Inlägg

Inlägg som andreasanders har skrivit i forumet
Av andreasanders
Skrivet av anon344829:

Får ju hoppas att det ser bättre ut visuellt än den läckta alphan, "men det var ju inte färdiga shaders!" eh... det såg fortfarande dåligt ut. Ett problem här är också att GT5 kan se svinbra ut med mods, så ett vanilla GTA6 kommer nog tyvärr inte imponera grafiskt oavsett.

Men visst mer realistisk motion capture & ansikten kan göra mycket för inlevelsen om man ser vad karaktärerna känner. Bra animationer är underskattat.

Jag tror och tycker tvärtom! RDR2 ser än idag fantastiskt ut och då är det fem (?) år gammalt. Minns inte riktigt hur det var med GTA V men jag har för mig att även det var visuellt snyggt för sin tid. Rockstar vet allt som oftast vad de pysslar med. Ljussättningen i det läckta materialet såg underbart ut, av det lilla jag sett

Håller tummarna för ett seriösare GTA med inslag av humor då och då.

Av andreasanders
Skrivet av Ugga:

Produkt: Google Stadia Premiere Edition (Handkontroll + CC Ultra)
Länk: https://store.google.com/se/config/stadia_premiere_edition?hl...
Kategori: Spel
Prisjakt:
Pris: 250 kr

Någon här som har provat Stadia? Lirar det mesta på PC men är lite sugen på att slöspela framför tv:n (LG C8) då och då. Har ingen lust att lägga pengar på en konsol och utbudet med Stadia Pro (99kr/mån) verkar ju helt ok. Tankar?

Av andreasanders

Har en som jag tänkte lägga upp en annons på nu i veckan. Den är dock delidad så har du inte erfarenhet av det och är ute efter stock är den nog inget för dig.
Mvh Andreas

Av andreasanders
Skrivet av PoXe:

3600 + frakt bjudet.

Hej, du vann budgivningen! Skickat ett PM till dig

Av andreasanders
Skrivet av NiklasHaglund:

650kr om jag vinner budningen på moderkortet

Noterat!

Av andreasanders

@JohanFlodqvist leder budgivningen med 600kr+frakt.

Av andreasanders
Skrivet av Moneyquack:

var kan man hämta minnena?

Glömde skriva med det. Finns i Motala, Östergötland

Av andreasanders

Har inte hållt mig uppdaterad eller spelat på ca 2 veckor. Har det kommit någon patch eller större uppdatering?

Av andreasanders

Tack för era bud! @NiklasHaglund leder budgivningen med 600+frakt

Av andreasanders

Tack för alla bud! @PoXe leder budgivningen med 3600+frakt

Av andreasanders
Skrivet av BBulle:

Kan du länka exakt modell? Tack.

Absolut
https://www.inet.se/produkt/5300303/g-skill-16gb-2x8gb-ddr4-3...

Av andreasanders

MSI Z270 GAMING PRO CARBON

Fungerar felfritt, inga böjda pins eller liknande. Upptäckte vid fotografering att RGB-delen vid I/O släppt lite i limmet (se bild) men inget som påverkar något då RGB:n fortfarande fungerar. Orginalkartong finns ej kvar men skickas välpaketerat och i ESD-påse. Dammas av med tryckluft innan köp.

Bud från 300 kr, avslutas söndag kl 15.00. Endast förskottsbetalning via Swish och eventuell frakt betalas av köparen.

Läs hela annonsen här

Av andreasanders

G.Skill 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CL15 Trident Z RGB

Säljer mina RAM pga uppgradering. Fungerar felfritt. Har tyvärr ej orginalkartong kvar men skickas välpaketerat alternativt upphämtning.
Bud från 300 till söndag 15.00 och endast betalning via Swish i förskott. Eventuell frakt betalas av köpare.

Läs hela annonsen här

Av andreasanders

ASUS GeForce GTX 1080 Ti 11GB STRIX GAMING OC

Säljer mitt grafikkort pga uppgradering. Fungerar utan problem, ej överklockat utöver fabriks-OC. Har tyvärr inte kvar orginalkartongen men skickas välförpackat och i ESD-påse. Dammas av med tryckluft innan köp.
Vi kör bud från 2500 kr till söndag 15.00.
Frakt betalas av köparen och endast Swish som betalning i förskott.

Läs hela annonsen här

Av andreasanders
Skrivet av BasseBaba:

Spelat runt 3 timmar och är mycket nöjd hittills.
Spelet har fått oförskämt mycket negativitet mot sig, om man bara ser bortom att det flyger lite saker i luften här och var.

