Inlägg

Inlägg som torvaldur har skrivit i forumet
Av torvaldur

Jag har inte spelat ettan och det behövs inte. Spelet är bitvis tråkigt och bitvis genialt. Jag är inte riktigt klart med det än men än så länge värt att spela. Det sämsta är dock kontrollerna och kameran som är väldigt konsollaktiga. Mer ett äventyrsspel än ett rollspel.

Notera även att den europeiska versionen kommer ha Starforce till skillnad från den amerikanska versionen.

Av torvaldur

Men finns det drivrutiner som gör att alla knappar fungerar, samt att dom heter MOUSE 4 osv?

Av torvaldur

Knappar på MX310?

Har en MX310 men det funkar inte riktigt tillfredställande. Om jag kör utan drivrutiner funkar den bra i spel (knapparna kallas MOUSE 4 osv.). Problemet då är att den lilla mittenknappen inte fungerar.

Om jag installerar Logitechs drivrutiner så får ju knapp 4 och 5 funktioner i Windows som Bakåt och Framåt, vilket leder till att dessa inte fungerar i spel. Kan jag på något sätt ställa in så att dessa knappar blir MOUSE3, MOUSE4 och MOUSE5 igen?

Av torvaldur

Kan bara säga att jag har exakt samma problem. Har haft flera nVidia-kort tidigare (senast 6800), har Gainward 7800GT nu.

S-video = svartvitt
Komposit = ingen bild på TV:n (förutom i DOS när man bootar!)

Jag använder exakt samma kabel och TV som med förra datorn där komposit fungerade klockrent. Enda skillnaden är att jag har TV-in nu och använder därför medföljande adapter S-video > 9-pin-uttag som grafikkortet har.

Hjälp någon?!

Av torvaldur

Allt med SATA och raid är aktiverat...

Av torvaldur

Primary Master - Sony DVD RW
Primary Slave - None
Secondary Master - None
Secondary Slave - None

Av torvaldur
Citat:

Ursprungligen inskrivet av JD
Mysko.
På sidan för moderkortet finns två versioner av sata-driver
viasata3149.zip
VT8237 SATA new driver_2.0.950.300_.zip

fömodar att det är dessa du provat?

Borde säkert fungera.
Har inte kollat i epox-bordens bios, men ta en koll för säkerhets skull att disken har hittats överhuvudtaget och finns med i boot-listan.

Ja dom är testade.... Men i BIOS har jag inte hittat hårddisken (borde man se den där och i såna fall vart?).

Av torvaldur
Citat:

Ursprungligen inskrivet av JD
Har du någon annan kontroller i datorn som kräver installation (ex scsi) ?
Då måste du även trycka i diskett för denna.

Nej

Av torvaldur

Men jag har bara en hårddisk, alltså ingen IDE-disk att stänga av.

Av torvaldur

Problem att hitta SATA-disk i Windowsinstallation (jag har läst FAQ)

Jag vill installera Windows XP på min SATA-disk.

Problemet är att installationsprogrammet inte hittar hårddisken trots att jag kör med diskett med drivrutiner för SATA. Jag har provat fyra olika disketter med drivrutiner, både från moderkortstillverkaren och hårddisktillverkaren. Disketterna verkar fungera som dom ska. Dom installerar t ex "Western Digital SATA controller for Win XP" men när jag går vidare hittar Windows ändå ingen hårddisk.

Jag har testat och hårddisken fungerar i den andra datorn. Provade även en version av Win XP 64 (som sägs ha drivrutinerna) med samma resultat.

Är det några inställningar i BIOS som är fel?

Detta moderkort: http://www.epox-europe.com/products/view.php?product_id=288
Denna hårddisk: http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=309533&cks=PLS

Av torvaldur

Tack för svaren! Det blir då ett Gainward men jag har en fråga till:

Hur mycket ström drar 7800GT i jämförelse med andra grafikkort?

Av torvaldur

Vilket 7800GT?

Funderar på ett 7800GT men dom finns i prisklassen 3500-4500, ganska stor skillnad alltså. Jag vill ju naturligtvis komma undan så billigt som möjligt. Vilket märke rekommenderar ni? Jag är själv inte så mycket för att klocka så ska jag köpa ett klockat kort? Jag kan även tänka mig att betala någon hundralapp mer om det är tystare än andra.

