Inlägg

Inlägg som torvaldur har skrivit i forumet
Av torvaldur

Jag tycker inget av spelen är i närheten av hur bra de skulle kunna vara. Massa småsaker som skulle kunna göras så mycket bättre. Dock håller jag med om att PES är mycket bättre än FIFA trots att det inte har licenser.

Av torvaldur

Jag har nu testat en "fulversion" av spelet och tycker det verkar lite småroligt så jag funderar på att köpa spelet. Men jag skulle vilja veta hur multiplay-delen av spelet (på internet) fungerar jämfört med Diablo 2, alltså vad skillnaderna/likheterna är.

Av torvaldur

Det är sant att mobiler tål snö relativt bra i alla fall. Farsan tappade en gammal Motorola för några år sedan när han var ute och körde skoter. När han väl hittade den tre dagar senare var det bara att ladda batteriet så funkade den bra sen...

Av torvaldur

Kan ju bara hålla med recensenten.

Priset just nu:
Creative Vision:M 2595:-
Ipod Video 30 GB 2745:-

Citat:

Ursprungligen inskrivet av zawaq
Hallå!

Har Zen Vision: M Stöd för .avi filmer?

tack i förhand

Ja. Xvid-/Divx-kodade också.

Av torvaldur
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Teetow
Det beror ju helt på vilket verktyg du använder... Curves eller Levels kanske är mer passande om du vill justera hur mycket av markeringen du vill behålla.

Borde naturligtvis tänkt på det...fungerade mycket bättre. Men jag tycker mig ha sett att det finns ett annat sätt att göra detta på utan att behöva ändra kontrasterna, men tack för hjälpen.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ghargitta
Ja.. du får använda olika tekniker för varje fall såklart..
"hur markerar jag ett föremål på en bild?"

...

Av torvaldur
Citat:

Använd quickmask-läget (tryck Q) istället. Du kan då manipulera masken på exakt samma sätt som vilket annat lager som helst, i ditt fall öka contrast tills det blir svartvitt.

Det sättet funkar någorlunda men ifall jag maxar kontrasten så blir ändå inte markeringen exakt på samma ställe som den var innan (den blir större). Det hjälper då inte heller att minska ljusheten till minsta heller.

Av torvaldur

I just detta fall skulle väl det funka men jag tycker det borde finnas något annat sätt, för jag är inte säker på att det sättet funkar i alla fall.

Av torvaldur

Markeringsfråga i Photoshop

När man läser in markeringar från ett lager och sen fyller denna markering med färg (i ett nytt lager) kommer Photoshop ihåg genomskingligheten på det första lagret. Hur gör man för att den ska "glömma bort" detta?

Eftersom jag har lite problem att förklara vad jag menar försöker jag visa det med bilder

Bild 1:

http://files.upl.silentwhisper.net/upload7/1-jme.jpg

Halvcirkeln i det svarta lagret är här en genomskinlig toning. Om man läser in markeringen från det lagret enl. bild 2:

http://files.upl.silentwhisper.net/upload7/2-eac.jpg

Om jag nu fyller denna markering med svart färg i ett nytt lager kommer jag få ett precis lika bild som bild 1. Hur gör jag om markeringen (rasterisera markering?) i bild 2 så jag kan fylla den och få detta resultat:

http://files.upl.silentwhisper.net/upload7/3-los.jpg

I just detta fall lätt att åstadkomma genom att göra en manuell markering med markeringsverktyget men i andra fall kan det vara mer komplicerat.

Av torvaldur

WOW: När jag var med och ta de fyra första bossarna (upp till och med Fankriss) i AQ40 samma kväll som AQ öppnade, (först på servern) minuterna innan två andra mycket bättre guilds. Servern var 2:a i EU att öppna portarna (har jag för mig) och även om just dessa bossarna är enkla var det en jävligt skön känsla att tävla på det sättet, och vinna...

Ska tilläggas att de två andra guildsen inte lyckades ta Fankriss över huvud taget den kvällen medan vi fixade taktiken på andra försöket.

Av torvaldur
Citat:

Ursprungligen inskrivet av PMJ
Adblock + Adblock Filterset.G Updater + Flashblock
Tycker jag är en bra kombination.

Har själv provat denna kombination men var inte nöjd med den. Prova det lilla programmet Proxomitrion, http://www.proxomitron.info/ , fungerar mycket bra, dock är det jävligt fult men låt inte det avskräcka dig...

Av torvaldur

Detta är annars en inbyggd funktion i "dåligt köpta" versioner av Photoshop, du bör överväga att vända dig till återförsäljaren av programmet om du inte får till det...

Av torvaldur

Vilket program är lämpligt?

Jag behöver ett program som hanterar statistik och som kan göra diverse beräkningar samt rita diagram.

Just nu använder jag Excel men jag tycker inte det är perfekt när det rör sig om lite större mängder data och jag har även problem när jag måste lägga till fler rader med att formler osv inte uppdaterar sig som de ska. Sortering mm. är jag inte heller riktigt nöjd med.

Jag skulle även vilja att programmet kan generera en html-fil med data, dock inget krav. Excel kan detta men det blir inte särskilt bra.

Det jag söker är alltså ett alternativ/ett bättre program än excel, har ni något förslag på vad jag ska använda?

Av torvaldur

Det finns en sån inställning i Tweak UI där du kan välja vilka användare som ska visas.

Av torvaldur

Om jag inte missminner mig så kan väl Tweak UI detta också?

Av torvaldur

Den ena kan du väl köra med Miranda IM eller något liknande program.

Av torvaldur

World of Warcraft...................
Elasto Mania
Diablo 2

Av torvaldur

Börjat spela det här på allvar nu för första gången och nu när jag gjorde ett uppdrag (körde bil) så kom det helt plötsligt upp typ Cheat Enabled. Jag vet inte vilket fusk som aktiverades och jag gjorde det definitivt inte med flit, men jag tänkte det spelar väl ingen roll då. Men när jag ska spara spelet så varnar den för att fusk har använts! Hur stänger man av fusken? Och kommer detta att spegla mina stats på något vis?

Spelar givetvis PC-versionen och styr med standardtangenterna, hjälp tack!

Av torvaldur

Scroll lock på som standard

Sen en tid tillbaka har scroll lock varit på som standard när jag startar datorn, vilket den inte var förut. Så vitt jag vet så går detta att justera i registret, men vart?

Av torvaldur

Jag bumpar denna eftersom jag har samma problem. Inga länkar från något program funkar, t ex Miranda, Samurize, mIRC, MSN, Excel etc.

I excel (när jag trycker på en länk) så får jag upp ett meddelande som säger: "Det finns inget program registrerat för hantering av detta dokument." så jag antar att det är något fel i registret.

[edit]
Lösning: Firefox är inte satt som standardwebbläsare, gör detta igen genom att gå Verktyg > Inställningar > Kontrollera nu, sen funkar externa länkar.

Av torvaldur
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hunden
Kan man jämföra speltypen med spelet Fahrenheit? eller är det helt olika spel?

Nja, man växlar mellan olika karaktärer likt Fahrenheit (dock mestadels huvudkaraktären) och det handlar väl mest om att klicka på rätt saker för att lösa problemen.

Recension:
http://pc.gamespy.com/pc/dreamfall/702029p2.html