Inlägg

Inlägg som Haidailai har skrivit i forumet
Av Haidailai

Utan att ha någon kunskap om teknikaliteterna så låter det som att det är fel på dioden, med andra ord att du får ta tillbaka till affären om du inte vill ha det så.

Av Haidailai

Har själv en DS1515+ och även med den så kan man klaga på ljudvolymen. De små 80mm fläktarna låter förbannat mycket men så flyttar de också mycket luft, även på "tyst" läge.
Något jag har uppmärksammat är att det finns någon typ av obalans i chassit som jag kan koppla till fläktarna. Det börjar skorra och ha sig men byter man position på NASen så slutar det.
Vet inte om det exempelvis är någon skruv som behöver spännas åt eller liknande då jag inte har haft orken att kolla inuti än.
I övrigt mycket smidig användning och det bör främst vara därför man skaffar en. Annars är det lätt mycket bättre att bygga eget.

Av Haidailai
Skrivet av Dreijer:

I den budgeten är det ingen vits med att köpa en 144Hz-skärm då jag inte tror att du kan driva WoW i det ändå. Möjligtvis Smite, men jag har inte spelat det så jag kan inte svara på det. TN ger en bättre betraktningsvinkel och färgåtergivning, men med en begränsad budget om man vill få ned responstiden brukar det vara TN som gäller. Är inte så kunnig inom monitorer dock. Då hade jag lagt till 1000SEK på en CPU, t.ex. 6600 och ett 1060 6GB GPU istället, för ynka ~350kr får du en trevlig CPU-kylare som håller ned ljudnivån ordentligt.

Oavsett om datorn orkar pumpa ut 144 fps så märker man skillnaden. TN-paneler har sämre betraktningsvinkel och färgåtergivning, inte bättre. Antar att du skrev fel och menade IPS.

Av Haidailai

@Neihim: Oavsett spel så märker du stor skillnad mellan 60hz och 120+ såvida du inte är blind. Det är som med SSD, har du väl skaffat en så vill du inte tillbaka till det gamla.

Med tanke på din budget så är det nog en TN-panel med 120/144hz och 1080p upplösning som gäller.

Av Haidailai

Det är inte många måsten i den här frågan.

Frågan är bara vad som är viktigt för just dig. Exempelvis, lyssnar du mycket på musik så är min personliga uppfattning att det är otroligt värt att lägga stålar på sina ljudprylar.

Jag har ett äldre moderkort (Asus P8P67 PRO) och när jag använder det inbyggda ljudkortet så låter det så dåligt att man vill börja lipa på riktigt.
Vill du ha en intern lösning så kan jag rekommendera Asus Xonar Essence STX. Dock så är extern att föredra.
Många rekommenderar o2+odac: http://www.headnhifi.com/o2-odac-combo
.. vilket är ganska dyrt men antagligen väldigt värt pengarna.

Kör själv just nu via en mixer (Behringer QX1002USB) och upplever ljudet som bättre än med Asus Xonar Essence STX. Skönt att slippa drivrutinsproblem också.

Av Haidailai

Jag tror och hoppas att Trump vinner. Vad gäller Hillarys klientel så låter jag bli att yttra mig här då man lär bli censurerad och bannad.

Av Haidailai

@Karlström:

Var ska man börja? Dåligt och gammalt grafikkort, för lite internminne och andra argument som redan tagits upp.

Av Haidailai
Skrivet av Karlström:

Men vad tror ni om listan jag har plockat ihop?

https://www.inet.se/kundvagn/visa/9697392/dator

Skickades från m.sweclockers.com

Jag tror att den är hemskt dålig. Den som länkats tidigare är mycket bättre.

Av Haidailai

Körde länge 3x insug och 3x utsug i min R5. En blandning mellan FDs egna fläktar och noctua.. samt en starkars Gentle Typhoon.
2x Noctua fronten
1x Gentle Typhoon 120mm botten
1x Noctua bak
2x FD toppen

Har inga siffror att jämföra med men att gå från 1x bak/2x front till det jag nämnt är nog inte mer än marginell skillnad i temperaturer. Har bytt till det sistnämnda alternativet nu och det blir ju betydligt tystare tack vare att du täpper till framförallt toppen. Blir mindre damm också.

Av Haidailai

Har bestämt mig för att överge min 2600k nu när 7700k kommer, var fan längesen jag köpte nytt.. ah.. those were the days...

Av Haidailai
Skrivet av Hultman:

18
4/5
Jockehn

Verkar dött, har inte fått svar på PM än..