Hur mycket ström drar 7800GT i jämförelse med andra grafikkort och hur bra nätaggregat rekommenderas?

Av torvaldur

Hur menar du att datorn är svår startad? Vad jag fattar så verkar du bara ha problem att starta datorn och inte när du fått igång datorn, eller har du problem när du fått igång den också?

Av torvaldur
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lansen
testa o fjärrstyr burken o stäng ner det därifrån ?

Kan inte stänga av via fjärrstyrning heller, det händer inget...

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zath
Fungerar det att göra en .exe fil som kör kommandot: shutdown -s, och sedan köra den filen?

Lyckas inte.

Av torvaldur

Stänga av datorn via nätverket

Jag vill stänga av en dator med XP Home i nätverket men det går inte. Datorn med XP Pro går utmärkt att stänga av från home-datorn.

Jag har provat shutdown /i osv. men inget händer, provat diverse program också men inget händer.

Körde LanHelper där jag hittade detta:

Citat:

Q. Why cannot I shut down a Windows XP computer by using Remote Shutdown?
A. Windows XP computer failed to be shut down remotely due to the default system configuration. There are two ways to solve this problem by making modifications using the Local Security interface.
(1) Click "Start>Settings>Control Panel>Administrative Tools>Local Security Policy>Local Policy". Highlight the Security Options item in the left pane. In the right pane, locate the item titled "Network access: Sharing and security model for local accounts." The default option for this is the "Guest only - local users authenticate as Guest." Switch this option to the "Classic - local users authenticate as themselves." Thus you can log on remotely as a member of administrators group to shut down this computer by using Remote Shutdown.
(2) Click "Start>Settings>Control Panel>Administrative Tools>Local Security Policy>Local Policy". Highlight the User Rights Assignment item in the left pane. In the right pane, double-click the item titled "Force shutdown from a remote system". Click "Add User or Group" button, in "Enter the object names to select (examples)", type "guest" and click OK. And then click OK again. Following this, click "Start>Settings>Control Panel>Computer Management>Local Users and Groups>User", in the right pane, double-click the Guest account. In the general tab of Guest Properties window, click the checkbox "Account Disabled" to make it unchecked, and then click OK. Thus anyone can shut down this computer by using Remote Shutdown without logging on.
A restart may be required for the changes to take effect

Datorn med XP Pro går utmärkt att stänga av efter man gjort dessa inställningar, men vet någon om man kan/hur man gör för att ställa in detta i XP Home?

Jag är administrator på båda datorerna.

Av torvaldur

Jag har ett Logitech UltraX. Hittar inga drivrutiner till det. Finns det inofficiella drivrutiner eller har logitech drivrutiner till andra som även passar till detta?

Av torvaldur

Omprogrammeringsbara multimediaknappar?

Går det att ändra vad de sk. "multimediaknapparna" som finns på en del tangentbord, så de gör andra saker än vad de gör som standard (t ex. Sleep, E-mail, mute osv.)?

(lägg märke till vad mycket särskrivning det kunde varit i rubriken...)

Av torvaldur

Nej men jag kan meddela att jag har haft samma problem. Går helt enkelt inte att avinstallera som det står i hjälpen att man ska göra.

Av torvaldur

Nä, bor inte i Stockholm. Beställde från Datorbutiken, antar att man kan få byta eller hur funkar det på DB, (öppet köp)?

Av torvaldur

Tangentbordsfrågor (PS/2 -> USB...)

1. Köpte ett Logitech UltraX-tangentbord. När jag packade upp det insåg jag att det var PS/2 och inte USB som jag behövde (såg att det fanns som USB och trodde givetvis att det var standard). Nu är det så att jag inte har någon PS/2-port i datorn. Köpte då en PS/2 -> USB converter i hopp om att det skulle fungera vilket det inte gjorde. Den känner av att jag har stoppat in något i datorn men då säger den att USB-enhet inte känns igen. Hittar inget program från Logitech heller.

Hur ska jag göra för att få igång tangentbordet?

2. De s.k. multimediaknapparna på tangentbordet; är de programmerbara?