Inlägg

Inlägg som torvaldur har skrivit i forumet
Av torvaldur

Program att testa hårddisk?

Min hårddisk har krånglat i en vecka nu. Jag har gjort backup och försökt formatera (formateringen kom ca 15% på 7 timmar). Jag tänker troligen lämna in hårddisken för att få en ny på garantin men eftersom dom tar 400 kr i avgift ifall de inte hittar något fel undrar jag vad de använder för program för att testa hårddisken så man kanske kan testa den själv först.

Har en Maxtor DMax 9

Av torvaldur

Re: Tack Diskeeper - Hårddisken trasig(?)

Citat:

Ursprungligen inskrivet av ear
Tja...
Min HD pajade vid defragmentering. Vet inte när det skedde men helt plötsligt hittar inte WinXP den...

Däremot SER datorn den vid uppstart så att säga...
Känns jävligt surt när man köpt en 160GB för cirka tusen spänn och så vill man hålla den i trimm, och så blir det raka motsatsen.
Jag vet inte när det hände men när jag starta datorn fanns den inte där. Jag har den alltså på schema-scanning varje dag.

Någon som har något bra tips på vad jag ska göra? Jag har all (laglig) musik och film där.

Hur pass illa kan det ha gått?

Jag hade exakt samma problem fast jag körde Win XP:s defragmentering och den funkade bra i ca 6 timmar sen gick det inte att komma åt min 160 giggare (Maxtor Diamondmax 9). Jag körde då chkdsk /f och sen har det funkat som vanligt...

Av torvaldur
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kashmir
Jadu, tangentbordet på bilden är helt normalt, det är förmodligen ditt nuvarande som är skumt om knapparna inte sitter som på bilden...
Men om du nu tycker om känslan i knapparna på det där tangentbordet kanske du ska välja det bland alla andra hundratals olika tangentbord som knapparna sitter likadant på.

För att förtydliga: Tangentbordet på bilden ÄR normalt, tangentbordet ser ut som på bilden. Det jag menar är att de flesta tangentbord idag har något konstigt (de har flyttat nån knapp t ex) vilket jag tycker är dåligt.

Av torvaldur

Ok, tack för tipsen. Ska prova ringa när det blir läge. Det fanns inte på inwarehouse.

Det speciella med tangentbordet är att knapparna känns på ett visst sätt (bara för att jag gillar det behöver ju inte någon annan göra det....). Det går ju dessutom knappt att få tag i ett tangentbord där knapparna sitter där de ska (liten enter-knapp, power istället för print screen, insert delete home sitter "åt andra hållet", numpaden på vänster sida osv osv.). Detta är normalt, inget krångel inte riktigt lågbudget och USB (som det inte är på mitt nuvarande).

Av torvaldur

Vart hittar jag detta tangentbord???

Nu har jag hittat ett riktigt bra tangentbord där knapparna sitter där de ska samt allt annat jag vill ha.

http://upl.silentwhisper.net/uplfolders/upload9/tangentbord.j...

Någon som vet vart man får tag på det, eller vet vad det heter?

Det följer med de flesta Fujitsu-Siemens-paket som bl a Siba, Elgiganten och Power säljer med jag skulle vilja köpa det separat men jag hittar det inte. Varken på internet eller i någon butik. Det finns inte på Fujitsu-Siemens officiella hemsida heller.

Av torvaldur

Overlay med subtitles?

Jag undrar om man kan köra overlay så att bilden på tv:n visar subtitles som de gör på datorn. Nu så är det så att subtitlarna endast visas på tv:n när jag kollar på filmen i fullscreen på datorn.

Jag kör med Media Player classic (som hittills varit problemfritt) men om jag där tittar på fullscreen och sen går ur fullscreen så hänger sig programmet. Är det fel på inställningarna?

(har ett nVidia-kort och jag kör VMR9 Renderless i MPC)

Av torvaldur

Ahh!!! Har någon kommit på någon lösning? Problemet är tillbaka!

Av torvaldur

Funkar det problemfritt med SP2?

Av torvaldur

Ursäkta att jag inte läst alla sidor av den här tråden men jag vill ha lite råd. Jag styla om Windows XP lagomt mycket, dvs ändra startmenyn, aktivitetsfältet samt titlebaren (svenskt ord? Överst på alla fönster).

Vilket styling-program är bäst i såna fall? Jag har testat några som t ex Astonshell och Litestep men gillade inte dem. Jag vill nämligen inte ändra grunden (Jag vill att allt ska funka som standard, med ikoner etc.).

