Inlägg

Inlägg som Haidailai har skrivit i forumet
Av Haidailai
Av Haidailai
Skrivet av CaptainTMM:

@Haidailai: Nej även utan spel på så stod fläkten till grafikkortet stilla, testade även med spel på men lycka stilla då.

Så om jag förstår det rätt. Utan belastning - grafikkortsfläkten står stilla. Med belastning (spelande) - grafikkortsfläkten står stilla.
Hur många grader håller ditt grafikkort under samma period?

Av Haidailai
Skrivet av CaptainTMM:

@Haidailai: Öppnade just upp datorn och fläkten fungerade bra, men fläkten till grafikkortet snurrade ej så jag antar att det är där problemet ligger.

Var detta under spelande? Det vill säga när du märker att FPSen går ner?

Vissa grafikkort är såkallat semi-passiva och låter fläktarna snurra enbart när det behövs (vid belastning).

Av Haidailai
Skrivet av CaptainTMM:

@Dusken912: Är det säkert då? Och vad gör jag om de inte snurrar haha

Du lär inte ha sönder något genom att ha av sidopanelen medans datorn är igång.
Om en fläkt inte snurrar när du spelar (det vill säga när temperaturen ska ha gått upp), så kan du anta att den är sönder och behöver bytas ut. Då lär du behöva kontakta stället där du köpte datorn ifrån för att få det fixat, men om det t ex är en vanlig fläkt som du kan köpa själv och åtgärda så är det att föredra. Du sparar antagligen mycket tid och besvär då, fast och andra sidan så har du köpt en "färdig" dator så tror inte du har kunskapen eller viljan till detta.

Av Haidailai

.. hmm.

1. Det går att boota med 32gb installerat?
2. BIOS/UEFI detekterar samtliga moduler?
3. Memtest hittar inga fel?
4. När får du BSOD?

Av Haidailai
Skrivet av tcntad:

Såklart. Där finns rätt många aktiva VTC,s, tyvärr är SwecVTC rätt dött numera:/

Den svenska delen på forumet verkar dessvärre heldöd den med. Var en snubbe som hade skrivit det senaste dygnet.. men annars verkar där vara nada. Om det är någon som ser detta och vill köra tillsammans så skicka ett PM med länk till din steamprofil så addar jag asap, spelar varje dag..

Av Haidailai
Skrivet av tcntad:

Smeta in dig på truckersmp.com och kolla in svenska subforumet. Om det nu inte finns nån här längre..

Tackar för tipset. Får nog bli så.. letar visserligen inte enbart efter svenska företag, det viktigaste är sammanhållningen.

Av Haidailai

Någon som har ett eller känner till ett företag som spelar aktivt tillsammans? .. som tar in folk också då givetvis

Av Haidailai

Fungerar utan problem här i Chrome utan att ha ställt in något specifikt..

Av Haidailai

Usch så hemskt allt låter när det återges på svenska.

Av Haidailai
Skrivet av GLaDER:

Jag håller inte med. Det handlar inte om huruvida man har råd eller inte, utan snarare om huruvida man kan hitta något annat (någon annan?) i livet som man kan lägga 1100 SEK på. Behöver man inte en i7 är det bara dumt att köpa en i7 och jag tror att TS klarar sig bra med en i5.

Tycker man inte att sin dator är viktig så kan man köpa vad för skit som helst bara den startar. Det kan aldrig vara dumt att köpa en i7 över en i5 då du får bättre prestanda överlag och bättre framförhållning till framtida prestandakrav.
Är datorer något som ligger en varmt om hjärtat är det dumt att snåla på viktiga komponenter.

Av Haidailai
Skrivet av waconda:

Tack alla för tipsen. Jag visste att jag skulle få bra hjälp här

Bara en kort fråga, det är alltså stor skillnad mellan i5 och i7 fortfarande?. Jag har av någon anledning fått till mig att i5 duger riktigt gott numera vad gäller MMO spel och att i7 är overkill

Se det inte som overkill. Se det som att det är bra eller bättre bara. Du kan inte få för mycket av det goda.

Välj alltid en i7 om du har råd.

Av Haidailai

Nu kommer femtioelva personer hoppa på dig och säga att de antagligen är köpta med stulna pengar, eller att de på annat sätt inte är "riktiga" licenser.