Är 2 saker jag stör mig på:

1) HDR. Verkar knappt gå att få till vettigt? Bilden ser grådassig/urtvättad ut. Har försökt med HDR-settings men tycker den vanliga inställningen som man har utan HDR där man ska ställa in så att en viss del "knappt syns" ger betydligt bättre resultat.
Värre är att det inte ges någon rimlig förklaring kring _hur_ man ska ställa in dom 3 reglagen in-game, det hade dom kunnat bjuda på. @Laxpudding kanske har nån feedback här?
Maximum-brightness
Tone-mapping midpoint
Paper white

Det är dom 3 val man har, och medans man ställer in får man inte någon typ av färg-karta eller liknande, utan får bara se 2 screenshots från ingame.
Grejen är att det är ju extremt stora "range" på dessa 3 reglage, känns som man kan mixtra HUR mycket som helst, det måste ju finnas någon typ av "logik" kring vad man ska titta efter för att få det korrekt?

2) Tror någon annan var inne på det tidigare, och det är hur dialogen funkar. Jag gillar inte att man är "kvar" i samma "meny" tills man plockat det valet som gör att man tar sig vidare. Jag tycker alltid att man ska få nya val baserat på det valet man gjort.

Utöver det har jag redan hamnat i ett par dialoger där man frågar någon av "extravalen", så börjar dom diskutera något sidospår. Sen när man väljer "huvudspåret" och tar sig vidare, så kan dom prata om något som man redan pratat om i ett sidospår, men som om man inte hade pratat om det i sidospåret. EXTREMT störande för det förstör illusionen lite, men förstår att det förmodligen hade blivit för mycket dialog att skriva/spela in för att få det flawless.

Heavy rain / Detroit:Become Human sköter detta betydligt bättre, fast det är å andra sidan två spel där hela fokuset ligger på just det.

Har för mig jag läste att HDR är trasigt i spelet likt RDR2.

Av andreasanders
Skrivet av ronz:

Både GTA V och RDR 2 är extremt välgjorda och det är massor av små detaljer som inget annat spel varit i närheten utav. Men anledningen till detta är att Rockstar har förfinat deras spel år efter år efter år. Hur många GTA spel har dom inte släppt nu? Och inget av dom har egentligen gjort något nytt eller annorlunda. Samma gameplay och uppdragssystem i alla.

Visst är det tråkigt att Cyberpunks värld inte är lika detaljerad och "sandlådevänlig". Men spelet gör så mycket annat som är bättre. Uppdragen. Känslan i berättandet (dock vinner RDR2 här). Staden/Kartans storlek hur välgjord varenda gata/gränd är. Själva gameplayet. Shootingen. Talentsystemet. Olika sätt att spela på. Loot. Vapen. Andra spelsystem som hacking.

Alla små detaljer. Som att skjuta punka. Se hästens pung minska i kallt väder. Osv. Visst är det kul att sånt finns. Men helt ärligt är det inget jag märker eller tänker på medans jag spelar. Bara om jag aktivt tänker på det. Så att spelet saknar sådant är inge gamebreaking eller flopp för mig.

Sedan så bör man själv spela spelet (och gärna hela mainstoryn) innan man uttalar sig om det är en flopp eller inte.

När folk kallar spelet för en flopp tror jag de syftar mer på buggarna än själva storyn/gameplay. Jag själv tycker spelet är kul, men har tagit en paus och startade en ny gameplay på RDR2.
Mindre grafikbuggar och liknande stör mig inte särskilt i Cyberpunk 2077, men det finns även en del gamebreaking buggar. Ett sidouppdrag kommer jag inte vidare alls på då bilen man ska hämta i ett garage aldrig spawnar t.ex.

Av andreasanders
Skrivet av NordhNet:

steams patch var på 993Mb, undrar varför 🤔

Såg det också, märkligt.
Tumme upp att nya patcher rullas ut hela tiden, även runt semestertider

Av andreasanders

Sitter på 3090 och 10850k här, oklockad för tillfället. 1440p.
Med allt på ultra och psycho med DLSS Quality får jag ut runt 60 FPS i stan och 70-80 i badlands.
Finns dock en stadsdel där fpsen droppade till 45-47 när det regnade och jag körde bil om jag inte minns helt fel.

Av andreasanders

Kul med alla easter eggs! Hittat två från GTA San Andreas. Ni som vet ni vet

Av andreasanders
Skrivet av underwatch:

Står dock att spelet ska vara i obruten förpackning vid ångerrätt? Enligt EG villkor

Tror Cyberpunk 2077 är ett undantag!