Har också tittat lite (ej provat), Style XP och Windowblinds men jag vill gärna veta vad som är bäst för mig. Det ska även gå problemfritt att avinstallera ifall jag inte gillar det (Har läst att vissa har stora problem med Windowblinds), och det ska inte sega ner uppstarten så väldigt mycket.

Jag har P4 2,66 GHz 1024 MB RAM.

Vad är bäst för mig?

Av torvaldur

Jag har provat att installera om drivrutinerna osv, utan skillnad. Jag har provat andra högtalare också utan framgång. Format c: ska ske inom en snar framtid, men jag vet inte om jag orkar vänta så länge.

Av torvaldur

Nä tyvärr så var den redan urkryssad. Sången dog helt med den ikryssad. För mig så hörs den iaf lite. (mycket lågt dock)

Av torvaldur

Vad kan det vara för program?

Hur tar man reda på vad som ändrar det i såna fall då?

Av torvaldur

Sång saknas i musik?!

När jag lyssnar på musik, film mm. så hörs knappt sången. Detta problem finns i alla program, Winamp 2.9x, 5.05 samt MPClassic.

Detta uppkom när jag experimenterade med surround ljud och trots att jag ändrat tillbaka så kvarstår problemet.

Realtek AC 97

Av torvaldur

Nej tyvärr, har provat det där men hjälpte inte...

Av torvaldur

Lägg detta i en textfil, döp om till *.reg och kör. Kan funka, skadar inte att prova...

REGEDIT4

[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Desktop\NameSpace\{e17d4fc0-5564-11d1-83f2-00a0c90dc849}]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Desktop\NameSpace\{e17d4fc0-5564-11d1-83f2-00a0c90dc849}]
@="Search Results Folder"

Av torvaldur

Nej egentligen inte, kan GetTV och Samurize ha något med saken att göra?

Av torvaldur

Dwwin.exe?

Varje gång jag stänger av datorn så kommer det upp ett felmeddelande om ddwin.exe, följt av att datorn stängs av normalt. När jag sedan startar datorn igen så måste disken inkonsekventkontrolleras. Detta går dock fort och allt annat funkar som det ska men det är lite störande. Har någon en lösning?

Av torvaldur

Nej jag kör helt oklockat...

Av torvaldur

Ljudproblem

Mitt ljud slutar fungera ibland. Helt slumpmässigt slutar det att fungera. Ljudet dör och det fungerar inte för än man startar om datorn. I Winamp tex så stannar låten och det går inte att starta någon ny låt.

Det hjälper varken med att starta om spelen eller programmet, starta om datorn är enda lösningen men det är inte det lättaste heller. Jag kör med Windows XP och det går inte att starta om datorn utan att stänga av strömmen. Datorn hänger sig och nästan inga program fungerar som de ska heller.

Jag har ännu inte provat med att installera om drivrutiner och sånt för jag tycker inte det verkar vara ett drivrutinsfel. Det verkar som ett virus av något slag för det har uppkommit nyligen, men jag har kört virusprogram, Ad-aware, pestpatrol osv utan att hitta något.

Har hört någon säga att det bara är att byta ljudkort. Kan det vara ett hårdvarufel?

EDIT:

Efter att ha satt in chassifläkt och städat lite i datorn fungerade ljudet bra i någon månad. Jag har under den tiden formaterat datorn och nu helt plötsligt har problmemet kommit tillbaka. Det är bara när datorn är ansträngd, som t ex Doom 3 och nu senast i CounterStrike: Source. Man hinner spela i kanske 2 minuter. Fast jag nu i drygt en vecka spelat CSS helt problemfritt.

(Har inbyggt ljudkort, Abit BH7)

Av torvaldur

Ljudet slutar funka ibland

Mitt ljud slutar fungera ibland. Helt slumpmässigt slutar det att fungera, i spel och när jag lyssnar på låtar i Winamp. Det är inte så att ljudet dör det verkar bara vara så att ljudet slutas spelas. I Winamp tex så stannar låten och det går inte att starta någon ny låt.

Det hjälper varken med att starta om spelen eller programmet, starta om datorn är enda lösningen men det är inte det lättaste heller. Jag kör med Windows XP och det går inte att starta om datorn utan att stänga av strömmen. Datorn hänger sig när den håller på att avslutas när det står ungefär: "Inställningar sparas...".

Jag har ännu inte provat med att installera om drivrutiner och sånt för jag tycker inte det verkar vara ett drivrutinsfel. Det verkar som ett virus av något slag för det har uppkommit nyligen, men jag har kört virusprogram, Ad-aware, pestpatrol osv utan att hitta något.

Har ni några lösningar eller förslag?