Köpte själv min för ca 200 kronor om jag minns rätt, fungerar fortfarande jättebra.

Av Haidailai
Skrivet av Strukt:

Kanske du har RAM fel på din dator. Kör en memtest och kolla det.

Läs redigerade inlägget, har garanterat inga fel på RAM. Får anta att 7-Zip hanterar rar-filer på annat sätt än WinRAR.

Av Haidailai

7-Zip CRC-fel

Hej,

Har nyligen lagt in en fräsch installation av Windows 10 pro. Jag har alltid använt WinRAR tidigare men tänkte nu byta permanent till 7-Zip istället. Dock har jag stött på problem med min användning av programmet.

Jag har en NAS där jag regelbundet får in packat material som behöver packas upp till en annan mapp på NASen. Dock när jag packar upp med 7-Zip så klagar den på CRC-fel i varenda rarfil som jag har där. Något som inte stämmer då WinRAR packar upp det utan några som helst problem.

Vad kan vara fel? Har försökt söka på samma fel utan någon direkt framgång.

Edit:

Såklart hittade jag felet själv efter ett tags strulande.

Om din uppsättning med rar-filer ser ut såhär:
blaha.rar
blaha.r00
blaha.r01

Så måste du öppna/packa upp via .rar filen. Då får jag inga CRC-fel alls, inga andra problem heller.
Öppnar du .rXX så blir det konstiga fel. .r00 ger mig CRC-fel oavsett vad jag gör. Öppnar jag en annan t ex .r05 så packar den upp filen utan CRC-fel men då kommer bara den delen som ligger i just .r05 att packas upp.

Av Haidailai
Skrivet av mkk:

All tredjeparts-reklam innebär en betydande säkerhetsrisk.

Skickades från m.sweclockers.com

Spelar ju egentligen ingen roll. De har ju uppenbarligen inte haft någon form av kvalitetskontroll gällandes vilken reklam som ska visas upp. Man brukar normalt sett testa så att allt fungerar innan man bajsar ut något till sina (potentiella) kunder.

Av Haidailai
Skrivet av ClintBeastwood:

Kollade precis och enligt vad jag hittade på google är det 160kbps för fria versionen och 320kbps med premium. Just 160 bör man väl märka skillnad med ett par lurar som är okejish.

Absolut. Har själv Philips Fidelio X2 och man märker stor skillnad på mp3 och mp3.
Fast kommer man med sina fett najsa Siberia som har fett bra ljud så lär den personen inte märka någon som helst skillnad.*

Tycker dock ljudet är alldeles okej för att vara gratis.

* Det kommer att låta skit oavsett bitrate

Av Haidailai
Skrivet av Friterad:

Nepp, kanske på mobilen, det vet jag inte. Men sitter du vid datorn så blir det som att använda Premium, noll reklam och du lyssnar hur mycket du vill på vad du vill när du vill.

@Haidailai Om du ändå är i Windows pröva webplayer med Adblock så ska du se att det är rena drömmen. Webplayer har alltid varit snabbare än programmet för mig.

Testar det as we speak. Fungerar mycket bra

Jag brukar köra spotify på min linuxburk också och den känns betydligt rappare än windowsditon. Det enda dåliga med webplayern är att mediaknapparna inte fungerar för mig.

Dock så blir det ju inte som premium riktigt, premium har väl högre bitrate? Inte för att de flesta lär märka någon direkt skillnad.. Ljudet på en del låtar är ganska dålig om jag får säga det själv. Många låtar som inte är balanserade heller, så vissa har jättehögt ljud och andra mycket lägre.

Av Haidailai

Spotifys program är riktig röta. I alla fall om man kör gratisvarianten.
Buggar hit och buggar dit!

Reklamen buggar progressbaren efter ett tag så man inte kan se vilken låt man spelar samt att man inte kan spola eftersom den hänger sig i reklamklippet på 0:30 hela tiden. Dessutom går reklamen alltid i 100% så om du kör 25% i spotify och 100% i windows så lär du få en överraskning. Nu får du också lite extra trevlig reklam på köpet! Passa på!

Av Haidailai

Har samma mög här, trodde aldrig att det var spotify.. trodde det var något virus först.. jisses.