltower till ett miditower? I dagsläget har jag ett Xigmatek Elysium som ekar på insdidan, bildligt talat. Hade gärna behållit denna låda då den som sagt har otroligt mycket rum i sig men jag ska förhoppningsvis kränga av mig burken inför Black Friday och försöka uppdatera till helt ny rigg.

Så - till frågan - hur är det att gå från full- till miditower? De jag har tänkt mig är antingen Corsair Obsidian 450d eller Fractal Design Define R5.

Av Dumbullen

Jag har visserligen ett 290x gigabyte referens, men även ett ASUS Sabertooth P67, i7 2600k som varit klockad stabilt på 4.5GHz samt en Noctua NH-D14 jag kan tänka mig släppa. Är det intressant?

Av Dumbullen
Skrivet av fragwolf:

Kan du under uppstarten av BIOS trycka på ex F11 (bootmenu) eller dylikt? Och där välja din bootdisk? Funkar det inte då så låter det som att det är något annat än inställningarna i din bios som är problemet. Det är lite svårt att hjälpa till så här via forum.

Prova också att inaktivera UEFI.

Kan det vara så jävligt att en ram-sticka dött? En kompis sa att han hade liknande problem. Anledningen till att jag inte övervägt det ännu är pga
A) inga felmeddelanden
B) borde inte datorn rebootas av sig självt?
C) Det hade isåfall kommit från ingenstans...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Dumbullen
Skrivet av fragwolf:

Kan inte ditt moderkorts instruktioner utan till, men gå in i bios och nollställ allt där om du inte redan gjort det. Sen kan du kolla så att du kolla efter något med bootorder och se om din disk e med där. Kolla om du har något under EFI också. Använde du EFI innan eller hade du disablat det?

Disken är med, dock inte #1 i bootorder men det ändrade jag så den blev först. Har nollställt allting och detta är gjort i EFI. När den går förbi bios-rutan i boot-up blir det bara svart och... nada... ingen restart, inget felmeddelande, nothing.. Jag har verkligen inte en aning om vad som kan ha hänt eftersom det bara kom efter en default reset.

Av Dumbullen

@fragwolf: Jag testade koppla ur allting och bara ha boot-disken i, men fortfarande bara svart. Får inga felmeddelanden när jag bootar.
Någon aning om vad felet kan vara? Jag står helt handfallen nu då det kom från ingenstans...

Av Dumbullen

Windows bootar inte

Hej!
Jag har ett underligt problem - efter bios-skärmen och allt har svischat förbi, när windows borde boota, så händer absolut ingenting. Skärmen blir svart och förblir så.

Systemet består av

Moderkort: ASUS P67 Sabertooth Military Grade
Cpu: I7 2600k
Cpu kylare: Noctua NH-D14
GPU: Amd 290x (minns inte riktigt vilken tillverkare. Tror Gigabyte)
Lagring: Minns inte riktigt tillverkare men C300-nånting. SSD på 128gb från de tidigare dagarna
Övrig lagring: diverse HDD's på 500gb, 1000gb 2000gb

Jag har haft cpu'n överklockad på 4.5ghz under något år eller två och gick idag in i biosen för att dra ner den till stock igen, tryckte in default settings i EFI och - boom. No more booting.

Förstår inte var felet kan vara. Värt att nämna är att jag städa och rättade till kablaget lite och kan då ha switchat plats på några av sata-kablarna. Kan det vara detta som spökar?