Av Haidailai
Skrivet av Walich:

Tjena Haidailai, jag är medlem i SSG (Swedish Strategic Group). Du behöver inga förkunskaper för att spela med oss. Vi har utbildningar på tisdagar för nya rekryter för att kunna komma in i vårat spelsett. Detta är då ett krav att gå på som rekryt (ny ansökt) för att kunna gå till nästa steg för att bli fullvärdig medlem i klanen.

Det ända som krävs är att du är 18år, mogen och har Arma3

Tack för svaret. Har redan ansökt hos er så får se hur det går

Skrivet av headphone.ninja:

Du kan även hitta folk att lira med hos http://gameaholic.se/
Ett litet sällskap av folk som spelar utan några direkta krav men som kan även köra 100% seriöst när det verkligen gäller.

Tack för tipset, ska kolla närmare på eran community också.

Av Haidailai

Vad är din budget?

Rent spontant känner jag att du borde fixa mer ram. 16gb totalt är lagom.
Spelar du spel så bör du skaffa en större SSD, har du många spel så skaffa en på minst 500gb.
Givetvis kan du skaffa ett nytt grafikkort också, 1070 kanske kan vara något!

Tar för givet att du förstår att du bör överklocka CPUn om du inte redan har gjort det.

Av Haidailai

Framtida dator - Behöver råd ang internminne

Hej,

Funderar på att köpa ny dator när Kaby Lake släpps. Dessvärre behöver jag av olika anledningar köpa vissa delar redan nu. Det jag behöver råd angående är internminnet.

Jag ämnar att köpa en 7700K med ett moderkort (med största sannolikhet från Asus) som klarar snabba minnen. Jag vill ha 32gb i total kapacitet.
Har kollat på Corsairs CMK32GX4M4B3200C16 men vet inte om det är ett bra val för mig.
https://www.inet.se/produkt/5310163/corsair-32gb-4x8gb-ddr4-3...

Någon som kan vägleda mig? Yay or nay?

Av Haidailai

Finns det några mer precisa aningar om när 7700K kan komma att listas i svenska butiker? @inet

Av Haidailai

Öppna geforce experience -> Settings -> General -> Ändra share så att den blir grå.

Av Haidailai
Skrivet av Printscreen:

Vill du spela riktig arma så kan du kolla http://www.ssg-clan.se/

Tack för tipset! Verkar väldigt lovande men har de inte någon form av kunskapskrav för att gå med? Går inte att utläsa det utan att registrera sig först.. Jag kan t ex ingenting om det militära i sig men jag har lirat arma 3 i ca 500 timmar.

Av Haidailai

Arma 2/3 spelare sökes

Hej,

Letar efter folk att spela arma 2/3 med. Jag tänker egentligen inte på någon specifik mod utan spelar gärna vad som erbjuds.
Har dock kommit in på ett spår med Exile till arma 3 som jag gärna fortsätter.

Ingen skill behövs, bara mikrofon så att man kan prata med varandra. Discord/TS.

Skicka PM med länk till din steamprofil.

Av Haidailai
Skrivet av Swedishg33k95:

Ser roligt ut, men varför endast vanilla med ett plugin? Varför inte göra det lite roligare med flera? 25mbit upp = max 5-6 personer

25mbit lär klara långt många fler än 5-6 personer. Enligt ditt resonemang ska alltså en person ta upp 5mbit bandbredd, så är givetvis inte fallet.

Skrivet av Swedishg33k95:

Har själv hostat en bukkit server på adls 24/24 mbit. Jag har också haft ca 15-16 pers utan att det krånglade. Problemet är när folk börja springa. Tänk 10 personer som springer. Då blir det kaos :/

Du kan inte jämföra ADSL med en fiberuppkoppling i detta sammanhang. Bredband eller "bredband"?
Det skulle snarare vara roligare att få veta hårdvaran i den dator som användes för servern. CPUn spelar stor roll när det genereras nya chunks exempelvis.

ontopic: skickar PM istället

Av Haidailai
Skrivet av CROE:

Varför vill du lägga så mycket pengar på ett headset? Är det pga att du vill ha "bättre" ljud?

Isåfall rekommenderar jag ett bra hörlurar och en bordsmikrofon, eller en modmic.

Eftersom ljud är subjektivt rekommenderar jag dig att testa hos en Hifi återförsäljare. Jag gillar Sennheiser HD 600/650, Beyerdynamic DT 770/880/990 gillar också många, jag tycker dock ljudsignaturen är för ljus och skarp.

Skickades från m.sweclockers.com

Kan bara säga samma sak. Kan dock rekommendera Philips Fidelio X2. Enligt mig har denna ett mycket skönare ljud än t ex DT 770. Nu är DT 770 stängda och X2 öppna så det blir ju inte jämt race så att säga. MMX-300 är för övrigt, vad jag vet, samma hörlur som DT 770.